Kuinka siirtää blogiisi Wixistä WordPressiin

Wix WordPressiin


Totta puhuen, Wix on upea verkkosivustojen rakentaja, joka näyttää täydellisesti räätälöity aloittelijoiden tarpeisiin. Se näyttää kauniilta, mukana joitain upeat esivalmisteet joka auttaa sinua hyppäämään ensimmäisen sivustosi käynnistämisessä, ja sitä on itse asiassa suhteellisen helppo käsitellä ja hallita.

Olemme varmoja, että olet jo kompastellut joitain Wix-mainoksia ja julisteita verkossa, jotka on helppo muistaa söpöllä logolla, joka näyttää pieneltä keltaiselta ja valkoiselta tähdeltä (se on itse asiassa kirjainten yhdistelmä, mutta kuka välittää; meille) – se on tähti).

Kaikkien juuri mainitsemiemme syiden takia ei ole harvinaista, että ensimmäistä kertaa toimivat bloggaajat päättävät aloittaa Wix-ohjelmalla WordPressin sijaan. Voit vain delegoida kaikki tekniset ongelmat Wixin asiantuntijoille samalla kun voit keskittyä kirjoittamaasi ja tietysti valokuviin kissasta, joka syö juustohampurilaista. Mutta muutaman kuukauden tai ehkä jopa vuosien jälkeen olet ehkä huomannut, että bloggaaminen on paljon hauskempaa kuin luulit olevansa. Voit myös olla huomannut, että blogin käyttäminen voi olla tulolähde, joka saattaa jopa antaa sinulle rohkeuden pudottaa 9–5 työsi toimistossa, jota niin paljon vihaan. Jos tunnistat tämän, mietit jo jo Wix-blogin siirtämistä WordPressiin.

Kuinka valmistautua muutokseen?

Toisin kuin Wix, jossa isäntä, verkkotunnukset ja kaikki tekniset asiat, joista luultavasti et välitä, ovat joku muu hoitaneet, WordPress on eri juttu. Ensinnäkin, jotta sinulla voi olla WordPress-verkkosivusto, sinun on löydettävä isäntäyritys, joka huolehtii näistä teknisistä ominaisuuksista lähtien.

WordPress-sivustojen isännöinnissä Bluehost on yksi alan johtavista yrityksistä, jotka auttavat sinua saamaan ammattimaisen verkkosivuston kohtuuhintaan. Seuraa vain linkkiä saadaksesi alennus, jotta voit aloittaa uuden blogin oikealla tavalla niinkin alhainen kuin 2,75 dollaria kuukaudessa.

bluehost kotisivu

Kun olet päättänyt paketista ja blogissa käytettävästä verkkotunnuksesta, sinun on asennettava WordPress. Jos päätät mennä Bluehostin kanssa palveluntarjoajana, voit rentoutua ja ohittaa tämä osa, koska isännöintipalvelu asentaa WordPressin automaattisesti sinulle. Tällöin sinun on valmistettava vain käyttäjänimesi ja salasanasi, jotta voit navigoida kojelautaan ja kirjautua sisään uuteen työtilaan..

Siirrä blogi Wixistä WordPressiin

Jos olet joskus kompastellut artikkelia, joka osoittaa siirtymisen yhdeltä alustalta toiselle, olet todennäköisesti jo alkanut huolehtia. Mutta älä aloita vielä hiusten vetämistä. Vaikka muut siirrot eivät olekaan niin teknisiä, ne pakottavat sinut antamaan jonkin verran lisäaikaa seurataksesi jokaista vaihetta, jotta siirto tapahtuisi. Toisin kuin siirtää Tumblr WordPressiin tai Bloggeriin itse isännöimään WordPressiin, Wixin siirtäminen WordPressiin on paljon helpompaa.

Valitettavasti se tarkoittaa myös, että saat vähemmän vaihtoehtoja, joista voit valita. Mutta aloitetaan mielenkiintoisella osalla.

Valitse teema

Koska olet käyttänyt Wixiä, sinun pitäisi jo olla tietoinen siitä, kuinka mallit tai teemat toimivat – niiden avulla voit muuttaa nopeasti koko blogin ulkoasun jotain pidät. WordPress-teemat toimivat hyvin samalla tavalla. Valittavissa on kymmeniä tuhansia ilmaisia ​​ja premium-WordPress-teemoja, eikä niille ole käytännössä mitään rajoituksia.

WordPress-teemapalveluntarjoajan teaser

Vaikka onkin melko houkuttelevaa valita a ilmainen WordPress-teema, muista, että yleensä sellaiset teemat vaativat enemmän teknistä tietämystä. Ellet tiedä tietä WordPressin, PHP: n, HTML: n ja CSS: n ympärillä, joita ilmaisen teeman mukauttaminen vaatii, suosittelemme menemään premium-teemaan. Suosituimpiin premium-teemoihin kuuluu yleensä vetämällä ja pudottamalla -rakentajat, joiden avulla voit kirjaimellisesti leikkiä vaihtoehdoilla ja väreillä, kunnes saat täydellisen ilmeesi blogistasi, jota etsit. Sen sijaan, että huutaisit tietokoneen näytöllä siitä, että ne eivät näytä oikeita värejä tai etteivät muuttaneet otsikkokuvan kokoa, kun katsot sivustoa mobiililaitteen näytöllä, vedä nämä muutama ylimääräinen dollari lompakosta ja nauti blogin mukauttamisesta.

Asenna pysyvät linkit

Joo, tiedämme. Aivan kuten sinäkin, mieluummin viettää aikaa teeman mukauttamiseen kuin peukalointiin asetuksiin, joita säännölliset vierailijat eivät edes huomaa. Mutta pysyvät linkit ovat tärkeä osa uutta WordPress-blogiasi, ja on tärkeää, että asetat ne heti.

Älä huoli; vaikka termi pysyvä linkki saattaa kuulostaa pelottavalta, niiden asettaminen on itse asiassa melko helppoa. Pysyvät linkit ovat osia URL-osoitteista, ts. Jokaisen blogisi viestin, sivun, kuvan jne. Osoite. Joten tämä on aika päättää, haluatko niiden olevan yksinkertaisia, päivämääriä koodattuja vai tehdä jotain muuta.

Permalinkkien valitseminen

Esimerkiksi www.yournewblog.com/2019/08/my-first-post sijaan voit vaihtaa pysyvät linkit osoitteeksi www.yournewblog.com/my-first-post. Vaikka voi kuulostaa mukavalta, että päivämäärä on pysyvässä linkissä, suosittelemme toista vaihtoehtoa. Lyhyemmät URL-osoitteet ovat puhtaampia, helpommin luettavissa ja muistettavissa, ja hakukoneet pitävät niistä paremmin.

Voit tehdä nämä muutokset vain siirtymällä kohtaan Asetukset -> pysyvät linkit ja valitse ”Post Name” -vaihtoehto. Tallenna muutokset ja lataa sivu uudelleen, jotta kaikki toimii.

Vie sisältö Wixistä

Toisin kuin WordPress, Wix on suljettu alusta, mikä tarkoittaa, että et pääse kurkistamaan verhojen taakse nähdäksesi koodi. Se saattaa kuulostaa merkityksettömältä, mutta se tarkoittaa myös, että ihmiset eivät voi luoda työkaluja auttaa sinua tietyissä asioissa. On selvää, että Wixin ihmiset eivät halua sinun siirtyvän pois heidän alustastaan, joten ei ole työkaluja, jotka vievät kaiken nopeasti ja helposti Wixistä WordPressiin.

Mutta älä huoli; voit silti ottaa tavaroitasi käyttämällä erilaisia ​​menetelmiä.

Sisällön viemiseksi Wixistä sinun on käytettävä RSS-syötettä. Sinun ei oikeastaan ​​tarvitse tietää mitään RSS-syötteestä, mutta jos haluat tietää enemmän, opi mitä RSS-syöte todella on. Tähän on vielä yksi haittapuoli. Äskettäin Wix päätti poistaa RSS-syötteet heidän blogeistaan, joten jos sinulla on uusi, et todennäköisesti pääse syötteeseen..

Tallenna RSS-syöte

Voit käyttää Wix RSS -syötteesi siirtymällä kohtaan teidänusername.wixsite.com/blogname/feed.xml tai teidänusername.wixsite.com/blogname/blog-feed.xml. Käyttäjätunnus on Wix-käyttäjänimesi ja blogin nimi sen blogin nimi, jota käytät Wixissä. Jos olet käyttänyt mukautettua verkkotunnusta Wix-blogissa, lisää vain feed.xml tai /blog-feed.xml mukautetun verkkotunnuksen lopussa, kun haluat käyttää RSS-syötettä.

Viennin pitäisi olla erittäin nopeaa, ja lopulta tiedosto pitäisi tallentaa jonnekin tietokoneellesi (työpöytä on hieno). Tämä on kaikki mitä tarvitaan sisällön viemiseen Wixistä. Näytämme sinulle kuinka käsitellä kuvia myöhemmin.

Tuo Wix-sisältö WordPressiin

Seuraava vaihe edellyttää sisällön tuomista uuteen WordPress-sivustoosi. Onneksi WordPress on avoimen lähdekoodin alusta, joten siellä on tonnia laajennuksia ja työkaluja, jotka on suunniteltu auttamaan sinua saavuttamaan erilaisia ​​tavoitteita. Yksi näistä työkaluista on nimeltään RSS-maahantuoja ja sen koko tarkoitus on tuoda tietoja RSS-syötetiedostosta, kuten se, jonka olet tallentanut edellisessä vaiheessa, kun viet sisältöä Wixistä..

 1. Kirjaudu uuteen WordPress-sivustoosi
 2. Navigoida johonkin Työkalut -> Tuo
 3. Valitse RSS ja napsauta sen alla olevaa ”Asenna” -kuvaketta
 4. Maahantuojan työkaluasennus

 5. Odota muutama sekunti, kunnes WordPress lataa uuden sivun ja napsauta Suorita maahantuoja
 6. Suorita Maahantuoja-työkalu

 7. Napsauta Valitse tiedosto ja valitse Wixistä viety RSS-tiedosto
 8. Valitse tiedoston tuonti

 9. Napsauta Lähetä tiedosto ja tuo -painiketta

Lataa tiedosto ja tuo

Blogin koosta riippuen tämä voi viedä hetken, joten älä paniikki, jos mitään ei tapahdu useita minuutteja.

Kun kaikki on valmis, sinun pitäisi nähdä viesti, joka vahvistaa tuonnin. Mene sivulle tarkistaaksesi sen Viestit -> Kaikki viestit missä sinun pitäisi nähdä kaikki WordPressissä luetellut Wix-artikkelit. Se on uskomatonta; olet juuri tuonut sisältöä Wixistä WordPressiin, mutta siinä on vain yksi pieni ongelma. Jos avaat jonkin viesteistä, huomaat, että mitään kuvista ei ole. Valitettavasti RSS-syöte ei salli sinun tuoda kuvia automaattisesti, joten sinun on käsiteltävä tämä tehtävä manuaalisesti.

Kuvien tuominen Wixistä WordPressiin?

Jos sinulla ei ole ollut paljon kuvia viesteissäsi, voit siirtyä eteenpäin, avata Wix-viestit ja tallentaa kuvat yksi kerrallaan. Sitten riittää, kun lataat kuvat WordPress-mediakirjastoon. Jos pidät kuvan nimeä ehjänä, sen pitäisi tehdä temppu ja kaikkien kuvien tulisi näkyä viesteissä täsmälleen samoissa paikoissa, joissa sinulla oli ne Wixissä..

Tuo kuvia Wixistä

Mutta on todennäköistä, että sinulla on enemmän kuin vain muutama kuva. Joten käsin kulkeminen yksitellen voisi olla melkein mahdotonta. Meillä on tähän parannuskeino – muista, WordPress on avoimen lähdekoodin versio, ja voit käyttää kymmeniä tuhansia ilmaisia ​​ja premium-työkaluja. Onneksi työkalu, joka auttaa käsittelemään kuvia, on täysin ilmainen, ja voit ottaa sen käyttöön ja käynnissä seuraavan minuutin aikana.

 1. Mene Laajennukset -> Lisää uusi
 2. Hae haun Marty Thornley hausta ”Tuo ulkoiset kuvat”
 3. Asenna ja aktivoi laajennus

Emme yleensä suosittele yli vuoden tai kahden ikäisten laajennusten asentamista, mutta tämä toimii edelleen ilman ongelmia, joten sinun ei tarvitse huolehtia.

Oletuksena Tuo ulkoiset kuvat -laajennus etsii automaattisesti viestin HTML-koodin, kun napsautat Tallenna-painiketta. Koska olet jo tuonut sisällön RSS-syötteestä, sisältö sisältää kuvan koodin, mutta ei itse kuvaa. Lucky you – tämä tarkoittaa, että kun painat tallennuspainiketta, plugin löytää viestisi Wixissä, tunnistaa kaikki kuvat ja lataa ne automaattisesti kirjastoosi! Joten sillä ei ole väliä, onko sinulla yksi tai tuhat kuvaa, laajennuksen tulisi siirtää ne kaikki.

Onnea uudelle WordPress-blogiisi!

Tämä se on. Kuten olemme kertoneet sinulle muutamassa ensimmäisessä rivissä, siirtyminen Wixistä WordPressiin ei vie paljon aikaa ja taitoja. Jos olet suorittanut kaikki vaiheet, sinun olisi pitänyt päätyä uuteen WordPress-blogiin, joka sisältää jo kaikki vanhat Wix-viestit.

Vaikka tämä onkin Wix-blogin loppu, älä ole surullinen siitä. Pidä tätä muuttoa askeleena eteenpäin. WordPress on paljon tehokkaampi kuin Wix, ja sen avulla voit kehittää sitä edelleen. Se antaa sinulle täyden hallinnan blogiisi ja halutessasi voit ansaita rahaa sen kanssa.

WordPressin oppiminen vie jonkin aikaa, ja siitä voi oppia niin paljon. Joten älä ole pettynyt, jos et voi tehdä blogiisi parempaa yhdessä päivässä. Ota aikaa ja kehitä sekä tietosi että blogiisi. Olemme varmoja, että olet onnellinen siitä, että olet siirtänyt blogin Wixistä WordPressiin tänään.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map