Πώς να βρείτε γρήγορα και να επεξεργαστείτε κώδικα από θέματα και προσθήκες

εύρεση-επεξεργασία-wordpress-code.png


Η εργασία με το WordPress μπορεί να είναι εύκολη. Σε σύγκριση με πολλά άλλα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου, είναι πραγματικά εύκολο. Ακόμα κι αν δεν έχετε καμία σχέση με τον κώδικα ή το σχέδιο, μπορείτε να δημιουργήσετε το ιστολόγιό σας στο WordPress και να ξεκινήσετε να γράφετε και να δημοσιεύετε περιεχόμενο μέσα σε λίγα λεπτά. Εάν πρέπει να επεκτείνετε το ιστολόγιό σας στο WordPress, μπορείτε να το κάνετε εγκαθιστώντας μερικά από τα εκατομμύρια πρόσθετα και θέματα που είναι διαθέσιμα στο Διαδίκτυο.

Αλλά αν έχετε λίγο πιο σοβαρό για τον ιστότοπό σας, αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να προσαρμόσετε ένα ή δύο πράγματα. Ανεξάρτητα από το πόσο καλό είναι ένα θέμα ή προσθήκη, πόσες επιλογές έχετε με αυτό, απλά δεν είναι δυνατό να κάνετε τα πάντα επεξεργάσιμα. Για παράδειγμα, θα μπορείτε να αλλάξετε έναν τίτλο και μερικά σημαντικά κουμπιά, αλλά πώς κάνετε μια αλλαγή εάν ένα συγκεκριμένο στοιχείο δεν μπορεί να αλλάξει μέσω του Customizer και των επιλογών θέματος / προσθήκης; Μπορείτε να το τροποποιήσετε μόνοι σας.

Ανάλογα με το πόσα γνωρίζετε για το WordPress, η τροποποίηση αρχείων μπορεί να είναι μια εργασία δύο λεπτών ή μπορεί να καταστρέψει ολόκληρο τον ιστότοπό σας αφού περάσετε ώρες για προσαρμογή. Πριν ξεκινήσετε να τροποποιείτε τα αρχεία, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι κάνετε και ότι έχετε πάντα ένα αντίγραφο ασφαλείας τοποθετημένο με ασφάλεια σε ένα φάκελο εκτός του διακομιστή σας.

Εάν έχετε αποφασίσει ότι είναι ώρα για τροποποιήσεις, ενδέχεται να κολλήσετε σε ένα πρώτο βήμα – να βρείτε το σωστό αρχείο όπου βρίσκεται ο κώδικας. Δεδομένου ότι το WordPress αποτελείται από δεκάδες διαφορετικά αρχεία, ένας αρχάριος μπορεί να έχει πρόβλημα να τα βρει. Οι προγραμματιστές WordPress δεν έχουν πρόβλημα με αυτό επειδή γνωρίζουν ήδη το Ιεραρχία προτύπων απεξω. Αλλά αν δεν σας ενδιαφέρει η κωδικοποίηση, θα πρέπει να γνωρίζετε για αυτά τα πρόσθετα που μπορούν να σας βοηθήσουν πολύ.

Τι το αρχείο

ΤΙΜΗ: Δωρεάν

Τι το αρχείο

Μόλις ξεπεράσετε την ιδέα ότι η συντομογραφία για αυτό το πρόσθετο είναι WTF, θα δείτε πόσο δροσερό είναι το plugin. Μόλις το εγκαταστήσετε και το ενεργοποιήσετε, το What the File θα δημιουργήσει ένα απλό στοιχείο μενού απευθείας στη γραμμή εργαλείων σας, ακριβώς δίπλα στο όνομα χρήστη και τη δροσερή φωτογραφία σας. Εάν ανοίξετε τώρα οποιαδήποτε σελίδα στον ιστότοπό σας, θα μπορείτε να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το στοιχείο μενού Τι είναι το αρχείο και η προσθήκη θα σας πει ποια τμήματα προτύπων έχουν χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία της συγκεκριμένης σελίδας.

