Kuinka käyttää WordPress-mediakirjastoa ja lisätä kuvia

WordPress-media-library.png


Kuten nimensä perusteella on selvää, WordPress painottaa paljon kirjoitettua sanaa. Kirjoittamisessa on loputtomia mahdollisuuksia ja asetuksia. Mutta mediatiedostot olivat jotain, jota voisit sivuuttaa sivustossasi, kauan sitten. Koska, jos ei mistään muusta, ”kuva on tuhan sanan arvoinen”.

Nykyään on tavallista aloittaa WordPress-blogi, joka on omistettu kokonaan kuville ja videoille, ilman että blogissa on yhtä “tavanomaista” viestiä. Mutta vaikka haluat, että kävijät keskittyvät pelkästään sanottavaan, joudut silti työskentelemään mediatiedostojen kanssa. Jos et henkilökohtaisesti halua lisätä valokuvia ja videoita artikkeleihin, harkitse niiden käyttöä lukijoillesi. Jopa Google ja muut hakukoneet antavat sinulle lisäpisteitä siitä, että sinulla on mediarikkaita artikkeleita. Kuvissa on paljon parempaa, ja WordPress auttaa sinua lisäämään niitä artikkeleihin.

Ennemmin tai myöhemmin joudut lisäämään kuvia verkkosivustollesi. Tässä artikkelissa autamme sinua ensimmäisissä vaiheissa – tutustumalla WordPress-mediakirjastoon ja opiskelemaan ensimmäisen kuvan lisäämistä WordPressiin. Sen jälkeen olet matkalla hallitsemaan median hallintaa sivustollasi.

Mikä on WordPress-mediakirjasto

WordPress Media Library on virtuaalinen arkisto kaikista mediatiedostoista (kuvia, videoita, ääniä ja muita asiakirjoja), joita voit käyttää sivustossasi. Sen avulla voit ladata ja hallita mediatiedostoja, lisätä niitä viesteihin ja sivuille ja jopa muokata nopeasti tien päällä. Vaikka voit työskennellä eri tiedostotyyppien kanssa, keskitymme kuviin.

Lataa kuvia, videoita ja muita tiedostoja

Kun avaat kirjaston ensimmäistä kertaa, luettelossa ei ole tiedostoja. Joten ensimmäinen tehtäväsi on ladata kuvia, jotta voit käyttää niitä viesteissä ja sivuilla. Huomaa, että voit lisätä kuvia ja muita tiedostoja suoraan muokattavasta artikkelista. Katso seuraavasta osasta lisätietoja siitä.

Voit ladata uusia kuvia suoraan WordPress Media Library -kansioon seuraavasti:

 1. Navigoida johonkin Media -> Lisää uusi
 2. Napsauta Valitse tiedostot -painiketta tai vedä ja pudota kuvat ikkunaan
 3. Jos napsautit painiketta, valitse kuvat ja muut mediatiedostot tietokoneeltasi

Lataa kuvia, videoita ja muita tiedostoja

Siitä hetkestä lähtien, kun olet avannut kuvia tietokoneeltasi tai vetänyt ne katkoviivoitettuun laatikkoon, WordPress aloittaa tiedostojen lähettämisen. Internet-yhteytesi nopeudesta, palveluntarjoajastasi ja tiedostojen koosta riippuen se voi viedä sinut keskimäärin muutamaan minuuttiin, kunnes WordPress viimeistelee latausprosessin. Jokainen tiedosto saa henkilökohtaisen etenemispalkin, jotta tiedät kuinka nopeasti (tai hitaasti) kyseinen tiedosto lähetetään.

Oletuksena WordPress antaa sinun ladata useita mediatiedostoja kerralla. Vain jos tämä ei toimi sinulle, voit aina vaihtaa takaisin yksinkertaisempaan selaimen lataajaan. Se toimii jopa vanhemmilla tietokoneilla, mutta sen avulla voit lähettää vain yhden mediatiedoston kerrallaan.

Mediakirjasto

WordPress-mediakirjasto

Kun olet lähettänyt ainakin yhden tiedoston, muutokset näkyvät WordPress Media Libraryssä. Avaa se siirtymällä kohtaan Media -> kirjasto.

Tämä uusi sivu näyttää luettelon kaikista mediatiedostoista, jotka olet ladannut WordPressiin. Voit näyttää tiedostoja luettelo- tai ruudukkonäkymässä. Jos haluat suodattaa tietyt tiedostotyypit, valitse vain kuvat, videot, ääni- tai liittämättömät tiedostot (tiedostot, jotka eivät kuulu mihinkään viestiin tai sivulle). Voit myös näyttää kuvia tietyistä kuukausista ja vuosista. Jos haluat poistaa useamman kuin yhden kuvan, napsauta ”Bulk select” -painiketta, valitse kuvat ja napsauta “Poista valitut” -painiketta.

Mediakirjaston oikealla puolella on yksinkertainen hakukenttä, jonka avulla voit löytää kuvan kirjastosta. Vaikka ominaisuus saattaa vaikuttaa tarpeettomalta tällä hetkellä, tämä ominaisuus on erittäin hyödyllinen, kun keräät satoja ja tuhansia tiedostoja kirjastoon.

Lataa ja lisää kuvia suoraan viestiin

Koska vietät todennäköisesti suurimman osan ajastaan ​​uusien viestien kirjoittamiseen, on hyvä tietää, että voit lisätä kuvia ja muita mediatiedostoja suoraan viestien muokkausnäytöltä. Hallitsemalla mediatiedostoja täältä saat jopa muutamia lisävaihtoehtoja, joten katsotaan ne.

Napsauttamalla Lisää media -painiketta viestin muokkausnäytön yläosassa, uusi ponnahdusikkuna tulee näkyviin. Pohjimmiltaan WordPress Media Library on sama – voit lähettää tiedostoja suoraan tietokoneeltasi tai valita kirjastoon jo ladattuja kuvia.

 1. Sijoita kohdistin artikkeliin kohtaan, jossa haluat kuvan näkyvän
 2. Napsauta näytön yläosassa olevaa ”Lisää media” -painiketta
 3. Lataa tai valitse kuva Mediakirjasto-välilehdestä
 4. Muokkaa kuvaa ja sen yksityiskohtia tarvittaessa
 5. Napsauta “Lisää postiin” -painiketta

Vaikka näyttö näyttää melko samalta kuin WordPress-järjestelmänvalikkovalikossa avautuva, voit huomata, että vasemmalla puolella on muutama ylimääräinen linkki. Kuvien lisäämisen lisäksi voit luoda gallerian, valita kyseiselle viestille esitellyn kuvan tai lisätä kuvan URL-osoitteesta.

Luo galleria

WordPress-galleria

Asettamalla gallerian voit valita useita kuvia ja lisätä niitä viestiin. WordPress luo sitten kollaasin valituista kuvista ja näyttää ne viestin sisällä. Jos käytät visuaalista editoria, näet kaikki ryhmitetyt kuvat ja voit napsauttaa niitä. Jos teet niin, kaksi uutta kuvaketta ilmestyy, joiden avulla voit muokata ja poistaa galleriaa.

Jos vaihdat tekstieditoriin, huomaat [galleria] -koodin samassa paikassa. WordPress-versiosta 3.5 alkaen galleria-lyhytkoodia voidaan laajentaa lukuisilla parametreilla, jotta voit muokata sitä manuaalisesti. Koska parametrien kanssa työskenteleminen vaatii jonkin verran ymmärrystä siitä, kuinka lyhytkoodit toimivat, ohitamme sen toistaiseksi. Mutta jos haluat tietää enemmän ominaisuudesta, katso lisätietoja siitä viralliset WordPress Codex -sivut.

Esitelty kuva

Valitse kuva, joka edustaa viestiäsi. Käytämästäsi teemasta riippuen tämä kuva saattaa näkyä eri paikoissa viestisi pikkukuvana. Se näkyy myös usein yhden viestin sivun viestin yläpuolella. Mutta jälleen kerran, se todella riippuu suuresti teemasta.

Lisää URL-osoitteesta

Jos sinulla on kuva, joka sijaitsee toisella palvelimella, etkä voi halua ladata sitä WordPress-sivustollesi, voit lisätä kuvan URL-osoitteesta. Tarvitset absoluuttisen polun (täydellinen linkkiosoite) kuvaan. Esimerkiksi kuvat / miten-to-use-WordPress-media-kirjasto-ja-add-images.jpg.

Heti kun olet liittänyt URL-osoitteen, kuvasta tulee esikatselu. Voit myös muokata muutamia yksityiskohtia ennen kuin lisäät ne viestiin.

Ennen kuin lisäät kuvia URL-osoitteesta, varmista, että sinulla on lupa siihen. Monet valokuvat ovat tekijänoikeussuojattuja, ja niiden käyttäminen ilman lupaa tarkoittaa, että varastat kyseisen kuvan.

Eri kuvakoko

Kun yrität lisätä kuvia viestiin tai sivulle, huomaat, että WordPress antaa sinun valita mitat. Oletuksena WordPress luo kolme ylimääräistä kokoa alkuperäisen viereen. Joten vaikka lataat esimerkiksi HD-kuvan, WordPress asettaa sen automaattisesti saataville näissä kolmessa resoluutiossa, jos käytät Twenty Seventeen -teemaa:

 • Pikkukuva – 150 × 150 kuvapistettä
 • Keskikokoinen – 300 × 188 kuvapistettä
 • Suuret – 525 × 328

Huomaa, että tämä koko voi riippua käyttämästäsi teemasta. Voit myös valita oman ulottuvuuden, jos navigoit Asetukset -> Media WordPress-hallintapaneelin valikosta.

Kuvan yksityiskohtien muokkaaminen

Muokkaa kuvan tietoja WordPressissä

Ennen kuin pääsemme osaan, jossa voit rajata, muuttaa koon kokoa ja muokata kuvia, katsotaan kuinka muokata joitain yksityiskohtia. Tämä auttaa sinua järjestämään tiedostoja sivustollasi, ja kävijällesi ja hakukoneille on hyödyllistä, että sinulla on kaikki ylimääräiset tiedot sivustosi tiedostoista.

 1. Valitse mikä tahansa kuva kirjastosta
 2. Näkyviin tulee ponnahdusikkuna, joka näyttää kuvan yksityiskohdat
 3. Oikealta puolelta löydät tietoja, kuten kuvan nimi, tiedostotyyppi, lähetyspäivämäärä, tiedostokoko ja mitat
 4. Alapuolella näet kuvasi URL-osoitteen
 5. Jos haluat muokata kuvaa, muuta sen otsikko, kuvateksti, korkein teksti (näkyy niille käyttäjille, jotka eivät voi avata kuvaa) ja kuvaus
 6. Juuri kuvauskentän alla näet, mikä käyttäjä on ladannut kyseisen mediatiedoston
 7. Voit muokata lisätietoja napsauttamalla alareunassa olevaa Muokkaa lisätietoja -linkkiä

Kuvan muokkaaminen

Kuvien muokkaaminen WordPressissä

WordPress-kehittäjät olivat tarpeeksi ystävällisiä esitelläksesi ominaisuuden, jonka avulla voit muokata kuvia, jotka on jo ladattu WordPress Mediakirjastoon. Jos haluat tehdä ylimääräisiä töitä kuvassa, valitse vain mediakirjastoluettelosta ja napsauta kuvan alla olevaa ”Muokkaa kuvaa” -painiketta.

Nyt voit rajata, kääntää ja kääntää kuvaa tarvitsematta ladata sitä uudestaan. On myös kumoa- ja redo-painikkeita, joiden avulla voit korjata muokkauksen yhteydessä tehdyt virheet. Tämä työkalu ei selvästikään korvaa Photoshopia, mutta se tekee ihmeitä pienille, nopeille korjauksille.

Kiertää

Voit kiertää valitsemasi kuvaa napsauttamalla painiketta kääntääksesi sen vasemmalle tai oikealle.

asteikko

Oikealle puolelle voit antaa kuvan uusia ulottuvuuksia. Kun syötät leveyden tai korkeuden, WordPress laskee automaattisesti toisen ulottuvuuden, jotta kuvasi säilyy kuvasuhteessa (et halua vääristyvän). Jos yrität skaalata kuvaa, näet vieressä pienen punaisen huutomerkin, joka osoittaa, että kuvan suurentaminen ei ole mahdollista..

Voit pienentää kuvia vain WordPressissä

sato

Rajaa kuvaa napsauttamalla sitä ja vetämällä tehdäksesi valintasi. Pidä vaihtonäppäin painettuna samalla kun valitset valinnan, voit pitää kuvasuhteen. Jos haluat muokata sitä, muuta kuvasuhdetta näytön oikealta puolelta. Käytä esimerkiksi 1: 1 -suhdetta neliövalinnan tekemiseksi tai muuta se 4: 3, 16: 9 tai muuhun haluamaasi. Kun olet tehnyt valintasi, voit nopeasti säätää sitä valitsemalla koon pikseleinä. Alueen vähimmäiskoko on pikkukuva Media-asetuksissa määritettynä.

Ota muutokset käyttöön

Viimeisen vaihtoehdon avulla voit tehdä muutoksia kaikkiin kuvakokoihin, vain pikkukuvaan tai kaikkeen, paitsi pikkukuvaan. Esimerkiksi, sinulla voi olla neliön pikkukuva, joka näyttää vain osan alkuperäisestä kuvasta.

Liitteet

Kuvan liitesivu

Siitä hetkestä, kun lataat uuden tiedoston, WordPress luo siihen uuden liitteen. Pääset tälle sivulle avaamalla minkä tahansa kuvan ja napsauttamalla ”Näytä liitesivu” oikeanpuoleisesta asetuspaneelista.

Tämä sivu on kuin mikä tahansa muu WordPress-sivu. Sen sijaan, että julkaisee sitä manuaalisesti, WordPress tekee sen puolestasi. Esimerkiksi kuvan liitteenä olevalla sivulla näkyy kuva ja kaikki sen lisätiedot, kuten otsikko, kuvaus, kuvateksti ja korkeateksti.

Voit muokata sivua kuten mitä tahansa muuta, kommentoida sitä ja jakaa sen käyttäjillesi. Sivulla näkyvät tiedot riippuvat WordPress-teemasta. Jotkut teemat saattavat haluta näyttää enemmän tai vähemmän tietoja.

Kuvat ovat hauskoja

Kuvien ja muiden mediatiedostojen käsittely WordPressissä on hauskaa. Mutta ennen kuin siitä tulee hauskaa, sinun tulisi oppia selaamaan WordPress Media Libraryssä. Toivomme, että tämä artikkeli on auttanut sinua tässä ja että nyt tiedät kuinka lisätä uusia kuvia, muokata niitä ja lisätä viesteihin, näyttää gallerioita ja liitteitä.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map