Nadzorna plošča WordPress: Upravljalno območje in plošča

wordpress-dashboard.png


Ko ustvarite spletno mesto WordPress in se uspešno prijavite, je prva stvar, ki jo boste videli, nadzorna plošča WordPress. To je domače mesto za skrbnike, ki vsebuje več uporabnih pripomočkov. Na tej strani vam bo WordPress pokazal nekaj povezav, ki bodo koristne za vsakega začetnika. Spremljali boste lahko število objav, komentarjev in strani. Odprlo vas bo do urejevalnika objav, tako da boste lahko napisali svojo prvo objavo, hitro izpolnili osnutek, si ogledali nedavne dejavnosti in prebrali najnovejše novice o WordPressu.

Ta članek vas bo vodil po vsakem pripomočku nadzorne plošče, ki je predhodno nameščen s programom WordPress, in vam pokazal, kako hitro prilagoditi videz strani nadzorne plošče.

 1. Dobrodošli v WordPressu
  1. Začeti
  2. Naslednji koraki
  3. Več dejanj
 2. Na pogled
 3. Hiter osnutek
 4. Dejavnost
 5. Novice o WordPressu
 6. Prilagodite svoje pripomočke
  1. Možnosti zaslona
  2. Gradniki po meri

1. Dobrodošli v WordPressu

Dobrodošli v pripomočku nadzorne plošče WordPress

Če ste pravkar končali z namestitvijo WordPress-a, je to prva stvar, ki jo boste videli na nadzorni plošči. Razen tega, da so vas pozdravili na platformi, so razvijalci WordPressa pripravili tudi nekaj priročnih povezav, ki vam bodo pomagale začeti.

Začeti

Z velikim modrim gumbom na levi strani boste lahko prilagodili svoje spletno mesto. Če bom natančnejši, vas bo pripeljalo do “Customizerja”. Če želite na spletnem mestu, ki je povezano z oblikovanjem, spremeniti karkoli, je treba začeti Customizer. Odvisno od teme lahko izbirate več ali manj možnosti, vendar ima večina tem WordPress več možnosti, kot jih potrebujete.

Naslednji koraki

Na sredini pripomočka boste našli več drugih povezav. Prva vas bo vodila neposredno do urejevalnika, tako da boste lahko napisali prvo objavo na blogu. Naslednja bo ustvarila prvo stran (na primer stran »o meni«, ki jo predlagajo razvijalci), medtem ko bo tretja povezava preprosto odprla domačo stran, tako da boste lahko obiskovalcem videli, kako izgleda vaše spletno mesto.

Več dejanj

Ko ste pripravljeni za prehod na naslednji korak, boste na desni strani našli povezave, s katerimi boste lahko upravljali gradnike in menije. Komentarje boste lahko tudi vklopili ali izklopili in se pomaknili do strani WordPress Codex, kjer boste z WordPressom izvedeli več o svojih prvih korakih..

2. Na kratko

Na prvi pogled pripomoček WordPress na nadzorni plošči

Naslednji gradnik vam omogoča hiter pregled vašega spletnega mesta. Oglejte si, koliko objav, strani in komentarjev imate in kliknite katero koli od njih, da odprete svojo stran. Če vas zanima različica programa WordPress in tema, ki jo trenutno uporabljate, si oglejte dno tega pripomočka.

3. Hiter osnutek

Hitri osnutek pripomočka na nadzorni plošči WordPress

Med brskanjem po nadzorni plošči WordPress boste morda dobili idejo za nov članek. Namesto da odprete celoten vizualni urejevalnik, lahko hitro zapišete naslov in nekaj opomb. WordPress jih bo shranil kot osnutek, tako da boste lahko brez težav nadaljevali svoje delo kadar koli, ki je pravi za vas.

Upoštevajte, da je urejevalnik za hitri osnutek tako preprost, da ga ne boste mogli stilizirati, vstavljati slike ali video posnetke. Vse to boste lahko storili, ko osnutek odprete prek vizualnega ali urejevalnika besedila iz razdelka Objave.

