Megjegyzések: Mi az a megjegyzés és hogyan kezelhető?

wordpress-comments.png


A WordPress blogplatform egy kommentáló rendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi a webhely látogatói számára, hogy véleményt hagyjanak az adott témáról, és kommunikálhassanak veled és a webhely más felhasználóival. Megjegyzésként ismert (ez általában rövid) üzenet a hozzászólások és az oldalak alján található.

Amikor a felhasználó olyan üzenetre vagy oldalra száll, ahol a kommentárok engedélyezve vannak (alapértelmezés szerint a WordPress engedélyezi az összes hozzászólás és oldal kommentálását), látni fogja egy megjegyzés űrlapot. Ha kitölti és kitölti a választ, bármely felhasználó kijelentheti véleményét, amely a cikk alatt megjelenik. Más felhasználók bármilyen megjegyzést megnézhetnek és megválaszolhatnak, vagy saját véleményüket írhatják.

A WordPress megjegyzéseinek kezelése

Ha a bal oldali adminisztrátori irányítópult menüből a Megjegyzések elemre lép, akkor képes lesz kezelni a webhely összes megjegyzését. Ezeket egy listába sorolják, ahol minden megjegyzés a következő elemekkel rendelkezik:

 • Szerző – név, e-mail és webhely címe
 • Megjegyzés – a szerző által írt szöveg
 • posta  – hivatkozás az eredeti üzenetre vagy oldalra, ahol megtalálhatja a megjegyzést
 • Dátum és idő – amikor benyújtották

Egyetlen megjegyzés kezeléséhez vigye a kurzort rá – néhány kiválasztási hivatkozás jelenik meg a kiválasztott megjegyzés alatt. Itt jóváhagyhatja vagy jóváhagyhatja a már közzétett megjegyzést. Alapértelmezés szerint az összes kapott válasz várja a moderálást, és manuálisan kell kattintania mindegyikre, hogy azok megjelenjenek az üzenetben vagy az oldalon.

Kezelje a WordPress megjegyzéseit

Ha gyorsan meg akar válaszolni egy megjegyzésre, válassza a második „Válasz” linket, amely megnyitja a szerkesztőt alatta. Írhat egy választ és formázhatja azt az ön igényei szerint (félkövér, dőlt szöveget szúrhat be, hivatkozásokat, idézeteket adhat hozzá stb.)

Gyors szerkesztés opció lehetővé teszi a megjegyzés módosítását. Meg lehet változtatni a szöveget, linkeket és mindent, mint amilyen a saját volt. Ezen felül szerkesztheti a válasz elhagyójának nevét, e-mail címét és URL-jét. A Szerkesztés gomb ugyanazokat a lehetőségeket nyújtja, de a megjegyzést külön oldalon nyitja meg.

Spam gomb megjelöli a megjegyzést nem kívántnak, és áthelyezi egy külön mappába. Hasonlóképpen a Kuka gomb is törölje a megjegyzést és helyezze szemétbe. Harminc napig ott marad, kivéve, ha véglegesen törli a listáról.

A megjegyzések beállításainak módosítása

A beállítások segítségével megváltoztathatja a WordPress alapértelmezett megjegyzésrendszerének viselkedését. Például, döntse el, hogy a nem bejelentkezett felhasználók hagyhatják-e válaszokat, vagy engedélyezhetnek egy opciót, amely automatikusan jóváhagyja az összes megjegyzést (nem ajánlott). Mivel a vitabeállításokat már részletesebben ismertettük, kérjük, olvassa el, hogyan kell kezelni a WordPress megjegyzésbeállításait.

Letiltja az egyes oldalakhoz fűzött megjegyzéseket

Vita

Annak ellenére, hogy a WordPress engedélyezi az összes hozzászólás és az oldal megjegyzéseit, vezérelheti ezt a beállítást minden egyes bejegyzéshez vagy oldalhoz.

 1. Bejegyzés vagy oldal szerkesztése
 2. Keresse meg a „Képernyő opciók” elejét
 3. Jelölje be a „Megbeszélés” négyzetet
 4. Görgessen le egészen a postaszerkesztő alatt
 5. A Vita mezőben válassza az oldal megjegyzésének engedélyezését / tiltását

E-maileket kap, ha valaki megjegyzést fűz

Alapértelmezés szerint a WordPress e-mailt küld minden alkalommal, amikor valaki megjegyzést fűz a webhelyéhez. Noha ez egy jó szolgáltatás, amikor elindítja a WordPress blogját, ez valószínűleg csúnya, ha további válaszokat kap. Ha nem akarja új e-maileket kapni a webhely minden megjegyzéséhez, kérjük, térjen vissza ide Beállítások -> Vita ahol kikapcsolhatja őket.

Egyéb kommentáló plugins

Az alapértelmezett kommentálóplatform csak elég egy rendes felhasználó számára. De ha úgy dönt, hogy kibővíti a kommentáló rendszert, akkor tudnia kell, hogy tucatnyi más WordPress plugin képes az alapértelmezettet teljesen helyettesíteni. Telepítheti például a Disqus, a Comments Evolved, a Livefyre Comments 3 vagy akár a Facebook hozzászólásait is hozzáadhatja a webhelyére..

Megjegyzés a spamről

Spam megjegyzés a WordPress példában

Sajnos az egyik első megjegyzés, amelyet webhelyére kap, valószínűleg spam lesz (nem kívánt megjegyzés). Attól a pillanattól kezdve, amikor telepíti a WordPress-t, az Ön webhelye olyan spamerek ezreinek célpontjává válik, amelyek rosszul írt hirdetéseket és nem kívánt üzeneteket küldenek Önnek. Szerencsére számos anti-spam plugin létezik, amelyek segítenek a fenyegetés leküzdésében. Először is van egy Akismet, amely előre telepítve van a WordPress-hez.

Pingbacks

Pingback

Ha valaki más webhelyről hivatkozik a blogodra, akkor kap egy a pingback. Ilyen módon a WordPress segít nyomon követni azokat a webhelyeket, amelyek visszatérnek az Önhöz. A visszaeséseket észrevételeknek tekintjük, és megjelennek a moderálási listában a látogatók által közzétett összes többi szokásos megjegyzés között.

A pingback és a megjegyzés megkülönböztetéséhez keresse meg a […] elemet minden megjegyzés elején és végén.

karakterekkel

WordPress avatarok

Minden kommentátornak van egy kis képe a megjegyzés mellett. Ezt a képet avatárnak hívják, és a szerzőt képviseli. A WordPress a Gravatar alkalmazást használja a kép megjelenítéséhez. Tehát, ha szeretné, ha fotója vagy bármilyen egyedi képe lenne az avatár számára, regisztráljon egy fiókot a Gravatar.

 1. Keresse meg a Felhasználók -> A profilod és ellenőrizze a használt e-mail címet
 2. Nyissa meg a Gravatar webhelyet
 3. Regisztráljon a szolgáltatásba a használt e-mail címmel
 4. Töltse fel a kívánt képet, és testreszabhatja
 5. Erősítse meg a változásokat
 6. Menj vissza Felhasználók -> A profilod és ellenőrizze az új képet

Azok a felhasználók, akik nem rendelkeznek ingyenes Gravatar-fiókkal és egyéni avatárral, megkapják az alapértelmezett avatar-képet. Az alapértelmezett beállíthatja a Vitabeállítások menüben.

A megjegyzések fontosak

A megjegyzések jó módszer a kapcsolatot tartani az olvasókkal. Ezek jobb és interaktívabbá tehetik webhelyét. Mielőtt rendszeresen megkezdené a megjegyzések használatát, ellenőrizze a beállításokat, és testreszabhatja azokat az igényeinek megfelelően. Ha nem tetszik, hogy a szokásos megjegyzések hogyan működnek, akkor tucatnyi más plugin létezik, amelyek felválthatják az alapértelmezett rendszert. Sajnos a megjegyzések a spamküldőket is vonzzák, ezért készüljön fel minden időben a spam elleni küzdelemre.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map