Mikä on WordPress-laajennus?

mitä-on-a-WordPress-plugin.png


Lisäosa on ohjelmisto, joka laajentaa WordPress-alustan toimintoja. Asennuksen ja aktivoinnin jälkeen laajennukset voivat lisätä uusia ominaisuuksia sivustoosi. Ne voivat myös muuttaa olemassa olevia toimintoja tai jopa muuttaa kokonaan mitä tahansa blogin osaa.

WordPress-laajennukset on kirjoitettu PHP-ohjelmointikielellä. Mutta niiden hyödyntämiseksi sinun ei tarvitse tietää mitään koodauksesta. Plugins ovat yleensä käyttäjäystävällinen ja suunniteltu ihmisille, joilla ei ole kokemusta tekniikasta tai WordPressistä.

Nykyään WordPressille on saatavana yli muutamia kymmeniä tuhansia laajennuksia. Koska valtava määrä, luultavasti löytyy laajennus kaikille, jotka voivat törmätä mieleesi. Haluatpa parantaa blogin turvallisuutta, lisätä animaatioita, muuttaa sivuston nykyaikaiseksi verkkokauppajärjestelmäksi vai lisätä vain videopeliä siihen – siihen on asennus. Vaikka se on totta, kaikki laajennukset eivät ole samoja. Ennen kuin aloitat niiden käytön, on tärkeää oppia erottamaan WordPress-laajennukset.

Ilmaiset WordPress-laajennukset

Aloitettaessa on hyvä tietää, että on olemassa monia upeita ilmaisia ​​WordPress-laajennuksia. Kuluttamatta senttiä, voit laajentaa blogiasi asentamalla laajennuksia virallisista WordPress-laajennuksista säilytyspaikka. Jokainen sieltä löytyvä laajennus voidaan myös asentaa suoraan WordPress-hallintapaneelista. Koska he ovat virallisia, voit rentoutua täysin tietäen, että niitä on turvallista käyttää. Aivan kuten WordPress-teemoja, ammattilaiset hallitsevat ja testaavat viralliseen hakemistoon kuuluvia laajennuksia jo ennen niiden katsotaan olevan lisätty luetteloon.

WordPress-laajennushakemisto

Arkiston ulkopuolella voit löytää Internetistä monia ilmaisia ​​WordPress-laajennuksia. Vaikka suurin osa niistä auttaa sinua lisäämään ominaisuuksia blogiisi, ole varovainen ladatessasi jotain mitä satunnaisesti löydät verkkoon. Koska niillä ei ole mitään tekemistä virallisen WordPress-hakemiston kanssa, ihmiset voivat piilottaa mitä haluavat pluginiin. Useimmiten, kun ihmiset hakevat haittaohjelmia tai hakkeroituvat, voit syyttää tuntemattomasta lähteestä asennettua ilmaista laajennusta..

Nämä laajennukset ovat vapaasti käytettävissä älä tule tuella. Jos et tiedä kuinka tiettyä ominaisuutta käytetään tai se yksinkertaisesti ei toimi sivustollasi, olet oma. Foorumeilla on aina mahdollista pyytää apua, mutta kukaan ei takaa, että saat vastauksen.

Freemium-laajennukset

Jossain WordPress-ilmaisten ja premium-laajennusten välillä on suosittu luokka Freemium-laajennuksia. Mitä tämä tarkoittaa, että a peruslaajennus on ilmainen. Se on mahdollista ladata virallisesta hakemistosta tai muualta Internetistä.

Mutta vaikka perusominaisuuksia voidaan käyttää vapaasti, jouduttiin ostaa lisenssin käyttääksesi lisäominaisuuksia laajennuksesta. Joten jos päätät ostaa laajennetun version, saisit kaikki ylimääräiset etuudet, ja käytännössä sinulla on premium-laajennus.

Premium WordPress -laajennukset

Jotta voit käyttää premium-laajennuksia, sinun on tehtävä maksaa kertaluonteisen maksun tai tilaa jäsenyyden. Monet kauppapaikat myyvät premium-laajennuksia, mutta voit löytää myös yrityksiä ja yksityishenkilöitä, jotka vähittäiskauppaa käyttävät tavaroita yksin.

Maksettuja laajennuksia pidetään yleensä parempina. Suurimman osan ajasta, premium-WordPress-laajennukset tarjoavat muita ominaisuuksia kuin ilmaiset. Ne ovat myös laadukkaampia (koodattu paremmin) ja yhteensopivia useamman muun WordPress-laajennuksen ja -teeman kanssa.

Premium plugin -hinnat

Premium-laajennuksen arvokkain ominaisuus on tuki. Kun asennat ilmaisen laajennuksen, kaikki riippuu sinusta. Kun ostat laajennuksen, henkilöstö ja kehittäjät, jotka loivat laajennuksen, ovat siellä sinua varten, aina valmiina auttamaan ja ratkaisemaan kaikki esineeseen liittyvät ongelmat. Joten jos et pysty selvittämään ominaisuutta tai tuote yksinkertaisesti ei toimi, olet vain yhden sähköposti- tai puhelun päässä saadaksesi asiantuntijalta ohjeita. Useimmiten tämä on tärkein syy ostaa WordPress-laajennus.

Miksi laajennusta tulisi päivittää usein?

Ennen uuden asennuksen asentamista on tärkeää tarkista viimeisimmän päivityksen aika. Vaikka on hienoa nähdä, että laajennusta ei ole päivitetty muutaman kuukauden ajan, kannattaa miettiä kahdesti, kun kompastuu sellaiseen, jota ei ole päivitetty yli kaksi vuotta.

Plugin-päivitys

Kaksi vuotta on pitkä aika tekniikan suhteen. Tänä aikana hakkerit löytävät tietoturva-aukkoja ja voivat hyökätä sivustoosi. Koodausstandardit saattavat muuttua, ja osa laajennuksesta saattaa yksinkertaisesti lakata toimimasta. Jopa WordPress käy läpi muutaman version, joka saattaa tehdä vanhoista laajennuksista käyttökelvottomia. Joten jos haluat olla varma, että laajennusta on turvallista käyttää ja että se on myös täysin yhteensopiva WordPressin uusimman version kanssa, katso aina sen viimeisen päivityksen aikaan tai ota yhteyttä kehittäjään kysyäksesi lisätietoja.

Kuinka monta lisäosaa sinulla pitäisi olla?

Vaikka asennustietojen lukumäärää ei ole rajoitettu, suosittelemme pitämään numeron mahdollisimman pienenä. Jotkut sivustot tarvitsevat vain yhden, kun taas toisilla on oltava yli kymmenen aktiivista laajennusta toimiakseen oikein. Ja niin kauan kuin nämä ovat sinulle merkityksellisiä, se on ok.

Kuinka monta lisäosaa sinulla pitäisi olla

Mutta koska kaikki laajennukset käyttävät samoja resursseja palvelimelta, on melko todennäköistä hidastaa sivustoasi, koska niitä on liian paljon. Tarkkaa lukumäärää ei voida antaa kuinka monta lisäosaa sinulla pitäisi olla, joten paras neuvomme on pitää ne minimissään. Jos sinulla on yli kaksikymmentä tai kolmekymmentä aktiivista laajennusta, mene luetteloon vielä kerran ja varmista, että sinulla on vain niitä liitännäisiä, joita todella tarvitset.

Älä myöskään asenna päällekkäisiä laajennuksia (esimerkiksi ei tarvitse olla kahta laajennusta, joka näyttää Google Mapsin), ja poista ne, joita et enää käytä.

johtopäätös

Vaikka WordPress-blogin ajaminen on teknisesti mahdollista ilman, että sivustolla on yhtä aktiivista laajennusta, niin käytännössä on tullut järjetöntä. Ilman laajennuksia joudut koodaamaan kaikki haluamasi ominaisuudet manuaalisesti. Ja kuten voitte kuvitella, sen lisäksi, että tarvitset tietävän miten se tehdään, kaiken viettäminen kunnossa vie paljon aikaa.

Joten jos tarvitset jotain blogiin, siellä on todennäköisesti jo laajennus, joka antaa toiveesi. Sinun täytyy vain etsiä se virallisesta arkistosta, löytää jonnekin muualta Internetistä tai ostaa premium-laajennus työhön. Ennen kuin asennat laajennuksia, tarkista ne kahdesti varmistaaksesi, että ne ovat turvallisia ja päivitetään säännöllisesti.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map