Kuinka käynnistää WordPress-blogi: Vaiheittaiset ohjeet aloittelijoille

Aloita WordPress-blogi


Jo vuosia ennen kuin termi “blogi” levisi Internetissä, ihmiset kirjoittivat henkilökohtaisia ​​tarinoita erilaisissa online-muodoissa. 90-luvulla ihmiset olivat kirjoittaneet verkkolehtiä ja päiväkirjoja, joissa he pystyivät ilmaisemaan tunteita ja jakamaan tietoja. Siitä lähtien nuo päiväkirjat ovat kehittyneet koko blogiteollisuudeksi, ja blogeista tuli nopeasti trendi, jota kaikki halusivat seurata.

Sinun on aika oppia perustamaan oma WordPress-blogi.

Nykyään blogeista on tullut enemmän kuin vain tapa ilmaista itseäsi. Niistä on tullut elämäntapa. Jotkut ihmiset kirjoittavat toisinaan henkilökohtaisia ​​tarinoita, kun taas suuret yritykset sijoittavat tuhansia dollareita blogeihinsa. Blogista on kehittynyt ura- ja unelmatyö monille henkilöille, jotka voivat nyt työskennellä mistä tahansa maailmanpisteestä.

bloggaaminen on suosittua

WordPressin käytön aloittaminen

Nyt riippumatta siitä, kuvittelitko blogiisi harrastuksena tai potentiaalisena rahaa ansaitsevana koneena, sinun on ensin tehtävä se. Ohitamme motivaatiopuheet ja oletamme, että olet jo ajatellut WordPress-blogin luomista. No, voit jopa luoda blogin mukavasti sohvallasi, jos sinulla on kannettava tietokone.

Haluamme sinun ymmärtävän, että on olemassa erilaisia ​​blogging-alustoja, jotka voit valita perustaaksesi blogin. Mutta tässä artikkelissa keskitymme suosituimpaan blogisivustoon – WordPressiin.

Joten, miten aloitat WordPress-blogin?

MERKINTÄ

Tässä oppaassa aiomme näyttää sinulle, kuinka tehdä WordPress-blogi tyhjästä kahdella suosituimmalla menetelmällä:

 • Itsensä ylläpitämä blogi, joka käyttää suosituinta ilmaista avoimen lähdekoodin ohjelmistoa WordPress.org ja Bluehost hosting. Jos tunnet WordPress.orgin ja haluat aloittaa blogin sitä käyttämällä, napsauta alla olevaa linkkiä.

  → Siirry kohtaan “WordPress-blogin määrittäminen Bluehostilla (suositus)”

 • Myös suosittu vaihtoehto – WordPress.com isännöi blogging-ratkaisua. Jos tunnet WordPress.com-sivuston ja haluat rakentaa blogin sen avulla, napsauta alla olevaa linkkiä.

  → Siirry kohtaan “Blogin määrittäminen WordPress.com-alustalla”

Blogin luominen jollakin yllä olevista vaihtoehdoista on yksinkertainen tehtävä, ja se voidaan tehdä 10–15 minuuttia. Tämä opas on tarkoitettu aloittelijoille (ei tarvittavia teknisiä tai koodaustaitoja). Päivän lopussa käynnistät onnistuneesti oman blogin.

Ennen kuin saat lisätietoja blogin perustamisesta, on tärkeää, että ymmärrät WordPress.orgin ja WordPress.comin väliset erot..

Ensinnäkin WordPress.org on avoimen lähdekoodin CMS, joten jokainen voi ladata ja käyttää ilmaiseksi. Monet alustaa rakastaneet kehittäjät, suunnittelijat ja ohjelmoijat osallistui ja rakensi sen ympärille suuren yhteisön.

WordPress.com on kaupallinen projekti (palvelu), joka käyttää WordPress.org-järjestelmää käynnistääkseen itsensä.

WordPress-blogin perustaminen Bluehostin avulla (suositus)

Vaikka olet vasta aloittamassa, suosittelemme ehdottomasti itse isännöidyn version käyttämistä. Kyllä, siellä on korkeampi oppimiskäyrä ja luultavasti enemmän työtä teidän puolellanne, mutta omalla sivustollasi, jonka hallitset, on korvaamaton, ja ehdottomasti kannattaa investoida ylimääräistä aikaa johtamiseen. Voit asentaa haluamasi teemat, laajennukset ja palvelut, näyttää mainoksia ja ansaita rahaa blogiin haluamallasi tavalla. Itse ylläpitämään WordPress-blogiin ei käytännössä ole mitään rajoituksia.