4. Dejavnost

Pripomoček WordPress nadzorne plošče

Ta preprost pripomoček prikazuje najnovejše objave in komentarje na vašem spletnem dnevniku, vključno z natančnim časom in datumom objave. Privzeto boste videli samo “Pozdravljeni svet!” objava, ki služi kot primer (ker nimate napisanih nobenih drugih objav). Nanj lahko kliknete neposredno iz pripomočka Dejavnost, ki bo odprl urejevalnik, tako da boste lahko objavo posodobili.

V razdelku za komentarje so prikazani avatar, ime in objava komentatorja, na katerem se nahaja komentar. Videli boste tudi hiter povzetek komentarja. Če miškin kazalec premaknete nad katerim koli od komentarjev, ga lahko upravljate – odobrite, odgovorite, uredite, premaknite v koš, označite kot neželeno pošto ali si ga oglejte v svoji objavi.

Spodaj lahko najdete preprosto vrstico, ki vsebuje število vseh, čakajočih, odobrenih, neželene pošte in komentarjev smeti.

5. WordPress novice

Pripomoček WordPress News na nadzorni plošči

Zadnji pripomoček, ki je privzeto prikazan na nadzorni plošči WordPress, prikazuje najnovejše novice o WordPressu. Tukaj boste našli seznam zadnjih člankov o WordPressu, ki prihajajo z različnih spletnih mest, kot so uradni blog WordPress.org.

Pripomoček za novice vam bo pomagal ostati v zanki in spoznati najnovejše posodobitve, teme in vtičnike, vaje itd. Tu boste našli tudi en predlagani vtičnik, ki bi lahko pritegnil vašo pozornost.

Prilagodite svoje pripomočke

Zdaj, ko veste, kaj počnejo pripomočki, je čas, da prilagodite nadzorno ploščo WordPress.

Za začetek morate upoštevati, da lahko gradnik dobrodošlice hitro odstranite. Ko vam bodo všeč objave, strani in komentarji, lahko preprosto kliknete gumb “x” v zgornjem desnem kotu dobrodošlice in ga popolnoma zavrnete..

Preuredite pripomočke WordPress nadzorne plošče

Če premaknete miško nad naslov katerega koli od prej omenjenih pripomočkov, boste opazili, da se kazalec spremeni. Ko vidite, da kazalec kaže v vseh štirih smereh, ga boste lahko premaknili na drugo mesto. Izbrani pripomoček preprosto povlecite na mesto, ki vam bolj ustreza. Če ne želite videti vsebine določenega pripomočka, kliknite puščico v zgornjem desnem kotu.

Možnosti zaslona

Možnosti zaslona WordPress

Ena izmed najbolj spregledanih delov nadzorne plošče WordPress so možnosti zaslona. Najdete jih na vrhu strani (ne pozabite se pomakniti do konca, ker se lahko zaslonske možnosti skrivajo za skrbniško vrstico). Ko izberete možnost, se bo od zgoraj spustila nova bela črta in razkrila vse nameščene gradnike (polja). Če (ne) potrdite polja poleg pripomočkov, jih lahko preprosto prikažete / skrijete z nadzorne plošče WordPress.

Upoštevajte, da boste privzeto imeli samo pet pripomočkov, drugi (prilagojeni) pripomočki se bodo prikazali, ko namestite dodatne vtičnike in teme.

Gradniki po meri

Glede na število vtičnikov in funkcije vtičnikov boste na nadzorni plošči zlahka imeli na desetine dodatnih pripomočkov.

Na primer, če namestite vtičnik za Google Analytics (obstaja veliko različnih), boste dobili pripomoček za statistiko, ki vam bo pokazal število obiskov za ta dan, teden ali mesec.

Zaključek

Nadzorna plošča WordPress je prvo mesto, ki ga vidite ob prijavi v WordPress. Naučite se, kaj lahko naredite na nadzorni plošči, kateri elementi so privzeto na voljo in kako jih prilagoditi svojim potrebam.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map