Kuinka lisätä ensimmäinen viesti WordPressiin oikea tapa

WordPress-viestit-näyttö


Kun puhutaan WordPressistä, parhaasta blogipohjasta, niiden bloggaajien kanssa, jotka ovat jo viettäneet muutaman vuoden kirjoittamalla, WordPress-viestien luominen saattaa kuulostaa triviaaliselta. Totuus on, että voit julkaista ensimmäisen viestisi erittäin nopeasti. Mutta jos haluat tehdä sen oikein, on asioita, jotka sinun tulisi tutkia alusta alkaen. Autamme sinua tässä.

Vaikka molemmat WordPress-editorit (visuaalinen ja teksti) näyttävät melko intuitiivisilta, joskus jopa kokeneemmat käyttäjät voivat joutua vaikeuksiin. Vain joskus, vaikka olet julkaissut kymmeniä artikkeleita, et löydä kyseistä ominaisuutta, jota tarvitsit viestiin. Muissa tapauksissa yllätykset saavat vaihtoehdon, joka istui edessäsi koko ajan.

Jos olet juuri oppinut aloittamaan WordPress-blogin ja alat kirjoittaa ensimmäistä WordPress-viestiäsi, olet oikeassa paikassa. Tässä artikkelissa aiomme näyttää sinulle kaiken, mikä on käytettävissä viestinäytöllä.

 1. Kuinka lisätä ensimmäinen WordPress-viesti
  1. Otsikko ja pysyvä linkki
  2. Sisältöalue – Visuaalinen ja tekstieditori
  3. Kuinka visuaalinen editori poistetaan käytöstä
  4. Huoleton kirjoittaminen
  5. Lisää media
 2. Julkaise asetukset
  1. Tallenna luonnos -painike
  2. Esikatselu-painike
  3. Tila
  4. näkyvyys
  5. Julkaise heti, ajoita tai päivitä viesti
  6. Siirtää roskakoriin
  7. Julkaista
 3. formaatit
 4. Luokat
 5. Tunnisteet
 6. Esitelty kuva
 7. Näyttöasetukset
  1. otteita
  2. Lähetä palautukset
  3. Muokatut kentät
  4. keskustelu
  5. Etana
  6. kirjailija
  7. Layout
  8. Lisäasetukset ja -vaihtoehdot
 8. johtopäätös

Kuinka lisätä ensimmäinen WordPress-viesti

Kun olet kirjautunut sisään WordPressiin, katsele näytön vasenta reunaa. Järjestelmävalikossa on Lähettää valikkokohta aivan kojelauta yksi.

Aloita ensimmäisen viestin kirjoittaminen viemällä hiiren kohdistin (tai napsauttamalla) Lähettää kohde. Valitse sitten Lisää uusi. 

Vaihtoehtoisesti voit luoda uuden viestin valitsemalla Uusi -> viesti admin-palkista.

Kumpi tahansa vaihtoehto vie sinut toiselle sivulle, jolla voit kirjoittaa ja muokata ensimmäistä artikkeliasi.

Viestin otsikko ja pysyvä linkki

Uuden sivun ensimmäinen elementti on viestin otsikko. Ilman erityisiä vaihtoehtoja, tässä sinun on kirjoita artikkelisi otsikko. Teknisesti on mahdollista jättää tämä kenttä tyhjäksi, mutta tällöin WordPress lisää automaattisesti otsikkosi ”(ei otsikkoa)” -määritteen. Vain käyttäjäkokemuksen kannalta suosittelemme, että kirjoitat aina mukautetun otsikon jokaiselle julkaisulle, jonka aiot julkaista.

Heti kun kirjoitat otsikon ja siirryt keskittymään sisältöruutuun, Permalink-asetukset ilmestyy otsikkokentän alle. Jos et ole muuttanut pysyvän linkin rakennetta, tämä auttaa sinua näkemään tarkan URL-osoitteen uuteen viestiisi. Jos kopioit tämän URL-osoitteen, voit lähettää sen ystävillesi, lähettää viestejä sosiaaliseen mediaan tai käyttää missä tahansa muualla saadaksesi suoran pääsyn viestiin julkaisemalla sen..

