Nadzirajte vir RSS na svojem mestu WordPress Like Pro

Nadzirajte vir RSS na svojem mestu WordPress Like Pro


Če ste ustvarili spletno mesto, ki ga poganja WordPress, obstaja velika verjetnost, da boste nove vsebine objavljali vsak dan ali vsaj tedensko. V tem primeru boste želeli uporabnikom izročiti svojo vsebino.

Medtem ko bodo mnogi od njih prejeli posodobitve s svojega spletnega mesta prek samega spletnega mesta in strani socialnih medijev, ki jih ustvarite, ne bi smeli pozabiti na vir RSS.

Povzetek obogatenega spletnega mesta ali resnično preprosto združevanje je zasnovan tako, da prikazuje pogoste vsebine in jih posreduje širokemu občinstvu. RSS dokument, znan kot “vir”, je sestavljen iz naslova, ki mu sledi majhen odlomek, slika ali druge dodatne informacije o objavah, spletnem mestu, avtorju itd..

WordPress samodejno ustvari vir za vaše spletno mesto in ga lahko preprosto vidite na www.yourdomain.com/feed.

Ne, viri še niso mrtvi in ​​po vsem svetu je na milijone uporabnikov. Torej obstaja možnost, da vaši obiskovalci na svojih računalnikih ali pametnih telefonih uporabljajo različne zbiralnike, da dobijo novice z vašega spletnega mesta. Zaradi tega vam je v interesu, da bi bil RSS čim boljši. Tukaj se boste naučili danes:

 • Na nadzorno ploščo dodajte poljuben vir RSS
 • Kako enostavno prikazati zunanji vir RSS
 • Omogoči slike v RSS virih; je lažje, kot si mislite
 • Razporedite svoje objave za RSS v 5 preprostih korakih
 • Najlažji način izključitve kategorij iz vira RSS

Na nadzorno ploščo dodajte poljuben vir RSS

WordPress privzeto prikazuje vir RSS na vaši nadzorni plošči. Očitno ta vir vsebuje novice, ki niso zanimive vsem. Namesto da ga pustite tako, lahko popolnoma prilagodite nadzorno ploščo in odstranite vir, lahko pa samo prilagodite vir in dodate stvari, ki so vam res pomembne..

Brez kakršnega koli dodatnega posla, vam bomo pokazali, kako spremeniti vir WordPress in dodali povezavo po meri, za katero boste dejansko skrbeli:

 1. Pomaknite se do datoteke function.php in jo odprite
 2. Kopirajte in prilepite to kodo:
 3. funkcija wpc_dashboard_widgets () {
  globalni $ wp_meta_boxes;
  // odstranite nepotrebne pripomočke
  // var_dump ($ wp_meta_boxes ['nadzorna plošča']); // uporabite za pridobitev vseh ID-jev gradnikov
  razveljavi (
  $ wp_meta_boxes ['nadzorna plošča'] ['normalno'] ['jedro'] ['nadzorna plošča_plugi'],
  $ wp_meta_boxes ['armaturna plošča'] ['stran'] ['jedro'] ['nadzorna plošča_sekundarna'],
  $ wp_meta_boxes ['armaturna plošča'] ['stran'] ['jedro'] ['nadzorna plošča_primer']
  );
  // dodajte pripomoček na nadzorni plošči po meri
  wp_add_dashboard_widget ('dashboard_custom_feed', 'WP zanka', 'dashboard_custom_feed_output'); // dodajte nov izhod RSS
  }
  
  funkcija dashboard_custom_feed_output () {
  odmev '
  '; wp_widget_rss_output (matrika ( 'url' => 'http://www.firstsiteguide.com/feed', 'predmeti' => 5, 'show_summary' => 1, 'show_author' => 0, 'show_date' => 1 )); odmev "
  "; } dodajanje ('wp_dashboard_setup', 'wpc_dashboard_widgets');
 4. Spremenite želene parametre
 5. Shrani spremembe

Če niste v kodiranju, naj vas ne prestraši vse, kar vidite zgoraj. Prilagoditev kode, tako da lahko dodate vir RSS, ki ga resnično želite, je le nekaj korakov.

Začnimo z najpomembnejšim delom, in to je naslov vira RSS. Preprosto poiščite naslednjo vrstico kode v zgornji funkciji in spremenite URL:

'url' => 'http://www.yourrssfeed.com/feed'

Zdaj, ko ste našli vrstico in spremenili naslov, lahko počasi nadaljujete z branjem kode. Za začetek spremenite število novic da se želite prikazati v svojem viru. Povzetek, avtor in datum lahko imajo samo vrednosti “1” ali “0”, kar pomeni, da želite ali ne želite prikazati povzetka, imena avtorja in ste uganili – datum objave.

Nenazadnje boste verjetno želeli spremeniti naslov svojega vira RSS. V tem primeru poiščite naslednjo vrstico v funkciji, ki ste jo imeli pred kratkim c / p, in spremenite naslov:

wp_add_dashboard_widget ('dashboard_custom_feed', 'NASLOV JE TUKAJ', 'dashboard_custom_feed_output'); // dodajte nov izhod RSS

Ne pozabite shraniti sprememb in se pomaknite do svoje nadzorne plošče. Če je vse opravljeno pravilno, je vaš novice po meri pripravljen; kul, kajne??

