Kuinka päivittää WordPress, teemat ja laajennukset hallintapaneelin sisällä

update-wordpress.png


Kun kirjaudut WordPress-blogiisi ja siirryt hallintapaneeliin muutaman viikon välein, huomaat, että sivustollesi on saatavilla päivityksiä. Vaikka WordPress-ytimen, teemojen ja laajennusten päivittäminen uudempaan versioon on helppoa napsauttaa vain painiketta, on sinun suorittaa lisävaihe ja valmistella sivustosi päivitysprosessiin. Tai toisin sanoen, noudata paremmin kuin pahoillani -periaatetta.

Vaikka sivustosi toimii melko normaalisti, vaikka et napsauta päivityspainiketta heti, kun näet sen olevan käytettävissä, sinun pitäisi tietää nopean päivityksen eduista. WordPressin kehittäjät, sen teemat ja laajennukset pyrkivät jatkuvasti parantamaan tuotteitaan. Uusien päivitysten kautta he esittelevät uusia ominaisuuksia, jotka tekevät sivustostasi entistä paremman. Ja mikä vielä tärkeämpää, kehittäjät korjaavat virheet ja tietoturva-aukot, joita hakkerit voivat käyttää päästäksesi sivustoosi ilman lupaa.

Koska WordPress on avoimen lähdekoodin alusta, jokainen voi saada käsiinsä koodin, tutkia sitä ja löytää uuden tavan suojata suojaamattomien sivustojen hakkerointiin. Päivittämällä uusimpaan versioon suojaat verkkosivustosi haittaohjelmilta ja vaarallisilta ihmisiltä. Heikkojen salasanojen lisäksi ohjelmiston viimeisimmän version puuttuminen on yksi yleisimmistä syistä sivuston menettämiseen hakkeriin..

Kuinka päivittää WordPress-ydin, teemat ja laajennukset

Toivomme, että ymmärrät nyt nopeiden, säännöllisten päivitysten edut. Mutta ennen kuin napsautat päivityspainiketta, harkitaan muutama asia ja opi päivittämään WordPress oikein.

Valmistaudu päivitykseen

Siitä hetkestä kun napsautat päivityspainiketta, WordPress alkaa työskennellä tiedostojesi kanssa. Se lataa uusia tiedostoja ja korvaa vanhat. Koska kyseessä on arkaluonteinen prosessi, jonka voi keskeyttää vain yksi yksinkertainen kirjoitusvirhe koodissa, on pieni, mutta realistinen mahdollisuus, että jotain menee pieleen. Ennen kuin menetät pääsyn sivustoosi ja teet sen käyttökelvottomaksi yleisölle, ota vakuutus varmuuskopion muodossa. Joten jos jokin menee pieleen, voit helposti palata WordPressin vanhaan versioon tai mihin tahansa laajennukseen ja teemaan, jota aiot päivittää..

Koska välimuistin laajennukset (kuten W3 Total Cache tai WP Super Cache) voivat häiritä päivitysprosessia, on parasta, että poistat ne käytöstä WordPress-päivitysprosessin aikana. Kun päivitys on valmis muutaman minuutin kuluttua, voit palata takaisin ja aktivoida laajennuksen ilman ongelmia.

Ennen päivitystä, luo aina varmuuskopio sivustosi ja poista välimuistilaajennukset käytöstä olet ehkä asentanut.

Päivitä WordPress manuaalisesti uuteen versioon

Saat lisätietoja saatavissa olevista päivityksistä siirtymällä kohtaan Hallintapaneeli -> Päivitykset. Vaihtoehtoisesti voit napsauttaa päivitykset -kuvake WordPress-hallintapalkissa. Tämä vie WordPress-päivityssivulle, joka sisältää kaikki tarvittavat tiedot ja toimintopainikkeet.

Vaikka WordPress tarkistaa automaattisesti uudet päivitykset ja ilmoittaa niistä sähköpostitse, tällä sivulla voit napsauttaa painiketta tarkistaaksesi uudet päivitykset manuaalisesti.

Sivu voidaan jakaa kolmeen osaan:

 1. WordPress-ydinpäivitykset
 2. Plugins-päivitykset
 3. Teemat päivitetään

1. Päivitä WordPress

Päivitä WordPress-ydin

Ensimmäisessä osassa voit päivittää WordPress-ytimen. Jos sinulla on jo uusin WordPress-versio, näet viestin, joka vahvistaa sen. Näet myös painikkeen, jonka avulla voit asentaa nykyisen version uudelleen. Vaikka voit sivuuttaa tämän toistaiseksi, muista vaihtoehto vain siltä varalta, että jotain menee pieleen tulevaisuudessa.

Päivitä WordPress uusimpaan versioon napsauttamalla Päivitä nyt -painiketta ja odota muutama minuutti.

Sivustosi nopeudesta ja siirrettävien tiedostojen koosta riippuen kaiken loppuun saattaminen voi kestää muutaman minuutin.

2. Päivitä WordPress-laajennukset

Päivitä WordPress-laajennukset

Toisessa osassa on kaikki saatavilla olevat laajennukset. Asennettujen lisäosien lukumäärästä riippuen luettelo voi tietenkin olla lyhyempi tai pidempi. Kaikki laajennukset, joilla on uusia versioita saatavilla, ovat luettelossa, ja sinun tulee valita ne. Joten, valitse vain laajennukset, jotka haluat päivittää, ja napsauta Päivitä laajennukset -painiketta luettelon alapuolella.

3. Päivitä WordPress-teemat

Päivitä WordPress-teemat

Tämän sivun kolmannessa ja viimeisessä osassa voit päivittää teemasi. Samoin kuin aiemmin mainitut laajennukset, voit odottaa luetteloa kaikista käytettävissä olevista teemoista (jotka olet asentanut sivustoosi), joilla on uusi saatavilla oleva versio ladattavaksi. Valitse ne, jotka haluat päivittää uusilla tiedostoilla, ja napsauta Päivitä teemat nappi.

Kun olet napsauttanut jotain päivityspainikkeista, ole kärsivällinen ja anna muutaman minuutin, jotta kaikki tapahtuu.

Kuinka paras aika päivittää sivustosi?

Vaikka voit päivittää WordPress-ytimen, teemoja ja laajennuksia milloin haluat, suosittelemme sitä tekemään, kun sivustollasi on vähiten kävijöitä. Yleisöstäsi riippuen, se voi olla viikonloppuisin tai tiettyyn kellonaikaan. Harkitse päivitysten tekemistä yöllä – ne ovat vähemmän kiireisiä.

Mitä sivustollesi tapahtuu päivityksen aikana?

Mainitsimme jo mahdollisuuden, että jokin menee pieleen, kun päivitys on käynnissä. Päivityksen koosta ja palveluntarjoajan (palvelimen) nopeudesta riippuen voi kestää muutaman minuutin, kunnes kaikki korjautuu. Tästä syystä WordPress näyttää automaattisesti huoltosivun kaikille käyttäjille, jotka avaavat sivustosi päivityksen aikana.

Huoltotilan viesti

Päivitettäessä WordPress näyttää tämän viestin: ”Lyhyesti ei ole käytettävissä ajoitetussa kunnossapidossa. Tarkista hetken kuluttua. ”

Automaattiset WordPress-päivitykset

Lokakuussa 2013 WordPress esitteli automaattiset päivitykset. Siitä lähtien järjestelmä päivittää automaattisesti kaikki pienet julkaisut (esimerkiksi WordPress v4.7.4 – v4.7.5) ja tietoturvapäivitykset. Joudut silti päivittämään kaikki tärkeät julkaisut manuaalisesti (esimerkiksi WordPress v4.8: sta v4.9: ään)..

On mahdollista hallita, kuinka WordPress-automaattiset päivitykset toimivat, mutta joudut asentamaan lisälaajennuksia tai muuttamaan koodia. Käsittelemme sitä yhdessä tulevaisuuden viesteistämme.

Milloin EI anna WordPressin päivittää sivustoasi

Vaikka useimmissa tapauksissa WordPressin päivittäminen on välttämätöntä, toisinaan sinun ei pitäisi olla nopea käynnistämään liipaisinta. Kuten ehkä jo tiedät, WordPress antaa sinun mukauttaa jokaista CMS: n osaa, sen teemoja ja laajennuksia.

Jos blogissasi on jotain muokattua (mukautettua) versiota, sinun tulee olla varovainen päivityksille. Koska WordPress korvaa jokaisen tiedoston prosessin aikana, kaikki WordPressille, teemoille tai muille laajennuksille tekemäsi muutokset menetetään!

Se ei silti tarkoita, että sinun ei pitäisi päivittää WordPressiä. Sen sijaan joudut valmistelemaan kaikki muutokset, jotta voit korvata ne päivityksen jälkeen. On jopa klassisempia ratkaisuja, joiden avulla voit päivittää teemoja ja laajennuksia murehtimatta räätälöityistä osista (käyttämällä alateemoja ja mukautettuja laajennustiedostoja), mutta se on edistyksellinen vaihtoehto, jonka jätämme yhdestä tulevaisuuden artikkelistamme.

Tarkista sivustosi päivityksen jälkeen

Jokaisen päivityksen jälkeen suosittelemme, että tarkistat verkkosivustosi. Vaikka näyttää siltä, ​​että kaikki sujui sujuvasti, saatat yllättyä joihinkin rikki suunnitteluselementeistä tai uusista ominaisuuksista, joita et odottanut. Joskus sattuu vain olemaan, että teema tai jokin lisäosistasi ei ole yhteensopiva WordPressin uuden version kanssa. Joten älä ole laiska ja avaa muutama sivu sivustoltasi nähdäksesi, toimiiko kaikki hyvin.

johtopäätös

On ehdottomasti pidettävä WordPress-ohjelmistosi ajan tasalla. Kun sinulla on uusin versio ydintiedostoista, teemoista ja laajennuksista, varmistat, että sivustosi pysyy turvassa ja on aina askeleen edellä inhottavia hakkereita. Saat myös uusia ominaisuuksia ja parannettuja toimintoja. Älä unohda varmuuskopioida sivustoasi ennen suurempien päivitysten tekemistä (sinun pitäisi itse varmuuskopioida sivusto säännöllisesti päivityksistä riippumatta, mutta saamme siihen toisessa artikkelissa), ja ole varovainen, jos sinulla on räätälöity sivusto.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map