Kuinka käyttää luokkia WordPressissä

WordPress-categories.png


WordPress-luokat ovat tapa ryhmitellä viestejä WordPress-blogiisi. Ne ovat vain yksi taksonomioista, joita WordPress käyttää järjestämään verkkosivuston sisältöä. Koska puhumme taksonomioista, tämä on täydellinen aika tutustua termiin, ennen kuin pelkäät sitä. Pohjimmiltaan se on kaikki mitä sinun täytyy tietää – taksonomiat ovat tapa ryhmitellä asiat toisiinsa. Voit luoda niin monta taksonomiaa kuin tarvitset, mutta se vaatii mukautetun koodin tai laajennuksia. Oletusteksonomiat, joita käytetään viestien ryhmittelyyn, ovat luokkia ja tunnisteita.

Vaikka et ole tietoinen siitä, olet jo tavannut luokkia muilla sivustoilla. Yleensä ne ovat navigointivalikkojen keskeinen osa, ja niiden avulla voit löytää sinulle kiinnostavan sisällön. Esimerkiksi verkkokaupoissa on yleensä luokkia, jotka ryhmittelevät tuotteita, jotka sopivat vaatteisiin, kenkiin, tekniikkaan, taiteeseen, urheiluun jne.

Ennen kuin aloitat WordPress-luokkien fyysisen lisäämisen ja hallinnan (mikä on helpompaa), vie aikaa järjestääksesi pääsi ja myös paperin sisältö. Jos aiot luoda verkkosivuston, jolla on useita kiinnostavia aiheita, on tärkeää, että mietit sivustosi rakennetta etukäteen. Jos haluat seurata samaa verkkokaupan esimerkkiä, tarvitsetko vain vaatekategorian vai pitäisikö sinulla olla erilliset alaluokat paitoja, housuja, mekkoja ja niin edelleen? Jätämme suunnitteluosaksi sinulle ja keskitymme siihen, kuinka työskennellä luokkien ja tunnisteiden kanssa WordPressissä.

Kuinka lisätä luokkia WordPressiin

Lisää uusi WordPress-luokka

Kun olet valmis työskentelemään WordPress-luokkien kanssa, siirry kohtaan Viestit -> luokat. Ensimmäisen luominen edellyttää vain neljän kentän täyttämistä:

 1. Nimi – nimi miten se näkyy blogissasi
 2. Etana – nimen URL-ystävällinen versio. Se on yleensä kaikki pienet ja sisältää vain kirjaimia, numeroita ja tavuviivoja (jätä se tyhjäksi ja WP luo tämän kentän automaattisesti antamasi nimen perusteella)
 3. vanhempi – Koska kategorioilla voi olla hierarkia, valitse luokkien ja alaluokkien järjestys valitsemalla niiden yläkohdat, jos haluat
 4. Kuvaus – kuvaile aihetta. Käytetystä teemasta riippuen se voidaan näyttää luokkasivuilla; tämä on valinnainen kenttä

Kun olet tyytyväinen siihen, napsauta näytön alareunassa olevaa Lisää uusi luokka -painiketta. Sen jälkeen uusi WordPress-luokka näkyy luettelossa näytön oikealla puolella.

Tässä luettelossa näkyvät kaikki nykyiset kategoriat. Äskettäin täytettyjen tietojen lisäksi näet tiettyyn luokkaan kuuluvien viestien lukumäärän.

Vaihtoehtoisesti voit lisätä uusia luokkia suoraan viestin muokkausnäytöstä. Tässä tapauksessa WordPress näyttää sinulle yksinkertaisen lomakkeen, jonka avulla voit kirjoittaa uuden kategorian nimen ja vanhemman. Vaikka tämä on nopeampi tapa lisätä uusia taksonomioita kirjoittaessasi viestejä, sinun tulisi silti hallita uutta luokkaa muokataksesi sen etusijaa ja kuvausta..

Lasten luokat

Lasten luokat ovat luokkia, jotka ”riippuvat” toisesta vanhemmiksi kutsuttuun luokkaan.

Jos sinulla on laajempi ryhmä, joka on jaoteltava pienempiin osiin, sinun tulee käyttää lapsiluokkia. Ne ovat vanhempien alaisia.

Jos esimerkiksi julkaiset ”Vaatteet” -kategorian, voit luoda “Paidat” lapsena, “Housut” toisena ja niin edelleen.

Sillä on erilainen pysyvän linkin rakenne, koska se sisältää vanhemman etanan siinä. Tässä esimerkissä vanhemmaluokalla olisi pysyvä linkki www.yoursite.com/clothes samalla kun lapsi olisi tavoitettavissa www.yoursite.com/clothes/shirts.

Kuinka hallita luokkia

Hallitse WordPress-luokkia

Sijoita samalle sivulle, jolla olet luonut uuden luokan, kohdistimen mihin tahansa lueteltuihin kohteisiin. Kolme uutta linkkiä tulee näkyä valitun ryhmän nimen alla:

 1. Muokata – avaa sivun, jossa voit muuttaa nimen, etan, vanhemman ja kuvauksen
 2. Nopea muokkaus – Muuta nimeä ja etikettiä avamatta uutta sivua
 3. Poistaa – poista luokka pysyvästi. Et voi poistaa oletusasetusta
 4. näkymä – avaa sivun, jossa luetellaan kaikki kyseiseen luokkaan osoitetut viestit

Luokan poistaminen ei poista sen viestejä. Sen sijaan artikkelit, jotka on määritetty vain poistettuun luokkaan, asetetaan oletusluokkaan.

Joukkovaihtoehdot voivat auttaa sinua hallitsemaan useita kohteita kerralla. Valitse poistettavat ja valitse ”Bulk Options” -valikosta ”Poista”.

Oletusluokka

Jotta WordPress toimisi oikein, on oltava vähintään yksi käytettävissä oleva luokka. Oletuksena se on luokittelematon luokka, jota ei voi poistaa, mutta voit nimetä sen helposti uudelleen. Jos julkaiset uuden viestin ja unohdat valita luokan sille, WordPress määrittää sen automaattisesti oletusasetukseen.

Oletusluokkaa voidaan muuttaa. Kun luot vähintään yhden uuden luokan, siirry kohtaan Asetukset -> kirjoittaminen. Ylimmän vaihtoehdon avulla voit muuttaa blogin oletusviestien luokkaa, ja suosittelemme, että muutat sitä tai nimetsit ainakin luokittelemattoman luokan uudelleen..

Muuta oletus WordPress-luokkaa

Kuinka näyttää luokkia WordPress-sivustossasi

Yleensä WordPress näyttää luokkia navigointivalikossa tai widgetissä. Voit näyttää heidät molemmissa, jos haluat. Katso kuinka työskennellä WordPress-valikoiden ja widgetien kanssa, jotta opit hallitsemaan niitä.

Kuinka muuntaa luokat tunnisteiksi

Oletuksena on kaksi WordPress-taksonomiat jonka avulla voit järjestää sisältöä ryhmiin. Koska luokkien ja tunnisteiden välillä on pieniä eroja, on hyvä tietää, että voit muuntaa kategoriat tunnisteiksi ja päinvastoin. Jotta tämä tapahtuisi, sinun on asennettava laajennus:

 1. Navigoida johonkin Työkalut -> Tuo
 2. Etsi ”Luokat ja tunnisteet -muunnin” (pitäisi olla kolmas ylhäältä)
 3. Napsauta ”Asenna nyt”
 4. Odota muutama sekunti, kunnes uusi linkki tulee näkyviin
 5. Napsauta “Suorita maahantuoja”
 6. Valitse luokat, jotka haluat muuntaa tunnisteiksi
 7. Napsauta ”Muunna luokat tunnisteiksi” -painiketta

Muunna WordPress-luokat tunnisteiksi

Mitä olemme oppineet

Sisällön luokittelu on tärkeää jokaiselle verkkosivustolle. Se on ratkaisevan tärkeä paitsi SEO: lle, myös koko sivuston käytettävyydelle. Suunnittele luokkasi eteenpäin, jotta sinun ei tarvitse muuttaa niitä jatkuvasti. Ja ellei sinulla ole tuhansia artikkeleita, suosittelemme rajoitetun määrän, korkeintaan kymmenen, luokkia. Tässä artikkelissa sinulla on ollut mahdollisuus oppia lisäämään uusia luokkia ja hallitsemaan niitä yhdellä sivulla. Kun olet lisännyt kaikki haluamasi kategoriat, sinun pitäisi näyttää ne navigointivalikossa tai widgetissä. Koska luokkien ja tunnisteiden välillä on eroja, WordPress antaa sinun muuntaa yhden toiseen napsauttamalla painiketta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map