Opmerkingen: wat is een opmerking en hoe kunt u deze beheren?

wordpress-comments.png


Het WordPress-blogplatform wordt geleverd met een reactiesysteem waarmee bezoekers van uw website hun mening over een bepaald onderwerp kunnen achterlaten en met u en andere gebruikers van uw site kunnen communiceren. Dit (meestal korte) bericht staat bekend als een opmerking en staat onderaan uw berichten en pagina’s.

Wanneer een gebruiker op een bericht of een pagina terechtkomt waarop opmerkingen zijn ingeschakeld (standaard staat WordPress opmerkingen toe op alle berichten en pagina’s), zal hij een reactieformulier zien. Door het in te vullen en een antwoord te schrijven, kan elke gebruiker zijn mening geven die onder het artikel wordt weergegeven. Andere gebruikers kunnen elke opmerking zien en erop reageren of hun eigen opmerking schrijven.

Hoe opmerkingen in WordPress te beheren

Als u naar Opmerkingen navigeert vanuit het admin-dashboardmenu aan de linkerkant, kunt u alle opmerkingen op uw site verwerken. Deze worden gesorteerd in een lijst waarin elke opmerking de volgende elementen bevat:

 • Auteur – naam, e-mailadres en websiteadres
 • Commentaar – tekst geschreven door de auteur
 • Post  – link naar de originele post of pagina waar je de reactie kunt vinden
 • Datum en tijd – toen het werd ingediend

Om een ​​enkele opmerking te beheren, plaatst u de cursor erover – een paar beheerlinks verschijnen onder de geselecteerde opmerking. Hier kunt u al gepubliceerde opmerkingen goedkeuren of afkeuren. Standaard wachten alle antwoorden die u ontvangt op uw moderatie en moet u er handmatig op klikken, zodat ze op uw bericht of pagina kunnen worden weergegeven.

Beheer WordPress-opmerkingen

Om snel op een opmerking te reageren, selecteert u de tweede link “Beantwoorden” die een editor eronder opent. U kunt een antwoord schrijven en het naar wens vormgeven (maak tekst vet, cursief, voeg links toe, citaten, enz.)

Optie voor snel bewerken kunt u de opmerking wijzigen. U kunt de tekst, links en alles wijzigen alsof het uw eigen tekst was. Bovendien kunt u de naam, het e-mailadres en de URL van de persoon die het antwoord heeft achtergelaten, bewerken. De knop Bewerken geeft u dezelfde opties, maar opent de opmerking op een aparte pagina.

Spam-knop markeert de opmerking als ongewenst en verplaatst deze naar een aparte map. Evenzo zal de prullenbakknop verwijder de opmerking en verplaats het naar vuilnis. Het blijft daar dertig dagen staan, tenzij je het permanent uit de lijst verwijdert.

Wijzig de instellingen voor opmerkingen

Je kunt het gedrag van het standaard reactiesysteem van WordPress wijzigen via instellingen. Bepaal bijvoorbeeld of niet-ingelogde gebruikers hun antwoorden kunnen achterlaten of schakel een optie in die automatisch alle opmerkingen goedkeurt (niet aanbevolen). Aangezien we Discussie-instellingen al in detail hebben beschreven, kun je zien hoe je kunt werken met de instellingen voor WordPress-reacties.

Schakel opmerkingen voor specifieke pagina’s uit

Discussie

Hoewel WordPress reacties op alle berichten en pagina’s toestaat, kunt u die instelling voor elk afzonderlijk bericht of elke pagina beheren.

 1. Bewerk een bericht of pagina
 2. Zoek ‘Schermopties’ bovenaan
 3. Vink het selectievakje ‘Discussie’ aan
 4. Scrol helemaal naar beneden onder de berichteditor
 5. Kies in het vak Discussie ervoor om reacties voor die pagina toe te staan ​​/ te weigeren

Ontvang e-mails wanneer iemand reageert

WordPress stuurt u standaard een e-mail telkens wanneer iemand een opmerking op uw site achterlaat. Hoewel dit een leuke functie is wanneer u uw WordPress-blog start, kan het een zeur zijn als u meer antwoorden ontvangt. Als je geen nieuwe e-mails voor elke opmerking op je site wilt ontvangen, ga je terug naar Instellingen -> Discussie waar u ze kunt uitschakelen.

Andere plug-ins voor opmerkingen

Het standaardplatform voor opmerkingen is net goed genoeg voor een gewone gebruiker. Maar als u besluit het reactiesysteem uit te breiden, moet u weten dat er tientallen andere WordPress-plug-ins zijn die de standaard volledig kunnen vervangen. U kunt bijvoorbeeld Disqus, Comments Evolved, Livefyre Comments 3 installeren of zelfs Facebook-opmerkingen aan uw site toevoegen.

Reageer op spam

Spamcommentaar in WordPress-voorbeeld

Helaas is een van de eerste opmerkingen die u op uw site krijgt waarschijnlijk spam (ongewenste opmerking). Vanaf het moment dat u WordPress installeert, wordt uw site een doelwit voor duizenden spammers die u slecht geschreven advertenties en ongewenste berichten zullen sturen. Gelukkig zijn er veel antispam-plug-ins die je zullen helpen die dreiging te bestrijden. Om te beginnen is er Akismet die vooraf is geïnstalleerd met WordPress.

Pingbacks

Pingback

Wanneer iemand vanaf een andere website naar uw blog linkt, ontvangt u een pingback. Op deze manier helpt WordPress u bij het bijhouden van sites die naar u linken. Pingbacks worden herkend als opmerkingen, en ze verschijnen in de moderatielijst tussen alle andere reguliere opmerkingen die door uw bezoekers worden gepost.

Om een ​​pingback van commentaar te onderscheiden, zoekt u aan het begin en het einde van elke opmerking naar […].

Avatars

WordPress avatars

Elke commentator heeft een kleine afbeelding naast de reactie. Deze afbeelding wordt een avatar genoemd en vertegenwoordigt de auteur. WordPress gebruikt Gravatar om deze foto weer te geven. Dus, als u uw foto of een aangepaste afbeelding voor de avatar wilt hebben, registreer dan een account bij Gravatar.

 1. Navigeren naar Gebruikers -> Uw profiel en controleer het e-mailadres dat u gebruikt
 2. Open Gravatar-site
 3. Registreer u bij de service met het e-mailadres dat u gebruikt
 4. Upload de afbeelding van uw keuze en pas deze aan
 5. Bevestig wijzigingen
 6. Ga terug naar Gebruikers -> Uw profiel en controleer je nieuwe afbeelding

Gebruikers die geen gratis Gravatar-account en een aangepaste avatar hebben, krijgen de standaard avatarafbeelding. Je kunt de standaardwaarde instellen in Discussie-instellingen.

Opmerkingen zijn belangrijk

Opmerkingen zijn een goede manier om contact te houden met uw lezers. Ze kunnen uw website beter en interactiever maken. Voordat u regelmatig opmerkingen gaat gebruiken, moet u de instellingen controleren en ze aanpassen aan uw behoeften. Als je niet bevalt hoe de standaardopmerkingen werken, zijn er tientallen andere plug-ins die het standaardsysteem kunnen vervangen. Helaas trekken reacties ook spammers aan, dus wees bereid om spam te allen tijde te bestrijden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map