Kuinka asentaa laajennuksia WordPressiin

miten asennettava-WordPress-plugins.png


WordPress-laajennukset voivat laajentaa blogiasi nopeasti ja tehdä siitä paremman paikan sekä sinulle että kävijöille. Vaikka WordPress-blogi on teknisesti mahdollista ilman edes yhtä aktiivista laajennusta, on todennäköistä, että järjestelmänvalvojat tarvitsevat ainakin muutaman heistä edes blogin perustamiseen. Ajan myötä lisäosien tarve kasvaa jatkuvasti. Siksi uuden verkkovastaavana sinun täytyy vain osata asentaa WordPress-laajennukset.

Kuten kaikessa muussakin, WordPress-kehittäjät olivat kiinnostuneita luomaan käyttäjäystävällinen ympäristö. Joten vaikka laajennusten asennus saattaa kuulostaa kauhistuttavalta jollekin, joka tapaa WordPressin ensimmäistä kertaa, poistakaamme pelkosi. Tänään osoitamme sinulle kaksi aloittelijaystävällistä tapaa asentaa plugins ja yksi hieman edistyneempi.

 • Käytä WordPress-hakutoimintoa
 • Lataa suoraan plugin WordPressistä
 • Lataa laajennus FTP: n kautta (edistyneempi)

Ennen kuin asennat laajennuksen, sinun pitäisi tietää, että vain WordPressin itse isännöimä versio sallii uusien laajennusten asentamisen. Jos sinulla ei ole vaihtoehtoja uusien laajennusten asentamiseen, käytät todennäköisesti WordPress.com-palvelua tai sinulla ei ole oikeita käyttäjän oikeuksia.

Asentaaksesi laajennuksia virallisesta WordPress-hakemistosta sinun ei tarvitse vaeltaa pois kojelaudasta. Kehittäjät olivat ystävällisiä esitellessään hakukentän, jonka avulla voit selata kaikkia arkistossa olevia laajennuksia. Täällä voit myös lukea muutama lisätietoja jokaisesta laajennuksesta ja tietysti asentaa sen suoraan luettelosta.

Siirry vasemmalla puolella admin-paneeliin Laajennukset -> Lisää uusi

Kuinka etsiä WordPress-laajennuksia

Jos katsot sivun yläosaa, löydät useita välilehtiä, joiden avulla voit vaihtaa käytettävissä olevien laajennusten luetteloa:

 • Esittelyssä – muutama WordPressin suosittelema laajennus. Sivun alaosasta voit etsiä laajennuksia tunnisteiden perusteella
 • Suosituin – Koko laajennusluettelo suositusten mukaan lajiteltuina (laajennuksia on yli 40 000)
 • Suositus – ehdotetut laajennukset, jotka perustuvat jo asennettuihin muihin laajennuksiin
 • Suosikki plugins – jos merkitsit plugins suosikki WordPress.org, ne näkyvät tässä välilehdessä
 • Haku – kirjoita avainsana ja etsi lisäosat, jotka täyttävät ehdot

Asenna laajennus

Jos käytät mitä tahansa välilehteä ja toimintoa, sinulla on lopulta luettelo sopivista laajennuksista, jotka ovat käytettävissä asennusta varten. Oletetaan esimerkiksi etsiä ilmainen Under Construction Page -laajennus, joka voi luoda kauniin huoltosivun kävijöillesi. Jos napsautat laajennuksen nimeä tai seuraat ”lisätiedot” -linkkiä, WordPress avaa ponnahdusikkunan, jossa on lisätietoja tästä laajennuksesta.

Samoin voit nähdä sen kehittäjän, luokituksen, aktiivisten asennusten määrän (ihmiset, jotka käyttävät tällä hetkellä laajennusta sivustoillaan), viimeisen päivityksen aika ja yhteensopivuustiedot.

 1. Mene Laajennukset -> Lisää uusi
 2. Etsi laajennus luettelosta tai etsi yksi
 3. Katso lisätietoja siitä ennen kuin päätät asentaa laajennuksen
 4. Napsauta “Asenna-painiketta”
 5. Odota muutama sekunti, kunnes oranssit kuvakkeet lopettavat pyörimisen
 6. Napsauta “Aktiivinen” -painiketta

Asenna WordPress-laajennus

Kun laajennus on valmis asennukseen, sinun pitäisi nähdä vahvistusviesti samassa painikkeessa. Sen jälkeen painike muuttaa tarran tilalle ”Activate”. Vaikka olet asentanut ensimmäisen laajennuksen onnistuneesti, se ei silti toimi. Jos haluat saada kaikki sen tarjoamat ylimääräiset toiminnot, napsauta ”Aktivoi” -painiketta.

Kun olet aktivoinut laajennuksen, odota muutama sekunti. Kun olet valmis, WordPress ohjaa sinut kaikkien aktiivisten laajennusten luetteloon. Täältä voit hallita kaikkia sivustollasi olevia laajennuksia, poistaa ne käytöstä, päivittää, siirtyä asetuksiin ja jopa muokata koodia.

Lisäosa on nyt asennettu ja aktivoitu. Jotta voit aloittaa laajennuksen käytön, sinun on siirryttävä sen asetuksiin asettaaksesi se. Koska jokainen laajennus toimii eri tavalla, emme voi kertoa sinulle, missä asetukset näkyvät. Mutta jos olet seurannut esimerkkiämme ja asentanut Under Construction -sivun, sinun pitäisi siirtyä Asetukset -> UnderConstruction aloittaaksesi laajennuksen käytön.

Lataa laajennus WordPress-järjestelmänvalvojan kautta

Muita verkosta löytyviä ilmaisia ​​laajennuksia, samoin kuin palkkio (maksettu) -laajennuksia, ei ole luettelossa. Se tarkoittaa, että et löydä niitä ensimmäisellä menetelmällä. Asentaaksesi laajennuksia virallisen hakemiston ulkopuolelle, sinun on ladattava ne manuaalisesti.

Lataa WordPress-laajennus suoraan

Kaikkien WordPress-laajennusten tulee olla a ZIP-muoto, ja sinun tulisi pitää ne arkistoituina.

 1. Mene Laajennukset -> Lisää uusi
 2. Napsauta sivun yläosassa ”Lataa laajennus” -painiketta
 3. Jos sinulla on .zip-muodossa oleva laajennus, napsauta “Valitse tiedosto” -painiketta
 4. Valitse ZIP-tiedosto tietokoneeltasi
 5. Napsauta “Asenna nyt” -painiketta
 6. Odota muutama sekunti, kunnes WordPress suorittaa asennuksen loppuun

Asenna laajennus FTP-lähetyksen avulla

Hieman edistyneemmille käyttäjille, jotka osaavat työskennellä tiedostonsiirtoprotokollan kanssa, WordPress sallii lisäosien asentamisen kolmannen menetelmän avulla. Se vaatii tiedostojen lähettämistä palvelimelle manuaalisesti ja aktivoimaan sitten laajennuksen järjestelmänvalvojan kautta.

Lataa WordPress-laajennukset FTP: n kautta

 1. Lataa ja asenna ilmaiseksi FileZilla tai mikä tahansa muu FTP-asiakas
 2. Avaa sovellus ja muodosta yhteys FTP-palvelimeesi
 3. Siirry WordPress-kansioon (löytyy yleensä kansiosta www tai public_html)
 4. Avata wp-content / plugins kansio
 5. Pura uusi plugin sieltä (sinulla pitäisi olla yksi uusi kansio nimeltään plugin)
 6. Kirjaudu WordPress-järjestelmänvalvojan hallintapaneeliin
 7. Mene Plugins -> Asennetut plugins
 8. Etsi uusi kohde luettelosta
 9. Napsauta “Aktivoi” -painiketta

johtopäätös

Samoin kuin teemojen asennus WordPressiin, laajennukset voidaan asentaa käyttämällä kolmea eri tapaa. Vaikka kaksi ensimmäistä ovat erittäin aloittelijaystävällisiä ja antavat jokaiselle mahdollisuuden asentaa valitsemasi laajennus nopeasti, kolmas vaatii joitain perustietoja FTP: stä.

Mutta riippumatta tekniikasta, jolla olet asentanut laajennuksen, sinulla pitäisi olla se kaikkien asennettujen laajennusten luettelossa, jossa voit aktivoida tai poistaa käytöstä jokaisen manuaalisesti..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map