Jos sinulla on mukautettu pysyvän linkin rakenne, napsauttamalla sen vieressä olevaa “Muokkaa” -painiketta voit muuttaa pysyvän linkin viimeisen osan mihin tahansa pidät.

Sisältöalue – Visuaalinen ja tekstieditori

Sisältöalue WordPress

Otsikkokentän alla sisältöruutu odottaa syöttämistäsi. Tämä on alue, johon sinun tulisi kirjoittaa ensimmäinen WordPress-viestisi. Toimituksesta riippuen asiat voivat näyttää hieman erilaisilta. Seuraavassa segmentissä aiomme näyttää sinulle kaikki sivulla olevat elementit.

Visuaalinen vs. tekstieditori

Visuaalinen toimittaja on aloittelijaystävällisempi. Sen avulla voit keskittyä sisältöön ja käyttää muotoilupainikkeita tekstin tyylistamiseen kuten minkä tahansa tekstinkäsittelyohjelman kanssa. Toisaalta tekstieditori on kehittäjäystävällisempi. Se antaa sinun kirjoittaa ja lisätä koodia suoraan editorista.

Vaihtaminen toimittajien välillä on mahdollista vain valitsemalla oikea välilehti sisältöalueen oikealta puolelta, mutta sitä ei suositella tekemään niin. Toimittajan vaihtaminen saattaa sekoittaa muotoilun. Esimerkiksi, jos luot numeroidun luettelon tekstieditoriin ja siirryt sitten visuaaliseen luetteloon, WordPress hyppää luetteloa lisäämällä ylimääräisiä HTML-tunnisteita. Jos sinulla ei ole kokemusta HTML: stä, suosittelemme, että pidät kiinni visuaalisesta editorista.

Kun työskentelet missä tahansa editoijassa, voit käyttää pikanäppäimiä toimimaan nopeammin ja tehokkaammin. Esimerkiksi paina CTRL + B-näppäinyhdistelmää tehdäksesi valitun tekstin lihavoitu.

Kuinka visuaalinen editori poistetaan käytöstä

Kuinka poistaa Visual Editor käytöstä WordPressissä

Vaikka tekstieditoria ei voi sammuttaa, voit poistaa visuaalisen käytöstä helposti. Siirry kohtaan tehdäksesi niin Käyttäjät -> profiilisi joka avaa profiiliasetussivusi. Valitse Henkilökohtaiset asetukset -kohdassa ensimmäinen ”Poista visuaalinen editori käytöstä kirjoittaessasi” -vaihtoehto. Muista tallentaa muutokset napsauttamalla Päivitä profiili -painiketta.

Nyt sinulla on vain tekstieditori, ja sinun ei tarvitse huolehtia toimittajien vaihtamisesta vahingossa.

Huoleton kirjoittaminen

Kun kirjoitat uutta artikkeliasi, sinun ei tarvitse huolehtia sisällön menetyksestä. Oletuksena, WordPress tallentaa automaattisesti koko viestin sisällön sinulle 60 sekunnin välein. Vain siinä tapauksessa, että unohdat tallentaa edistymisen käsin, on hyvä tietää, että WordPress sai selkänsä.

Lisää media

Lisää media

Napsauta sisältöalueen päällä (ja juuri otsikon alapuolella) avataksesi suurta ”Lisää media” -painiketta Mediakirjasto. Täällä voit valita aiemmin ladattuja kuvia, lisätä uusia, luoda gallerioita ja paljon muuta.

Julkaise asetukset

WordPress-julkaisuvaihtoehdot

Viestinäytön oikealla puolella useita julkaisuvaihtoehtoja odottaa toimintoasi. Katsotaanpa lähemmin kaikkia vaihtoehtoja, joiden kanssa työskentelet.

Tallenna luonnos -painike

Jos napsautat Tallenna luonnos -painiketta, WordPress tallentaa sivulle kaikki tähän mennessä tekemäsi. Se sisältää sisällön ja kaiken sen ympärillä, jonka olet täyttänyt tai valinnut (kuten luokat, tunnisteet ja niin edelleen).

Esikatselu-painike

Esikatselu-painike avaa uuden välilehden tai ikkunan selaimessa, ja se näyttää sinulle, miltä artikkelisi näyttää nykyisessä vaiheessa. Tämä on millainen viesti näyttäisi kaikille jos aiot julkaista sen.

Huomaa, että esikatselun URL-osoite on erilainen kuin alun perin julkaistu viesti. Myös, esikatselulinkki ei toimi käyttäjille, jotka eivät ole kirjautuneita sisään. Vaikka esikatselut on mahdollista saattaa julkisesti saataville, sinun on asennettava lisälaajennukset, jotta se toimii.

Tila

Viestin tila

Vaikka työskentelet edelleen artikkelisi kanssa, oletuksena tila asetetaan luonnokseksi. Vaihtamalla tilaksi ”Odottaa tarkistusta” voit kertoa työtovereillesi, että olet lopettanut viestin käsittelyn, ja antaa toimittajille tarkistaa ja hyväksyä sen. Tilojen muuttaminen on välttämätöntä, kun työskentelet ryhmässä.

Kun olet julkaissut viestin, tila muuttuu automaattisesti tilalle ”Julkaistut”. Jo julkaistujen viestien tilaa on mahdollista muuttaa täältä, joten voit jopa poistaa viestin julkaisun, jos haluat.

näkyvyys

Viestin näkyvyys

Uudella viestilläsi voi olla kolme erilaista näkyvyystilaa.

 1. Julkinen – anna kaikkien nähdä uuden artikkelisi. Jos valitset vaihtoehdon kiinnittää viesti etusivulle, kyseinen viesti näkyy aina blogilistan yläosassa. Tämä tunnetaan myös nimellä tahmea viesti.
 2. Salasana suojattu – kirjoita viestin salasana. Vain oikean salasanan syöttäjät näkevät artikkelin sisällön.
 3. yksityinen – Jos julkaiset viestin yksityisesti, vain kirjautuneet käyttäjät, joilla on muokkausoikeudet, voivat nähdä sen.

Julkaise heti, ajoita tai päivitä viesti

Lähetä julkaisupäivä ja aika

Oletuksena WordPress asettaa kaikki viestit julkaistavaksi heti. Napsauttamalla Muokkaa-linkkiä tämän vaihtoehdon vieressä, artikkeli voi olla julkaistavaksi tai asetettu mihin tahansa menneeseen päivämäärään.

Siirtää roskakoriin

Jos päätät poista viesti jota muokkaat parhaillaan, napsauta vain Siirrä roskakoriin -vaihtoehtoa. Jos napsautat linkkiä vahingossa, älä huoli; WordPress antaa sinun kumota muutokset seuraavasta näytöstä. Myös sinun viesti pysyy roskakorissa 30 päivää. Tuona ajanjaksona voit aina valita palauttaa sen elämään tai poistaa pysyvästi, jotta asiat pysyvät siistinä.

Julkaista

Viimeisenä on sininen Julkaise-painike julkistaa viestisi. Oletusarvoisesti napsauttamalla painiketta, viestisi tulee reagoimaan hetkessä, ja kaikki voivat nähdä sen. Mutta jos napsautat painikkeen vieressä olevaa ”Muokkaa” -linkkiä, voit ajoittaa tai luoda vanhentuneita viestejä.

formaatit

Oletusarvoisesti WordPress sallii minkä tahansa teeman käyttää kymmentä erilaista postimuotoa. Asennetusta teemasta riippuen sinulla voi olla kaikki kymmenen, ei yhtään tai mitään välillä. Nämä muodot sallivat sinun muuta viestin asettelua. Vaikka viesti näytetään eri tavalla muuttamalla muotoa, sisältö pysyy samana.

