Kuinka muokata WordPress-verkkosivun otsikkoa

Muokkaa-WordPress-header.png


WordPress-otsikko on WordPress-blogin ylin osa ja kiistatta tärkein visuaalinen elementti. Koska se on ensimmäinen asia, jonka kävijät näkevät lataamasi sivustosi, on erittäin tärkeää, että kiinnität ylimääräistä huomiota otsikon mukauttamiseen.

Yleensä WordPress-otsikko näyttää kuvan tai videon, jota käytetään vierailijoiden huomion kiinnittämiseen. Useammin kuin ei, voit odottaa myös navigointivalikkoa siellä. Koska sosiaalisesta mediasta on tullut suosittua, monet WordPress-käyttäjät asettavat yleensä sosiaalisia kuvakkeita myös sinne, jotta muut pääsevät profiiliinsa nopeammin.

Vaikka tämä elementti on tavallinen moduuli, joka löytyy jokaisesta sivustosta, WordPress-otsikon ominaisuudet riippuvat yksinomaan käyttämästä teemasta. Vaikka suurin osa ilmaisista ja premium-teemoista antaa sinun käsitellä kuvia ja videoita, joita voit säätää yksityiskohtaisesti, jotkut eivät anna sinun muokata otsikkoa ollenkaan. Toivottavasti olet valinnut hyvän WordPress-teeman ensimmäisestä ryhmästä, ja nyt olet kiinnostunut siitä, kuinka räätälöidä WordPress-verkkosivustosi otsikkoa. Jos ei, sinun on muokattava teetiedostoja. Sitä ei voida kiertää.

Kuvien ja videoiden lisääminen WordPress-otsikkoon

Päästäksesi editoriin, siirry kohtaan Ulkonäkö -> Otsikko vasemmalla puolella olevan WordPress-kojelaudan valikossa.

Vaihtoehtoisesti voit löytää otsikkoeditorin osoitteesta Ulkonäkö -> Mukauta -> Otsikkotiedot. Koska vaihtoehdot riippuvat kustakin teemasta, huomaa, että ”Otsikkomedia” voi olla eri nimi tai sitä ei ehkä näy luettelossa ollenkaan. Tätä opastusta varten keskitymme upeaan Twenty Seventeen -teemaan.

Otsikkomedia WordPressissä

Ensimmäinen huomautettava asia linkin napsautuksen jälkeen on se WordPress avasi sivustosi esittelysivun kaikilla vasemmalla puolella olevilla vaihtoehdoilla. Tämän avulla voit nähdä otsikon muutokset, kun teet niitä. On aina mukavaa nähdä, kuinka uusi kuva tai video vaikuttaa kotisivullesi jo ennen uusien asetusten tallentamista. Suoran esikatselun avulla voit kokeilla vapaasti erilaisia ​​videoita ja kuvia vaikuttamatta kävijöihisi.

Otsikkovideo

Videoita pidetään tärkeämpinä kuin kuvia. Joten jos lisäät yhden otsikkoosi, se korvaa jo olemassa olevan kuvan. Voit lisätä videon WordPress-otsikkoosi kahdella eri tavalla. Täältä lisäämäsi videot eivät yleensä ole ääniä, koska ne muuten ärsyttävät kävijöitä.

Lataa video .mp4-muodossa

Jotta voit käyttää videota mediakirjastosta tai ladata uuden, sinun on käytettävä .mp4 muoto. Se on ainoa muoto, jonka WordPress hyväksyy tällä hetkellä, joten joudut sopeutumaan siihen. Koska tämäntyyppiset videot voivat saada melko suuria, on tärkeää, että sinä pienentä tiedoston kokoa niin paljon kuin mahdollista. MP4-video voi helposti saada muutaman sadan megatavun tiedostoa kohden, ja se on jotain, jota ei voida hyväksyä blogiin.

Videon suositeltu koko pikselinä riippuu teemastasi. Kahdenkymmenen seitsemäntoista kanssa se on suositteli, että videosi on 2000 × 1200 kuvapistettä.

Jos sinulla on tällainen video, napsauta “Valitse video” -painiketta. Valitse sitten mediakirjastostasi yksi tai lataa uusi video. Näet tulokset heti sivullasi.

Käytä videota Youtubesta:

Youtube-videotunniste

Youtuben videon käyttäminen on paljon yksinkertaisempaa. Kun olet löytänyt haluamasi, kopioi ja liitä sen URL-osoite muotoon. Heti kun linkit on liitetty, WordPress lataa videon ja näyttää sivustosi esikatselun.

Jos käytät videota, WordPress käyttää otsikkokuvaa varakopiona.

Mikä on varakuva? Ennen kuin video latautuu, käyttäjät näkevät perinteisesti tyhjän tilan sen sijainnissa. Tämän välttämiseksi varakuvan avulla he voivat nähdä kuvan sen sijaan. Koska kaikki selaimet eivät pysty toistamaan videoita, kuvaa käytetään tapauksissa, joissa ihmiset eivät näe valitsemasi videota. Tästä syystä, vaikka käytät videota, on ratkaisevan tärkeää valita otsikkokuva näihin reunatapauksiin.

Otsikon kuva

Oletuksena WordPress näyttää automaattisesti otsikkokuvan, josta voit nähdä Ulkonäkö -> Otsikko editori. Täällä voit nähdä nykyisen otsakkeen kuvan, aiemmin ladatun (jos et ole ladannut otsikkokuvia, et näe tätä vaihtoehtoa) ja ehdotetun kuvan.

Jos et halua otsikkokuvaa, napsauta vain Piilota kuva -painiketta.

Vaihda kuva napsauttamalla Lisää uusi kuva -painiketta, joka avaa mediakirjaston. Täällä voit valita valokuvia, jotka olet jo lisännyt sivustoosi, tai ladata uusia.

Lisää uusi otsikkokuva WordPressiin

Valittuaan kuvan on mahdollista rajata se suositeltuihin mittoihin. Jos haluat, että kuva sopii täydellisesti teemaasi, suosittelemme, että rajaat sen. On myös suositeltavaa, että kuvallasi on samat mitat kuin videollasi (jos käytät tietysti yhtä).

Jos ladattuja tai ehdotettuja kuvia on useampia kuin yksi, voit napsauttaa ”Satunnaista ladatut / ehdotetut otsikot” -painiketta. WordPress valitsee sitten satunnaisesti yhden kuvan otsikollesi. Tämä on hieno vaihtoehto niille, jotka haluavat vaihtaa kuvien välillä muutaman päivän välein.

Älä unohda WordPress-otsikkoasi

Sekä visuaalisesti että toiminnallisesti WordPress-otsikko on tärkeä ominaisuus blogissasi. Siksi sinun ei pitäisi unohtaa vain sen muotoilua. Koska teemaasi antaa sinulle oikeuden mukauttaa otsikko yksityiskohtaisesti, vaihda videoita ja kuvia haluamallasi noilla vaihtoehdoilla. Käyttäjät näkevät mielellään, että olet investoinut jonkin aikaa räätälöintiin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map