Ennen kuin voit asentaa WordPressin, tarvitset web-hosting-palvelun, joka voi tallentaa kaikki tiedostot, hallita verkkotunnustasi ja huolehtia sivustostasi. Tämän opetusohjelman tarkoituksiin olemme valinneet Bluehostin, joka on fantastinen ja suosittu hosting-yritys, jonka avulla voit käynnistää WordPress-blogin vain 2,75 dollarilla kuukaudessa! Bluehostin ansiosta jopa edullisin vaihtoehto antaa sinulle ilmaisen verkkotunnuksen, SSL-sertifikaatin, joka tekee sivustostasi turvallisemman, mahdollisuuden asentaa WordPress muutamalla napsautuksella, ja 24/7 -tuesta.

Alla olevassa osassa selitetään, kuinka voit rekisteröidä Bluehostissa ja asentaa WordPressin napsauttamalla asennuspainiketta.

1. Käy Bluehost-sivustolla

Siirry Bluehost.com-sivustoon ja napsauta “Aloita nyt” -painiketta.

bluehost kotisivu

2. Valitse hosting-suunnitelma aloittaaksesi blogin

Jos olet aloittelija, valitse perussuunnitelma, koska se kattaa kaikki sivustosi toiminnan perustarpeet.

Kun blogisi on alkanut ja alkaa vastaanottaa voimakasta liikennettä, voit harkita päivitystä isännöintisuunnitelmasi ensisijaiseksi versioon, joka tarjoaa edistyneitä ominaisuuksia, jotka soveltuvat paremmin liikenteen massiivisen virtauksen hallintaan.

hosting-suunnitelmat

3. Syötä verkkotunnus

Jos tämä on ensimmäinen kerta WordPress-blogin kanssa, sinun on rekisteröitävä uusi verkkotunnus. Kirjoita nimi ja valitse laajennus vieressä olevasta avattavasta valikosta. Voit valita useita verkkotunnuksia, mukaan lukien .com, .net ja .org.

Napsauttuaan Seuraava-painiketta, Bluehost tarkistaa verkkotunnuksen ja ilmoittaa sinulle, onko se käytettävissä. Jos verkkotunnuksen käyttö on ilmaista, voit jatkaa rekisteröintiä. Jos ei, sinun on valittava toinen nimi.

valitse verkkotunnus

Jos haluamasi verkkotunnus on jo otettu, Bluehost auttaa sinua antamalla sinun valita sen myöhemmin. Se antaa sinulle aikaa tutkia ja ajatella.

Ilmainen verkkotunnus myöhemmin

Joskus voi olla vaikea päättää nimestä, joten opi valita paras verkkotunnus blogiisi.

4. Rekisteröi Bluehost-tili

Bluehost vie sinut rekisteröintilomakkeelle, jossa täytät laskutustiedot yhdessä henkilökohtaisten tietojesi kanssa.

bluehost-tilin tiedot

5. Valitse isännöintivaihtoehdot

12 kuukauden paketti tarjoaa perustiedot alhaisimmalla hinnalla. Mutta voit harkita myös kahta muuta vaihtoehtoa – isännöinti on loppujen lopuksi pitkäaikainen sijoitus. Voit aina poistaa tarpeettomia ominaisuuksia paketistasi blogin julkaisun alkuvaiheissa ja lisätä ne takaisin myöhemmin aina, kun tunnet tarpeen.

pakettitiedot

6. Aseta salasanasi

Asetat salasanasi sen jälkeen, kun olet antanut maksutietosi, viimeisenä askeleena rekisteröidäksesi itsesi Bluehostiin. Samaa salasanaa käytetään varmennustarkoituksiin.

aseta salasana

7. Kirjaudu sisään uuteen tiliisi

Onnittelut! Olet nyt aivan uuden verkkosivuston ylpeä omistaja. Kirjaudu sisään Bluehost-tiliisi jatkaaksesi asennusta.

sisäänkirjautumissivu

8. Valitse WordPress-teema

Nyt sinulle annetaan mahdollisuus valita WordPress-teema – valitse tuotemerkkiisi sopiva, joka edustaa verkkosivustoasi parhaalla tavalla.

valitse wp-teema

Jos yksikään näytetyistä vaihtoehdoista ei toimi, käy WordPressin arkisto valita teema siellä näkyvistä vaihtoehdoista.

9: Tervetuloa WordPressiin

Sisäänkirjautumisen jälkeen sinua odottaa tervehdysviesti, jonka jälkeen BlueHost opastaa sinua blogin luomisessa. Jos et tarvitse valvontaa blogia luotaessa, se tarjoaa sinulle myös mahdollisuuden jatkaa yksin.

tervetulonäyttöviesti

Ja tämä on se! Voit nyt siirtyä WordPress-kirjautumissivulle ja aloittaa blogin työskentely. Se oli helppoa, eikö niin?

Hyödyt itse isännöidä blogia

Uskomme, että blogin itse ylläpidetty versio on paljon parempi vaihtoehto kuin ilmaisen tilin omistaminen WordPress.com-sivustossa. Vaikka omalla sivustollasi on monia etuja, tässä on vain muutama, jotka sinun tulisi ottaa huomioon.

Plussat:

 • Täydellinen hallinta blogissasi
 • Käytä mitä tahansa teemaa tai laajennusta
 • Ansaitse blogi haluamallasi tavalla

Blogin perustaminen WordPress.com-sivustolla

Harvinaisissa tapauksissa itsensä ylläpitämän blogin pitäminen voi olla tarpeetonta. Jotkut käyttäjät eivät koskaan tarvitse täydellistä hallintaa sivustoltaan riippumatta siitä, mihin mukana tulee etuisuuksia. Heidän ei tarvitse vaihtaa ja mukauttaa teemoja eikä käyttää erilaisia ​​laajennuksia. Monet käyttäjät eivät vain ole kiinnostuneita oppimaan WordPressistä. He eivät halua asentaa WordPressiä ja huolehtia siitä itse. he haluavat vain alustan, jonka avulla he voivat julkaista tarinoita.

Joten toinen vaihtoehto aloittaessasi blogia WordPressillä on rekisteröidä ilmainen WordPress.com-tili. Näin tekemällä voit aloittaa ensimmäisen artikkelin kirjoittamisen muutaman minuutin kuluttua tämän lukemisesta joutumatta maksamaan yhden sentin. Sinun ei tarvitse huolehtia verkkotunnuksista, isännöintitilasta tai sivustosi varmuuskopioinnista. Joten miten aloitat ilmaisen blogin WordPress.com-sivustolla?

Luo ilmainen WordPress.com-blogi

 • Siirry WordPress.com-sivustoon
 • Napsauta “Aloita” -painiketta
 • Valitse verkkosivustotyyppi, jonka haluat luoda (blogi, verkkosivusto, portfolio tai verkkokauppa)
 • Valitse teema
 • Kirjoita sivustosi nimi ja valitse ensimmäinen ilmainen vaihtoehto
 • Valitse ”Aloita ilmaisella” -vaihtoehto
 • Täytä tilitiedot
 • Napsauta ”Luo ​​tili” -painiketta

WordPress.com-sivuston monipuoliset koneet luovat sivustosi heti painikkeen napsauttamisen jälkeen. Voit nyt kirjautua blogiin ja aloittaa työskentelyn. Voit lisäksi muuttaa teemoja, lisätä widgettejä ja luoda uusia viestejä. Tämä se on. Sinulla on ensimmäinen blogi ilmaiseksi. Onnea!

Kuinka päivittää ilmainen tili

Vaikka ilmainen tili riittää joillekin henkilöille, sinun pitäisi tietää, että päivitys on mahdollista. WordPress.com-sivustolla on useita suunnitelmia, joista voit valita, ja jos suhtautuvat blogiisi tosissasi, joudut todennäköisesti päivittämään (tai vielä paremmin, vaihtamaan itse isännöimään versioon):

WordPress.com-hinnasuunnitelmat

Jos päätät päivittää tilisi, saat mukautetun verkkotunnuksen, Jetpack-mukautetut ominaisuudet, lisätilaa, pääsyn uusiin teemoihin, tuen, mukautuksen ja paljon muuta. Liiketoimintasuunnitelmassa voit nyt asentaa myös mukautettuja teemoja ja laajennuksia. Ota kuitenkin aikaa käydä läpi kaikki vaihtoehdot nähdäksesi, mikä suunnitelma sopii sinulle parhaiten.

Hyödyt ja haitat WordPress.com-sivustossa

Kuten itse isännöidyssä versiossa, myös WordPress.comilla on hyvät ja huonot puolensa. Vaikka sinulla voi olla tili täysin ilmainen ja ammattilaiset hallitsevat sitä puolestasi, sillä on monia haittoja. Jos esimerkiksi päätät käyttää erilaisia ​​teemoja ja laajennuksia, joita saatat löytää Internetistä, tai mukauttaa tiettyjä blogin osia, sitä ei voida tehdä ilmaisten tai premium-WordPress.com-sivustojen kanssa.

Plussat

 • Ilmainen peruspalveluun
 • Ammattimaisesti johdettu
 • Aloittelijaystävällinen ja helppo asentaa

Haittoja

 • Mukautettuja teemoja tai laajennuksia ei voi käyttää, ellet ole ottanut käyttöön liiketoimintasuunnitelmaa
 • Sinulla ei ole hallintaa blogissa
 • Rajoitetut kaupallistamismahdollisuudet

Hinnoittelu ja ominaisuuksien vertailu

WordPress.org (Bluehost)WordPress.com (ilmainen)WordPress.com (henkilökohtainen)WordPress.com (premium)WordPress.com (yritys)
Hinta 2,75 dollaria kuukaudessa Vapaa 2,99 dollaria kuukaudessa 8,25 dollaria kuukaudessa 24,92 dollaria kuukaudessa
verkkotunnuksenMuokattu verkkotunnusWordPress.com-aliverkkotunnusMuokattu verkkotunnusMuokattu verkkotunnusMuokattu verkkotunnus
Varastotila50GB3GB6GB13FIRajoittamaton
SuunnitteluTäydellinen mukauttaminenperustiedotperustiedotPitkälle kehittynytPitkälle kehittynyt
ansioitaTäydellinen vapausrajallinenPoista mainoksetWordAds-ohjelmaWordAds-ohjelma
Tuki24/7 tukiYhteisön tukiSähköposti- ja live-chat-tukiSähköposti- ja live-chat-tukiSähköposti- ja live-chat-tuki

Ylläpidä WordPress-verkkosivustoa

WordPress toimii kahdella tavalla:

Etuosa

Kuten nimestä voi päätellä, tämä sivu näkyy kävijöillesi, kun he pääsevät sivustoosi. Taustassa yleensä suoritettavat tehtävät, kuten laajennuksen toiminnallisuusparannukset, ja teeman mukauttaminen näkyvät sinulle ja vierailijoille WordPress-verkkosivuston käyttöliittymässä..

Se sallii myös sinun ja tulevien vierailijoidesi suorittaa toimintoja, kuten kommentoida ja jakaa muita sosiaalisia välineitä, käyttöliittymästä eteenpäin.

Takaosa

Tätä kutsutaan yleisesti WordPress-hallintapaneeliksi. Täällä voit valvoa ja hallita kaikkia sivustosi sisällön, toimintojen ja verkkosivujen suunnittelun näkökohtia.

Jos haluat käyttää WordPress-hallintapaneelia, kirjoita ”sinun verkkosivusto.com/wp-admin” hakukoneesi osoiteriville. Kirjaudu sisään täällä käyttämällä WordPress-käyttäjänimeäsi ja tilillesi asettamaa salasanaa.

Kojelauta

WordPress-hallintapaneeli käsittelee verkkosivustosi hallintoa.

Hallintapaneeli on blogin hallinnan keskus. Se koostuu kolmesta pääosasta: vasen sivuvalikko, ylempi työkalurivi ja keskimmäinen osa.

WordPress-hallintapaneelin vasemmasta sarakkeesta löydät kaikki järjestelmänvalvojan vaihtoehdot ja mihin suurin osa luovasta työstäsi kohdistetaan.

Suositeltu opetusohjelma: Aloittelijan opas WordPress-verkkosivuston hallintaan

Blogin kirjoittaminen

Voit kirjoittaa uuden blogiviestin kirjautumalla hallintapaneeliin. Napsauta vasemmassa reunassa Viestit – Lisää uusi. Toimitusalue avautuu, josta voit aloittaa ensimmäisen viestin kirjoittamisen.

On olemassa muutamia asioita, jotka sinun täytyy tutustua. Katso lisätietoja alla olevasta videosta tai lue perusteellinen artikkeli ensimmäisen blogin kirjoittamisesta.

Suositeltu lukeminen: Kuinka lisätä ensimmäinen viesti WordPressiin oikealla tavalla

blogiviestien rakenne

Voit käyttää tätä mallia sivustossasi

FAQ

Voinko aloittaa blogini ilmaiseksi?

Kyllä, voit aloittaa blogin ilmaiseksi. Valittavissa on enemmän kuin vain muutama vaihtoehto. Yksi suosituimmista vaihtoehdoista sisältää verkkosivuston perustamisen WordPress.com-sivustolla, joka on täysin ilmainen. Sama on Bloggerissa.

Mutta yksi parhaista tavoista on aloittaa blogin luominen itse isännöimällä WordPressillä, jossa sivuston luominen on täysin ilmaista, ja ainoa kustannus on isäntä, jonka voit hankkia vain 2,75 dollaria kuukaudessa, jos valitset Bluehostin.

Tarvitsenko WordPressiä blogin luomiseen?

Vaikka WordPress on suosituin bloginvalintavaihtoehto, se ei ole ainoa käytettävissä oleva. On olemassa kymmeniä muita sisällönhallintajärjestelmiä, joiden avulla voit aloittaa bloggaamisen. Suosituimmat vaihtoehdot ovat Wix, Squarespace ja Blogger, joiden avulla voit aloittaa blogin nopeasti.

Kuinka paljon rahaa tarvitsen blogin perustamiseen?

Jos haluat aloittaa yksinkertaisen blogin, voit tehdä sen ilman rahaa. Blogin aloittaminen esimerkiksi WordPress.com-sivustossa ei maksa sinulle rahaa, ja uuden tilin rekisteröinti vie vain muutaman sekunnin.

Jos päätät tehostaa peliäsi ja päätät blogoida WordPressillä, tarvitset alle 3 dollaria kuukaudessa maksaaksesi premium-hosting-palveluista, kuten Bluehost.

Voinko luoda blogin ilman web-palveluntarjoajaa?

Isännöintipalvelut ovat väistämättä osa jokaista verkkosivustoa. Jos kuitenkin päätät aloittaa blogin ilmaisella verkkosivustojen rakentajalla, kuten esimerkiksi WordPress.com, Blogger, Tumblr tai Wix, voit unohtaa koko palveluntarjoajien ajatuksen.

Älä anna sen yllättää sinua. Ylläpito on edelleen jotain, jota sivusto ei voi tehdä ilman, mutta näissä tapauksissa verkkosivustojen rakentajat käyttävät omia isännöintipalveluitaan. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse maksaa tai huolehtia isännöinnistä ollenkaan. WordPress.com, Wix, Blogger, Tumblr tai mikä tahansa muu ilmainen verkkosivustojen rakentaja huolehtii kaikista isännöintinäkökohdista, joten voit keskittyä verkkosivustosi suunnitteluun ja rakentamiseen.

Minkä verkkotunnuksen valitsen blogiini?

Hyvien ja saatavissa olevien verkkotunnusten löytäminen on vaikeaa. Mutta tämän pitäisi olla täysin henkilökohtainen valinta. Valitse verkkotunnus, josta pidät, ja se edustaa mitä teet. Ihannetapauksessa sinun pitäisi löytää verkkotunnus, joka on lyhyt, helppo muistaa ja on silti tiiviisti yhteydessä tekemääsi.

Jos tarvitset apua, voit aina käyttää verkkotunnusten generaattoreita, joista saat uusia ideoita.

Voinko ansaita rahaa WordPress-blogin avulla?

Blogin perustaminen itse isännöimällä WordPressillä tarkoittaa blogin omistamista. Joten voit tehdä mitä haluat, ja sillä on paljon mahdollisuuksia ansaita rahaa.

Voit näyttää CPC- ja CPM-mainoksia ja bannereita sivustollasi, mikä voi tuoda sinulle rahaa. Myös yksityisten mainosten näyttäminen on vaihtoehto. Digitaalisten tuotteiden myynti, kumppanilinkkien käyttäminen, jäsenyyden tai sponsoroitujen viestien myynti ovat erinomaisia ​​tapoja ansaita rahaa blogin kautta.

Jos haluat oppia lisää, katso kuinka ansaita rahaa bloggaaminen.

Voinko suunnitella blogin, jolla ei ole teknisiä taitoja?

Vastaus tähän kysymykseen olisi täysin erilainen muutama vuosi sitten. Mutta tänään on mahdollista suunnitella blogi, jolla ei ole teknisiä taitoja. Monet alustat, kuten Wix ja Squarespace, ovat ottaneet käyttöön visuaalisia rakentajia, joiden avulla voit vetää ja pudottaa verkkosivustoelementtejä haluamaasi paikkaan, kunnes saat haluamasi sivuston..

Toisaalta WordPressillä on enemmän kuin muutama sivunrakentaja. Jos yhdistät premium-teemoja, voit suunnitella ammattimaisen sivuston kirjoittamatta yhtä koodiriviä.

Kuinka luon mukautetun sähköpostiosoitteen blogiini?

Jos sinulla on mukautettu verkkotunnus verkkosivustollesi, mukautetun sähköpostiosoitteen luominen on vain muutaman napsautuksen päässä, jos käytät Bluehostia. Sinun tarvitsee vain kirjautua sisään BlueHost cPaneliin ja avata Lisäasetukset-välilehti. Sieltä löydät sähköpostitilit-asetuksen, jossa sinun on napsautettava Luo-painiketta luodaksesi mukautetun sähköpostiosoitteesi. Sen jälkeen olet valmis aloittamaan uuden sähköpostiosoitteesi käytön.

Jos tarvitset lisää vaihtoehtoja räätälöityjen sähköpostiosoitteiden suhteen, voit tarkistaa ja oppia määrittämään mukautetun sähköpostin G Suiten tai jonkin sen vaihtoehdon, kuten Zoho, Microsoft 365, Fastmail, ProtonMail, Pobox tai Rackspace Email, avulla. nimeä muutama.

Kuinka keksin hyviä ideoita blogi-viesteihini?

Aluksi blogiviestien ideoiden keksiminen voi olla suhteellisen helppoa. Olet todennäköisesti aloittanut blogin, jolla on mielessäsi joitain käsitteitä, ja näiden muutamien ensimmäisten kohtien kattaminen ei ehkä ole haaste. Kun siirryt tielle, ainutlaatuisen ja jännittävän blogitekstin luominen tulee entistä vaikeammaksi. Tämä pätee erityisen hyvin, jos välität blogistasi ja haluat hyödyntää sitä parhaalla mahdollisella tavalla.

Kun jäät jumiin, sinun pitäisi nähdä, onko asiantuntija-alueellasi avoimia tai osoittamattomia kysymyksiä, jotka voit ratkaista. Olisi apua, jos mietit myös näkökulman muuttamista; Sen sijaan, että kirjoittaisit yleisestä ongelmasta, yritä kirjoittaa henkilökohtaisesta kokemuksesta, joka houkuttelee yleisöä. Tutki myös avainsanoja ja katso, mistä ihmiset ovat kiinnostuneita. Jos voit yhdistää nämä avainsanat jotain ainutlaatuista sinulle, suositun blogin lähettäminen on vain kulman päässä.

Sinun on myös aina tunnettava yleisö ja kirjoitettava haluamistaan ​​juttuista. Jos et vieläkään tunne yleisöäsi, voit alkaa kysyä heiltä blogi-viestejä, kyselyjä tai sosiaalista mediaa.

Ne ovat vain joitain ideoista; Lisätietoja saat kohdasta Kuinka valita mitä blogiin kirjoittaa (esimerkkejä viruksen otsikoista).

johtopäätös

Vaikka sinulla on useita vaihtoehtoja WordPress-blogin käynnistämisessä, suosittelemme menemään itse isännöidyn version mukana Bluehostissa. Niinkin alhaisella kuin 2,75 dollarilla kuukaudessa, sinulla voi olla täysi hallinta sivustossasi. Oman blogisi ylläpitämisessä ei käytännössä ole mitään rajoituksia, eikä sinun tarvitse huolehtia kaupallistamisvaihtoehdoista tai teemoista ja laajennuksista, joita halusit käyttää.

Kyllä, koko blogin hallitseminen vie enemmän aikaa omallasi, ja joskus kolmannen osapuolen teemoihin ja laajennuksiin liittyy ongelmia. Mutta loppujen lopuksi voit olla varma, että tiedät, että tämä on blogiisi, ja että voit tehdä sen avulla mitä tahansa haluat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map