Η προσθήκη θα σας επιτρέψει να κάνετε κλικ στο όνομα του προτύπου που θα σας οδηγήσει στη σελίδα επεξεργασίας. Αν και αυτό μπορεί να είναι υπέροχο να κάνετε μικρές αλλαγές, να είστε πολύ προσεκτικοί εάν επεξεργάζεστε αρχεία προτύπων απευθείας από το WordPress.

Όπως μπορείτε ήδη να δείτε, η προσθήκη είναι αρκετά απλή, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τμήματα προτύπων που θέλετε να τροποποιήσετε γρήγορα. Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από εσάς. Γι ‘αυτό θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα άλλο δωρεάν πρόσθετο που μπορεί να σας βοηθήσει ακόμη περισσότερο.

Εντοπιστής συμβολοσειράς

ΤΙΜΗ: Δωρεάν

Εντοπιστής συμβολοσειράς

Όταν δεν βρίσκετε το σωστό πρότυπο, το String Locator είναι εδώ για να σας βοηθήσει. Φανταστείτε ότι θέλετε να τροποποιήσετε ένα συγκεκριμένο στοιχείο HTML στο θέμα σας ή σε οποιοδήποτε πρόσθετο έχετε εγκαταστήσει. Μπορείτε να εντοπίσετε γρήγορα το στοιχείο ελέγχοντάς το μέσω του προγράμματος περιήγησής σας, αλλά θα εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εύρεση του αρχείου που απέδωσε αυτό το στοιχείο. Δεδομένου ότι τώρα εργάζεστε με προσαρμοσμένα θέματα και προσθήκες, τα αρχεία ενδέχεται να έχουν διαφορετικά ονόματα από αυτά που έχετε συνηθίσει. Ένας προγραμματιστής μπορεί να έχει τοποθετήσει έναν κωδικό σε ξεχωριστό αρχείο για να διευκολύνει την περαιτέρω ανάπτυξη και μπορείτε να κολλήσετε στην αναζήτηση του κώδικα μέσω εκατοντάδων αρχείων. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το String Locator.

Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την προσθήκη, δεν θα ανησυχείτε για το πρότυπο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή της συγκεκριμένης συμβολοσειράς που αναζητάτε.

Είτε αναζητάτε μια λέξη, ολόκληρη τη φράση ή ένα κομμάτι κώδικα, αυτό το πρόσθετο θα μπορεί να το βρει.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πλοηγηθείτε στο Εργαλεία -> Εντοπιστής συμβολοσειράς και ξεκινήστε την αναζήτηση. Στη συνέχεια, η προσθήκη θα σαρώσει όλα τα αρχεία θέματος και προσθηκών που έχετε εγκαταστήσει και θα βρει τον όρο αναζήτησης. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε το συγκεκριμένο θέμα / προσθήκη για να το αναζητήσετε.

Αφού πατήσετε το κουμπί Αναζήτηση και αφήσετε λίγα δευτερόλεπτα στο String Locator να κάνει τη μαγεία του, τα αποτελέσματα θα σας δείξουν τη συμβολοσειρά, το αρχείο όπου βρίσκεται και έναν αριθμό γραμμής. Η προσθήκη θα σας επιτρέψει να επεξεργαστείτε αυτό το συγκεκριμένο αρχείο και θα επισημάνει αμέσως τη φράση αναζήτησης!

Τώρα μπορείτε να αλλάξετε οποιοδήποτε μέρος οποιουδήποτε θέματος / plugin, μπορείτε να μεταφράσετε τα σκληρά κωδικοποιημένα μέρη τους και να ξεχάσετε τη μη αυτόματη σάρωση αρχείων που είναι άγνωστα σε εσάς.


Ενώ αυτά τα εργαλεία WordPress μπορούν να σας βοηθήσουν πολύ, σας προτείνουμε ακόμα να φροντίσετε τον ιστότοπό σας. Εάν δεν είστε απόλυτα σίγουροι για τις αλλαγές που κάνετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα ένα νέο αντίγραφο ασφαλείας και σκεφτείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να κάνετε τη δουλειά για εσάς. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι πολλοί προγραμματιστές δεν θα μπορούν να σας βοηθήσουν εάν κάνετε λάθη τροποποιώντας ένα θέμα ή μια προσθήκη μόνοι σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map