Kuinka asentaa WordPress CMS

miten asennettava-wordpress.png


WordPress on suosituin CMS (sisällönhallintajärjestelmä). Kaikki tietävät sen, eikä WordPress-blogin perustaminen ole niin vaikeaa, koska ympäri maailmaa on miljoonia käyttäjiä, jotka voivat taata sen.

Jos et vieläkään tunne CMS: ää, pyydämme sinua oppimaan lisää WordPressistä. Ennen kuin pääset kohtaan, jossa asennat WordPressin, sinun pitäisi myös tietää WordPress.orgin ja WordPress.comin väliset erot. Tänään keskitymme itse isännöimään versioon ja näytämme kuinka asentaa WordPress itse.

Käyttäjät, joilla ei ole teknistä kokemusta, voivat pelotella asennusprosessin. Mutta ennen kuin aloitat harhautumisen, meidän on kerrottava, että jopa täydellinen aloittelija voi asentaa WordPressin vain muutamassa minuutissa. Se vie muutaman vaiheen, mutta opastamme sinut läpi koko prosessin.

Ennen kuin asennat WordPressin

Vaikka WordPress on avoimen lähdekoodin alusta, joka tarkoittaa, että voit saada sen ilmaiseksi, on joitain asioita, jotka sinun tulee valmistella (ja maksaa) ennen WordPressin asentamista. Jotta sivustosi pystyy toimimaan, tarvitset web-hosting-palveluntarjoajan ja sivuston verkkotunnuksen.

On olemassa monia hosting-yrityksiä, jotka erikoistuvat WordPressiin. Niinkin alhainen kuin 2,75 dollaria kuukaudessa, voit saada tilaa palvelimella uuden blogin ja valitsemasi verkkotunnuksen ylläpitämiseksi. Koska vaihtoehtoja on kymmeniä ja jopa enemmän isäntäyrityksiä, emme pysty kattamaan kaikkia tätä opetusohjelmaa. Sen sijaan meidän on oletettava, että olet jo maksanut isännöinnistä ja olet valmis aloittamaan asennuksen.

Vaikka suurin osa hosting-yrityksistä tukee WordPressiä, virkamies WordPress-verkkosivusto suosittelee Bluehostia luotettavimpana palveluntarjoajana. Bluehost antaa sinun aloittaa WordPress-blogin niin vähän kuin 2,75 dollaria kuukaudessa! Bluehost tarjoaa jopa halvimman vaihtoehdon Ilmainen verkkotunnus, SSL-sertifikaatti, joka tekee sivustostasi turvallisemman, mahdollisuus asentaa WordPress muutamalla napsautuksella ja 24/7 tuella.

Bluehost -rekisteröintiprosessi

 • Siirry Bluehostin kotisivulle
 • Valitse ”Aloita nyt” -vaihtoehto
 • Valitse suunnitelma
 • Kirjoita verkkotunnuksesi

Asenna WordPress

Kun olet luonut profiilin Bluehostilla, voit kirjautua sisään ja alkaa käyttää kaikkia valitsemiasi ominaisuuksia. Hienoa Bluehostissa on, että sen mukana tulee Yhden napsautuksen asennusohjelma WordPressille. Sen sijaan, että sekoittaisit tiedostoja ja tietokantoja, voit asentaa WordPressin ja perustaa blogin muutamassa minuutissa..

 • Kun kirjaudut sisään, mene cPaneliin
 • Siirry kohtaan “MOJO Marketplace”
 • Valitse yhden napsautuksen asennukset
 • Etsi ja napsauta WordPress-kuvaketta
 • Napsauta Käynnistä-painiketta
 • Valitse toimialue, johon haluat asentaa WordPressin
 • Näytä lisäasetukset ja luo yksilöllinen järjestelmänvalvojan tili WordPressille
 • Hyväksy käyttöehdot valitsemalla valintaruutu
 • Napsauta “Asenna nyt” -painiketta
 • Odota asennuksen valmistumista

Ja siinä kaikki! Voit nyt siirtyä WordPress-kirjautumissivulle ja aloittaa uuden WordPress-blogin käsittely.

Kuinka asentaa WordPress manuaalisesti

Kuten kaikki muutkin ohjelmistot, WordPress voidaan asentaa manuaalisesti siirtämällä tarvittavat tiedostot ja määrittämällä ympäristö. Mutta suosionsa takia kokeneet ihmiset ovat kehittäneet erilaisia ​​selainsovelluksia, jotka voivat asentaa WordPressin sinulle muutaman käyttäjäystävällisen vaiheen avulla. Tässä opetusohjelmassa aiomme näyttää sinulle kuinka asentaa WordPress manuaalisesti ja miten se tehdään käyttämällä yhtä suosituimmista asennusohjelmista.

 • Kuinka asentaa WordPress Softaculous-asennusohjelman kanssa
 • Kuinka asentaa WordPress manuaalisesti (edistyneempi)

Kuinka asentaa WordPress Softaculous-asennusohjelman kanssa

Softaculous on yksi suosituimmista komentosarjakirjastoista, jonka avulla käyttäjät voivat nopeasti asentaa erilaisia ​​kaupallisia ja avoimen lähdekoodin ohjelmistoja ilman teknistä tietoa. Yli viisikymmentä ilmaisella versiolla saatavilla olevista sovelluksista WordPress löytyy ensimmäisestä sijainnista.

Koska Softaculous tarvitsee järjestelmänvalvojan aluetta, kuten cPanel, toimiakseen oikein, ensimmäinen asia on kirjautua sisään cPaneliin:

 1. Mene https://www.verkkotunnus.com/sivusto, https://www.verkkotunnus.com:2083 tai https: // server-IP-osoite: 2083
 2. Kirjoita käyttäjänimi ja salasana
 3. Napsauta “Kirjaudu” -painiketta

cPanel-kirjautuminen

Onnistuneen kirjautumisen jälkeen yritä olla pelottelematta cPanel. Tämä ohjauspaneeli sisältää yleensä lukemattomia asetuksia, jotka antavat sinulle pääsyn kaikkeen palvelimeen liittyvään. Unohda kaikki muut vaihtoehdot ja keskity Softaculous-asennusohjelmaan, joka auttaa sinua WordPressin asentamisessa.

Löydä Softacoulus-välilehti vierittämällä se kokonaan alas (useimmissa tapauksissa Softaculous on yksi viimeisimmistä välilehdistä cPanelissa) ja avaa WordPress-komentosarja.

Jos olet kiinnostunut yksityiskohdista, voit vaihtaa välilehtien välillä nähdäksesi kuvakaappauksia, esittelyä, arvioita ja muuta WordPress-komentosarjasta asennusohjelmassa. Kun olet valmis, napsauta “Asenna nyt” -painiketta tai siirry ensimmäiseen “Asenna” -välilehteen.

Ohjelmiston asennus

Ohjelmiston asennus

Valitse protokolla, jota käytetään uudessa sivustossasi. Oletusarvoisesti asetus näyttää HTTP-protokollan. Mutta jos sinulla on SSL-varmenne sivustollesi, joka tekisi sivustosta turvallisemman, valitse tässä HTTPS-protokolla. Voit myös päättää, käytätkö www-osoitetta osoitteen edessä. Jos et ole varma tästä kaikesta, kysy lisätietoja palveluntarjoajalta tai jätä HTTP-protokolla nyt, koska kaikkea on mahdollista muuttaa myöhemmin.

Valitse toimialue, johon haluat asentaa WordPressin. Jos tämä on ensimmäinen sivustosi, sinulla on todennäköisesti vain yksi ostanut verkkotunnus, joten pidä se valittuna. Mutta jos sinulla on useampia kuin yksi verkkotunnus, ole varovainen päättäessäsi, missä WordPress asennetaan.

Valitse hakemisto, johon haluat asentaa tiedostot. Asenna WordPress juurihakemistoon jätä tämä kenttä tyhjäksi. Jos tämä on ainoa sivusto, jolla sinulla on palvelimella, suosittelemme tämän kentän tyhjentämistä.

Sivuston asetukset

Sivustoasetukset

Valitse sivustollesi nimi ja anna lyhyt kuvaus. Koska nämä ovat vaihtoehdot, joita voit nopeasti muuttaa WordPress-asetuksista milloin tahansa, älä pura päätäsi liikaa kirjoittamiseen tällä hetkellä.

Jos aiot aktivoida WordPress-monisivuston, tämä on paikka valintaruutuun. Jos et tiedä, mikä on monisivusto, ja tämä on ensimmäinen luomasi WordPress-blogi, jätä vaihtoehto valintana.

Järjestelmänvalvojan tili

Järjestelmänvalvojan tili

Luo nopeasti järjestelmänvalvojan tili, jonka avulla voit kirjautua sivustoosi ja aloittaa sen käsittely. Ehdotamme korvata tavanomainen “järjestelmänvalvojan” käyttäjänimi turvallisuussyistä ja valita ainutlaatuinen, joka edustaa sinua. Käytä esimerkiksi nimesi tai lempinimesi.

Luo profiilillesi salasana ja varmista, että kukaan muut kuin sinä tiedät sen. Jos et ole tällä hetkellä luova keksimään vahvaa salasanaa, napsauta pienen näppäimen kuvaketta oikealla puolella. WordPress generoi sitten automaattisesti vahvan salasanan, joka sisältää erilaisia ​​kirjaimia, numeroita ja merkkejä, luodakseen turvallisen salasanan, jota on vaikea arvata.

Ennen kuin lisäät sähköpostiosoitteesi seuraavaan kenttään, muista tai kirjoita käyttäjänimi ja salasana muistiin, sillä sinun on käytettävä niitä kirjautuaksesi blogiin asennuksen jälkeen.

Valitse kieli

Valitse kieli

Vaikka englanti on WordPressin oletuskieli, voit muuttaa sen täällä. Valitse mikä tahansa muu käytettävissä oleva kieli luettelosta.

Valitse laajennus (t)

Valitse laajennukset

Softaculous-asennusohjelma saattaa tarjota yhden tai useita laajennuksia, jotka voidaan asentaa samanaikaisesti WordPressin kanssa. Suosittelemme, että ohitat tämän vaihtoehdon, koska voit asentaa laajennukset aina manuaalisesti. Mutta jos on plugin, jota olet aiemmin käyttänyt muilla sivustoilla ja haluat jatkaa käyttöä, valitse sen nimen vieressä oleva ruutu.

Edistyneet asetukset

Edistyneet asetukset

Nämä lisäasetukset vaikuttavat tietokantoihin, joita WordPress käyttää toimimaan oikein. Oletuksena Lisäasetukset piilotetaan. Jos olet aloittelija etkä ymmärrä näitä vaihtoehtoja, suosittelemme ohittamaan ne kokonaan.

Täällä voit kirjoittaa mukautetun tietokannan nimen ja etuliitteen. Mutta ne, jotka Softacoulus on luonut, ovat enemmän kuin riittäviä ja turvallisia käyttää, joten niitä ei tarvitse muuttaa.

Jos et halua saada ilmoituksia päivityksistä, valitse vaihtoehto.

Asennusohjelma antaa sinun valita asetukset WordPressin, laajennusten ja teemojen automaattiseksi päivittämiseksi. Vaikka se saattaa kuulostaa hyvältä idealta, suosittelemme, että pidämme nämä vaihtoehdot merkitsemättöminä. Automaattiset päivitykset voivat joskus aiheuttaa ongelmia, ja voit kadottaa kaikki tiettyihin teemiin ja laajennuksiin tekemäsi muutokset. Voit aina kytkeä ne takaisin päälle aina.

Valitse varmuuskopiopaikka (suosittelemme jättämään oletusaseman) ja valitse, haluatko asentajan luoda varmuuskopioita sivustostasi automaattisesti. Jos sinulla on vaihtoehto, tarkista se vapaasti. Kun olet päättänyt, kuinka usein haluat luoda varmuuskopioita, voit rentoutua tietäen, että voit palata ajoittain vanhoihin asetuksiin, jos sivustollesi tapahtuu jotain huonoa. Jos valitset numeron varmuuskopioinnin vieressä, Softaculuos seuraa varmuuskopioiden määrää. Jos raja saavutetaan, vanhin varmuuskopio poistetaan automaattisesti uuden tilaa varten. Valitse numero sen mukaan, kuinka paljon tilaa sinulla on palvelimella.

Valitse teema

Valitse teema

Jo ennen WordPressin asentamista sovellus voi valita teeman, joka aktivoituu uudessa blogissa. Vaikka voit valita yhden täältä, tämä on valinnainen, koska voit aina asentaa uusia teemoja WordPressin kautta milloin tahansa.

Asentaa

Asenna-painike

Ennen kuin napsautat “Asenna” -painiketta, käy läpi kaikki vaihtoehdot vielä kerran ja tarkista, ovatko kaikki tiedot oikein. Vieritä sitten takaisin alas, kirjoita sähköpostiosoitteesi, jos haluat saada lisätietoja, ja napsauta painiketta.

Voit nyt siirtyä ilmaiseksi http://yoursite.com missä sinun pitäisi nähdä uusi verkkosivusto. Kirjaudu sisään sivustoosi luomallasi järjestelmänvalvojan käyttöoikeustiedoilla avaamalla http://yoursite.com/wp-admin.

Kuinka asentaa WordPress manuaalisesti

Toisin kuin asennusohjelman käyttäminen, joka tekee käytännössä kaiken puolestasi, WordPress on mahdollista asentaa itse. WordPressin manuaalinen asennus vie vain muutaman vaiheen, mutta se on vain vähän monimutkaisempi kuin Softaculousin kaltaisen asentajan käyttäminen..

Koska manuaalinen asennus voidaan jakaa muutamiin segmentteihin, siirrytään askel kerrallaan kaiken helpottamiseksi. Valmis?

Lataa WordPressin uusin versio

Lataa WordPress

 1. Mene wordpress.org/download
 2. Napsauta oikealla puolella olevaa sinistä “Lataa WordPress” -painiketta
 3. Tallenna WordPressin uusin versio mihin tahansa tietokoneesi sijaintiin
 4. Odota lataamista loppuun
 5. Pura ZIP-tiedosto (sinulla pitäisi olla yksi kansio nimeltä “wordpress”)

Lataa WordPress palvelimellesi

Tämä vaihe edellyttää yhteyden muodostamista FTP-palvelimeen. Ennen yhteyden muodostamista sinulla olisi oltava FTP-käyttäjätiedot palveluntarjoajalta. Yleensä saat kaikki yksityiskohdat tervetuliaisviestissä, kun olet rekisteröinyt tilin isäntäyrityksessä. Jos et löydä sähköpostia, tietojen pitäisi olla saatavilla cPanelissa.

FTP-tilit cPanelissa

 1. Vierailla https://www.yourdomain.com:2083 tai https: // server-IP-osoite: 2083
 2. Kirjaudu sisään cPaneliin
 3. Siirry Tiedostot-luokkaan
 4. Avaa FTP-tilit -työkalu
 5. Vieritä alas kaikkien FTP-tilien luetteloon
 6. Etsi järjestelmänvalvojan FTP-tili
 7. Napsauta ”Configure FTP Client”, niin näet käyttöoikeustiedot

Jos sinulla ei ole FTP-tiliä, voit luoda sen samalta sivulta.

Kun käyttöoikeustiedot ovat valmiina, on aika lähettää WordPress-tiedostot uudelle palvelimelle:

 1. Avata FileZilla tai mikä tahansa muu FTP-asiakas
 2. Yhdistä FTP-palvelimeen
 3. Valitse kaikki aiemmin lataamasi ja puretut WordPress-kansion tiedostot
 4. Vedä valitut tiedostot tietokoneesta palvelimella olevaan public_html- tai www-kansioon

Luo MySQL-tietokanta:

WordPress käyttää tietokantoja sisällön hallintaan. Jotta kaikki toimisi, seuraava askel on luoda MySQL-tietokanta ja käyttäjä:

Luo uusi tietokanta

Lisää uusi käyttäjä

 1. Siirry cPaneliin: http://yourdomainname.com/cpanel
 2. Avaa MySQL-tietokannat
 3. Kirjoita valitsemasi tietokannan nimi
 4. Napsauta Luo tietokanta -painiketta
 5. Vieritä alas kohtaan MySQL-käyttöliittymä
 6. Kirjoita käyttäjänimi, salasana ja napsauta “Luo käyttäjä” -painiketta

Asennuksen loppuun saattaminen

Tämä on viimeinen vaihe. Sinun on annettava muutama tieto tietokannasta ja sivustostasi.

Kuinka asentaa WordPress manuaalisesti

 1. Avaa selain ja mene http://yourdomain.com
 2. Valitse kieli, jota haluat käyttää sivustolla
 3. Valmista seuraavat tiedot: luomasi tietokannan nimi, käyttäjänimi ja salasana
 4. Isäntän tulisi pysyä “localhostina” useimmissa isäntäyrityksissä
 5. Valitse mikä tahansa taulukon etuliite tai jätä oletus
 6. Napsauta “Let ‘go” -painiketta
 7. Kirjoita kaikki tietokannan tiedot ja napsauta Lähetä
 8. Napsauta “Suorita asennus” -painiketta
 9. Kirjoita sivustosi otsikko, valitse käyttäjänimi ja salasana WordPress-kirjautumiseen. Kirjoita sähköpostiosoite ja tarkista, haluatko hakukoneiden indeksoivan uutta verkkosivustoasi
 10. Napsauta “Asenna WordPress”
 11. Kirjaudu sisään ja nauti uudesta sivustostasi

johtopäätös

Vaikka WordPressin asentaminen saattaa tuntua monimutkaiselta, totuus on, että jokainen pystyy aloittamaan blogin omillaan. Joko päätät käyttää Softaculousin kaltaista asennusohjelmaa tai siirtää tiedostoja manuaalisesti, uuden sivuston pitäisi olla asennettuna muutamassa minuutissa. Kun WordPress on asennettu, hauska voi alkaa ja voit alkaa muokata verkkosivustoa yksityiskohtaisesti. Onnea!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map