Mi a WordPress tartalomkezelő rendszer (CMS)?

mi-is-wordpress.png


Még akkor is, ha soha nem dolgozott együtt a WordPress-szel, jó eséllyel hallottál erről a tartalomkezelő rendszerről (CMS). A WordPress első gyermekkori lépései óta, 2003-ban gyorsan népszerűvé vált, és egy weboldal vagy blog létrehozása és kezelése során az egyik legjobb és legszükségesebb szoftvermegoldás lett. Manapság a WordPress mind kezdőknek, mind szakembereknek szól; segíthet egy hobbiban, teljes karrieren vagy valami közt.

Amikor úgy dönt, hogy az első blogját a WordPress használatával hozza létre, fontos ismerni a különbségeket a WordPress.com és az önálló üzemeltetett WordPress között (WordPress.org). A következő szövegben a WP önálló üzemeltetett verziójára fogunk összpontosítani, csak azért, mert a WP.com verziója előtt volt.

A WordPress rövid története

A fejlesztők a korai kezdetekben a WordPress-t egy PHP-nyelven írt blogszerző eszközként képzelték el, amely segít az embereknek a blog gyors felépítésében, ha egyszerűen kiválasztják a formatervezési mintát, kiválasztnak néhány widgetet, amelyek szöveget, képeket vagy naptárakat jelenítenek meg, és tartalmat adnak hozzá. Úgy hozták létre, hogy felhasználóbarát környezetet teremtsen az új remekművek írására (vagy ami valószínűbb, hogy macskákról írjon). Évekbe telt, mire a WordPress nagyobb csoportokat vonzott, és mielőtt népszerűvé vált.

Verziónként, a szorgalmas emberek, akik ingyen dolgoztak, olyan platformot fejlesztettek ki, amely felülmúlta az eredeti ötletét. Egy egyszerű blogszerző eszköz kezdett kialakulni teljes tartalomkezelő rendszer (CMS). Noha eredetileg „blogging tool” -ként hirdették meg és továbbították verziónként, platformmá nőtte ki magát, amely támogatja az e-kereskedelmet, a híroldalakat és alapvetően bármilyen más típusú weboldalt. Ekkor vált vonzóbbá a webfejlesztők nagyobb köre, és valóban elindult.

Emiatt szinte minden negyedik internetes weboldal a WordPress segítő kezét használja, hogy bekapcsolja magát.

A WordPress népszerű

Alapján w3Techs, A WordPress az összes webhely 28% -áért felelős, és egyértelmű, hogy sokkal elterjedtebb, mint a versenytársak, például a Joomla, a Drupal, a Magento és a Blogger..

A felhasználók, a webhelyek, a hozzászólások és az egyéb WordPress-tartalmak száma tíz és száz millió elérhetõ. El tudod képzelni ezeket a számjegyeket?

A nyílt forrású erő

Valószínű, hogy a WordPress nem lenne olyan népszerű, ha nem lenne teljesen ingyenes. A nyílt forráskódú platformként a WordPress lehetőséget kapott arra, hogy több felhasználót vonzzon, mintha fizetős termék lenne. Is, miután több száz magasan képzett fejlesztő, akik ingyenesen dolgoznak ki új funkciókat lehetővé tette mindenkinek, hogy élvezze a WP folyamatos támogatását. A legjobb az egészben, hogy nem is kell kérnie. A fejlesztők rendszeresen javítják a hibákat és új funkciókat vezetnek be.

A nyílt forráskódú koncepció miatt a WordPress nyelven érhető el több mint 50 nyelv! Több tucat fordítás van még, amelyek még munkát igényelnek. Ön is aktívan részt vehet benne a CMS fordítása a saját nyelvén.

Az erő számokban van megadva

A szociális média által működtetett világban egy közösség ugyanolyan erős, mint az emberei. És ez az, amiben a WordPress valóban kiemelkedik a tömegből. A WordPress a kezdetektől fogva kedves volt a felhasználók felé. Összekapcsolta az embereket, akik hasonló projekteknél dolgoztak, és mindig a közösség felé irányult. Ha teljes kezdő vagy tapasztalt profi, aki pénzt keres egy blogból, akkor otthon érezheti magát a WP-vel, köszönhetően sok különféle társadalmi csoportnak.

WordCamp San Francisco

Számos webhely és fórum található (beleértve: az eredeti WordPress fórum), ahol új dolgokat tanulhat meg, megismerkedhet emberekkel és bővítheti webhelyét. A WordPressnek sikerült még kihoznia az embereket házából is; vannak számtalan WordCamps – szervezett rendezvények, amelyek összekapcsolják a férfiakat és nőket, akiket érdekli az adott tartalomkezelő rendszer. Nem számít, hol laksz, valószínű, hogy valamelyik szomszédságában egy éves esemény zajlik.

Hozzon létre egy webhelyet kódolás nélkül

Az összes fejlesztő gondoskodott arról, hogy a felhasználóknak ne kelljen egyetlen sornyi kódot írni, ha nem igazán akarják. Tehát ha csak elkezdi megismerni az internetet, akkor csak webhelyet szeretne létrehozni, vagy egyszerűen csak valami új WP-t szeretne megtanulni, ez egy nagyszerű lehetőség, hogy megkönnyebbüljön egy olyan világba, amely eleinte ijesztőnek és bonyolultnak tűnik..

A WordPress felhasználóbarát

Az első webhelyet órák alatt elkészítheti, és nem kell tudnia, mit is jelent a HTML, CSS, PHP vagy a MySQL. Segítségre van szüksége a blog beállításában? Segítsen neked!

Lehet, hogy hallotta a barátaitól, hogy „WP-t kell használnia”, vagy hogy „a WP a legjobb”. Ezek nyilvánvalóan elfogult vélemények, amelyek attól függnek, hogy mire van szüksége egy CMS-ből, vagy milyen webhelyet építesz. Mindazonáltal, függetlenül attól, amire szüksége van, garantáljuk, hogy legalább fontolja meg a WordPress használatát és megtanulását. Könnyű bejutni a WP-be, és elkezdeni valamit csinálni, de ugyanakkor, ha kicsit megtanulod, rájössz, hogy végtelen lehetőségek vannak, és itt van, hogy itt maradjon – a WP továbbra is lendületet ad a felhasználóknak, és nap mint nap növekszik. Ha karriert keres, gondoljon a WP-re is. És nem, nem kell programozónak lenned. Írás, fordítás, menedzsment, tervezés – ezek mind a munka alapját képezik és a WP körül szólnak – csak el kell kezdenie tanulni az alapokat.

Következtetés

A WordPress a blogok és webhelyek fejlesztésének legnépszerűbb platformjává vált. Ennek számos oka van, és a cikkben szereplőket csak néhányat megemlítettük. Most, hogy megismerted a WordPress-t, itt az ideje, hogy még jobban megismerje azt. Ha úgy dönt, hogy új webhelyét a WordPress használatával indítja el, maradjon velünk, és mi segítünk új kalandjának minden lépésében.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map