Mikä on Gravatar? Kuinka luoda ja käyttää sitä?

mikä on gravatar


Kun aloitat blogin, yksilöitä edustavat yksinkertaiset kuvakkeet eivät todennäköisesti ole listallasi tarkistaaksesi. Mutta muutaman päivän ajan blogin pitämisen ja yhteydenpidon aloittamisen jälkeen ihmisiin on vaikea olla huomaamatta, että useimmilla bloggaajilla ja kommentaattoreilla on heidän nimensä liittyvät kuvat. Niitä pieniä kuvia, jotka edustavat henkilöä, kutsutaan avatareiksi, ja niillä on pitkä historia verkkoyhteisöissä.

Jo ennen kuin WordPress (ja bloggaaminen yleensä) on tullut niin suosituksi, hahmot olivat läsnä foorumeilla, erilaisissa keskusteluryhmissä ja pelaajat käyttivät usein avatareja digitaalisena persoonanaan. Gravatarin myötä bloggaajien kannalta asiat muuttuivat.

Mikä on Gravatar?

Sen sijaan, että sinulla olisi erilainen avataari jokaiselle verkkosivustolle, jossa kirjoitat ja osallistut keskusteluihin, Gravatar antaa sinun asettaa globaalisti tunnustettu tunnus. Suositun palvelun loi Tom Preston-Werner, mutta vuonna 2007 Automattic osti sen ja aloitti sen käytön WordPressiin liittyvissä projekteissa. Nyt miljoonat käyttäjät käyttävät sitä päivittäin.

Kuinka se toimii

Gravatar on tiiviisti yhteydessä sähköpostiosoitteeseesi. Kun olet rekisteröinyt ilmaisen tilin Gravatarilla, palvelu antaa sinun lähettää kuvan, jota haluat käyttää avataresta. Olipa kyseessä valokuvasi tai kuvake, josta juuri satut, tämä kuva edustaa sinua kaikilla palvelua käyttävillä sivustoilla. Voit tietysti jättää kommentteja muihin WordPress-sivustoihin uuden avatarisi kanssa, kirjoittaa vierasblogia ja pitää kuvan tietenkin omassa blogissasi.

Voit lähettää kuvan, jonka leveys on enintään 2048 pikseliä. Kuvan koosta riippumatta Gravatar tekee kuvan aina neliömäiseksi ja näyttää sen yleensä 80 × 80 pikselin kokoisena. Vaikka tämä on oletusulottuvuus, suosittelemme käyttämään hieman suurempia kuvia. Jotkut sivustot ja palvelut saattavat kiertää oletusasetuksia ja suurentaa oletustuotosta. Et halua, että avatari on epäselvä.

Nyt joka kerta kun kirjaudut WordPress-verkkosivustoon Gravatariin liitetyllä sähköpostiosoitteella, se vetää tiedot automaattisesti profiilistasi ja tunnistaa sinut lukijoille. Se on siistiä, eikö niin?

Miksi sinun pitäisi käyttää palvelua??

Ensinnäkin Gravatar auttaa ihmisiä tunnistamaan sinut helpommin. Sen sijaan, että näyttäisit nimeä salaperäisen henkilön kuvakkeella (sillä harmaalla, joka vain näyttää siluetin), voit kertoa ihmisille, miltä näytät.

Ihmiset muistavat sinut todennäköisemmin. Tämä on erityisen tärkeää, jos taipumus kirjoittaa eri blogeihin ja kommentoida paljon.

Lisäksi Gravatar antaa sinun täyttää itsesi tiedot. Napsauttamalla sitä pientä kuvaa kirjoittajien tai kommentaattorien nimien vieressä voit saada lisätietoja henkilöstä, nähdä hänen verkkosivustonsa ja sosiaalisen profiilinsa. Paitsi tämä tekee tekijästä vaikutusvaltaisemman, mutta antaa sinulle mahdollisuuden olla yhteydessä muihin blogin ulkopuolella, josta olet löytänyt heidät.

Kuinka asettaa Gravatar-profiilisi

Nyt kun tiedät enemmän palvelusta, olemme varmoja siitä, että olet kiinnostunut omasta profiilistasi. Mennään askel askeleelta ja luodaan uusi tili.

Sinulla on jo WordPress.com-tili?

Ensinnäkin sinun pitäisi tietää, että Gravatar vaatii, että sinulla on WordPress.com-tili. Tämä saattaa kuulostaa hämmentävältä henkilöille, jotka ajavat blogejaan itse isännöidyllä versiolla. Mutta älä huoli. Voit nopeasti rekisteröidä ilmaisen WordPress.com-tilin, jopa luomatta sivustoa heidän kanssaan.

Gravatar-kirjautuminen

Jos sinulla on jo WordPress.com-tili, voit ohittaa rekisteröintiprosessin ja kirjautua heti sisään.

