Mi a Gravatar? Hogyan lehet létrehozni és használni?

mi a gravatar


Blog indításakor az egyéneket ábrázoló egyszerű ikonok valószínűleg nem lesznek a listájának tetején, hogy megnézhesse. Néhány napos blogírás után és az emberekkel való kapcsolatfelvétel után nehéz észrevenni, hogy a legtöbb blogger és kommentátor a képeket a névvel társítja. Azokat a kis képeket, amelyek egy személyt ábrázolnak, avatároknak hívják, és hosszú története van az online közösségekben.

Még mielőtt a WordPress (és általában a blogolás) olyan népszerűvé vált, az avatarok jelen voltak a fórumokon, különféle beszélgetőcsoportokban, és a játékosok gyakran avatárokat használták digitális személyükként. A Gravatar alkalmazásával a blog közösségben megváltoztak a dolgok.

Mi az a Gravatar??

Ahelyett, hogy különféle avatárral rendelkezne minden olyan webhelyen, ahol ír és részt vesz a beszélgetésekben, a Gravatar lehetővé teszi egy globálisan elismert avatár beállítását. A népszerű szolgáltatást Tom Preston-Werner készítette, de 2007-ben az Automattic megszerezte és elkezdi használni a WordPress-hez kapcsolódó projektekben. Most a felhasználók milliói használják fel mindennapi használatra.

Hogyan működik

A Gravatar szorosan kapcsolódik az Ön e-mail címéhez. Miután regisztrált egy ingyenes fiókot a Gravatar alkalmazásban, a szolgáltatás lehetővé teszi egy olyan kép feltöltését, amelyet avatárként használni szeretne. Függetlenül attól, hogy a valódi fényképe vagy egy ikon, amelyre éppen tetszik, ez a kép az összes szolgáltatást használó webhelyen ábrázolja Önt. Megjegyzéseket fűzhet más WordPress-webhelyekhez az új avatárral, írhat vendégblogokat, és természetesen megjelenítheti a képet a saját blogjában..

Legfeljebb 2048 pixel széles képet tölthet fel. Nem számít a kép mérete, a Gravatar mindig négyzet alakú lesz, és általában 80 × 80 pixel méretben jelenik meg. Bár ez az alapértelmezett méret, javasoljuk valamivel nagyobb képek használatát. Egyes webhelyek és szolgáltatások körülkerülhetnek az alapértelmezett beállításokon, és méretezhetik az alapértelmezett outputot. Nem akarja, hogy az avatár homályos legyen.

Most, minden alkalommal, amikor bejelentkezik a WordPress webhelyére a Gravatarhoz csatolt e-mail címmel, automatikusan kihúzza az információt a profiljából, és azonosítja Önt az olvasókkal. Ez nagyon jó, nem igaz??

Miért kellene használni ezt a szolgáltatást??

Először is a Gravatar segít az embereknek könnyebben felismerni téged. Ahelyett, hogy egy nevet rejtélyes személy ikonnal jelenít meg (ez a szürke, amely csak sziluettet mutat), tudathatja az embereket, hogy néz ki.

Az emberek nagyobb valószínűséggel fognak emlékezni rád. Ez különösen akkor fontos, ha hajlamos különféle blogokra írni és sokat kommentálni.

Ezenkívül a Gravatar lehetővé teszi, hogy kitöltse magának a részleteit. Ha rákattint erre a kis képre a szerzők vagy kommentátorok nevei mellett, akkor többet megtudhat az egyénről, megnézheti webhelyüket és társadalmi profiljaikat. Ez nemcsak a szerzőt befolyásosabbá teszi, hanem lehetővé teszi, hogy kapcsolatba lépjen másokkal azon a blogon kívül, amelyben megtalálta őket.

A Gravatar profil beállítása

Most, hogy többet megtud a szolgáltatásról, biztosak vagyunk abban, hogy érdekli a saját profilja. Menjünk lépésről lépésre, és hozzunk létre egy új fiókot.

Már van WordPress.com-fiókja?

A kezdőknek tudnia kell, hogy a Gravatar megköveteli a WordPress.com fiókot. Ez zavarónak tűnhet azok számára, akik a blogjaikat az ön üzemeltetett verzióján futtatják. De ne aggódj. Gyorsan regisztrálhat egy ingyenes WordPress.com fiókot, még anélkül, hogy velük kellene létrehoznia egy webhelyet.

Gravatar bejelentkezés

Ha már rendelkezik WordPress.com fiókkal, akkor kihagyhatja a regisztrációs folyamatot, és azonnal bejelentkezhet.

 1. Menj Gravatar webhely
 2. Az oldal tetején keressen egy sávot, amelyen a WordPress.com bejelentkezési gomb található
 3. Kattintson a gombra
 4. Töltse ki felhasználónevét és jelszavát
 5. Kattintson a „Bejelentkezés” gombra

Most már beállíthatja a Gravatar képét és szerkesztheti a profilt.

Regisztráljon egy ingyenes WordPress.com fiókot

Ha ingyenes fiókot regisztrál a WordPress.com webhelyen, akkor a VaultPress, az Akismet, a Polldaddy, a Gravatar és az IntenseDebate szolgáltatásokat használhatja. WordPress.com Connect néven ez a fiók mindegyik szolgáltatáshoz használható.

Iratkozzon fel a Gravatarra

 1. Menj Gravatar webhely
 2. Kattintson a „Saját Gravatar létrehozása” kék gombra
 3. Töltse ki a kívánt e-mail címet, felhasználónevet és jelszót
 4. Kattintson a „Regisztráció” gombra

Ezt követően meg kell kapnia egy megerősítő e-mailt a kitöltött címre. Tehát keresse meg a postafiókját, nyissa meg az új e-mailt, és a linkre kattintva erősítse meg a regisztrációt. Ezt követően új képernyőt kell látnia, amely megköveteli, hogy jelentkezzen be új WordPress.com fiókjába.

Állítsa be a Gravatar képét

Ha ez az első alkalom a Gravatar alkalmazásban, akkor nyilvánvalóan nincs még képe. A szolgáltatás erről szépen figyelmeztet, és linket kínál az új Gravatar-kép feltöltéséhez.

 1. Kattintson az „Add One By kattintással” linkre
 2. Válasszon ki egy fényképet a számítógépről, és töltse fel
 3. Vágja, ha szükséges
 4. Válasszon egy besorolást – javasoljuk a G vagy a PG használatát, mivel a többi webhely általában a többi blokkolását blokkolja

A kép beállítása után gyorsan kipróbálhatja, ha kommentárt hagy a cikk alá. Ha minden rendben van, akkor látnia kell az új képet, amelyet a neveddel társítasz.

A Gravatar profiljának szerkesztése

Csakúgy, mint a legtöbb szolgáltatás esetében, könnyen szerkesztheti profilodat is. A Gravatar segítségével módosíthatja és módosíthatja a képet, valamint a profilinformációkat.

My Gravatars

A bejelentkezés után azonnal a „My Gravatars” fülre kerül. Itt további e-maileket adhat hozzá, amelyeket ugyanabból a fiókból kezelhet. Továbbá, miután hozzáadta az első képet, nagyon könnyű lesz megváltoztatni a Gravatarot, vagy új képeket hozzáadni, hogy gyorsabban válthasson közöttük.

Kezelje a Gravatars-ot

Új kép hozzáadásához kattintson az „Új kép hozzáadása” linkre, és ismételje meg a korábbi lépéseket. Miután egynél több kép csatlakozik a Gravatarhoz, gyorsan kiválaszthatja a kívánt képet és bármikor módosíthatja, amikor új avatárra vágyik.

A profilom

Ahogy a cikkben korábban említettük, a Gravatar sokkal több, mint egy kép. Annak érdekében, hogy a legtöbbet hozza ki a szolgáltatásból, töltsön ki más információkat magáról. Az információ hozzáadásának megkezdéséhez nyissa meg a „Saját profil” fület.

Név és részletek a Gravatarban

Itt felveheti magának a részleteit, további képeket adhat a galériához, megváltoztathatja a hátteret és még sok minden mást. De az egyik legfontosabb lehetőség lehetővé teszi linkek hozzáadását a weboldalakhoz és a közösségi médiához. Ezzel bizonyíthatja személyazonosságát és kapcsolatba léphet az olvasóival.

Igen, használd a Gravatar alkalmazást

Mivel már elindítottál egy blogot, valószínűleg szeretne valamit belőle. Függetlenül attól, hogy ez csak hobbi és az emberekkel való kapcsolatteremtési módszer, vagy a fizetési csekk megszerzésének módja, a lehető legjobbat kell tennie. Tehát, amikor új cikkeket tesz közzé, és kommentál más blogokat, azt szeretné, ha az emberek felismernének téged.

Használja a fényképet, adjon hozzá részleteket profiljához, és megengedheti magának, hogy elfelejtse az egész dolgot. A Gravatar automatikusan összekapcsolja a pontokat, és megmutatja profilját a WordPress.com webhelyen, az ön által üzemeltetett webhelyeken és még néhány olyan harmadik fél platformon és szolgáltatáson is, amelyek különböző kiterjesztéseken keresztül használják a Gravatarot.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map