Kako enostavno prikazati zunanji vir RSS

Medtem ko lahko preprosto pokažete svoj vir RSS preprosto, če uporabnike preusmerite na povezavo na svojem spletnem mestu WordPress, je prikazovanje zunanje povezave lahko nekoliko bolj zapleteno. Vendar ne pustite, da vas to odvrača, ker lahko še vedno prikazujete vir RSS kjer koli na svojem spletnem mestu, tako da kopirate / prilepite funkcijo, ki vam jo bomo pokazali v tem članku.

Namesto da namestite drug vtičnik, ki bo prevzel nadzor nad viri in bo potreboval nenehno skrb in posodobitve, lahko ustvarite svoj seznam. Vse, kar morate storiti, je, da spremenite povezavo do vira, ki ga želite prikazati, in spremenite število virov, prikazanih na vašem spletnem mestu.

Ne glede na to, ali boste na novi strani / objavi prikazovali zunanji vir RSS ali ga želite gnezditi v stranski vrstici, glavi ali nogi, je postopek praktično enak:

 1. Odprite datoteko sidebar.php ali katero koli datoteko, kjer želite, da se vir prikazuje
 2. Kopirajte in prilepite to kodo:
 3. get_item_quantity (4);
  $ rss_items = $ rss-> get_items (0, $ maxitems);
  ?>
  
  
 4. Spremenite URL v vrstici št. 2
 5. Spremenite število virov RSS, ki bodo prikazani v vrstici # 3
 6. Shrani spremembe

Zdaj, ko ste nastavili enega ali več virov RSS z drugih spletnih mest, ne pozabite poskrbeti za svoje vire RSS.

Omogoči slike v RSS virih; je lažje, kot si mislite

Mnogi mislijo, da so RSS-viri del zgodovine. Še več, ljudje uporabljajo RSS vsakodnevno. Ne le, da imate lahko priljubljena spletna mesta shranjena v vašem brskalniku, na svojem spletnem mestu ali celo v upravitelju WordPressa, ko so pametni telefoni zavzeli svet, so viri postali še bolj priljubljeni. Zdaj lahko spremljate posodobitve svojih najljubših posodobitev in avtorjev na poti in imate dostop do nove vsebine v nekaj sekundah po objavi novega članka.

Tudi če še vedno niste v RSS virov, ko začnete uporabljati svoje spletno mesto, bi morali pomisliti na tiste, ki redno uporabljajo to storitev.

RSS vir

V WordPressu obstajajo različni načini manipulacije z vsebino RSS. Na primer, lahko načrtujete svojo objavo za vire RSS ali pa spremenite način, kako WordPress prikazuje odlomke, ki vplivajo tudi na RSS vire. Toda ne glede na to, kaj počnete, še vedno ne boste imeli priložene slike na svojem RSS feedu.

Predstavljajte si, da imate več spletnih mest na isto temo, ki redno posodabljajo svoje vire. V pametnem telefonu odprete svojo aplikacijo za hranjenje (na primer Feedly) in poleg naslova objave je spletno mesto s sliko, na drugem pa ni slik. Skoraj v vseh primerih ljudje gredo na povezavo s sliko ob njej, ker se zdi ta bolj zanimiva in daje občutek, da avtor skrbi za svoje stvari.

Ker ste že dodali sliko, ki je priložena vsaki objavi, ni opravičila – to sliko lahko dodate tudi v vir RSS in naredite svoje spletno mesto privlačnejše za ljudi, ki uporabljajo vire.

V tem delu vodnika vam bomo pokazali, kako dodate predstavljeno sliko v svoje vire. Pravzaprav je zelo preprosto in morali boste samo kopirati in prilepiti spodnjo kodo:

 1. Odprite function.php datoteko
 2. Kopirajte in prilepite kodo:
 3. add_filter ('the_content_feed', 'rss_post_thumbnail');
  funkcija rss_post_thumbnail ($ vsebina) {
  globalni $ post;
  if (ima_post_thumbnail ($ post-> ID))
  $ content = '

  '. get_the_post_thumbnail ($ post-> ID, 'sličica'). '

  '. $ vsebina; vrne $ vsebino; }
 4. Shrani spremembe

Izvolite. Vsaka objava, ki ji je priložena predstavljena slika, bo zdaj uporabila isto sliko kot dodatek k RSS virov. Zdaj lahko nadaljujete in preizkusite posodobljeni vir RSS v kateri koli aplikaciji, ki jo morda uporabljate. Namesto dolgočasnega in navadnega besedila boste imeli sliko, ki spremeni celotno predstavitev vaše spletne strani.

