Kuinka varmuuskopioida WordPress-verkkosivustoasi

WordPress-käsikirja-backup.png


Varmuuskopiointi on yksi niistä tietokoneisiin liittyvistä termeistä, joita kaikki haluavat käyttää, vaikka he eivät ymmärrä sitä täysin. Jos et vieläkään tunne termiä, se on tietojen kopiointi tai arkistointi, jotta voit palauttaa ne nopeasti, jos alkuperäisille tiedostoille tapahtuu jotain kauheaa.

Kun puhutaan WordPressistä, varmuuskopiointi tarkoittaa prosessia, jolla WordPress-tiedostot ja tietokannat kopioidaan turvalliseen sijaintiin. Joten, jos hämmentät sivustosi, saada hakkeroitua tai jos tarvitset jostain syystä vain vanhemman version verkkosivustosta, voit palauttaa sen kivuttomasti.

Yleensä WordPress-palveluntarjoajasi antaa sinulle suojan. Suurin osa hosting-yrityksistä lupaa tänään tehdä säännöllisiä varmuuskopioita sivustostasi. Jotkut yritykset varmuuskopioivat sivustosi päivittäin, kun taas toinen tekee sen joka viikko tai kuukausi. Tähän on kuitenkin jotain, johon et voi täysin luottaa. Kyllä, suurin osa hosting-yrityksistä noudattaa lupaustaan ​​ja pitää varmuuskopiot saatavilla koko ajan, mutta haluatko todella luottaa sivustoosi täysin johonkin muuhun?

Entä jos haluat täydellisen varmuuskopion seuraavien kymmenen minuutin aikana ja tukitiimi ei vastaa tunnin ajan? Entä jos hosting-yritys ei voi noutaa pyytämiäsi tietoja mistä tahansa syystä, jonka kanssa he keksivät?

Siksi sinun on pidettävä huolta omista varmuuskopioistasi. Älä tee meitä vääräksi; voit todennäköisesti palauttaa sivustosi hosting-yritykseltä, mutta jos ansaitset rahaa WordPress-sivustoltasi, sinun ei pitäisi pelata turvallisuudesta.

Tässä artikkelissa aiomme näyttää kuinka luoda manuaalinen varmuuskopio WordPress-tiedostoista ja tietokannoista. Molemmat osat ovat tärkeitä, jos haluat luoda täydellisen varmuuskopion. Sen jälkeen näytämme sinulle joitain parhaista laajennuksista automaattiseen WordPress-varmuuskopiointiin. Nämä laajennukset auttavat sinua kopioimaan tiedostoja, antavat sinun valita suuren määrän vaihtoehtojen välillä, ja sinulla on jopa oikeus ajoittaa automaattiset varmuuskopiot sivustollesi. Vaikka ne toimivatkin paremmin kuin hienot, suurin osa varmuuskopiolaajennuksista on palkkioita, mikä tarkoittaa, että joudut maksamaan niistä. Ja suurin osa heistä vaatii sinua maksamaan kuukausimaksut saadaksesi kaikki tarjoamansa hieno ominaisuus.

WordPress-tiedostojen varmuuskopiointi manuaalisesti

Kuten ehkä jo tiedät, WordPress tallentaa laajennusten, teemojen ja käyttäjien tiedot sekä tiedostoihin että tietokantoihin. Voit aloittaa manuaalisen varmuuskopioinnin lataamalla kaikki mukautetut tiedostot sivustostasi.

Jos avaat WordPress-päähakemiston, löydät useita alikansioita, kuten wp-admin, wp-content, ja wp-sisältää (tarkista alla oleva kuvakaappaus). Nämä kansiot sisältävät arvokasta tietoa, joka kaikki yhdistää sivustosi. Esimerkiksi wp-content -kansio, löydät kaikki teemasi, liitännäiset, päivitykset ja lataukset. Et halua kadottaa mitään näistä tiedostoista, eikö niin? Entä tiedostot, jotka sijaitsevat wp-sisältää ja wp-admin joissa on muita tarvittavia tietoja sivustosi käyttämiseen?

Kuinka varmuuskopioida WordPress-tiedostoja

Ja se on vain jäävuoren huippu; juurihakemistossa on joitain välttämättömiä tiedostoja, kuten wp-config.php jotka säilyttävät kaikki sivustosi kokoonpanon yksityiskohdat. Sinun on pidettävä huolta kaikista näistä tiedoista, jotta katsotaan kuinka varmuuskopioida ne.

