Kuinka hallita otteita WordPressissä

Kuinka hallita otteita WordPressissä


Ote on viestiyhteenveto, jota käytetään kuvaamaan artikkeliasi muutamassa lyhyessä lauseessa. Nämä kuvaukset ovat loistava tapa antaa kävijöille nähdä viestin aiheen ja päättää, ovatko he kiinnostuneita lukemaan muun tekstin ennen painikkeen napsauttamista. Se on myös erinomainen työkalu RSS-lukijoille.

WordPressissä otteet voivat olla manuaalisia tai automaattisia, ja ne eroavat hiukan kiusanteoista (teksti ennen <–more–> tag) vain siksi, että WordPress käsittelee niitä eri tavalla. Jos et kirjoita omaa otetta, WordPress tekee yhteenvedon automaattisesti ja ottaa ensimmäiset 55 sanaa viestistäsi.

Tässä artikkelissa aiomme näyttää sinulle kuinka hallita otteita WordPressissä. Jos jatkat lukemista, voit oppia:

 • Kuinka muuttaa otteen pituutta WordPressissä
 • Muuta oletuskatkelman pituutta eri luokille
 • Lisää “Lue lisää” -linkki otteen loppuun
 • Näytä otteet WordPress-sivuilla
 • Hallitse WordPress-otteita Advanced Excerpt -laajennuksella

Kuinka muuttaa otteen pituutta WordPressissä

Jos olet uusi WordPress-palvelu ja yrität nyt löytää oma katkelma, johon haluat kirjoittaa manuaalisen yhteenvedon, et todennäköisesti löytänyt yhtään. Tämä johtuu siitä, että otteet on oletusarvoisesti piilotettu. Napsauta -painiketta, jotta tekstilaatikko näkyy, kun muokkaat viestiä tai kirjoitat uutta “Näyttöasetukset” joka löytyy sivun yläosasta, jossa sinun on tarkistettava ”Ote”. Nyt olet valmis vierittämään viestin alla ja kirjoittamaan otteesi.

Mutta kuten voit nähdä, ei ole vaihtoehtoa, joka yksinkertaisesti muuttaisi otteen pituutta. Se on luultavasti yksi syy, miksi luet tätä artikkelia, ja muutaman seuraavan rivin aikana aiomme näyttää sinulle nopean ja yksinkertaisen tavan tehdä se.

 1. Mene Ulkonäkö-> Toimittaja
 2. Etsi oikealta puolelta function.php-tiedosto tai avaa tiedosto FTP-asiakkaalta
 3. Kopioi ja liitä seuraava toiminto:
 4. toiminto my_excerpt_length ($ pituus) {
  paluu 110;
  }
  
  add_filter ('otteen_pituus', 'minun_osaamisen_pituus');
  
 5. Tallenna muutokset, joiden jälkeen otteissasi on enintään 110 sanaa 110 sanaa

Tietenkin, voit vapaasti muuttaa numeron mihin tahansa kokonaislukuun. Mutta muista, että puhumme yhteenvetoista – et halua, että yhteenveto on liian lyhyt, mutta sinun ei tarvitse liioitella. Voit aina laittaa “lue lisää” -linkin jokaisen otteen jälkeen.

Jos haluat vielä enemmän hallita otteitasi, sinun tulee harkita Advanced Excerpt -laajennusta, joka pystyy suorittamaan saman työn joillakin lisäominaisuuksilla, plus sinun ei tarvitse käsitellä koodia ja PHP-tiedostoja.

Muuta oletuskatkelman pituutta eri luokille

WordPress-blogissa vietetyn ajan kuluttua jotkut kategoriat saattavat tarvita enemmän sanoja katkelmiin ja jotkut lyhyempiin. Joten, anna meidän näyttää sinulle kuinka muuttaa luokkakatkelman pituutta.

Ensimmäisessä esimerkissä voit valita yhden kategorian, jolle haluat asettaa eri otteen pituuden. Valitse kyseinen luokka, määritä sanojen määrä katkelmalle ja sanojen lukumäärä kaikille muille luokille:

 1. Avaa function.php
 2. Kopioi ja liitä tämä toiminto:
 3. funktio excerpt_length_category (pituus $) {
  if (luokassa ('arvostelut')) {
  paluu 20;
  } muuta {
  paluu 60;
  }
  }
  add_filter ('katkelman pituus', 'katkelman pituus_luokka');
  
 4. Muuta luokan nimeä 2: ssäND linja
 5. Muuta katkelmien (sanojen lukumäärää) luokkaa rivillä 3
 6. Muuta rivin 5 kaikkien muiden luokkien pituutta
 7. Tallenna muutokset

Vaikka tämä on enemmän kuin tarpeeksi, jotta voidaan muuttaa katkelman pituutta yhdestä luokasta, joka häiritsee sinua, se ei auta sinua paljon, jos tarvitset määritä pituus useille luokille kerralla. Tällöin tarvitset seuraavaa:

funktio excerpt_length_category (pituus $) {
if (luokassa ('arvostelu')) {
paluu 35;
} elseif (luokassa (ryhmä ('Uutiset', 'Videot', 'Toimitus'))))) {
paluu 60;
} muuta {
palata 55;
}
}
add_filter ('katkelman pituus', 'katkelman pituus_luokka');

Tämän toiminnon avulla voit asettaa eri katkelmien pituudet eri luokille ja antaa silti valita oletusluokan.

Lisää “Lue lisää” -linkki otteen loppuun

Sen sijaan, että näyttäisit koko viestin kotisivullasi, otteiden avulla voit näyttää vain osan siitä, mikä voi saada käyttäjän kiinnostumaan artikkelista.

Kun käyttäjät näkevät otsikkosi, kuvan ja otteen viestistäsi, sinun on ilmoitettava heille, että he voivat lukea lisätietoja aiheesta seuraamalla artikkelisi linkkiä. Jos kysyt meiltä, ​​esillä olevan kuvan pitäisi aina johtaa pääartikkeliin, mutta sinun pitäisi myös antaa lukijoillesi seurata Lue lisää -linkkiä tai painiketta.

Lisätä

Jos WordPress-teemallasi ei ole jo ominaisuutta, sinun on luotava se itse. Tässä opetusohjelman osassa aiomme näyttää, kuinka voit lisätä “Lue lisää” -linkin nopeasti jokaisen otteen loppuun:

 1. Avaa function.php
 2. Kopioi ja liitä koodi:
 3. function excerpt_readmore ($ lisää) {
  palata '... ID). '"class =" readmore ">'. 'Lue lisää'. '';
  }
  
  add_filter ('excerpt_more', 'excerpt_readmore');
 4. Vaihda teksti, jos haluat
 5. Lisää toinen luokka, jos haluat muotoilla linkin eri tavalla
 6. Tallenna muutokset

Siinä oikeasti kaikki on. Kun olet tallentanut muutokset, jokainen WordPress-verkkosivustosi ote saa nyt “Lue lisää” -tekstin (tai mitä kirjoitit yllä olevaan koodiin), jolla on linkki alkuperäiseen viestiin, joka liitetään siihen automaattisesti.

Voit tarkistaa tuloksen avaamalla kotisivusi, blogrollin tai missä tahansa, missä näytät viestin otteita.

Jos haluat hallita enemmän otteita tai et halua sekoittaa mukautettuja toimintoja, tutustu Advanced Excerpt -laajennukseen.

Näytä otteet WordPress-sivuilla

Oletuksena WordPress ei sisällä katkelmia sivuilla. Se on melko kohtuullista, koska sivut on tehty erilaisiksi kuin viestit. Mutta joissakin tapauksissa tarvitset otteita myös sivuillasi.

Koska tätä ei ole helppoa sallia, ts. Ei ole valintaruutua, jota voit napsauttaa napsauttaaksesi otteita sivuille, osoitamme sinulle toisen helpoimman tavan tehdä se.

Ei, et tarvitse laajennusta, eikä sinun tarvitse käydä yksityiskohtaisia ​​määrityksiä. Seuraavissa riveissä näytämme sinulle todella lyhyen toiminnon, joka tekee työn puolestasi.

Näytä otteet sivuilla:

 1. Avaa function.php
 2. Kopioi ja liitä koodinpätkä:
 3. toiminto wploop_pages_excerpt () {
  add_post_type_support ('sivu', 'ote');
  }
  add_action ('init', 'wploop_pages_excerpt');
 4. Tallenna muutokset

Se ei todellakaan ole niin yksinkertaista kuin valintaruudun napsauttaminen, mutta se ei ollut paljon vaikeampaa, eikö niin? Nyt kun olet kopioinut koodin, voit navigoida millä tahansa sivulla testataksesi ominaisuutta.

Todennäköisesti sinulla ei ole sivun sisällön alla näkyvää otetta heti. Mutta älä huolestu – sinun on sallittava vain otteen näyttäminen sivulla:

 1. Vieritä sivun yläreunaan
 2. Etsi ”Näyttöasetukset” -välilehti ja avaa se
 3. Etsi ”Ote” -valintaruutu ja merkitse se

No, näyttää siltä, ​​että valintaruutu oli mukana prosessissa kokonaan!

Voit nyt vierittää alas ja kirjoittaa otteen sivustasi. Tämän tyyppiset koodinpätkät voivat todella auttaa paljon, totta?

Hallitse WordPress-otteita Advanced Excerpt -laajennuksella

HINTA: Ilmainen

Advanced Excerpt -laajennus WordPressille

Kun olet asentanut ja aktivoinut tämän ilmaisen laajennuksen, voit valita useita vaihtoehtoja katkelmien hallitsemiseksi:

 • Otteen pituus – valitse merkinnät tai sanat, jotka näytetään otteessa
 • sananheitto – valitse HTML-symboli, joka näytetään artikkelin poistetun osan sijasta. Oletusarvon mukaan & hellip käytetään kolmen pisteen näyttämiseen. Jos et tunne koodia, voit löytää lisää niistä tässä
 • Viedä loppuun – valitse, kuinka haluat otteesi valmistua. Jos annat WordPressin laskea merkkien lukumäärän, sana voidaan katkaista keskeltä tai lauseesi saattaa loppua keskeneräiseksi. Jos haluat täydellisen otteen, voit lopettaa kokonaisella lauseella, mutta huomaa, että se tarkoittaa myös hieman pidempää yhteenvetoa
 • Lue lisää linkki – valitse, haluatko “lue lisää” -linkkiä näkyvän otteen lopussa
 • Ei mukautettuja otteita – Jos valitset tämän vaihtoehdon, laajennus tuottaa automaattisesti otteen, vaikka siellä saattaa olla jo kirjoitettu mukautettu versio
 • Poista lyhyet koodit – Joskus joudut käyttämään lyhytkoodia artikkelin alussa. Mutta se ei tarkoita, että haluat lyhytkoodin näkyvän otteessa. On suositeltavaa jättää tarkistus päälle ja poistaa lyhyet koodit otteestasi
 • Suodattaa – Valitse teemasta riippuen toiminto, jota käytetään katkelmien näyttämiseen. Jotkut teemat käyttävät_excerpt () -alustaa, kun taas jotkut teemat_content () -toimintoa. Näissä kahdessa voi olla jopa yhdistelmä yhdessä teemassa, joten jätä molemmat valittuiksi, jos et ole varma tekemästäsi
 • Poista käytöstä – mistä tahansa syystä haluat ehkä jättää otteen joillakin sivuilla (esimerkiksi etusivullesi tai tag-arkistolle). Valitse mihin haluat poistaa laajennuksen

Hallitse WordPress-otteita Advanced Excerpt -laajennuksella

Jos haluat lisätietoja laajennuksesta ja sitä tukevasta koodista (jota voidaan helposti muokata), käy laajennuksen wiki lisätietoja varten.

johtopäätös

Vaikka yhteenvedot saattavat kuulostaa tärkeiltä aloittelijoille-bloggaajille, on tärkeää, että otteet ovat järjestyksessä. Kirjoitatko yhteenvedot jokaisesta viestistä tai annatko WordPressin käsitellä asioita, se on sinun tehtäväsi, mutta muista käsitellä otteet ajoissa. Toivottavasti tämä opetusohjelma auttaa sinua räätälöimään otteita haluamallasi tavalla. Jos sinulla on kysyttävää, kirjoita kommentti ja autamme mielellämme.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map