Razporedite svoje objave za RSS v 5 preprostih korakih

Običajno bo WordPress vaš nov članek v RSS feed samodejno objavil, ko pritisnete na gumb za objavo. Čeprav s tem ni nič narobe in dejansko želite, da se vaš članek čim prej pojavi v viru, boste morda želeli, da to objavo načrtujete. V tem delu članka vam bomo pokazali, kako zakasniti RSS objavo. Za primer, če objavo odložite za nekaj minut, bo dovolj, da opravite nekaj dodatnih sprememb, preden bo objava objavljena v viru.

Tu je koda, ki jo boste potrebovali, da dosežete to zamudo:

 1. Odprite function.php datoteko
 2. Prepišite kodno besedo za besedo… ali pa kopirajte in prilepite kodo, seveda:
 3. funkcija naravnana_feja ($ kjer) {
  globalni $ wpdb;
  
  če (is_feed ()) {
  // časovni žig v WP formatu
  $ now = gmdate ('Y-m-d H: i: s');
  
  // vrednost za čakanje; + naprava
  $ wait = '10'; // celo število
  
  // http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/date-and-time-functions.html#function_timestampdiff
  $ device = 'MINUTE'; // MINUTE, UR, DAN, TEDEN, MESEC, LETO
  
  // dodajte SQL-sytax v privzeti $ where
  $ where. = "IN TIMESTAMPDIFF ($ naprava, $ wpdb-> posts.post_date_gmt, '$ now')> $ wait";
  }
  
  vrniti $ kje;
  }
  
  add_filter ('posts_where', 'Schedule_feed');
 4. Spremenite spremenljivko $ naprave v minute, ure, dneve in tako naprej
 5. Spremenite spremenljivko $ wait v število minut, ur, dni ali kar koli ste izbrali. To je čas, ko bo vaša objava počakala, preden se bo samodejno objavila v RSS Feed
 6. Shrani spremembe

To je to. Za načrtovanje RSS vira vam ni treba storiti ničesar drugega.

Avtomatizirajte vir RSS

Avtomatizirajte svoj vir RSS izhod s spletnimi obvestili. Preprosto integrirajte svoja spletna potisna obvestila, če želite samodejno objavljati elemente vira RSS prek ciljanih spletnih potisnih obvestil.

Najlažji način izključitve kategorij iz vira RSS

Od trenutka, ko boste objavili svojo prvo objavo z WordPressom, bodo vaše nove objave samodejno objavljene kot vir RSS. Do tega vira lahko dostopa vsak uporabnik, ki želi slediti vašemu spletnemu mestu, zato morate svoj vir RSS narediti kar najbolj dober..

RSS vir

Medtem ko lahko objave svojih virov preprosto odložite kadarkoli želite, boste včasih morali svojim sledilcem pokazati le določene kategorije. Še bolje, izključili boste tiste kategorije, ki jih ne želite prikazati v viru.

Z lahkoto izključite kategorije iz vira RSS:

Na primer, morda imate ducat kategorij, ki se dnevno posodabljajo z novo vsebino in nočete preplaviti svojih uporabnikov. Mogoče je posebna kategorija zasnovana samo tako, da pritegne uporabnike s spletnih strani družbenih medijev. Morda pa želite, da se v vašem RSS feedu prikaže samo kategorija »novice«. Ne glede na razlog, vam bomo v naslednjih vrsticah pokazali, kako preprosto izključiti kategorijo iz vira RSS:

 1. Odprite function.php
 2. Kopirajte in prilepite kodo:
 3. funkcija izključi_kategorije_from_rss ($ poizvedba) {
  if ($ poizvedba-> is_feed) {
  $ query-> set ('mačka', '- 10, -21, -32');
  }
  vrne $ poizvedbo;
  }
  add_filter ('pre_get_posts', 'izključi_kategorije_from_rss');
  
 4. Spremenite ID kategorije na 3rd črta
 5. Shrani spremembe

Najlažji način iskanja identifikacijske številke kategorije je odpiranje kategorije iz Objave -> Kategorije. Ko kliknete gumb »Uredi«, se ID prikaže na vrhu brskalnika v obliki URL-ja.

Kot lahko opazite iz kode, morate za izključitev kategorije pred ID-jem vnesti znak “-“. Ko nastavite ID-je, te kategorije ne bodo več prikazane v vašem RSS-viru. Če morate to v prihodnosti spremeniti, lahko preprosto spremenite funkcijo, kadar je to potrebno, in dodate / odstranite kategorijo s seznama.

Vaš RSS vir je postal še boljši. Ne pozabite preveriti drugih vadnic o tem, kako izboljšati svoje spletno mesto, ki deluje na WordPressu, in kar najbolje izkoristiti že tako odlično platformo za bloganje.

Zavijanje

Do zdaj bi že morali sprejeti dejstvo, da so RSS-viri še vedno stvar. Tudi če niste ljubitelj RSS-a, si omislite svoje obiskovalce, ki še vedno uporabljajo vire. Da jim pomagate, kar najbolje izkoristite svoj vir RSS, tako da uporabite kateri koli od nasvetov, ki smo vam jih pokazali v tem priročniku.

Kaj menite o RSS-u? Ali zbirate novice v računalnikih ali pametnih telefonih? Kaj pa RSS na vašem blogu?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map