Kuinka käyttää mukautettuja kenttiä WordPressissä

Kuinka käyttää mukautettuja kenttiä WordPressissä


Kirjoitessasi edellistä artikkeliasi, olet ehkä vierittänyt Viestieditorin mukautettujen kenttien alueen yli.

Tämä yksinkertainen, mutta niin tehokas WordPress-ominaisuus saattaa jäädä aloittelijoiden huomaamatta, mutta se on itse asiassa ominaisuus, joka voi epäilemättä muuttaa yksinkertaisen ja selkeän verkkosivustosi dynaamiseksi portaaliksi joka houkuttelee uusia kävijöitä.

Annamme näyttää sinulle lisää mukautetuista kentistä ja niiden käytöstä sivustossasi:

 • Mitä ovat mukautetut kentät ja miten ne toimivat
 • Kuinka luetteloida viestit tietyllä mukautetulla kentällä
 • Näytä sivupalkki käyttämällä mukautettuja kenttiä
 • Vaihda yksittäisten viestien otsikko, alatunniste tai sivupalkki mukautettujen kenttien kanssa
 • Toteuta edistyneet mukautetut kentät helpommin ACF-teemakoodilla
 • Näytä mieliala tai kappale omalla kentällä

Mitä ovat mukautetut kentät ja miten ne toimivat

Mitkä ovat tarkalleen mukautettuja kenttiä? Näiden pienten kenttien avulla kaikki käyttäjät voivat kirjoittaa lisätietoja viestistä. Tätä kutsutaan metatiedoksi, ts. “Data data”, ja sen avulla voit liittää viesteihisi lisätietoja. Muokattuihin kenttiin syöttämäsi arvot voivat vaihdella yksinkertaisesta: tekstin tai numeron lisääminen viestiin, kuvien lisääminen, tyylien muuttaminen kentän kautta tai itse mielesi läpi tekemisen tekeminen.

Muokatut kentät

Ehkä kaikki selkeytyy esimerkiksi.

Kuvittele, että sinulla on videopelille omistettu verkkosivusto. Kirjoitat uutisia ja julkaiset trailereita, pelaat pelijärjestelmällä, jotta voit puhua siitä ja tietysti kirjoittaa arvosteluja uusien pelien saapuessa. Kun olet kirjoittanut arvostelu ja sijoittanut artikkelin kuvakaappauksia ja pelivideoita, haluat todennäköisesti näyttää tärkeitä tietoja pelistä.

Sen sijaan, että piilottaisit pelin tärkeimmät tiedot pitkässä tekstissä, haluat ehkä näyttää pelin pisteet, kehittäjien ja julkaisijoiden nimet, jotka linkittävät heidän verkkosivustoonsa, julkaisupäivään jne. Kyllä, mukautetut kentät voivat auttaa sinua tekemään taika-.

Jos annat kirjoittajien kirjoittaa nämä tiedot mukautettuun kenttään, voit helposti poimia tiedot ja näyttää ne tarkistuksen lisäksi. Olet nähnyt tietokenttiä arvosteluissivustoilla. Jos teet niin, kaikilla arvosteluilla voi olla standardoitu malli – tämä voi parantaa käyttökokemusta sekä edessä että takana.

Pelisivustoesimerkin seurauksena sinulla olisi useita mukautettuja kenttiä, joihin kirjoittajat voivat kirjoittaa ja jotka näet lukijoillesi:

Call of Duty -info

Nämä ovat tekijöiden kirjoittamat tiedot mukautettuihin kenttiin, ja voit näyttää ne viestissä. Mutta miten?

Näytä kaikki mukautetut kentät:

Jos sinulla on vain yksi kenttä tai haluat näyttää kaikki kentät samalla paikalla, voit kytkeä metatiedot kerralla yksinkertaisella toiminnolla:

 1. Avaa single.php
 2. Etsi funktio_content () ja liitä tämä koodi ennen tai jälkeen sen (riippuen siitä, missä haluat näyttää mukautetut kentät):
 3. Tallenna muutokset

Näytä erityinen mukautettu kenttä:

Se siitä. Tämä yksinkertainen toiminto pysyy nyt koukussa ja se näyttää kaikki viestin mukautetut kentät. Mutta mitä jos haluat näyttää toisen kentän eri paikassa tai jos haluat näyttää vain yhden tietyn avaimen? Sitten käytät hieman erilaista lähestymistapaa ja määrität avaimen, joka näytetään:

 1. Avaa single.php-tiedosto
 2. Etsi sisältö ja c / p seuraavat:
ID, 'avain', tosi); ?>
 1. Korvaa ”avain” todellisella mukautetulla kentällä, jota käytät viestissä. Esimerkiksi: ‘kustantaja’
 2. Tallenna muutokset

Tämä toiminto tarkistaa kaikki silmukan viestit ja etsii mukautettua kenttää nimeltä Publisher. Jos avain löytyi, sen arvo tulee näkyviin. Voit mukauttaa mukautetun kentän näyttötapaa lisäämällä luokan siihen ja tyyliämällä luokan CSS: llä tai kirjoittamalla HTML kentän arvoon suoraan.

Ehdolliset mukautetut kentät:

Jos haluat, voit käyttää mukautettuja kenttiä ehdollisina. Pysykää esimerkin kanssa ja sanotaan, että on tilanteita, joissa et tiedä julkaisupäivää pelille, josta kirjoitat. Muokatun kentän kirjoittamisen sijasta voit automatisoida prosessin ja sanoa WordPressin kirjoittavan ”TBA” (ilmoitetaan) julkaisupäivän kenttään, ellei käyttäjän lisäämiä tietoja ole:

ID, 'julkaisupäivä', totta);
if ($ release_date) {
?>


Julkistetaan.

OK, kääritään se täältä. Tämä on yksinkertaisin tapa käyttää mukautettuja kenttiä. Mutta nyt, kun olet käsitellyt perusteet, voit itse tehdä niiden kanssa melkein mitä tahansa. Voit esimerkiksi näyttää mielialan tai kappaleen, jota kuuntelet. Voit myös näyttää luettelon viesteistä, jotka sisältävät tietyn avaimen ja / tai arvon. Taivas on rajana.

Kuinka luetteloida viestit tietyllä mukautetulla kentällä

Muokatut kentät ovat loistava tapa laajentaa viestien toiminnallisuutta. Sen sijaan, että antaisit käyttäjien käsitellä koodia, voit antaa heidän kirjoittaa arvo mukautettuun kenttään ja tehdä jotain näiden tietojen kanssa – mahdollisuuksia on loputtomasti.

Joskus, kun jo käytät tiettyjä mukautettuja kenttiä, saatat joutua luetteloimaan viestit kyseisten kenttien kanssa.

Jos esimerkiksi kirjoitat peliarvosteluja ja sinulla on jo erilaisia ​​mukautettuja kenttiä, joissa julkaisija, tyylilaji, pisteet jne. Näytetään erillisessä tietokentässä arvostelussa, saatat haluta näyttää vain kyseisen kustantajan pelejä, FPS-tyyppisiä pelejä tai vain sellaisia ​​arvosteluja, joiden pistemäärä on 10.

Tällaiset tiedot voivat olla todella mielenkiintoisia kävijällesi. Voit antaa heidän selata peliarvosteluja paljon yksityiskohtaisemmin tai antaa heidän nähdä sivustosi 10 suosituinta peliä. Vaikka et halua julkaista uutta luetteloa, tämä menetelmä voi auttaa sinua tiedon louhinnassa – sen sijaan, että luisit siitä artikkelin, voit listata kaikki viestit, joilla on tietty omaisuus vain tutkimustarkoituksiin.

Mielestämme paras tapa listata viestit mukautettujen kenttien mukaan on uuden sivumallin luominen ja luettelon näyttäminen uudella sivulla. Tämän menetelmän avulla voit järjestää sivusi ja käyttää uutta sivua helposti tarvitsemiesi tietojen näyttämiseen. Seuraavilla riveillä aiomme näyttää sinulle, kuinka löytää kaikki viestit, joilla on tietty mukautettu kenttä ja / tai sen arvo, ja näyttää ne uudella sivulla.

1. Luo mukautettu malli:

Jatkakaamme pelien arvosteluesimerkkiin, jossa haluamme näyttää kaikki Bethesda Softworksin pelit (sanoiko kukaan Falloutia?). Ensinnäkin sinun on luotava ja valmistettava mukautettu malli:

 1. Luo mukautettu sivumalli ja nimeä se bethesda-games.php
 2. Kopioi ja liitä seuraava koodi tiedostoon:
 3. 
  
  
  
   'kustantaja',
  'meta_value' => 'Bethesda'
  ));
  
  if (have_posts ()) while (have_posts ()): the_post ();
  kaiku '';
  otsikko();
  kaiku '';
  EndWhile;
  
  wp_reset_query (); ?>
  
  
  
  
 4. Tallenna muutokset

Koodi on valmis käydä läpi kaikki mukautetut kentät ja löytää vain julkaisijaavaimet, joiden arvo on Bethesda. Voit muuttaa avaimen ja arvon mille tahansa haluamallesi. Jos haluat näyttää kaikki viestit, joissa on Publisher-mukautettu kenttä, joka sisältää arvoa, poista ‘meta_value’ -rivi kokonaan.

Älä unohda muuttaa mallin otsikkoa tunnistettavaksi myöhemmin.

2. Lisää sivu:

Nyt mallisi on valmis, joten voit jatkaa luettelon luomista:

 1. Navigoida johonkin Sivut-> Lisää uusi
 2. Lisää otsikko
 3. Löydä oikealta puolelta ”Sivun ominaisuudet”
 4. Valitse malli avattavasta Template-luettelosta
 5. Julkaise sivu

Se siitä! Jos nyt avaat uuden sivusi, näet luettelon kaikista viesteistäsi, jotka sisältävät mukautettuja kenttiä valitsemillasi arvoilla.

Nyt sinun on lisättävä tekstiä uudelle sivullesi, muotoiltava luettelo ja löydettävä paras tapa näyttää se kävijöillesi. Toivomme, että tämä menetelmä auttaa sinua lajittelemaan viestisi aivan toisella tasolla ja että nautit siitä.

Näytä sivupalkki käyttämällä mukautettuja kenttiä

Sivupalkki otettiin käyttöön WordPress-versiossa 2.2. Siitä lähtien siitä on tullut suosittu tapa näyttää ylimääräistä sisältöä ja useimmiten WordPress-teemoissa on oletusarvoisesti yksi, johon voit sijoittaa haluamasi widgetit.

Vaikka erittäin hyödyllinen, et halua sivupalkin olevan läsnä kaikkialla. Yleensä nämä palkit näytetään muualla kuin kotisivulla. Eikä sellaista vaihtoehtoa ole, että sivupalkki voidaan helposti kytkeä päälle ja pois päältä.

Joten miksi et tee siitä itse. Tässä artikkelin osassa näytämme sinulle, kuinka laittaa sivupalkki mukautettuun kenttään ja kutsua sitä vain haluamaasi viestiin.

1. Valmistele malli:

 1. Avaa page.php tai single.php tiedosto
 2. Löydä seuraava koodi:
 3. Korvaa koodi tällä:
 4. ID, "sivupalkki", totta);
  get_sidebar ($ sivupalkki);
  ?>
  
 5. Tallenna muutokset
 6. Luo mukautettu malli missä sivupalkisi on
 7. Avaa sidebar.php-tiedosto
 8. Kopioi kaikki sivupalkista.php ja liitä mukautettuun mallitiedostoosi
 9. Tallenna muutokset.

Nyt sinun on avattava viesti tai sivu, josta löydät ”mukautetut kentät” Teksti / Visuaalinen-editorista. Lisää sivupalkki kyseiseen viestiin / sivulle seuraavasti.

2. Sivupalkin käyttö mukautetuissa kentissä:

 • Kirjoita ”sivupalkki” mukautetun kentän nimeen
 • Kirjoita mukautetun mallin nimi kentän arvoksi
 • Se siitä. Jos olet jättänyt mukautetut kentät tyhjiksi, viestisi on ilman sivupalkkia, kun taas toisessa tapauksessa sinun tulee ladata sivupalkki, jos olet tehnyt kaiken oikein.

  Vaihda yksittäisten viestien otsikko, alatunniste tai sivupalkki mukautettujen kenttien kanssa

  Yleensä WordPress-verkkosivustolla on vain yksi otsikko, alatunniste ja sivupalkki, joka on jo määritelty käyttämällesi teemalle. Jokaisella on toiminnot ja suunnittelu tallennettu erillisiin tiedostoihin, joita teema kutsuu ja jotka sitten esitetään sivustolla tarvittaessa. Koska jokainen teeman osa on tallennettu eri tiedostoon, voit muokata niitä helposti murehtimatta, että sekaat koko sivuston, ja voit muuttaa tapaa, jolla vain otsikko, alatunniste tai sivupalkki käyttäytyvät sivustossasi..

  Mutta joskus yksi elementti ei riitä ja esimerkiksi haluat muuttaa otsikkosi. Jos haluat muuttaa sitä koko sivustolle, olet jo valmis lähtemään – avaa header.php ja muokkaa sitä haluamallasi tavalla. Entä jos haluat lisätä mainoksen otsikkoon vain yksittäisille viesteillesi? Tai ehkä muokata vain yhden koko viestin otsikkoa koko kokoelmassa muuttamatta loput?

  Jälleen kerran mukautetut kentät auttavat sinua.

  1. Valmistele tiedosto:

  Ennen kuin käytämme mukautettua kenttää otsikoiden, alatunnisteiden tai sivupalkkien vaihtamiseen, tiedostosi pitäisi olla valmis. Oletetaan, että haluat vaihtaa kahden tai kahden viestin otsikon ja olet luonut uuden tiedoston, otsikko-header2.php, jossa olet muuttanut mallia tai lisännyt viestiin tietyn ilmoituksen. Ennen kuin voit jatkaa mukautetun kentän luomista, varmista, että tiedosto on koodattu oikein ja että se toimii sivustollasi. Kun tiedosto on valmis ja valmis, voit jatkaa.

  Ole varovainen tiedoston nimeäminen – Jos yrität muuttaa otsikkoa, uuden otsikkotiedoston pitäisi näyttää tältä: header-newname.php

  2. Korvaa koodi:

  1. Avaa single.php-tiedosto
  2. Hae get_header (); osa koodista, joka on yleensä single.php-sivun yläosassa
  3. Korvaa toiminto seuraavalla:
  4. globaali $ wp_query;
   $ postid = $ wp_query-> post-> ID;
   $ header = get_post_meta ($ postid, "header", true);
   if (! tyhjä ($ otsikko)) {
   get_header ($ otsikko);
   } muuta {
   get_header ();
   }
   wp_reset_query ();
   
  5. Tallenna muutokset

  Tämän koodin avulla sanoit WordPressille tarkistavan “otsikon” mukautetun kentän jokaisessa viestissä. Jos löytyi mukautettu kenttä tällä nimellä, WordPress ottaa arvonsa ja käyttää tiedostonimeä vain kyseisen viestin otsikkona.

  3. Muuta otsikko mukautetun kentän kautta:

  Jos teemaasi on ladattu otsikko-header2.php, voit kutsua sitä nyt mukautettuun kenttään:

  1. Avaa viesti, jonka otsikkoa haluat muuttaa
  2. Vieritä alas ja siirry mukautettuihin kenttiin
  3. Kirjoita uusi kenttä ja nimeä se otsikkona
  4. Kirjoita kentän arvoon otsikko2.php
  5. Päivitä tai julkaise viesti

  Jos omassa sivustossasi ei ole virheitä header-header2.php tiedosto, uuden otsikon tulee näkyä sen viestin yläosassa, jota olet muuttanut. Silti kaikki muut viestit lataavat teeman määrittelemän vakion otsikkotiedoston.

  Kuten olet ehkä huomannut, sinun on kirjoitettava uuden otsikkotiedoston tiedostonimi vain otsikko- osan jälkeen. Tämän takia, on tärkeää nimetä uusi otsikkotiedostosi oikein ja lisää ”otsikko-” osa ennen käyttämääsi nimeä mukautettuun kenttään.

  Sama pätee sivupalkkiin tai alatunnisteisiin, tietysti vaihtamalla get_sidebar () ja get_footer () osa koodia.

  Toteuta edistyneet mukautetut kentät helpommin ACF-teemakoodilla

  Mukautetut kentät ovat väistämättä osa käytännöllisesti katsoen kaikkia WordPress-teemoja. Nämä kentät antavat kaikille mahdollisuuden lisätä lisätietoja viestistä, mutta valitettavasti tämä standardi WP-ominaisuus on melko raaka. Aloittelijat tarvitsevat jonkin aikaa tottuakseen räätälöityjen kenttien käyttöön, ja kehittäjien on vietettävä paljon ylimääräistä aikaa koodaamalla niitä ympärilleen.

  Se on syy siihen Kehittyneet mukautetut kentät (ACF) -laajennus on niin suosittu WordPress-käyttäjien keskuudessa ympäri maailmaa. Tämä ilmainen laajennus laskee tällä hetkellä yli miljoona aktiivista asennusta, emmekä tiedä miksi määrä alkaa pudota. ACF antaa sinun luoda visuaalisen editorin avulla tehokkaita, ammattitaitoisia ja intuitiivisia mukautettuja kenttiä.

  Vaikka ACF onkin varsin suosittu, se vaatii kuitenkin koodaustietoa ja paljon aikaa, jos aiot toteuttaa kyseiset kentät teemassa. Kyllä, kenttäryhmän luominen on helppoa, mutta näiden kenttien näyttäminen ei ole sellainen kakku. Ja tässä ACF-teemakoodi astuu kehittäjien tallentamiseksi.

  ACF-teemakoodi

  HINTA: Ilmainen

  ACF-teemakoodi WordPressille

  Tämä mahtava laajennus on tuote kahdelle kehittäjälle, jotka päättivät, että on aika lopettaa ajan tuhlaaminen kirjoittamalla sama koodi uudestaan ​​ja uudestaan. Kun kehität teemaa tai muokkaat olemassa olevaa, Advanced Custom Fields vaatii kehittäjää toteuttamaan oikean koodin oikeaan kohtaan teeman sisällä. Koska ei ollut helpompaa tapaa, kehittäjän piti muistaa katkelma ja kaikki sovellusliittymän ominaisuudet työnsä suorittamiseksi.

  Aaron Rutley, yksi tekijöistä, selitti blogi:

  ”Kun otat kentän käyttöön WordPress-teemassa, unohdan todennäköisesti kentän nimen, oliko se” profiili_kuva ”tai” profiili_kuva ”? Unohdan todennäköisesti myös sen, kuinka olen määrittänyt kyseisen kentän palautettavaksi, oliko se ID, URL tai taulukko? Löysin itseni muokkaamassa jatkuvasti kenttäryhmää saadakseni selville. ”

  Ja tässä ACF-teemakoodi voi auttaa kehittäjää. Kun olet asentanut tämän ilmaisen laajennuksen, joka on nyt ladattu yli 4000 kertaa, Voit säästää aikaa käsitellessään koodia. Aina kun julkaista, muokata tai päivittää kenttäryhmää Advanced Custom Field -kenttään, tämä hämmästyttävä plugin luo automaattisesti kooditarpeen kenttien toteuttamiseksi mihin tahansa teemaan.

  Löydät tämän koodin sivun alaosasta. Jokaisen katkelman vieressä on leikepöytäkuvake, jonka avulla koodin kopiointi on helppoa. Nyt sinun ei tarvitse muistaa mitään ja voit rentoutua työskennellessäsi mukautettujen kenttien kanssa.

  Vaikka laajennus on jo välttämätön jokaiselle kehittäjälle, Aaron sanoo, että he suunnittelevat jo laajentaa ACF-teemakoodia:

  ”Suunnittelemme tulevaisuudessa lisätä tukea suositumpiin kolmansien osapuolien kenttiin. Suunnittelemme myös antaa kehittäjille paremman hallinnan luomaan koodiin. “

  Laajennus on ilmainen, kun se muodostetaan pariksi ACF: n ilmaisen version kanssa, mutta tarvitset PRO-versio jos käytät Advanced Custom Field -sovelluksen laajennettua versiota. ACF Theme Code Pro luo koodin kaikille muille ACF Pro -kentätyypeille, kuten Klooni, Galleria, Toistin ja Joustava sisältö -kenttä..

  Näytä mieliala tai kappale omalla kentällä

  Bloggaamisen pitäisi olla hauskaa. Vaikka kirjoittaisit artikkeleita vakavista aiheista, blogissasi voi silti olla tuo juttu tai kaksi, mikä tekee siitä tavallista lukijalle hieman hauskempaa. Se voi olla mitä tahansa – pieni kirjoittaja kirjoituksesta, hauska kuva tai voit lisätä tunnelman, jossa olit artikkelin kirjoittamisen aikana. Ehkä haluat jopa lisätä kuuntelemasi kappaleen nimen.

  Tässä osassa aiomme näyttää sinulle kuinka voit helposti ottaa ominaisuuden käyttöön mielialan / kappaleen näyttämiseksi viesteissäsi. Sinun ei tarvitse asentaa ylimääräisiä laajennuksia, ja ominaisuus ei vie paljon tilaa. Se on yksinkertainen tekstirivi, joka voidaan lisätä automaattisesti viestin ylä- tai alaosaan.

  1. Lisäämme “tunnelmaominaisuus”:

  1. Avaa single.php-tiedosto
  2. Kopioi ja liitä seuraava koodi paikkaan, jossa haluat näyttää mielialan:
  3. $ customField = get_post_custom_values ​​("tunnelma");
   if (isset ($ customField [0])) {
   kaiku ""." Tunnelma: ". $ CustomField [0]."";
   }
  4. Tallenna muutokset

  Mukautettujen kenttien tunnelma

  Nyt kun olet valmistellut WordPressin mielialoillesi, olet valmis näyttämään ne missä tahansa viestissä, jonka haluat. Oletusarvoisesti WordPress ei näytä mielialaasi, eikä ole mitään mielialan tunnelmia, joita se lataa, kunnes päätät näyttää sellaisen. Jos haluat lisätä kappaleen sen sijaan, muuta vain “tunnelma” “kappaleeksi” ensimmäisellä koodirivillä ja voit myös muuttaa luokan nimen kolmannella rivillä.

  2. Lisää mielialasi / kappaleesi viestiin:

  Tunnelman tai kappaleen syöttämiseksi sinun on kirjoitettava se mukautettuun kenttään:

  1. Avaa viesti, jolle haluat kirjoittaa mielialan
  2. Vieritä alaspäin, kunnes näet ”Mukautetut kentät”.
  3. Jos sinulla ei ole mukautettuja kenttiä näkyvissä viestin sisällön alla, napsauta ”Näyttöasetukset” editori-näytön yläosassa ja valitse valintaruutu ”Mukautetut kentät” vieressä..

  4. Kirjoita nimilaatikkoon ”tunnelma” tai ”kappale”, jos olet päättänyt mennä sen mukana
  5. Kirjoita mitä haluat “Arvo” -kenttään – tämä on viestissäsi näytettävä mieliala / kappale
  6. Napsauta “Lisää mukautettu kenttä” -painiketta
  7. Julkaise viestisi

  3. Muotoile se:

  Kuten jo näet jo kolmesta koodirivistä, tämä on yksinkertaisin tapa lisätä uusi mukautettu kenttä. Jos haluat tyyliä mielialasi jollain CSS: llä, voit nähdä, että koodi on jo lisännyt tekstiin “my_mood” -luokan. Voit muokata muotoilua seuraavasti:

  1. Avaa style.css-tiedosto
  2. Kopioi ja liitä koodi:
  3. .mielialani {
   väri: sininen;
   }
  4. Lisää haluamasi CSS-tyylit
  5. Tallenna muutokset.

  Toivottavasti tämä riittää aloittamiseen räätälöimällä ”mieliala- / kappaleominaisuus” omaan blogiisi, ja toivomme, että “sininen” ei ole usein arvo, jota käsittelet. Jos et halua julistaa mielialaa, älä kirjoita mitään mielialan mukautettuun kenttään.

  Yhteenvetona

  Jos joku muu on luonut sinulle mukautetun kentän (kuten teema- tai laajennuskehittäjän), käyttää sitä blogin parantamiseen on helppoa. Toivomme kuitenkin, että tämä artikkeli on auttanut sinua mukauttamaan kentät itse.

  Yksinkertaisin muutoksin sinulle osoittamaan koodiin voit luoda ja hallita omia mukautettuja kenttiäsi, jotka auttavat sinua luomaan ainutlaatuisen blogin. Pystyt purkamaan tarvitsemasi tiedot ja yksinkertaistamaan sisällön kirjoittamista ja luomista. Mitä mieltä olet WordPressin mukautetuista kentistä??

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map