Aloittaaksesi tarvitset FTP-pääsyn sivustoosi. Jos et ole koskaan muodostanut yhteyttä FTP-tiliisi, sinun tulisi löytää kaikki tarvittavat tiedot isäntäyrityksen sähköpostista tai luoda uusi tili cPanelista.

 1. Avaa FTP-asiakas, kuten FileZilla
 2. Kirjaudu tilillesi
 3. Lataa koko WordPress-kansio tietokoneellesi

Se ei ollut ollenkaan vaikeaa, eikö niin? Kolmen yksinkertaisen vaiheen jälkeen sinulla on nyt täysi varmuuskopio WordPress-tiedostoistasi, ja sinun tulisi pitää ne turvassa. Tallenna kansio jonnekin tietokoneellesi, kiinnitä se pilvipalvelu , tallenna ulkoiselle levylle, USB-muistitikulle, DVD: lle … varmista, että se on vain sinun käytettävissäsi.

Palauta tiedostot FTP-käytön avulla

WordPress-tiedostojen palauttaminen FTP: n avulla on yhtä mukavaa kuin valokuvien kopioiminen kansiosta toiseen. Jos olet joskus vetänyt ja pudottanut tiedostoja Windowsissa, tiedät jo, kuinka varmuuskopio voidaan palauttaa FTP: n avulla:

 1. Avaa FTP-asiakasohjelma (FileZillan tai muun valitun asiakkaan avulla)
 2. Kirjaudu tilillesi
 3. Siirry WordPressin asennuskansioon
 4. Avaa varmuuskopio kansio tietokoneellasi
 5. Vedä ja pudota kaikki tiedostot tietokoneeltasi FTP-palvelimelle
 6. Valitse tiedostojen korvaaminen / korvaaminen pyydettäessä

Yhteyden nopeudesta riippuen tämä voi viedä jopa kymmenen minuuttia. Odota kärsivällisesti siirtoa kaikkien varmuuskopiotiedostojen siirtämisen loppuun saattamiseksi.

Kuinka varmuuskopioida WordPress-tietokannat

Jotta saat manuaalisen varmuuskopion WordPress-tietokannoista, tarvitset pääsyn PhpMyAdminiin. Löydät tämän ohjelmiston cPanelista avaamalla Tietokannat-luokan.

 1. Kirjaudu sisään cPaneliin
 2. Navigoida johonkin tietokannat kategoria
 3. Avata phpMyAdmin
 4. Valitse Viedä kieleke
 5. Valitse menetelmä (nopea tai aseta vaihtoehdot mukautettuun menetelmään)
 6. Valitse tietokannan muoto
 7. Klikkaus Mennä -painike, joka tallentaa tietokannan tietokoneellesi

Luo WordPress-tietokannan varmuuskopio

Sivustosi koosta ja Internet-yhteyden nopeudesta riippuen tämä voi viedä useita minuutteja. Ole kärsivällinen ja odota, että koko prosessi loppuu.

Jos käytät jaettua hosting-palvelua, et voi pääse PhpMyAdmin-palveluun. Jos niin, ota yhteyttä palveluntarjoajaasi. Saatat joutua päivittämään tilisi tai vain pyytämään heitä ottamaan ominaisuus käyttöön.

Palauta WordPress-tietokanta

WordPress-tietokantojen palauttaminen on vähän monimutkaisempi prosessi:

 1. Kirjaudu sisään phpMyAdminiin
 2. Etsi tietokanta näytön vasemmalla puolella olevasta luettelosta
 3. Jos haluat palauttaa koko tietokannan, vieritä alas ja valitse Tarkista kaikki vaihtoehto
 4. Nyt valitse Pudota luettelosta
 5. Kun tietokanta on edelleen valittuna, napsauta Tuonti nappi
 6. Klikkaus Valitse tiedosto -painiketta, valitse tietokantatiedosto tietokoneeltasi ja avaa se
 7. Pidä Osittainen tuonti vaihtoehto valittu
 8. Varmista, että muoto näyttää SQL ja tuo EI MITÄÄN on valittu SQL-yhteensopivuustilaan
 9. Klikkaus Mennä -painikkeella viimeistellä tuonti

