Módosítsa a WordPress Rendszergazda menüit igényeinek megfelelően

Módosítsa a WordPress Rendszergazda menüit igényeinek megfelelően


A telepítés után minden WordPress adminisztrációs menü ugyanúgy néz ki. Ez jó dolog lehet, ha a szeretett WordPress által működtetett különböző webhelyeken dolgozik, de ha blogot készít egy ügyfél számára, érdemes lehet módosítania az admin menüt az egyedi megjelenés elérése érdekében..

Bár a WordPress irányítópultján nincs sok lehetőség, önmagában is megváltoztathatja a dolgokat. A mai útmutatóban mutasson néhány gyors tippet, amelyek segítenek a WordPress rendszergazda menüjének az igényeinek megfelelő módosításában:

 • Átrendezze a WordPress admin menüt
 • A WordPress Rendszergazda menü testreszabása
 • Színváltás az admin menükben
 • Színváltás az adminisztrátori menükben pluginek nélkül

Átrendezze a WordPress admin menüt

Miután elkezdett új beépülő modulokat és funkciókat hozzáadni a blogrendszeréhez, folytatja az ikonok felcserélését az admin menüben, és könnyen elérhetővé teszi egy zavaros menüt, ahol a szerzők nem fogják megtalálni a hozzászólásaikat vagy galéria új képek hozzáadásához.

Ekkor kezd el gondolkodni az ikonok átrendezéséről. És itt egy egyszerű bővítmény nagyszerű asszisztens lesz Önnek.

Rendszergazda menükezelő

ÁR: Ingyenes

Rendszergazda menükezelő

Az ingyenes és könnyű bővítmény telepítése után csak egy lehetőséget kap. És ez a lehetőség a menü szerkesztésére.

Ha megnyomja a gombot, a menü „építés alatt” lesz, és szabadon mozgathatja az elemeket. Húzza a menüt és az almenük elemeit, és hozzon létre egy legmegfelelőbb menüt. Szeretne egy „Új hozzászólás” linket közvetlenül az „Új oldal” mellett? Megteheted. Valójában átrendezheti az elemeket, ahogy szeretné. A felső szintű menüelemet húzhatja az almenübe és fordítva, miért nem lenne az „Új üzenet” elem önmagában lógva, nem pedig az almenübe? A te döntésed.

Ha továbbra sem tudja biztosan, hogy miért olyan hűvös ez a kis plugin, akkor nézzen meg bemutató videó.

A WordPress rendszergazdai menük testreszabása

Míg a WordPress előlapja nagymértékben testreszabható, és szó szerint korlátlan lehetősége van a webhelyére, a háttérrendszer, azaz a WordPress irányítópult kissé korlátozott, és alapvetően ragaszkodik ahhoz, amit kapott.

Mivel a WordPress szinte mindegyikéhez beépülő modulok vannak, miért nem lenne olyan, amely lehetővé teszi az adminisztrációs terület testreszabását? Nos, van, és természetesen nem csak egy.

Kódolás esetén előfordulhat, hogy nem érdekli az útmutató ezen része, mivel nem fogjuk megmutatni a plugin mögött található kódot, hanem csak egy rövid útmutatást nyújtunk Önnek, amely a pluginok beállításához és a admin terület. De valószínűleg csak ezt akarja, ne te?

Client Dash

ÁR: Ingyenes

Először érdemes lehet megváltoztatni az admin menüt saját vagy bármely más felhasználó számára. Ez egyszerűen megtehető ezzel az ingyenes bővítménnyel, ahol lehetősége van megváltoztatni a teljes menüt, amelyet a WordPress blogján dolgozik. Például hozzáadhat új menüelemeket, eltávolíthatja azokat, amelyekre nincs szükség, vagy amelyeket nem akar hozzáférhetővé tenni egy adott felhasználói szerepkör számára, megváltoztathatja az ikonokat, stb. Tehát hogyan kell ezt csinálni? Kezdjük:

 1. Menj Beépülő modulok -> Új hozzáadása
 2. Telepítse és aktiválja a Client Dash bővítményt
 3. Keresse meg a Beállítások -> Client Dash
 4. A második lapon válassza a „Menük” lehetőséget.
 5. Válassza a Felhasználói szerepkör elemet, majd kattintson a „Menü hozzáadása” elemre.

Itt kezdődik a testreszabás. Miután a plugin elkészítette az új menüt, látni fogja a képernyőt, ahogyan most néz ki. Itt felveheti vagy eltávolíthatja a menüelemeket, beírhat új címkéket, és megváltoztathatja a szabványos ikonokat. Függetlenül attól, hogy egy hozzászólástípust szeretne hozzáadni, vagy esetleg egyéni linket, a Client Dash lehetővé teszi ezt. Húzza és dobja el az elemeket, és hozzon létre egy személyre szabott menüt, amely gyorsabbá fogja tenni a munkát.

Rendszergazda menüszerkesztő

ÁR: Ingyenes / 19 USD
DEMÓ

menü szerkesztő-pro

Annak ellenére, hogy népszerűbb, mint a korábban említett plugin, az Admin Menu Editor ingyenes és prémium verzióban kapható, így a licencet meg kell vásárolnia, ha az összes kiegészítő szolgáltatást igényli. Nincsenek nagy különbségek a beépülő modulok között, és az Rendszergazda Menü Szerkesztő lehetővé teszi a menü átrendezését magadnak vagy bármely más felhasználói szerepnek is, egyszerűen a menük és az almenük húzásával és dobásával, ahová szeretné..

Megváltoztathatja a hozzáférési jogokat, az ikonokat és a címeket az összes menühöz, exportálhatja és importálhatja azokat, és akár rövid kódokat is használhat. Nézze meg a PRO verzió bemutatóját, hogy megnézze a plugin valódi erejét.