 1. Mene Gravatar-verkkosivusto
 2. Etsi sivun yläreunasta palkki, jossa on WordPress.com-kirjautumispainike
 3. Napsauta painiketta
 4. Kirjoita käyttäjänimesi ja salasanasi
 5. Napsauta “Kirjaudu sisään” -painiketta

Nyt voit määrittää Gravatar-kuvan ja muokata profiilia.

Rekisteröi ilmainen WordPress.com-tili

Kun rekisteröit ilmaisen tilin WordPress.com-sivustolla, saat käyttää VaultPressiä, Akismettia, Polldaddyä, Gravataria ja IntenseDebatea. Tunnettu nimellä WordPress.com Connect, sen avulla voit käyttää yhtä tiliä kaikissa näissä palveluissa.

Tilaa Gravatar

 1. Mene Gravatar-verkkosivusto
 2. Napsauta “Luo oma Gravatar” sinistä painiketta
 3. Kirjoita haluamasi sähköpostiosoite, käyttäjänimi ja salasana
 4. Napsauta “Sign up” -painiketta

Sen jälkeen sinun pitäisi saada vahvistusviesti sähköpostiosoitteeseen, jonka täytit. Joten selaa postilaatikkoosi, avaa uusi sähköposti ja vahvista rekisteröinti napsauttamalla linkkiä. Sen jälkeen sinun pitäisi nähdä uusi näyttö, joka edellyttää kirjautumista uuteen WordPress.com-tiliisi.

Asenna Gravatar-kuva

Jos tämä on ensimmäinen kerta Gravatarilla, sinulla ei selvästikään ole kuvaa. Palvelu varoittaa sinua siitä hienosti ja tarjoaa linkin uuden Gravatar-kuvan lataamiseen.

 1. Napsauta “Lisää yksi napsauttamalla tätä” -linkkiä
 2. Valitse valokuva tietokoneeltasi ja lähetä se
 3. Rajaa tarvittaessa
 4. Valitse luokitus – suosittelemme käyttämään G: tä tai PG: tä, koska muut kaksi estetään yleensä suurimmassa osassa sivustoja

Kun olet määrittänyt kuvan, voit testata sitä nopeasti jättämällä kommentin tämän artikkelin alle. Jos kaikki on hyvin, sinun pitäisi nähdä uusi nimesi liittyvä kuva.

Gravatar-profiilin muokkaaminen

Aivan kuten useimmissa palveluissa, voit helposti muokata profiilisi tietoja. Gravatar-sovelluksen avulla voit muuttaa ja muokata kuvaasi sekä profiilitietojasi.

Minun Gravatars

Sisäänkirjautumisen jälkeen sinut siirretään heti ”My Gravatars” -välilehteen. Siellä voit lisätä ylimääräisiä sähköposteja, joita voit hallita samalta tililtä. Lisäksi kun olet lisännyt ensimmäisen kuvan, on erittäin helppo vaihtaa Gravatar-kuvaa tai lisätä uusia kuvia, jotta voit vaihtaa niiden välillä nopeammin.

Hallitse Gravatareja

Lisää uusi kuva napsauttamalla Lisää uusi kuva -linkkiä ja toista aiemman vaiheet. Kun Gravatariin on liitetty useampi kuin yksi kuva, voit nopeasti valita haluamasi kuvan ja vaihda se milloin tahansa haluat uuden avatarin.

Profiilini

Kuten aiemmin artikkelissa mainittiin, Gravatar on paljon muutakin kuin vain kuva. Jotta saat parhaan hyödyn palvelusta, sinun on täytettävä muita tietoja itsestäsi. Aloita tietojen lisääminen avaamalla Oma profiili -välilehti.

Nimi ja yksityiskohdat Gravatarissa

Täällä voit lisätä tietoja itsestäsi, lisätä lisää kuvia galleriaan, muuttaa taustoja ja paljon muuta. Mutta yksi tärkeimmistä vaihtoehdoista antaa sinun lisätä linkkejä verkkosivustoillesi ja sosiaaliseen mediaan. Niin tekemällä voit todistaa henkilöllisyytesi ja olla yhteydessä lukijoihisi.

Kyllä, sinun tulisi käyttää Gravataria

Koska olet perustanut blogin, haluat todennäköisesti jotain siitä. Olipa kyse vain harrastuksesta ja tavasta yhdistää ihmisiä tai tapa ansaita palkka, sinun on tehtävä siitä paras mahdollinen. Joten julkaistaksesi uusia artikkeleita ja kommentoidessasi muita blogeja haluat, että ihmiset tunnustavat sinut.

Käytä valokuvasi, lisää tietoja profiiliisi, ja voit antaa itsesi unohtaa kaiken. Gravatar yhdistää automaattisesti pisteet ja näyttää profiilisi WordPress.com-sivustossa, itse isännöimissä sivustoissa ja jopa joissain kolmansien osapuolien ympäristöissä ja palveluissa, jotka käyttävät Gravataria eri laajennusten kautta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked