Kuinka lisätä tekijänoikeusilmoitus WordPressiin

Kuinka lisätä tekijänoikeusilmoitus WordPressiin


Lähes jokaisella Internetissä löytämälläsi verkkosivustolla on tekijänoikeusilmoitus, joka antaa perustiedot sivustosta. Vaikka lakia on muutettu ja tekijänoikeussymbolin asettaminen ei todellakaan suojaa työtäsi, verkkosivujen suunnittelijoille on kirjoitettu kirjoittamaton sääntö sijoittaa ilmoitus luomansa verkkosivuston alatunnisteeseen..

Yleensä tekijänoikeusilmoitus on yksinkertainen teksti, joka koostuu vain muutamasta osasta. Luodaksesi tarvitset:

 • tekijänoikeussymboli
 • luomispäivä
 • kirjoittajan nimi
 • oikeuksien selvitys

Kuten jo kerroimme sinulle, voit vapaasti lisätä mitä haluat. Sinun ei tarvitse laittaa tekijänoikeussymbolia, jos et halua. Voit käyttää linkkiä ilmoitukseen tai muuta haluamaasi tekstiä.

Kuinka luoda dynaaminen tekijänoikeusilmoitus

OK, luulemme, että et ole täällä lukemassa itse tekijänoikeusilmoituksia, mutta haluat tietää, kuinka luoda sellainen WordPressissä. Voit luoda sellaisen, joka muuttuu dynaamisesti, joten sinun ei tarvitse päivittää alatunnistetta vuosittain pelkästään nimikkeen vaihtamiseksi. Luotaan yksi ja lopetetaan huolta tekijänoikeusilmoituksesta tulevaisuudessa. Jos et halua muokata koodia, voit suorittaa saman työn puolestasi pluginin avulla.

 1. Kopioi seuraava koodi ja liitä se teemasi function.php-tiedostoon:
 2. toiminto create_copyright () {
  $ all_posts = get_posts ('post_status = julkaise & tilaa = ASC');
  $ first_post = $ all_posts [0];
  $ first_date = $ first_post-> post_date_gmt;
  _e ('Tekijänoikeus ©');
  if (osa ($ ensimmäinen_päivä, 0, 4) == päivämäärä ('Y')) {
  kaiun päivämäärä ('Y');
  } muuta {
  echo substr ($ first_date, 0, 4). "-". päivämäärä ('Y');
  }
  kaiku ' '. get_bloginfo ('nimi'). ' ';
  _e ('Kaikki oikeudet pidätetään.');
  }
 3. Tallenna muutokset
 4. Avaa footer.php-tiedosto
 5. Etsi teemalla jo olevat tekijänoikeustiedot (jos sellaisia ​​on) ja korvaa ne seuraavalla PHP-koodilla.

 6. Esimerkiksi, jos työskentelet Kaksikymmentäseitsemäntoista-teeman kanssa, alatunniste-alueelta löydät HTML-koodin, joka kaikuu ”Ylpeästi WordPressin ylläpitämä” -ilmoitus. Korvaa koodi vain tällä:

 7. Tallenna muutokset

Jos et ole muuttanut mitään koodissa, äskettäin luodun tekijänoikeusilmoituksen tulisi näyttää tällaiselta:

Tekijänoikeudet © 2017 Ensimmäinen käyttöopas Kaikki oikeudet pidätetään.

Jos haluat vain muuttaa tekijänoikeusilmoitusta, olet valmis. Seuraavilla muutamilla riveillä selitetään yllä annettu koodi.

Yllä oleva toiminto etsii kaikkia WordPress-hakemistosi viestejä. Se saa ensimmäisen julkaisun ja hakee päivämäärän. Tämä osa on tärkeä, jos olisit aloittanut WordPress-projektisi parin viimeisen vuoden aikana. Jos näin on, tekijänoikeusilmoitus kirjoittaa automaattisesti aloitusvuoden ja lisää tarvittaessa nykyisen vuoden. Jos olet aloittanut blogin tänä vuonna, se näyttää vain kuluvan vuoden.

Sen jälkeen toiminto kirjoittaa ”tekijänoikeuksien” tekstiä, jota seuraa tunnettu © -symboli, ja lisää blogin nimen Yleiset asetukset -sivulta. Lopussa on teksti ”Kaikki oikeudet pidätetään”, jonka voit tietysti muuttaa haluamaasi.

Genesis-käyttäjät:

Jos sinulla on teema, joka perustuu Genesis-kehykseen, sinulla on jo kaikki tarvittava yhdellä lyhyellä koodilla. Käytä yksinkertaisesti seuraavaa lyhytkoodia luodaksesi ja näyttääksesi nykyisen vuoden automaattisesti tekstin kanssa ennen ja jälkeen:

[footer_copyright first = ”2007” ennen = ”Teksti” jälkeen = ”Teksti”]

Jos et mukauta koodia, on olemassa yksinkertainen ratkaisu ilmaisen laajennuksen muodossa, joka voi tehdä kaiken puolestasi. OK, se ei arvaa henkilökohtaisia ​​tietojasi, joten joudut vielä antamaan sana tähän ja sana tähän, mutta sinun ei tarvitse sotkea koodia, jota luultavasti vihaa niin paljon.