 1. Telepítse az Admin Menu Editor alkalmazást és aktiválja azt
 2. Keresse meg a Beállítások -> menüszerkesztő (PRO)
 3. Válassza ki a szerkeszteni kívánt felhasználói szerepet, és állítsa be a menüt, ahogy tetszik
 4. Változtatások mentése

Színváltás az admin menükben

A testreszabásnál érdemes megváltoztatni az adminisztrációs terület megjelenését. Alapértelmezés szerint 8 színséma létezik amelyet kiválaszthat a profiljához. De lehet, hogy nem tetszik a standard színek, vagy azt akarja, hogy azok megegyezjenek a webhely színeivel. És itt kell további lehetőségeket keresnie, igaz?

Az adminisztrációs menüben a színsémák különböző módon változtathatók meg. A cikk ezen részében, megmutatunk két plugint ami nagyszerű munkát eredményezhet – telepíthet egy egyszerű plugint, amely további nyolc színsémát ad hozzá, vagy játszhat a másikban a színválasztóval.

Rendszergazda színsémái

ÁR: Ingyenes

Rendszergazda színsémái

Ha nem kell mélyednie a részletekbe, és minden színt egyedül kell választania, érdemes kipróbálnia ezt az egyszerű és ingyenes bővítményt. Telepítenie kell az Admin Colors Schemes és a a plugin automatikusan hozzáad új 8 színösszeállítást amelyet a felhasználói beállítások alatt talál:

 1. Telepítse az Admin színes sémák pluginjét és aktiválja
 2. Keresse meg a Felhasználók -> A profilod
 3. Az Rendszergazda színséma alatt válassza ki a használni kívánt új sémát

WordPress Rendszergazda színrendszer-generátor

ÁR: Ingyenes

A korábban említett plugin csak hozzáadja ezeket a 8 színsémát, de Ha ellenőrizni szeretné a rendszer minden színét, akkor további lehetőségekre lesz szüksége. Sajnos ezt a bővítményt eltávolítottuk az eredeti webhelyről, amely lehetővé tette a színek kiválasztását közvetlenül a böngészőből, de letöltheti és manuálisan telepítheti azt..

Kövesse a következő néhány lépést, és egy-két perc múlva rendelkezésére áll egy egyedi adminisztrátori színösszeállítás (vagy ha olyanok vagyunk, mint mi, egy órát tölthet, mielőtt megtalálja a tökéletes színkombinációt).

 1. Töltse le a WordPress Rendszergazda színrendszer-generátort
 2. Telepítse és aktiválja a plugin-t
 3. Készítsen egyedi sémákat a színek kiválasztásával

Színváltás az adminisztrátori menükben pluginek nélkül

Ahelyett, hogy további beépülő modulokat telepítené a színváltáshoz az adminisztrátori menükben, ebben a részben, megtanuljuk, hogyan kell megváltoztatni a színsémákat, egyszerűen az alábbi kód beírásával a function.php-be és valójában saját maga készít egy egyszerű plugint.

Ezzel a kóddal bármilyen színt kiválaszthat, de a színválasztó helyett a szín hexadecimális hármasait kell írnia. Ezeket bármilyen színválasztóval megszerezheti – a Festékről a Photoshop-ra vagy bármilyen online színválasztóra.

 1. Nyissa meg a function.php fájlt
 2. Illessze be a következő kódot a végére:
 3. function papildu_admin_color_schemes () { // Töltse le a témakönyvtárat $ theme_dir = get_template_directory_uri (); //Óceán wp_admin_css_color ('isitwpcolor', __ ('Is WP'), $ theme_dir. '/Admin-colors/isitwp/colors.min.css', tömb ('# ed2a0c', '# 000000', '# 738e96', '# f2fcff') ); } add_action ('admin_init', 'papildu_admin_color_schemes');
 4. A következő kódrészlettel aktiválja az új színsémáját:
 5. function set_default_admin_color ($ user_id) { $ args = tömb ( 'ID' => $ user_id, 'admin_color' => 'isitwpcolor' ); wp_update_user ($ args);

  }
  add_action (‘user_register’, ‘set_default_admin_color’);

  Sajnos még nem fejeztük be. Ezt a lépést követően be kell illesztenie egy másik funkciót az újonnan létrehozott színsémák címkéjének megváltoztatásához annak működése érdekében

 6. Illessze be a következő kódot:
funkció rename_fresh_color_scheme () { globális $ _wp_admin_css_colors; $ color_name = $ _wp_admin_css_colors ['fresh'] -> name; if ($ color_name == 'Alapértelmezett') { $ _wp_admin_css_colors ['fresh'] -> name = 'Fresh'; } return $ _wp_admin_css_colors; } add_filter ('admin_init', 'rename_fresh_color_scheme');

Ez volt az utolsó lépés az egyedi színséma létrehozásában, további pluginek telepítése nélkül. Noha ez talán egy kicsit időigényesebb, akkor nem kell törődnie azzal a kiegészítő pluginnel, amely a WordPress-hez van telepítve..

Következtetés

Noha a WordPress rendszergazda menü testreszabása nem lesz az első dolog a teendők listájában, ez egyértelműen olyan dolog, amellyel vigyáznia kell, ha hosszabb ideig dolgozik a webhelyén.. Testreszabott menüvel, különféle ikonokkal vagy színkészletekkel könnyebben dolgozhat. Ez egyedülálló érzetet teremt minden olyan felhasználó számára, aki hozzáfér a háttérrendszerhez.

Tehát, ha van néhány percet a tartalékra, olvassa el ezt a cikket, és módosítsa az adminisztrációs menüket.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map