Nämä ovat kymmenen WordPress-oletusviestimuotoa:

 • standardi – oletusviestimuoto
 • syrjään – sisältö ilman otsikkoa
 • galleria – käytetään parhaiten kuvagalleriassa
 • Linkki – käytä viestiä linkkinä toiselle verkkosivustolle
 • Kuva – näytä yksi kuva
 • Lainata – näytä lainattu sisältö
 • Tila – julkaise lyhyt tilapäivitys
 • Video – Lähetä yksi video tai soittolista
 • Audio – käytä äänitiedostoa tai soittolistaa (hyvä podcasteille)
 • Chat – näytä chat-kopio

Luokat

WordPress-luokat

Lisää uusi viestisi luokkaan, jonka olet aiemmin luonut, tai luo uusi napsauttamalla luettelon alla olevaa linkkiä. Voit valita luokan luettelosta tai tarkastella eniten käytettyjä.

Tunnisteet

WordPress-tunnisteet

Kuvaile viestiä yhdellä tai useammalla tunnisteella. Kirjoittamalla tunnisteita WordPress etsii automaattisesti aiemmin käyttämiäsi tunnisteita. Jos ehdotuksia ei tule näkyviin, lisää uusi tunniste napsauttamalla Lisää-painiketta tai napsauttamalla Enter-näppäintä.

Jos olet enemmän visuaalinen tyyppi, napsauta alla olevaa Valitse eniten käytetyistä tunnisteista -linkkiä. Se avaa luettelon tunnisteista, joissa suurimmat edustavat tageja, joita käytit usein, kun taas pienimmät ovat niitä, joita käytit harvemmin.

WordPressin esitelty kuva

Esitelty kuva (tunnetaan myös nimellä viestin pikkukuva) on yksi kuva, joka edustaa viestiäsi. Aikaisemmin vain jotkut teemat sallivat tämän vaihtoehdon. Nykyään melkein kaikki WordPress-teemat tukevat esiteltyjä kuvia.

Käytetystä WordPress-teemasta riippuen esitelty kuva ilmestyy viestin päälle julkaisun jälkeen. Se näkyy myös etusivullasi, blogrollissa ja muissa paikoissa, joissa teema näyttää viestejä.

Lisää suositeltu kuva viestiin napsauttamalla Aseta suositeltu kuva -linkkiä. Valitse uudesta ikkunasta kuva, jonka olet jo lähettänyt, tai lisää uusi tietokoneeltasi.

Näyttöasetukset

WordPress Näyttöasetukset -postieditori

Tässä vaiheessa saattaa vaikuttaa siltä, ​​että olemme saaneet aikaan kaikki postinäytössä olevat vaihtoehdot. Mutta jos sinä vieritä kokonaan ylöspäin, näet Näyttöasetukset-välilehden. Napsauttamalla sitä, muutama vaihtoehto pudottaa sivun yläreunasta.

Oletusarvon mukaan Muoto, Luokat, Tunnisteet ja Esitelty kuva -ruudut on jo valittu. Kuten huomaat, nämä olemme juuri läpi yhdessä. Mutta vielä muutama laatikko istuu edelleen tyhjänä. Jos tarkistat ne, sisältöeditorin alla näkyvät uudet vaihtoehdot. Katsotaan nopeasti kaikki vaihtoehdot ja mitä ne voivat tehdä sinulle.

Ote

WordPress-ote

Oteet ovat lyhyitä yhteenvetoja, jotka sinun on kirjoitettava käsin. Käytetystä teemasta riippuen voit näyttää otteita etusivullasi, jossa näet kaikki uusimmat viestit. Jos et käytä näitä käsin kirjoitettuja otteita, WordPress ottaa automaattisesti muutaman ensimmäisen lauseen viestistäsi luodaksesi otteen siitä milloin ja missä tarpeen.

Lähetä palautukset

Lähetä palautuksia

Jos syötät verkkosivustojen URL-osoitteet tähän kenttään, WordPress lähettää heille ilmoituksen. Tällä tavalla järjestelmänvalvojat tietävät, että linkitit heidän sivustoihinsa kyseisestä viestistä. Jos linkit toiseen WordPress-sivustoon, sinun ei tarvitse tehdä mitään – WordPress lähettää automaattisesti takaisin palautuksen linkitettyyn blogiin ja antaa saman ilmoituksen.

Koska trackback- ja pingback-tiedostoja käytetään usein väärin roskapostin varalta, monet bloggaajat poistavat ne kokonaan. Joten jos päätät lähettää jäljennöksen, älä ihmettele, jos käyttäjä ei koskaan saa sitä.

Muokatut kentät

Muokatut kentät

Joskus WordPress-teemat saattavat Käytä mukautettuja kenttiä, jotta muutama ylimääräinen tieto voidaan lisätä viestiin. Käytetystä teemasta riippuen käytettävissä olevia mukautettuja kenttiä voi olla kymmeniä. Koska mukautetut kentät voidaan ohjelmoida tekemään käytännössä mitä tahansa viestisi kanssa, ne voivat yksinkertaisesti lisätä ylimääräisiä tietoja kuvaamaan sitä tai he voivat muuttaa sitä kokonaan.

Esimerkiksi, jos käytät ammattiteemoa, joka on suunniteltu ruokablogiin, saatat pystyä lisäämään mukautetun kentän, jossa näkyy valikko tai resepti vain kyseisessä viestissä.

keskustelu

keskustelu

Oletuksena WordPress sallii kommentit jokaisesta viestistäsi. Mutta jos haluat poista kommentit vain kyseisestä viestistä, tämä on paikka poistaa valinta valinta. Voit myös poistaa käytöstä trackback- ja pingbacks -kohdat täältä.

Etana

WordPress-postituki

Etana on URL-osoitteen osa, jota voit muokata. Se on sama vaihtoehto, joka näkyy otsikossa.

kirjailija

WordPress-viestin kirjoittaja

Jos tämä on ensimmäinen viestisi, on todennäköistä, että sinulla on vain yksi käyttäjätili – oma tili. Mutta joskus tulevaisuudessa, kun sinulla voi olla useampi kuin yksi tili, tämä on paikka vaihtaa viestin kirjoittaja. WordPress valitsee tilisi automaattisesti artikkelin kirjoittajaksi, mutta jos haluat muuttaa sitä, valitse vain uusi käyttäjä luettelosta..

Layout

Kun olet valinnut ruudut, jotka haluat olla postitusnäytössä, asettelu antaa sinun näyttää ne 1 tai 2 sarakkeena. Suosittelemme, että kokeilet molempia vaihtoehtoja nähdäksesi mikä sopii sinulle parhaiten.

Jos päätät käyttää vain yhtä saraketta, huomaa, että kaikki se, mikä oletuksena oli näytön oikealla puolella, näkyy nyt alla olevan sisällön muokkausohjelmana.

Asettamalla kohdistin minkä tahansa ruudun yläosan päälle, voit vetää ja pudottaa koko osan toiseen käytettävissä olevaan sijaintiin. Siirtämällä elementtejä voit järjestää koko asettelun uudelleen.

Lisäasetukset ja -vaihtoehdot

Näyttöasetukset-välilehden avulla voit poistaa täyskorkean editorin ja häiriötekijöiden toiminnot käytöstä. Oletuksena ne otetaan käyttöön, jotta voit muuttaa sisältöalueen kokoa, ja sallia häiriöittä toiminnot joka avaa editorin koko näytössä piilottaen kaikki muut vaihtoehdot.

Sinun pitäisi tietää, että postinäytön vaihtoehtoja ja ominaisuuksia on mahdollista laajentaa asentamalla lisälaajennuksia. Useimmiten kuin teemassa on jo mukautettuja laatikoita ja ominaisuuksia. Joten vaikka olet vasta aloittamassa, tällä näytöllä voi olla joitain lisävaihtoehtoja, jotka ovat ainutlaatuisia sivustollesi. Älä pelkää tutkia niitä.

johtopäätös

Vaikka kirjoittaessasi uutta viestiä on melko vähän valintoja ja elementtejä, toivomme, että niiden määrä ei ole pelännyt sinua. Kun olet käynyt läpi tämän artikkelin, sinun on vain aloitettava kirjoittaminen. Muutaman onnistuneesti luodun ja julkaistun artikkelin jälkeen pystyt räätälöimään työskentelyalueesi ja olet nopeampi jokaisella lisäämälläsi uudella viestillä.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map