Kuinka siirtää bloginsi neliötilasta WordPressiin

Ruututila WordPressiin


Olemme kaikki siirtymässä syvälle 2000-luvulle. Tämä tarkoittaa, että Internet itsessään, samoin kuin verkon rakentaminen, on monimutkaisempi. Silti monimutkaisuus antaa mahdollisuuden luoda työkaluja, jotka on räätälöity aloittelijoille ja ihmisille, jotka eivät tiedä mitään sen takana olevasta tekniikasta.

Kaikesta syystä bloggaajilla, jotka päättävät perustaa omat sivustonsa vuonna 2020, on se helppoa ja vaikeaa. Vaikka blogin perustamisesta on tullut melko helppoa, on myös vaikea valita bloginkäyttöalusta. Monien joukossa on mahdollisuuksia, että Squarespace sai sinut koukkuun ja että olet aloittanut blogin tällä suoraviivaisella blogialustalla.

Jos luet tätä opasta, se johtuu todennäköisesti siitä, että olet päättänyt, että on aika siirtyä pois Squarespacesta ja aloittaa WordPressistä.

Kuulen sinut; blogin pitämiseen WordPressissä ei ole paljon hyötyä kuin Squarespace. Ja vaikka kaiken siirtäminen yhdestä toiseen ei ole jotain mitä voit tehdä napin painalluksella, se on silti mahdollista tehdä.

Miksi minun pitäisi siirtyä neliötilasta WordPressiin?

Squarespace on erinomainen alusta. Sen avulla voit saada ensimmäisen blogin valmiiksi muutamassa minuutissa. Koko työkalu on tehty aloittelijoille, joten sinun ei tarvitse huolehtia teknisistä ominaisuuksista; sen sijaan voit nauttia työskentelystä sivustolla Squarespace-palvelun tarjoamien lohkojen kautta.

neliön kotisivu

Kaikki kuulostaa melko samanlaiselta kuin uusi WordPress, eikö niin? Mutta silti on paljon enemmän mitä voit tehdä WordPressin kanssa, jos päätät siirtää blogisi Squarespace-palvelusta. Vaikka tämä yksinkertaisuus on erinomainen asia syy-bloggaajalle, Squarespace on melko rajoittava henkilölle, joka pyrkii lisää.

Jos päätät sukeltaa syvemmälle räätälöintiin ja verkkosuunnitteluun, huomaat, että Ruudun tilan ulkopuolelle ei jää niin monia vaihtoehtoja. Jos päätät perustaa oman verkkokaupan, Squarespace vie sinut eteenpäin kalliimpaan suunnitelmaan, ja se vie komission sinulta. Pitääkö minun mainita, että Squarespacessa ei ole mitään lähellä 50 000 WordPressille saatavilla olevaa laajennusta?

Nämä ovat vain joitain syitä, jotka sinun tulisi harkita. Mutta olen varma, että sinulla on jo omasi, ja että olet jo päättänyt tehdä siirron.

Mitä voit tuoda?

En halua olla äänimerkki, mutta sinun pitäisi tietää, että Squarespace ei salli yksinkertaista siirtymistä. Älä ymmärrä minua; Vaikka sisältöä on helppo viedä ja tuoda, kaikki ei toimi.

Ennen aloittamista sinun pitäisi tietää, että voit tuoda helposti:

 • Perussivut
 • Viestejä
 • Galleria-sivut
 • Teksti-, kuva- ja upotuslohkot

Mutta valitettavasti Squarespace ei vie seuraavia:

 • Video-, ääni- ja tuotelohkot
 • Tuote-, albumi- ja tapahtumasivut
 • Mukautetut CSS- ja tyylimuutokset
 • Kansiot ja hakemistosivut

Ne asiat, joita ei viedä eikä tuoda uuteen sivustoosi, on käsiteltävä manuaalisesti.

1. Suorita valmistelut

Valmistellaan kaikki ennen kuin siirryt syvemmälle tiedonsiirtoon ja käsittelyyn. Koska siirryt itse isännöimään WordPress-blogiin, sinun on varmistettava, että isännöinti on valmis.

Bluehost on yksi harvoista isännöintiyrityksistä suositellut WordPress.org. Heidän palveluidensa valitseminen tarkoittaa, että voit määrittää uuden sivustosi tehokkaammin ja sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että sivustosi toimii hyvin. Sen sijaan voit rentoutua ja työskennellä verkkosivustollasi, kun taas kaikesta muusta huolehtivat Bluehost-tiimin asiantuntijat.

Jos sinulla ei ole kokemusta hosting-tilin perustamisesta, osoita meille nopeasti, miten se tehdään:

Vaihe 1

Käy Bluehostissa ja etsi “Aloita nyt” -painike, joka vie sinut seuraavaan vaiheeseen.

bluehost

Vaihe 2

Valitse hosting-suunnitelmasi. Valittavana on useita vaihtoehtoja. Jos rekisteröit tilisi ensimmäistä kertaa, suosittelen perustiedot.

muuta hosting-suunnitelmaa

Vaihe 3

Rekisteröi verkkotunnuksesi. Jos sinulla on jo verkkotunnus, voit siirtää sen täällä ja määrittää uudelle blogiin. Jos ei, kirjoita vain haluamasi verkkotunnus, ja Bluehost ilmoittaa sinulle, onko se käytettävissä.

verkkotunnus

Kun olet määrittänyt tilisi ja verkkotunnuksen nimen, WordPressin asentaminen vie vain muutaman painikkeen napsautuksella. Tämän vaiheen avulla olet suorittanut valmistelut onnistuneesti.

2. Vie sisältö Squarespace-sivustosta

Onneksi Squarespace-sisällön vieminen on melko helppoa, kun huomaat, missä vaihtoehto sijaitsee.

 1. Kirjaudu Squarespace-tiliisi
 2. Siirry kohtaan Asetukset -> Lisäasetukset -> Tuo / vie
 3. Napsauta “Vie” -painiketta
 4. Valitse ponnahdusikkunassa WordPress-kuvake

Vie neliötila

Muutaman sekunnin kuluttua sinun pitäisi pystyä näkemään vahvistusviesti näytön vasemmalla puolella. Lisäksi on latauspainike, jota sinun pitäisi napsauttaa.

Lataamisen jälkeen tiedostonimellä pitäisi olla jotain tällaista: Squarespace-Wordpress-Export-02-02-2020.xml. Tarvitset tämän tiedoston seuraavassa vaiheessa, joten suosittelen sen jättämistä hetkeksi istumaan työpöydälle.

3. Tuo sisältö uuteen WordPress-sivustoosi

On hyvä syy siihen, miksi edellinen vaihe sisälsi WordPress-kuvakkeen – se tarkoittaa, että Squarespace muotoili tiedot juuri WordPressin mielestä. Joten koodin tai sotkuisten tuojatyökalujen käsittelemisen sijaan voit käyttää WordPress-oletustuontityökalua, joka toimii kuin viehätys.

 1. Avaa uusi WordPress-sivustosi
 2. Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojan tililläsi
 3. Siirry kohtaan Työkalut -> Tuo -> WordPress
 4. Napsauta “Asenna nyt” -painiketta ja odota muutama sekunti
 5. Napsauta näkyvää “Suorita maahantuoja” -linkkiä asennuspainikkeen sijasta
 6. Paina “Valitse tiedosto” -painiketta
 7. Etsi .xml-tiedosto, jonka olet aiemmin vienyt Squarespace-sivustosta
 8. Napsauta “Lähetä tiedosto ja tuo” -painiketta

Tuo neliötila

Seuraavassa näytössä helpoin tehtävä on osoittaa viestit olemassa olevalle käyttäjälle. Tämä määrittää WordPress-järjestelmänvalvojan tilin tuotuihin artikkeleihin, joita voit helposti muuttaa myöhemmin tarvittaessa. Jos kuitenkin haluat luoda uuden käyttäjän, joka nimetään tuotujen viestien kirjoittajaksi, voit tehdä sen täällä.

Muista tarkistaa ”Lataa ja tuo liitetiedostot” ennen napsauttamalla Lähetä-painiketta.

Jos kaikki meni hyvin, sinun pitäisi pystyä lukemaan menestysviesti, jossa kerrotaan, että tuonnissa ei ollut ongelmia.

4. Tarkista tuotu sisältö

Hengitä syvään ja tarkista kaikki. Yksinkertaisesti avaamalla Viestit -> Kaikki viestit kertoo sinulle, onko vanhat Squarespace -artikkelisi siirretty onnistuneesti.

Voit myös vain avata kotisivusi, jossa sinun pitäisi nähdä viestit julkaistuina, näyttäen hieman erilaisilta kuin ne olivat Squarespace-sivustossa..

Tarkista sisältö

5. Lisää puuttuva sisältö manuaalisesti

Valitettavasti Squarespace ei vie kaikkea. Joten jos olet käyttänyt video- ja äänilohkoja, joudut vielä tekemään joitain manuaalisia töitä.

Mene yksi viesti ja sivu kerrallaan, löydä puuttuvat lohkot ja korvaa ne.

Toivon, että voisin ehdottaa erilaista ratkaisua, mutta valitettavasti joudut istumaan taaksepäin ja tekemään tämä yksin. Jos sinulla oli jo kova päivä ja sinulla on paljon viestejä, jätä tämä huomennaan – kaiken päivittäminen vie aikaa, ja se kuluttaa ehdottomasti hermoja.

Sama koskee kaikkia tuotteita, albumeja ja tapahtumasivuja, joita olet mahdollisesti käyttänyt Squarespacessa. Ei tarvitse tehdä muuta kuin avata ne Squarespace-tilassa ja kopioida yksi kerrallaan uudelle WordPress-sivulle..

6. Tuo kuvat

Jos avaat tuodut viestit, sinun pitäisi jo voida nähdä kuvasi latautuvan oikein. Mutta se ei tarkoita, että ne on tuotu oikein.

Itse asiassa nuo kuvat latautuvat edelleen Squarespace-tililtäsi, ja se ei ole jotain mitä haluat. Jotta voit tulla täysin itsenäiseksi, sinun on siirrettävä kuvasi myös WordPressiin.

Toisin kuin aikaisempi sisältö, joka piti kopioida ja liittää manuaalisesti, on olemassa automaattinen ratkaisu kuvien tuomiseen Squarespace-palvelusta WordPressiin. Se ei ole natiivi ratkaisu, joka on kehitetty vain tätä tarkoitusta varten, mutta siellä on ilmainen laajennus, joka tekee ihmeitä.

 1. Siirry kohtaan Laajennukset -> Lisää uusi
 2. Etsi automaattisen lataamisen kuvia
 3. Asenna ja aktivoi laajennus

Lataa kuvat automaattisesti

Heti kun laajennukset aktivoituvat uudessa WordPress-blogissa, se alkaa toimia taikuutta. Ainoa mitä sinun on tehtävä, on avata viesti ja päivittää se napsauttamalla painiketta, joka tallentaa muutokset. Tämän toiminnon yhteydessä plugin löytää kaikki kuvat Squarespace-sivustosta ja lataa ne automaattisesti WordPress-blogiisi!

Jos sinulla on enemmän kuin vain muutama viesti ja sivu, voit tehdä tämän irtotavarana:

 1. Avaa viestit -> Kaikki viestit
 2. Valitse kaikki viestit
 3. Valitse Muokkaa-vaihtoehto ja napsauta Käytä.
 4. Napsauta vain uudessa näytössä Päivitä-painiketta ja kaikki valitut viestit päivittyvät, mikä tarkoittaa, että laajennus tekee taikuutensa niissä.

7. Korjaa pysyvät linkit

Tähän mennessä uuden sivustosi pitäisi toimia ilman ongelmia, ja kaiken (hyvin, suurimman osan) sisällöstä tulisi olla jo sivustollasi.

Mutta jos avaat jonkin viesteistä, huomaat, että linkkirakenne ei muistuta sitä, mitä sinulla oli Squarespacessa. Jotta kaikki näyttäisi niin läheltä (nyt) vanhaa Squarespace -sivustoasi, sinun on korjattava pysyvän linkin rakenne.

 1. Siirry kohtaan Asetukset -> Permalinks
 2. Valitse ”Mukautettu rakenne”
 3. Liitä tämä: / blogi /% postinimi% /
 4. Tallenna asetukset

permalinks

8. Valinnainen: Osoita mukautettu verkkotunnus uudelle sivustollesi

Jos olet käyttänyt mukautettua verkkotunnusta WordPress-sivustossasi, sinun on osoitettava kyseinen verkkotunnus uudelle WordPress-sivustolle. Jos et tee tätä, kaikki, jotka menevät omalle verkkotunnuksellesi (joka on jotain www.yoursite.com) viedään silti vanhaan Squarespace-blogiisi, ei WordPress-blogiin.

On todennäköistä, että olet rekisteröinyt mukautetun verkkotunnuksesi Squarespace-tilin kautta. Jos näin on, sinun pitäisi Seuraa muutama yksinkertainen vaihe osoittaa mukautettu verkkotunnus uuteen WordPress-verkkosivustoosi.

Jos sinulla on verkkotunnus, joka on rekisteröity kolmannen osapuolen rekisteröijän kautta, joudut kirjautumaan sisään kyseiseen rekisterinpitäjään muutosten tekemiseksi.

9. Muokkaa uutta WordPress-sivustoasi

Kun olet suorittanut kaikki vaiheet, siirrät Squarespace-sivustosi onnistuneesti itse isännöimään WordPress-sivustoon..

Mutta se ei tee siitä loppua. WordPress on aloittelijaystävällinen, mutta sillä on oppimiskäyrä, joka sinun on tunnustettava.

Kuten sanoin teille artikkelin alussa, Squarespace-sivustosi suunnittelua ei ole mahdollista siirtää WordPressiin. Joten hyvä alku on lukeminen siitä, kuinka valita täydellinen teema ja löytää uskomattomia laajennuksia joka parantaa verkkosivustosi. WordPress laskee heistä yli 50 000, joten ota se helposti. Vaikka WordPress-sivuston luominen voi olla helppoa, sen räätälöinti tarpeitasi varten on jatkuva työ, joka vie aikaa.

Usein Kysytyt Kysymykset

Ruudutila-tilaukseni on vanhentunut. Voinko edelleen siirtää WordPressiin?

Se riippuu siitä, kuinka kauan olet ollut ilman tilausta. Ruututila pitää verkkosivustosi ja sisällön vain lyhyen ajan, jotta voit uusia tilauksen ja jatkaa palvelun käyttöä. Jos tilauksen voimassaolon päättymisestä on kulunut vain muutama päivä tai viikko, voit silti uusia tilauksen saadaksesi sivustosi takaisin. Sitten voit siirtää sisältöä seuraamalla tätä opasta.

Valitettavasti tietyn ajan kuluttua Squarespace poistaa sisältösi. Tässä tapauksessa tilauksen uusiminen ei auta. Jos et ole varma, ota yhteyttä Squarespace-tukeen ennen uusimista.

Voinko poistaa Squarespace-sivustoni siirron jälkeen?

Kyllä, kun olet suorittanut siirron, voit poistaa Squarespace-verkkosivustosi. Ehdotan kuitenkin vahvasti, että et ole testannut kaikkea uudessa WordPress-sivustossasi.

Jos esimerkiksi unohdat päivittää kuvat, niitä ei voi päivittää niin nopeasti kuin tässä artikkelissa kuvataan. Vain kun olet sata prosenttia varma, että olet siirtänyt Squarespace-sovelluksen WordPressiin, voit poistaa Squarespace-tilisi lähettämällä pyynnön osoitteeseen [email protected]

En voi määrittää kirjoittajia tuonnin aikana

Jos WordPress ei näytä sinulle mahdollisuutta antaa kirjoittajia suoraan tuontiprosessin aikana, se tarkoittaa, että sinulla ei ollut blogin kirjoituksia Squarespace-sivustossa. Näin tapahtuu yleensä käyttäjille, jotka ovat käyttäneet Squarespace-yritystä liiketoimintaansa tai yhden sivun verkkosivustoihin, joissa blogroll-aktiviteettia ei ole aktivoitu.

Jos sinulla on kuitenkin blogi, varmista, että olet valinnut oikean blogisivun viennin aikana.

Voinko kopioida Ruututila-tyylisi?

Valitettavasti se ei ole mahdollista. Ruututila ei salli tyylien & CSS: n viemistä. Mutta vaikka et voi kopioida blogin tyyliä automaattisesti, hyvä asia on, että Squarespace muistuttaa WordPressiä.

Tämä tarkoittaa, että voit löytää samanlaisia ​​WordPress-teemoja ja luoda ulkoasun, joka sinulla oli Squarespace-sivustossa.

Onko tapa tuoda useita blogeja Squarespace-palvelusta?

Jos sinulla oli useita blogisivuja Squarespacessa, voit silti tuoda ne kaikki uuteen sivustoosi. Ainoa ero on, että kaikki viestit ryhtyy tällä kertaa ryhmiteltyinä eikä niitä näytetä erillisillä sivuilla kuten Squarespace-tilillä..

Joten toista prosessi ja vie toinen blogisivu ja tuo uusi tiedosto WordPress-sivustoosi noudattamalla samaa menettelyä.

Haluan tuoda vain Squarespace-artikkelini WordPressiin, onko se mahdollista?

Vaikka artikkeleita ei voi valita vain vienti- / tuontiprosessin aikana, WordPress antaa sinun poistaa kaiken sivustosi sisällön, jota et halua. Joten, jos haluat vain artikkeleidesi siirron, voit jatkaa ja poistaa kaiken muun tuonnin jälkeen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map