Alatunniste

HINTA: Ilmainen

Alatunniste

Footer Putter on ilmainen laajennus, jolla on hauska nimi (uskallamme sanoa ”Footer Putter” kolme kertaa peräkkäin ja ylläpitää vakavia kasvoja). Plugin tekee likaisen työn puolestasi, ja kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä, on nopeasti asentaa se. Sen jälkeen voit unohtaa Footer Putter -sovelluksen ja tekijänoikeusilmoituksen, koska kaikki tehdään ilman puuttumistasi.

 1. Ensin, mene Laajennukset-> Lisää uusi
 2. Hae haulle ”Footer Putter”
 3. Asenna ja aktivoi laajennus
 4. Siirry WP-valikon Footer Putter -kohtaan ja avaa Footer Credits

 5. Täällä sinun tulee täyttää yksityiskohdat, kuten sivuston omistajan tiedot, organisaation osoite, hakukoneiden käyttämät maantieteelliset koordinaatit, yhteystiedot ja lailliset tiedot. Kun olet tehnyt sen, vieritä alas nähdäksesi äskettäin luodun tekijänoikeusilmoituksen esikatselun.

 6. Tallenna muutokset
 7. Avata Ulkonäkö -> Widgetit
 8. Etsi alatunnisteiden tekijänoikeuswidget ja vedä se widget-alueelle, jolla haluat näyttää vasta luodut tiedot

Jos teemallasi ei ole alatunnisteessa widget-aluetta, joudut luomaan sen.

Lisää tekijänoikeusilmoitus leikepöydälle, kun joku kopioi tekstiä

Kun päätät julkaista jotain Internetissä, et voi estää ihmisiä kopioimasta sisältöäsi. Tiedät sen, eikä siinä voi tehdä mitään. Olipa kyse vain lauseesta vai kirjoittamalla kokonaisen tarinan, olipa kyse valokuvasta tai piirrämästä kuvasta, luomasta videosta tai muusta, siitä tulee julkinen ja käytännössä kaikkien saatavilla, riippumatta siitä, mitä teet suojaa sitä.

Vaikka otatkin ylimääräisiä varotoimenpiteitä ja teet sisältösi turvallisemmaksi, et voi koskaan tehdä siitä täysin kopiosuojattua.

Lisää tekijänoikeusilmoitus WordPressiin

Tämän mielessä voit silti yrittää luoda varoituksia ja tekijänoikeuksia koskevia ilmoituksia tai jopa yrittää poistaa kopioinnin kokonaan käytöstä. Yksi muista tehtävistä on lisätä linkki tekstiin, jonka ihmiset voivat kopioida sivustoltasi, ja saada heidät liittämään lisäksi. Olet todennäköisesti nähnyt ominaisuuden toiminnassa yhdellä monista suosituista verkkosivustoista, jotka tekevät niin. Jos kopioit tekstiä heidän verkkosivuilta, päädyit siihen, että ylimääräisessä tekstissä sanottiin jotain “Lue lisää osoitteessa www.domain.com”.

Sen sijaan, että estäisit ihmisiä kopioimasta tekstiä verkkosivustoltasi (he löytävät kiertotiet, jos he todella haluavat), voit lisätä vain verkkosivustosi nimen ja linkittää alkuperäiseen viestiin.

Lisää linkki kaikkiin sivustosi kopioituihin teksteihin:

 1. Avaa alatunniste.php
 2. Kopioi ja liitä seuraava koodi:
 3. Tallenna muutokset

Nyt kun koodi on tallennettu alatunnisteeseen, joka kerta kun joku yrittää kopioida tekstiä verkkosivustoltasi, lisätään alkuperäisen kopioidun sisällön jälkeen lisäys, jossa on linkki alkuperäiseen viestiin..

Vaikka tekstiä kopioinut henkilö voi silti helposti poistaa lisäyksen mistä tahansa tekstieditorista, ainakin osoitit, että tiedät kopioidun materiaalin. Vaikka suurin osa ihmisistä poistaa vain lisäyksen, voit toivoa, että joku jättää linkin sivustoosi (tarkoituksella tai ei) ja siksi kiittää työstäsi.

Käärimistä

Vaikka yksinkertainen tekijänoikeusilmoitus ei ehkä estä ihmisiä kopioimasta sisältöäsi, on tärkeää, että sinulla on sellainen. Lisäätkö koodin manuaalisesti tai käytät pluginia tekijänoikeusilmoituksen luomiseen, WordPress on ominaisuuden käsittely helppoa, etkö ole?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map