Mi az a WordPress plugin?

mi-is-a-wordpress-plugin.png


A plugin egy olyan szoftver, amely kiterjeszti a WordPress platform funkcionalitását. A telepítés és aktiválás után a bővítmények új funkciókat adhatnak a webhelyéhez. Megváltoztathatják a meglévő funkciókat, vagy akár teljesen módosíthatják a blog bármely részét.

A WordPress plugins a PHP programozási nyelven vannak megírva. De ahhoz, hogy kihasználhassák őket, nem kell tudnia semmit a kódolásról. A plug-inek általában felhasználóbarát és olyan emberek számára tervezték, akiknek egyáltalán nincs tapasztalata a technológiában vagy a WordPress-ben.

Manapság már több tízezer plugin érhető el a WordPress számára. Annak a hatalmas számnak köszönhetően valószínűleg van egy plugin bármi számára, ami felmerülhet a fejedben. Függetlenül attól, hogy javítani szeretné a blog biztonságát, animációkat szeretne hozzáadni, a webhelyet modern e-kereskedelmi rendszerré szeretné alakítani, vagy csak videojátékot szeretne hozzáadni – ehhez van egy plugin. Annak ellenére, hogy ez igaz, nem minden plugin azonos. Mielőtt elkezdené használni őket, elengedhetetlen, hogy megtanulja megkülönböztetni a WordPress bővítményeket.

Ingyenes WordPress plugins

Induláskor jó tudni, hogy nagyon sok ingyenes WordPress plugin létezik. Anélkül, hogy költene egy centet, kibővítheti blogját a hivatalos WordPress plugin-ek telepítésével raktár. Az ott található összes plugin közvetlenül a WordPress irányítópultjáról telepíthető. Mivel hivatalosok, teljesen pihenhet, tudva, hogy biztonságosan használhatók. Csakúgy, mint a WordPress témák, a hivatalos könyvtár részét képező bővítményeket a szakemberek is kezelik és tesztelik, még mielőtt a listára felveszik őket..

WordPress plugins könyvtár

Az adattáron kívül számos ingyenes WordPress plugin található az interneten keresztül. Bár ezek többsége segít funkciók hozzáadásában a blogjához, nagyon óvatosnak kell lennie, ha letölti azokat, amelyeket véletlenszerűen talál a világhálón. Mivel ezeknek semmi köze nincs a hivatalos WordPress könyvtárhoz, az emberek elrejthetnek egy pluginben, amit csak akarnak. A legtöbb alkalommal, amikor az emberek rosszindulatú programokat vesznek fel vagy támadást kapnak, hibáztathat egy ismeretlen forrásból telepített ingyenes plugint..

Bár szabadon használhatók, ezek a bővítmények ne jöjjön támogatás. Ha nem tudod, hogyan kell használni egy adott funkciót, vagy egyszerűen nem működik a webhelyén, akkor a saját maga vagy. A fórumokon mindig kérhetünk segítséget, de senki sem garantálja, hogy megkapja a választ.

Freemium plugins

Valahol a WordPress ingyenes és prémium kiterjesztései között van egy népszerű Freemium plugins kategória. Ez azt jelenti, hogy a az alap plugin ingyenes. Lehetőség van a hivatalos könyvtárból vagy az internetről való letöltésre.

De bár az alapvető funkciók szabadon használhatók, meg kell tennie vásároljon licencet kiegészítő szolgáltatások használatához a plugin. Tehát, ha úgy dönt, hogy megvásárolja a kibővített verziót, akkor minden további pluszt megkap, és alapvetően prémium bővítménye van.

Prémium WordPress plugins

Prémium pluginek használatához ezt meg kell tennie fizet egyszeri díjat, vagy feliratkozzon a tagságra. Számos piactér prémium bővítményeket árul, de olyan cégeket és magánszemélyeket is találhat, akik magukat kiskereskedelnek.

A fizetett plugineket általában jobbnak tekintik. A legtöbb alkalommal, A prémium WordPress plugins további funkciókat kínálnak mint a szabadok. Ezek szintén jobb minőségűek (jobb kódolásúak), és sokkal több más WordPress bővítménnyel és témával kompatibilisek.

Prémium plugin árak

A prémium plugin legértékesebb tulajdonsága azonban a támogatás. Ingyenes bővítmény telepítésekor minden tőled függ. Plugin vásárlásakor, a kiterjesztést létrehozó alkalmazottak és fejlesztők ott lesznek az Ön számára, mindig készen állnak arra, hogy segítsenek és megoldjanak az esetleges problémákat. Tehát abban az esetben, ha nem tud kitalálni egy funkciót, vagy a termék egyszerűen nem működik, akkor csak egy e-mail vagy telefonhívás van a szakértő útmutatásától. Leggyakrabban ez lesz a WordPress bővítmény vásárlásának fő oka.

Miért kellene a bővítményt gyakran frissíteni??

Új plugin telepítése előtt fontos ellenőrizze az utolsó frissítés időpontját. Noha rendben van annak a látása, hogy egy plugin nem frissült néhány hónapon keresztül, akkor gondolkodj át kétszer, amikor megbotlik egy olyan fiókkal, amelyet két éve nem frissítettek..

Plugin frissítés

Két év hosszú idő a technológiára vonatkozóan. Ebben az időszakban a hackerek biztonsági lyukakat találnak, és megtámadhatják az Ön webhelyét. A kódolási szabványok megváltozhatnak, és a plugin egyes részei egyszerűen leállhatnak. Még a WordPress is átmegy néhány verzión, amelyek a régi plugineket használhatatlanná tehetik. Tehát, ha biztos akar lenni abban, hogy a kiterjesztés biztonságosan használható, és teljesen kompatibilis a WordPress legújabb verziójával is, mindig tekintse meg az utolsó frissítés időpontját, vagy vegye fel a kapcsolatot a fejlesztővel további részletekért..

Hány bővítménynek kell lennie?

Bár nincs korlátozva, hogy hány plugint telepíthet, javasoljuk, hogy a számot a lehető legalacsonyabb szinten tartsa. Egyes webhelyeknek csak egyre van szükségük, míg másoknak a megfelelő működéshez több mint tíz aktív pluginnek kell lennie. És mindaddig, amíg ezek számottenek szempontjából fontosak, az rendben van.

Hány bővítménynek kell lennie

Mivel azonban az összes plugin ugyanazokat az erőforrásokat használja a szerveren, nagyon valószínű, hogy lelassítja a webhelyét, mivel túl sok van ezekből. A pontos számot nem lehet megadni hány pluginnak kell lennie, tehát a legjobb tanács az, ha minimalizáljuk őket. Ha véletlenül több mint húsz vagy harminc aktív beépülő modulja van, akkor lépjen tovább a listára, és ellenőrizze, hogy csak azok a beépülő modulok vannak-e, amelyekre valóban szüksége van.

Ne telepítsen ismétlődő beépülő modulokat (például nincs szükség két beépülő modulra, amely megjeleníti a Google Maps alkalmazást), és távolítsa el azokat, amelyeket már nem használ.

Következtetés

Noha technikailag lehetséges a WordPress blog futtatása anélkül, hogy a webhelyen egyetlen aktív bővítmény lenne, gyakorlatilag abszurdnak bizonyult. Bővítmények nélkül minden funkciót manuálisan kell kódolni. És ahogy el tudod képzelni, amellett, hogy tudnod kell, hogyan kell ezt csinálni, óriási időbe telik, hogy minden rendben maradjon.

Tehát, ha szüksége van valamire egy bloghoz, akkor valószínűleg van már egy plugin, amely kielégíti az Ön kívánságát. Csak ki kell keresnie a hivatalos lerakatban, meg kell találnia valahol máshol az interneten, vagy meg kell vásárolnia egy prémium plugint a munkához. A pluginek telepítése előtt azonban kétszer ellenőrizze őket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy biztonságosak-e és rendszeresen frissülnek-e.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked