Направете най-доброто от WordPress таговете

Направете най-доброто от етикетите в WordPress


Подобно на категориите, маркерите са начин за групиране на WordPress публикации и страници. Обикновено са по-конкретни от категориите, но са изцяло незадължителни. Въпреки че можете лесно да решите да не използвате маркери в публикациите си, повечето хора в WordPress маркират публикациите си с поне една дума, която е най-подходяща за статията, която са написали.

Проблемът с етикетите е, че повечето нови блогъри, които са започнали блоговете си, не ги използват правилно. Някои ще попълнят текстовото поле за етикет, само за да почувстват, че публикацията им става по-добра, докато другите ще продължават да добавят неподходящи маркери и да пренаселят текстовата кутия. Както при повечето неща в живота, трябва да сте умерени. Предлагаме ви да добавите 2-3 маркера на публикация и да запазите минималния брой уникални. Тъй като WordPress създава допълнителна страница за всеки маркер, не искате да препълвате базата си данни с ненужната информация.

В това ръководство ще ви покажем:

 • Как автоматично да добавяте маркери в WordPress
 • Как да ограничите броя на маркерите на публикация
 • Как да ограничите броя на маркерите в притурката за облак на маркери

Как автоматично да добавяте маркери в WordPress

Ако се отнасяте сериозно към маркирането на публикациите си, вече знаете, че можете да загубите дори няколко ценни минути за всяка публикация, като изберете правилните маркери. Но какво ще стане, ако ви кажем, че можете автоматично да добавяте маркери към своите публикации в WordPress?

Вмъкване на интелигентен етикет

ЦЕНА: Безплатно

Вмъкване на интелигентен етикет

Както вече можете да видите, автоматично добавяне на маркери може да се направи с помощта на безплатен плъгин. Няма да ви се налага да променяте файлове или да пишете код, тъй като Smart Tag Insert ще свърши работа вместо вас. Вместо да губите време за мислене на тагове за всяка публикация, която пишете, плъгинът ще ви позволи да настроите нещата чрез приятелски потребителски интерфейс. Плъгинът ще намери няколко маркера, които са най-добрите за вашите публикации, и можете да ги използвате или модифицирате, ако трябва.

Създайте списък с тагове

След като инсталирате и активирате приставката, първото нещо, което ще искате да направите, е да направите създайте списък с тагове. Smart Tag Insert ще използва този списък в бъдеще; плъгинът ще сканира всички изброени от вас маркери, така че да може да намери най-подходящите за вашите статии.

Можете да използвате думи или цели фрази. За да напишете по-дълъг маркер, просто добавете интервал между думите.

Разрешени типове публикации

Вместо автоматично добавяне на маркери към всеки тип публикация, който имате, плъгинът ви позволява да изберете типа (те) публикация (и), с които ще работи. Това означава, че можете да изберете само публикации, страници или версии, например. Добрата новина е, че приставката ще разпознае всички ваши персонализирани типове публикации, така че да можете да изберете да работите и с тях.

Smart Tags Вмъкване на настройки

Потребителските роли могат да добавят нови персонализирани маркери

Тази опция ще ви позволи да изберете потребителски роли, които ще могат да добавят персонализирани маркери от джаджата „Тагове“. Например, ако поставите отметка в квадратчето до Автори, само те ще могат да измислят нови идеи за маркери при писане на статии. Всички останали потребители няма да могат да виждат джаджата за етикети.

Автоматично добавяне на маркери към по-стари публикации

Всичко, споменато по-горе, ще работи за бъдещите ви публикации. В повечето случаи вече ще имате публикувани публикации преди инсталирането на този плъгин. Но това не трябва да ви притеснява, защото Smart Tag Insert ви обхвана с най-новата опция, така че можете да отделите повече време за популяризиране на съдържанието си и печелене на пари със сайта си.

С едно щракване на бутон можете автоматично да добавяте най-подходящите маркери към всички ваши по-стари публикации. Първият бутон ще добави определения брой маркери към избраните типове публикации, докато другият бутон ще премахне всички стари тагове и ще ги замени с новите. Преди да натиснете бутона, трябва да знаете, че тази опция е необратима, затова се уверете, че знаете какво правите и създайте резервно копие, преди да приложите промени.

Въпреки че ще ви отнеме известно време, за да настроите приставката, ще спестите известно време в бъдеще. Плъгинът ще се погрижи за вашите маркери и вие ще можете да се отпуснете и да мислите за създаването на съдържанието. Опитвали ли сте плъгин Smart Tag Insert? Харесва ли Ви?

Как да ограничите броя на маркерите на публикация

Когато работите сами, вероятно не е нужно да използвате функции и плъгини, за да се ограничите да публикувате много или да пишете маркери в публикациите си прекалено много. Това вероятно е така, ако имате личен блог или обикновен уебсайт, който можете да поддържате сами.

Но ако имате повече от няколко автори, пишещи на уебсайта си WordPress, шансовете не са всички те винаги да се погрижат за правилата, които сте създали.

Въпреки че понякога повече маркери са по-добри опции от това да имате само един или нито един, твърде много тагове също няма да бъде добро за вашия сайт. Поставянето на твърде много маркери в публикация рано или късно ще загуби целта си. Така че, ако трябва да ограничите авторите си до няколко маркера, можете да го направите лесно. Разбира се, има плъгин за това и този е безплатен и лесен за инсталиране и настройка.

WP маркер за ограничаване

ЦЕНА: Безплатно

Тъй като плъгинът е безплатен, трябва само да го инсталирате и активирате, преди да отидете в областта с настройки. След като направите това, можете лесно да зададете максималния брой маркери, които потребителят може да използва в публикация. След като запазите промените, когато автор стигне до зададения лимит, бутонът „Добавяне на нов“ просто ще изчезне и ще направи невъзможно добавянето на нови маркери. По този начин вашите автори ще трябва да избират само най-подходящите маркери за публикация.

Не само това, но вие имате право да избирате кои видове публикации са ограничени от тази приставка и кои не, докато приставката ще работи за всички таксономии, които не са йерархични.

Ограничете броя на таговете в WordPress Tag Cloud джаджа

Като характеристика на ранния уеб 2.0, облакът от маркери се превърна в много популярна част от новосъздадените уебсайтове. Облачът на маркери е визуално представяне на метаданни на ключови думи, известни още като тагове, където най-често думите обикновено се показват с по-голям шрифт или в различен цвят, който би акцентирал на тази дума. Облакът изглежда като малка карта, която може незабавно да каже на посетителите кои са най-често срещаните теми около вашия сайт и да ги навигира директно до статии, които представляват интерес.

Въпреки че облакът от тагове може да изглежда страхотно и може да помогне много, ако използвате твърде много различни тагове, вашият облак ще изглежда много пренаселен. Не само това ще изглежда разхвърляно, но някои важни тагове могат да се изгубят в тълпата заради това.

Така че вероятно се чудите как да ограничите максималния брой маркери в WordPress. Тъй като в таблото за управление на WordPress или в областта за настройки няма ограничена опция за ограничаване на маркери в облака на маркери, ще трябва да направите такъв за себе си. Да, ще трябва да копирате и поставите няколко реда код, но работата е свършена за няколко секунди.

  1. Отворете function.php файла на тема, която използвате
  2. Копирайте и поставете следния код:
add_filter ('widget_tag_cloud_args', 'limit_tag_in_tag_cloud_widget');

функция limit_tag_in_tag_cloud_widget ($ args) {
if (isset ($ args ['таксономия']) && $ args ['таксономия'] == 'post_tag') {
$ args ['число'] = 10; // Ограничете броя на маркерите
}

върнете $ args;
}
 1. В ред №5 променете номера на произволен брой маркери, които искате в облак.
 2. Запазите промените

Това е всичко. Сега можете да добавите джаджа за облак на етикети, която трябва да показва не повече от броя на маркерите, които сте посочили в кода. Наслади се!

заключение

Понякога маркерите могат да се чувстват като архаично произведение на технологията. Ако се чувствате по този начин, добре че грешите. Маркерите все още са важен елемент от много блогове и уебсайтове, но проблемът е, че повечето хора просто не ги използват правилно.

Когато работите с маркери, не забравяйте да поддържате нещата спретнати и организирани. Ако имате нужда от помощ за ограничаване на броя на маркерите или искате автоматично да зададете маркери за вашите публикации, това ръководство ще ви помогне. Сега, уведомете ни – използвате ли маркери на вашия сайт? Имате ли някакви конкретни правила за тях?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map