Kuinka lisätä navigointivalikkoa WordPressiin

miten-to-Create-WordPress-menus.png


Navigointivalikot (joita yleensä kutsutaan vain valikoiksi) ovat tärkeä osa jokaista verkkosivustoa. Kuvittele niitä blogin interaktiivisena kartana. Niiden avulla voidaan näyttää koko sivuston rakenne ja samalla valikot auttavat vierailijoita liikkumaan eri osioissa ja sivuilla helpommin.

Nykyään on vaikea löytää blogia ilman navigointivalikkoa. Olitpa kompastu uutisportaaliin, jossa on tuhansia viestejä ja lukuisia luokkia, ruokablogia, muotiblogia tai yksinkertaista yhden hakulaitteen blogia, valikko näkyy todennäköisesti yläosassa, hyvin otsikon lähellä.

Joten, poikkeustapauksia lukuun ottamatta, navigointivalikko on pakollinen ominaisuus. Tästä syystä WordPress-valikon luominen on jotain, jonka pitäisi olla tehtäväluettelon yläosassa.

 • WordPress-valikot
  • Mitä voit laittaa WordPress-valikkoon?
  • Kuinka monta valikkoa ja valikkopaikkaa voit odottaa?
 • Kuinka luoda ensimmäinen WordPress-valikko
  • Lisää valikkoelementtejä
  • Järjestä valikkokohteet (vedä ja pudota)
  • Kuinka luoda alivalikko
  • Valikkoasetukset
  • Näyttöasetukset
  • Kuinka lisätä valikko sivupalkkiin
 • johtopäätös

Onneksi WordPress-valikoiden suunnittelu voi olla hauskaa. Sen sijaan, että koodaisi ja ajattelit miten se toimii blogissa, WordPress-kehittäjät ovat rakentaneet intuitiivisen ja käyttäjäystävällisen järjestelmän. Sen avulla voit koota valikkopalvelut käyttämällä yksinkertaista vetämis- ja pudotusliittymää.

Valikon suunnittelu WordPressissä riippuu teemasta. Se voi näyttää suurelta tai pieneltä. Jotkut WordPress-valikot ovat animoituja ja dynaamisia. Muut ovat säännöllisiä ja staattisia. Joissakin voi olla kokonaisia ​​viestejä, karttoja tai lomakkeita pinottu navigointiin. Se kaikki riippuu.

Jos sinulla ei ole mukavaa valikkoa työskennellä, voit syyttää teemakehittäjää siitä. Mutta ennen kuin huudit, huomaa, että koko asia on täysin muokattavissa. Lisäksi monet upeat liitännäiset voivat muuttaa tavallisen vanhan WordPress-valikkotyyppisen sovelluksen.

WordPress-valikot

Nykyään emme mene yksityiskohtiin laajennuksista ja yksityiskohtaisista räätälöinnistä. Sen sijaan keskitymme lisäämään WordPressiin tavanomaisia ​​navigointielementtejä, joita jokainen aloittelija voi alkaa käyttää heti.

Mitä voit laittaa WordPress-valikkoon?

Asentamatta lisälaajennuksia, WordPress-valikoissa voit lisätä sivuja, viestejä, mukautettuja linkkejä ja luokkia.

Kuinka monta valikkoa ja valikkopaikkaa voit odottaa?

WordPress-valikoiden luomiseen ei ole rajoituksia. Joten voit rakentaa erilaisia ​​ja vaihtaa niiden välillä tarvittaessa. Kun pystyt luomaan lukemattomia valikoita, voit luoda erillisiä navigointilistoja, sosiaalisia valikkoja tai jopa lisätä valikoita sivupalkkeihin..

Vaikka kaikissa WordPress-teemoissa on ainakin yksi sijainti, jossa voit näyttää valikon, useimmissa niistä on muutama paikka työskennellä. Kun sivustoja on monimutkaisempia, on tarpeen näyttää valikot useammalla kuin yhdellä alueella, jotta kävijät voivat tuntea olonsa mukavammaksi navigoidessaan sivujen välillä.

Kuinka luoda ensimmäinen WordPress-valikko

Siirry WordPressin Menu-editoriin siirtymällä kohtaan Ulkonäkö -> valikot.

Jos tämä on uusi sivuston asennus, voit odottaa tyhjän sivun, joka on jaettu kahteen segmenttiin. Vasemmalla puolella muutama välilehti sisältää kaikki käytettävissä olevat elementit, jotka voidaan lisätä valikkoon. Oikealla puolella voit luoda uusia luetteloita ja säätää niiden rakennetta ja asetuksia. Ennen kuin näet asetukset, sinun on luotava uusi valikko:

 1. Keksi tunnistettava nimi ja täytä se
 2. Napsauta “Lisää valikko” -painiketta oikealla puolella

Kuinka luoda ensimmäinen WordPress-valikko

Näytön oikea puoli muuttuu heti, ja nyt näet osioita, joissa voit muokata valikkorakennetta ja sen asetuksia. Mutta ensin ensin; lisätään joitain elementtejä uuteen valikkoosi.

Lisää valikkoelementtejä

Tässä vaiheessa ensisijaisen keskittymisen tulisi olla editorin vasemmassa osassa. Kuten aiemmin mainitsimme, löydät välilehtiä, jotka pitävät sivuja, viestejä, mukautettuja linkkejä ja luokkia. Useimmissa tapauksissa keskimääräinen WordPress-blogi käyttää sivuja ja luokkia valikkoelementeinä. Mutta se ei tarkoita, että sinun ei pitäisi lisätä myös muita komponentteja sinne.

 1. Avaa mikä tahansa välilehti
 2. Valitse sivuja, viestejä ja luokkia tai lisää mukautettuja linkkejä
 3. Napsauta “Lisää valikkoon” -painiketta jokaisella välilehdellä ennen siirtymistä seuraavaan

Valikkoelementtien lisääminen WordPressiin

Viestien, sivujen ja luokat on helppoa, koska sinun on vain valittava ne luettelosta. Mutta jos lisäät mukautetun linkin, sinulla olisi oltava sivun täydellinen URL-osoite (esimerkki: http://www.google.com). Lisää myös nimi (tarra), joka näkyy kyseiselle linkille (esimerkki: Google)

Järjestä valikkokohteet (vedä ja pudota)

Kun olet lisännyt useita valikkokohteita editorin vasemmalta ja oikealle puolelle, elementit ilmestyvät valikkorakenteeseen. Täällä WordPress antaa sinun vetää ja pudottaa kohteita ja järjestää ne siten mihin tahansa haluamaasi sijaintiin.

Valikkoelementtien järjestäminen WordPressissä

Napsauttamalla pientä nuolikuvaketta jokaisen elementin oikealla puolella, WordPress paljastaa muutamia lisäasetuksia. Sitten voit nopeasti muuttaa valikkokohteen otsikkoa (nimi, joka näkyy luettelossa). Tässä voit myös hallita valikkokohtien järjestelyä napsauttamalla asianmukaisia ​​linkkejä – esimerkiksi siirtämällä objektia ylös ja alas, lähettämällä sen yläosaan tai sijoittamalla se toisen kappaleen alle luodaksesi alivalikon..

Voit myös helposti poistaa elementin valikosta napsauttamalla punaista Poista-linkkiä, joka löytyy kortin pohjasta. Älä huoli; tämä toiminto ei poista valittua sivua, viestiä tai luokkaa, mutta se poistaa sen vain muokattavasta valikosta. Jos tämä olisi mukautettu linkki, se poistaisi sen, joten muista URL-osoite, jos päätät lisätä saman mukautetun linkin uudelleen.

Alivalikot ovat sisäkkäisiä valikkokohteita, jotka riippuvat toisistaan. Alivalikon elementtejä kutsutaan ylä- ja alavalikkokohteiksi. Alavalikon katselemiseksi käyttäjän on yleensä siirrettävä hiiren osoitin hiiren osoittimeen tai napsauttamalla pääkohdetta. Alivalikoita käytetään sisällön järjestämiseen luokkiin ja pienemmän, ymmärrettävän navigointivalikon näyttämiseen.

Jos haluat luoda alavalikon vetämällä ja pudottamalla, siirrä yksi kohde toisen alle – mutta varmista, että siirrät vain hiukan oikealle, ennen kuin vapautat hiiren vasemman painikkeen..

Jos et vain halua vetää ja pudottaa esineitä (ja totta puhuen, joskus se voi olla turhauttavaa saavuttaa se, mikä oli mielessäsi), WordPress antaa sinun hallita elementtejä yksinkertaisten linkkien avulla:

 1. Lisää sekä ylä- että alakohteet valikkoon
 2. Napsauta pientä nuolta valikossa, jonka tarkoitit lapsena (sisennetty).
 3. Napsauta “Vanhempi” -kohdan alla olevaa linkkiä, jossa “vanhempi” on sen yläpuolella olevan kohteen tunniste

Alivalikon luominen WordPressiin

Jos päätät poistaa alivalikon kohteen, voit siirtää sitä hiukan vasemmalle. Napsauta vaihtoehtoisesti napsauttamalla kohteen pientä nuolta ja valitsemalla ”Pois” vanhemmista ”-kohdasta, jossa” vanhempi ”on taas sen yläpuolella olevan tuotteen etiketti.

Valikkoasetukset

Ennen vastikään luodun valikon tallentamista on vielä kaksi tärkeätä vaihtoehtoa, joista sinun tulee huolehtia.

 1. Lisää sivuja automaattisesti – milloin tahansa uusi ylimmän tason sivu (pääasiallinen, jolla ei ole vanhempaa) luodaan, se lisätään automaattisesti tähän valikkoon
 2. Näytä sijainti – jos teema sallii useiden valikoiden käytön, valitse sen sijainti luettelosta

Valikkoasetukset

Kun olet tyytyväinen rakenteeseen, älä unohda napsauttaa Tallenna-valikkopainiketta, joka löytyy sekä editorin oikealta ylä- että alaosalta..

Näyttöasetukset

Sivun yläosasta löydät Näyttöasetukset-välilehden. Kun napsautat, välilehti näyttää muutama asetukset, joiden avulla voit hallita valikkoasetuksia.

 • Laatikot – vakioelementtien lisäksi voit näyttää Tunnisteet ja muodot, jotka voidaan sitten lisätä valikoihin
 • Lisävalikkoominaisuudet – lisää linkkikohde, kohdeominaisuus, CSS-luokat, linkkisuhde (XFN) ja kuvaus

Vaikka teemoissa on ennalta määritettyjä alueita valikkojen lisäämiseksi, voit helposti lisätä mukautettuja sivupalkkiin tai mihin tahansa muihin widget-valmiisiin alueisiin..

 1. Mene Ulkonäkö -> Widgetit
 2. Etsi vasemmasta reunasta ”Custom Menu” -widget
 3. Vedä ja pudota se oikealle puolelle jokaiselle widget-valmiusalueelle (kuten sivupalkki)
 4. Valitse nimi
 5. Valitse aiemmin luoma valikko
 6. Napsauta Tallenna-painiketta

Valikko sivupalkissa

Jos et halua työskennellä widgetien kanssa, seuraa linkkiä saadaksesi lisätietoja widgetien mukauttamisesta WordPressissä.

johtopäätös

Verkkosivun luominen ilman navigointivalikkoa on aivan kuin slapping kävijöitä suoraan kasvoille. Joten, ennen kuin otat sivuston käyttöön yleisölle ja mainostat sitä, muista luoda toimiva WordPress-valikko, joka auttaa sinua ja kävijöitä liikkumaan sivuston nopeammin. Hyvä navigointivalikko voi myös auttaa sinua sijoittumaan paremmin hakukoneissa.

Toivomme, että tämä opetusohjelma auttoi sinua ensimmäisessä vaiheessa kohti WordPress-valikoita ja että pystyt luomaan uusia ilman vaikeuksia. Älä unohda luoda alivalikoita tarvittaessa ja käyttää lisäpaikkoja navigointivalikkojen näyttämiseen. Voit myös lisätä valikoita widgettoiduille alueille. Mutta jos haluat hallita WordPress-valikoita enemmän, teema on vaihdettava tai asennettava lisälaajennuksia.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map