Lataa koko varmuuskopio cPanelin kautta

cPanel-tiedostot

Jos sinulla on pääsy cPaneliin, asiat saattavat olla entistä helpompaa, koska voit ladata sivustosi täydellisen tai osittaisen varmuuskopion napsauttamalla yhtä painiketta. Käsittelimme tätä jo WordPress-käyttäjille tarkoitetussa Ultimate cPanel -oppaassa, mutta osoittakaamme jälleen kerran tämä yksinkertainen prosessi:

 1. Navigoida johonkin Tiedostot kategoria
 2. Avata Ohjattu varmuuskopiointi työkalu
 3. Klikkaus Varmuuskopioida nappia vasemmalta puolelta
 4. Valitse Koko varmuuskopio tai valitse tietyt kansiot, tietokannat tai sähköpostin välittäjät ja suodattimet
 5. Klikkaus Luo varmuuskopio jos olet valinnut täyden varmuuskopion tai valinnut painikkeen muille varmuuskopioille
 6. Lataa varmuuskopio napsauttamalla linkkiä ja tallenna se paikallisesti

Varmista jälleen, että säilytät varmuuskopion turvallisessa paikassa. Tarvitset tiedostot, jos päätät palauttaa varmuuskopion.

Täysi varmuuskopio

CPanelin kautta ladattu täydellinen varmuuskopio sisältää kaikki tiedostot, kansiot, tietokannat ja jopa sähköpostin välittäjät ja suodattimet.

Palauta sivustosi cPanelilla

Toivotaan, että sinun ei tarvitse vain palauttaa sivustoasi. Mutta jos pysyt verkkosivustossasi pidemmän aikaa, ennemmin tai myöhemmin jokin saattaa mennä pieleen, ja ainoa tapa korjata asiat on uusimman varmuuskopion palauttaminen. Jos käytät cPanelia, asiat eivät ole niin monimutkaisia:

 1. Kirjaudu sisään cPaneliin
 2. Avata Tiedostonhallinta hakemus
 3. Napsauta sivun yläosassa olevaa Lataa-painiketta
 4. Valitse viimeisin varmuuskopio tietokoneeltasi ja lähetä se palvelimelle

Odota hetki, koska latausprosessi voi viedä jonkin aikaa. Kun tiedosto on lähetetty, valitse pakattu kansio kaikkien tiedostojen luettelosta. Kun tiedosto on edelleen valittuna, napsauta Pura-painiketta, joka löytyy sivun vasemmasta yläkulmasta.

Sinun pitäisi nyt nähdä uusi ponnahdusikkuna, jossa kysytään hakemistosta. Valitse kansio, jossa sivustotiedostot sijaitsevat (useimmissa tapauksissa se on / public_html-kansio), ja napsauta Pura tiedosto (t) -vaihtoehtoa. Muutaman hetken kuluttua kaikki tiedostot tulisi korvata, ja sivustosi palautetaan versioon, jonka varmuuskopioit. Jos olet varmuuskopioinut sivustosi säännöllisesti, sinun ei pitäisi tuntea menettäväni liikaa.

Parhaat laajennukset automatisoituun WordPress-varmuuskopiointiin

Varmuuskopioiden luominen käsin ei ole niin vaikeaa. Mutta kuten yllä olevista kappaleista näet, koko varmuuskopion suorittaminen vie aikaa. Bloggaajilla ei yleensä ole niin paljon aikaa varata teknisiin tietoihin, ja koko prosessin läpi manuaalisesti kerran tai kahdesti viikossa voi tuntua kuluttavan aikaa.

Koska olet valinnut WordPress blogiympäristöksi, sinulla onnea. On olemassa useita ilmaisia ​​ja premium-laajennuksia, jotka vievät huolesi, ts. Plugins, jotka automatisoivat koko varmuuskopiointiprosessin. Tässä ovat parhaat laajennukset automatisoituun WordPress-varmuuskopiointiin.

Vault Press

Vault Press

HINTA: 99 dollaria vuodessa tai 9 dollaria kuukaudessa

Yksi parhaimmista tunnustetusta Vault Press antaa sinulle ehdottomasti kaiken (ja enemmän), mitä tarvitset WordPress-sivuston varmuuskopiointiin. Plugin on helppo asentaa ja hallita. Oletusasetusten lisäksi sivustosi varmuuskopiointiin (jotka sisältävät ajoitetut varmuuskopiot, palautusvaihtoehdot ja valitseminen tiedostoista, jotka haluat sisällyttää varmuuskopioon), tällä liitännällä saat tilastotietoja ja aktiviteettitietoja. Maksusta riippuen voit jopa lisätä suojausvaihtoehdon, jonka avulla Vault Press huolehtii varmuuskopioistasi ja tekee siitä turvallisen. Sinun pitäisi tutustu tarjoukseen yksityiskohtaisesti, ja kaikilla sen sisältämillä vaihtoehdoilla kannattaa ehkä säästää hieman enemmän tästä.

Varakaveri

Varakaveri

HINTA: alkaen 80 dollaria

Varmuuskopiokaverin avulla voit varmuuskopioida koko WordPress-sivustosi ja palauttaa sen vain muutamalla napsautuksella. Asennuksen jälkeen lisäosa, sinun tarvitsee vain kirjoittaa sähköpostiosoitteesi ja salasanasi, ja olet valmis lähtemään. Tämän liitännäisen avulla voit ladata varmuuskopion ZIP-tiedostoksi, jonka voit tallentaa paikallisesti tai voit lähettää sen heti online-palveluun. Backup Buddy -sovelluksella saat 1 Gt vapaata tilaa varmuuskopioiden tallentamiseen Backup Buddy Stash -sovellukseen tai voit lähettää varmuuskopion sähköpostiisi, FTP, Amazon S3, Dropbox tai Rackspace Cloud.

Voit valita eri vaihtoehdoista, joten voit valita vain tietokantojen tai yksittäisten kansioiden varmuuskopioinnin sen sijaan, että teet täydellisen varmuuskopion joka kerta – mikä voi auttaa sinua vain enemmän kuin muutama gigatavua dataa. Jos ajoitat varmuuskopion, voit antaa sinun unohtaa sen ja antaa varmuuskopiokaverille tehdä kovan työn.

BackUpWordPress

Varmuuskopioi WordPress

HINTA: Ilmainen / 99 dollaria

Tämä laajennus on ilmainen ja maksettu versio. Ilmaisen avulla voit luoda nopeasti varmuuskopioita palvelimellesi, ajoittaa ne helposti ja valita, mitkä tiedostot sisällytetään varmuuskopioosi. Jos päätät ostaa paketin, voit siirtää tietosi automaattisesti palveluihin, kuten Google Drive, DropBox, Amazon S3, Dreamhost DreamObjects, Rackspace Cloud ja Microsoft Azure, ja tehdä varmuuskopioistasi entistä turvallisempia.

BackWPup

BackWPup

HINTA: Ilmainen / 75 dollaria

Tämä laajennus on saatavana myös kahdessa versiossa. Ilmaisen avulla voit varmuuskopioida sivustosi tietokoneellesi ja antaa sinulle myös mahdollisuuden ladata varmuuskopio Dropboxiin, S3-palveluihin, Rackspace Cloudiin. Ilmaiseen versioon sisältyy ajoitettu varmuuskopio, ja tietysti voit aina palauttaa varmuuskopiot. Mutta jos haluat lisää vaihtoehtoja ja palveluita, kuten Google Drive, joudut avaamaan lompakon ja maksamaan BackWPup-ohjelmiston PRO-version. Jos haluat vertaa kaikkia ominaisuuksia ilmaisesta ja PRO-versiosta päättääksesi, kannattaako se ostaa, kannattaa tutustua viralliseen verkkosivustoon.


Jos olet kohdannut ongelman WordPress-verkkosivustossasi ja tarvitset nopeaa varmuuskopiointia, tiedät jo, kuinka tärkeää on huolehtia sivustostasi. Jos sinulla on toistaiseksi onnea, älä odota oppia virheistäsi. Varmista, että palveluntarjoajasi varmuuskopioi tiedostosi ja tietokannat säännöllisesti.

Älä ole laiska; varmuuskopioida WordPress-sivustosi manuaalisesti ajoittain. Et koskaan tiedä milloin tarvitset näitä tiedostoja. Kun olet varmuuskopioinut ensimmäisen kerran, huomaat, että viimeisimpien tiedostojen tallentaminen tietokoneellesi kestää vain muutaman napsautuksen. Ja jos voit säästää muutaman taalaa, valitse yksi parhaista laajennuksista automaattiseen WordPress-varmuuskopiointiin ja rentoudu varmuuskopioiden suhteen..

Mitkä ovat kokemuksesi? Kuinka usein varmuuskopioit WordPress-sivustoasi?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked