Kuinka luoda XML-sivukartta WordPress-verkkosivustoosi

xml-sitemap.png


Sivustokartta, kuten nimensä jo viittaa, on sivustosi kartta. Tarkemmin sanottuna sivustokartta on luettelo kaikista verkkosivustoltasi löydetyistä sivuista.

Joskus tämä luettelo voidaan luoda manuaalisesti sivustosi rakenteen näyttämiseksi. Näyttämällä sivujen luettelon voit näyttää pääkategoriat ja niiden alaluokat, jotta käyttäjät voivat kiertää. Tämä menetelmä oli aikaisempaa suositumpi; Sivustokartta on kuitenkin kaikilla hyvin organisoiduilla verkkosivustoilla, mutta hieman eri muodossa.

Sen sijaan, että luodaan sivukartta manuaalisesti ja linkitetään kaikki sivut käsin, nykypäivän tekniikka antaa sinun tehdä sen automaattisesti. Sen sijaan, että näyttäisit sivustokarttaa vierailijalle, sinun tulisi järjestää navigointi paremmin ja käyttää sivustokarttaa vain hakukoneille.

Kun luot sivukarttaa hakukoneille, WordPress-laajennukset tekevät sen puolestasi. Pelkän HTML: n sijaan asiakirja kirjoitetaan XML-muodossa ja sivukartta on erittäin tärkeä osa sivustoasi. Kun olet luonut sivustokartan, Googlen ja Bingin kaltaiset hakukoneet ovat tehokkaampia, kun kyse on sivustosi indeksoinnista. Koska tämä luettelo kertoo hakukoneiden robotit verkkosivustosi rakenteesta, se tietää tarkalleen mitä etsit. Tämä johtaa parempaan SEO, mikä tarkoittaa, että ihmiset pääsevät sivustollesi hakukoneiden kautta helpommin.

WordPressissä on monia saatavissa olevia laajennuksia, jotka voivat tehdä saman työn ja luoda sinulle sivukartan. Sillä ei todellakaan ole väliä kumpi valitset, mutta suosittelemme, että säilytät vain yhden laajennuksen. Useiden laajennusten käyttäminen voi hämmentää WordPressiä ja hakukoneita, ja voit tosiasiassa tehdä asioita entistä pahempaa, jos luot useita sivustokarttoja erilaisilla laajennuksilla. Seuraavissa riveissä aiomme näyttää sinulle kaksi suosittua sivustokarttalaajennusta.

Google XML -sivustokartat

HINTA: Ilmainen


Lähes 18 miljoonalla latauksella ja yli miljoonalla aktiivisella asennuksella tämä yksinkertainen laajennus on ehdottomasti yksi suosituimmista työstä. Eikä siksi, että tämä laajennus antaa sinulle paljon vaihtoehtoja valita, vaan koska se antaa sinulle aloituksen sekunneissa. Sivustokartan luomiseksi sinun on asennettava vain laajennus:

 1. Siirry kohtaan Laajennukset -> Lisää uusi
 2. Hae: “Google XML -sivustokartat”
 3. Asenna ja aktivoi laajennus
 4. Siirry kohtaan Asetukset -> XML-sivukartat

Kun käytät laajennuksen asetuksia, huomaat, että sivustokarttasi on jo luotu. Laajennus linkittää sinut sivustokarttaasi, jonka voit avata selaimessa testaustarkoituksia varten.

Vaikka olet valmis kirjaimellisesti sekunnissa, Google XML -sivustokartat antaa sinulle mahdollisuuden määrittää sivustokarttasi yksityiskohtaisesti. Jos selaat asetuksia, huomaat, että voit valita sisällytettävät hakukoneet, voit valita sivuja, joita et halua sivustokarttasi, ja paljon muuta.

Hienoa Google XML -sivustokarttojen suhteen on, että se jatkaa sivustokarttasi päivittämistä automaattisesti. Jos lisäät sivun, laajennus lisää sen sivustokarttaasi. Jos poistat yhden, laajennus suojaa sinut ja tekee saman XML-tiedostossa.

Yoastin SEO

HINTA: Ilmainen


Tämä laajennus on yksi WordPressin suosituimmista laajennuksista. Sen päätarkoitus on hallita sisältöäsi parempien hakukoneoptimointien saavuttamiseksi, mutta tässä artikkelissa emme käsittele yksityiskohtia Yoastin hakukoneoptimoinnista. Koska laajennus on niin suosittu, on erittäin todennäköistä, että asennat sen myös WordPressiin. Sivustokarttojen suhteen ei tarvitse asentaa lisälaajennuksia, koska Yoastin SEO antaa sinulle moduulin, joka vastaa sivustokarttasi. Joten jos olet asentanut laajennuksen, voit luoda sivustokartan seuraavasti:

 1. Siirry SEO> XML-sivukartat
 2. Luo sivustokartta

Kuten kerroimme, sivustokartan luominen on todella helppoa, ja siellä on tonnia muita laajennuksia, jotka tekevät hienoa työtä. Riippumatta siitä, kumpaa olet luonut sivustokarttasi, nyt sinun on kerrottava hakukoneille, missä sivukartta sijaitsee. Seuraavissa riveissä aiomme näyttää kuinka lisätä yksi Google-verkkovastaavan työkaluihin. Jos et vieläkään ole lisännyt ja vahvistanut sivustoasi, katso miten voit lisätä sivustosi Google Webmasters Tools -sovellukseen.

 1. Siirry Google-verkkovastaavan työkaluihin
 2. Avaa sivustosi luettelosta
 3. Siirry indeksointiin -> Sivustokartat
 4. Napsauta “Lisää / Testaa sivustokarttaa” -painiketta
 5. Kirjoita sivustokarttasi sijainti
 6. Napsauta Testaa-painiketta ja napsauta lopulta Lähetä-painiketta

Olet valmis. Sivustokartta on luotu, ja Googlelle ilmoitetaan siitä. Jätä XML-tiedosto palvelimellesi ja anna laajennuksen suorittaa työnsä.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked