Korkein cPanel-opas WordPress-aloittelijoille

cpanel-opas-WordPress-1.png


Jokainen blogi tai verkkosivusto, myös WordPress, tarvitsee isännöintipalveluntarjoajan. Kun olet päättänyt, johon luotat, aloitat blogin ja asennat WordPressin. Kuten todennäköisesti jo tiedät, sivuston hallinta vie sekä aikaa että jonkin verran taitoja. WordPress voi auttaa sinua paljon blogissasi, mutta palvelimellesi tarvitset erilaista apua. Ja tässä cPanel tulee auttamaan sinua.

cPanel on Linux-pohjainen ohjauspaneeli, joka on suunniteltu erityisesti web-hosting-hallintaan. Tämä tehokas paneeli koostuu lukuisista työkaluista, joiden avulla voit hallita verkkosivustoasi monista eri näkökohdista. Siinä on käyttäjäystävällinen graafinen käyttöliittymä, joka on melko intuitiivinen, ja edes ensimmäisillä käyttäjillä ei ole vaikeuksia suorittaa tiettyjä tehtäviä cPanelin kautta. Sinä pystyt Lisätietoja cPanelista sen Wikipedia-sivuilla.

Koska tästä ohjauspaneelista on tullut niin suosittu, että käytännössä jokainen isäntäyritys käyttää sitä, ennemmin tai myöhemmin sinun on opittava tekemään joitain perustoimenpiteitä sen kanssa. Sen sijaan, että käyisimme läpi kaikki tämän valtavan paneelin yksityiskohdat, keskitymme WordPressin aloittelijoihin.

Sisällysluettelo

 1. esittely
 2. Tiedostot
  1. Lataa teemoja / laajennuksia File Manager -sovelluksen avulla
  2. Luo uusi FTP-tili
  3. Luo nopea varmuuskopio
  4. Palauta varmuuskopio
  5. Luo kuvien pikkukuvat
  6. Skaalaa kuvia
  7. Muunna kuvat toiseen muotoon
 3. tietokannat
  1. Luo ensimmäinen tietokanta
  2. Luo ylimääräisiä tietokantoja
  3. Luo taulukko tietokantaan
  4. Viedä
  5. Tuonti
  6. Salli etäkäyttö
 4. verkkotunnukset
  1. Luo lisäysverkkotunnus
  2. Luo aliverkkotunnus
  3. Luo alias
  4. Ohjaa verkkotunnus
 5. Sähköposti
  1. Luo uusi sähköpostitili
  2. Käynnistä Webmail-sovellus
  3. Lisää uusi posti työpöytäsovellukseen
 6. metrics
 7. turvallisuus
  1. Estä IP
  2. Ota Hotlink-suojaus käyttöön
  3. Aktivoi kaivosuojaus
  4. Ota ModSecurity käyttöön
 8. Ohjelmisto
  1. Kuinka asentaa WordPress
 9. Asetukset
  1. Vaihda cPanel-salasana
  2. Vaihda kieli
  3. Vaihda yhteystiedot
  4. Lisää uusi käyttäjä

esittely

Kirjautuaksesi sisään tilillesi, sinun on annettava käyttäjänimi ja salasana. Tämä eroaa WordPress-käyttöoikeustiedoistasi; tilitiedot lähetetään sinulle yleensä sähköpostitse heti, kun olet maksanut isännöintisi. Ja kun olet kirjautunut sisään, hauska voi alkaa.

Kirjaudu sisään cPaneliin käymällä https://www.yourdomain.com:2083 tai https: // server-IP-osoite: 2083

Ensimmäinen asia, jonka huomaat, on kotisivu, joka on koti kaikille käytettävissä oleville työkaluille. Vasemmalla puolella huomaat Tilastot-widget josta löydät kaikki perustiedot palvelimestasi. Täällä voit nähdä verkkotunnuksesi ja kotihakemistosi sijainnin, tiedot viimeisestä kirjautumisesta, tiedot levysi käytöstä, sähköpostitili ja useita muita tilastoja, jotka on aina hyvä tietää.

Oikealta puolelta löydät kaikki työkalut ryhmiteltynä useisiin luokkiin. Nämä luokat voidaan vetää ja pudottaa niiden järjestelemiseksi uudelleen. Löydät todella hyödyllisiä asioita WordPress-sivustollesi. Joten jaotellaan cPanel näihin luokkiin.

Tiedostot

cPanel-tiedostot

Kaikki työkalut, joita tarvitset tiedostojen käsittelyyn, löytyvät tästä ryhmästä. Ensinnäkin, täällä voit hallita FTP-tilejä, joita saatat tarvita WordPressin manuaaliseen asennukseen. Voit helposti lisätä uusia tilejä, vaihtaa salasanoja, hallita kiintiöitä ja tehdä käytännössä kaiken FTP-tapaan. Kun työskentelet suuremman projektin parissa, joudut joskus seuraamaan FTP-yhteydet ja katso kuka on yhteydessä mihin FTP-tiliin. Jos seuraat FirstSiteGuide-palvelua, tiedät, että korostamme aina, kuinka tärkeää on turvallinen verkkosivusto. Haluat tarkistaa verkkosivustosi säännöllisesti ja tehdä kaikkensa suojataksesi WP-sivustosi teemojen ja laajennusten avulla, mutta joskus joudut analysoimaan sivustosi FTP-pääsyn.

Vaikka voit piilottaa ja suojata WordPress-hakemistoja muokkaamalla .htaccess-tiedostoa tai asentamalla laajennuksia kuten WP Piilota ja tietoturvan parantaja, Voit lukita haluamasi kansion cPanelilla. Avaa vain Directory Privacy -kansio, valitse mikä tahansa kansio ja laita siihen salasana. Hienoa, eikö olekin?

Tästä kategoriasta löydät myös yksinkertaisen varmuuskopiointityökalun, joka voi joskus olla hengenpelastaja. Vain usealla napsautuksella voit ladata palvelimen koko sisällön. Tämä tarkoittaa, että voit helposti ladata koko WordPress-kansion ja siirtää sen toiselle hosting-yritykselle tai asentaa sen paikallisesti jatkokehitystä varten. Jos haluat varmuuskopioida vain tietyt tiedostot ja tietokannat, voit valita ne koko sivuston lataamisen sijasta. Varmuuskopiointityökalu antaa tietysti myös palauttaa varmuuskopion.

Kuvien suhteen tiedät todennäköisesti jo, että WordPress voidaan pakata lukuisilla gallerialaajennuksilla ja kuvatyökaluilla, joiden avulla voit hallita pieniä kuvia tai koko valokuvakokoelmaa. Voit myös asentaa joitain parhaimmista valokuvaukseen omistettuja premium-teemoja, luoda uusia kuvan kokoja tai muuttaa tapaa, jolla WordPress pakkaa JPEG-kuviasi, mutta toisinaan riittää, että käytät Images cPanel -työkalua, jonka avulla voit luoda pienoiskuvia kaikista kuvissa. Valittu kansio, skaalata ne tai jopa muuntaa ne toiseen muotoon.

Kuinka ladata teemoja / laajennuksia File Manager -sovelluksen avulla

Jos sinulla ei ole FTP-käyttöoikeutta ja sinun on ladattava teemoja ja laajennustiedostoja suoraan palvelimellesi, voit tehdä sen cPanelin kautta:

 1. Navigoida johonkin Tiedostot luokka ja avoin Tiedostonhallinta työkalu
 2. Avaa public_html -> wp-content, josta löydät teemat ja plugins-kansion
 3. Avaa kansio
 4. Vedä ja pudota teema- / laajennustiedostot

Kuinka luoda uusi FTP-tili

 1. Navigoida johonkin Tiedostot luokka ja avoin FTP-tilit työkalu
 2. Valitse käyttäjänimi
 3. Valitse salasana
 4. Valitse kyseisen tilin ylimmän tason hakemisto – esimerkiksi jos valitset public_html / wp-content / teemat kyseinen tili voi käyttää vain teemahakemistoa
 5. Lisää kiintiö tilille tarvittaessa
 6. Klikkaus Luo FTP-tili nappi

Kuinka luoda nopea varmuuskopio

 1. Navigoida johonkin Tiedostot luokka ja avoin Ohjattu varmuuskopiointi työkalu
 2. Klikkaus Varmuuskopioida -painike vasemmalla puolella
 3. Valitse Koko varmuuskopio tai valitse tietyt kansiot, tietokannat tai sähköpostin välittäjät ja suodattimet
 4. Klikkaus Luo varmuuskopio Jos olet valinnut täyden varmuuskopion tai painikkeen muille varmuuskopioille
 5. Lataa varmuuskopio napsauttamalla linkkiä ja tallenna se paikallisesti

Kuinka palauttaa varmuuskopio

Jos tietokoneellasi on jo varmuuskopiotiedosto, voit palauttaa ne nopeasti ohjatun varmuuskopiointityökalun avulla:

 1. Navigoida johonkin Tiedostot luokka ja avoin Ohjattu varmuuskopiointi työkalu
 2. Klikkaus Palauttaa -painike vasemmalla puolella
 3. Valitse palautustyyppi (kotihakemisto, MySQL-tietokannat tai sähköpostin välittäjät ja suodattimet)
 4. Valitse tiedosto tietokoneeltasi
 5. Klikkaa upload nappi

Kuvien luominen pikkukuvat

 1. Navigoida johonkin Tiedostot kategoria
 2. valita kuvat työkalu
 3. Valita Thumbnailer
 4. Valitse hakemisto, jossa on kuvat, jotka haluat muuntaa
 5. Anna prosenttiosuus, jolla haluat kutistaa kuvia
 6. Valitse Pidä kuvasuhde valintaruutu
 7. Klikkaus Pikkukuvat nappi

Kuvien skaalaaminen

 1. Navigoida johonkin Tiedostot kategoria
 2. valita kuvat työkalu
 3. Valita skaalain
 4. Siirry kansioon ja valitse kuva
 5. Aseta mitat
 6. Valitse Pidä kuvasuhde valintaruutu
 7. Valitse Säilytä kopio vanhasta kuvasta
 8. Klikkaus Suurenna kuvaa nappi

Kuvan muuntaminen toiseen muotoon

 1. Navigoida johonkin Tiedostot kategoria
 2. valita kuvat työkalu
 3. Valita Muunnin
 4. Selaa kansioon ja valitse kuva
 5. Valitse valikosta, mihin muotoon haluat muuntaa kuvan
 6. Klikkaus Muuntaa

tietokannat

cPanel-tietokannat

Käytännössä kaikki WordPressissä käyttää tietokantoja. Sinun on luotava se, ennen kuin voit asentaa WordPressin (älä huolestu; jos käytät seuraavassa mainittua asennusohjelmaa, sinun ei tarvitse tehdä sitä manuaalisesti), ja tietokanta pitää täyttö uusilla taulukoilla jokaiselle käyttämällesi teemalle ja laajennukselle, jokaiselle julkaisemallesi ja sivulle, jokaiselle kommentille, käyttäjälle jne. WordPress pyytää sinua nimeämään tietokannan asennuksen aikana, ja sinun on valittava tietokannan etuliite, jota käytetään kaikkiin tulevaan taulukkoon kyseisessä tietokannassa. Vaikka tietokannan nimi ja etuliitteet saattavat kuulostaa hyväntahtoiselta, ne voivat olla tärkeitä tekijöitä tulevaisuuden sivustosi turvallisuudessa, joten varmista, että ne ovat ainutlaatuisia. Jos WordPress on jo asennettuna, voit silti muuttaa tietokannan etuliitettä.

cPanelin avulla voit hallita tietokantoja. Oikeellisemmin sanottuna yksi cPanelin käytettävissä olevista työkaluista on phpMyAdmin. Tämä on ilmainen (avoimen lähdekoodin) työkalu, jota käytetään tietokannan hallintaan. Sen avulla voit luoda, muokata ja poistaa tietokantoja ja niiden taulukoita ja tehdä niin paljon muuta. Voit muuttaa WordPressin asioita suoraan tietokantojen kautta. Jos esimerkiksi plugin käytti tietokantaasi asetusten tallentamiseen taulukkoon, voit muuttaa tai nollata kaiken phpMyAdmin-sovelluksen avulla. Jos haluat nollata WordPress-tietokannan, sinun ei tarvitse tehdä sitä manuaalisella kyselyllä – voit käyttää sen sijaan ilmaista laajennusta.

Tietokantakategoria antaa sinun käyttää myös MySQL-tietokantoja ja MySQL Databases Wizard -toimintoa, joka auttaa sinua myös tietokantojen hallinnassa. Jos toisen palvelun tai sovelluksen on toimittava MySQL etäyhteyden kautta, pystyt asettamaan kaiken cPanelin avulla.

Kuinka luoda ensimmäinen tietokanta

 1. Navigoida johonkin tietokannat kategoria
 2. valita MySQL-tietokannan ohjattu toiminto
 3. Kirjoita uuden tietokannan nimi ja napsauta Seuraava askel
 4. Valitse käyttäjänimi, jota haluat käyttää, ja aseta salasana
 5. Klikkaus Luo käyttäjä nappi
 6. Valitse käyttöoikeudet ja napsauta Seuraava askel

Kuinka luoda uusia tietokantoja

 1. Navigoida johonkin tietokannat kategoria
 2. Avata MySQL-tietokannat
 3. Täytä tietokannan nimi (enintään 64 merkkiä, etuliite mukaan lukien)
 4. Klikkaus Luo tietokanta nappi

Kuinka luoda taulukko tietokantaan

 1. Navigoida johonkin tietokannat kategoria
 2. Avata phpMyAdmin
 3. Valitse tietokanta vasemmasta reunasta
 4. Pohjasta löydät Luo taulukko kieleke
 5. Kirjoita taulukon nimi ja valitse siinä olevien rivien lukumäärä
 6. Klikkaa Mennä nappi
 7. Kirjoita kenttien nimet ja niiden ominaisuudet

Kuinka varmuuskopioida tietokanta

 1. Navigoida johonkin tietokannat kategoria
 2. Avata phpMyAdmin
 3. Valitse Viedä kieleke
 4. Valitse menetelmä (nopea tai aseta vaihtoehdot mukautettuun menetelmään)
 5. Valitse tietokannan muoto
 6. Klikkaus Mennä -painike, joka tallentaa tietokannan tietokoneellesi

Kuinka tuoda tietokanta

 1. Navigoida johonkin tietokannat kategoria
 2. Avata phpMyAdmin
 3. Valitse Tuonti kieleke
 4. Klikkaus Valitse tiedosto nappi
 5. Valitse tietokantamuoto
 6. Klikkaus Mennä nappi

Salli etäkäyttö tietokantoihisi

 1. Navigoida johonkin tietokannat kategoria
 2. Avata Etä MySQL
 3. Lisää käyttöoikeuden isäntä (verkkotunnus tai IP-osoite)
 4. Klikkaus Lisää isäntä nappi

verkkotunnukset

cPanel-verkkotunnukset

Jos sinulla on useita verkkotunnuksia, joita haluat käyttää WordPress-sivustosi kanssa, cPanelilla on useita erittäin tärkeitä työkaluja, joiden kanssa voit työskennellä. Käyttämällä Addon-verkkotunnukset voit sisällyttää uuden verkkotunnuksen, joka tallennetaan sivustosi aliverkkotunnukseksi. Voit käyttää uutta verkkosivustoa tarvitsematta ostaa uutta verkkotunnusta Alitoimialueet. CPanelin yksinkertainen työkalu antaa sinun luoda nopeasti uuden aliverkkotunnuksen, jotta voit esimerkiksi luoda WordPress-blogin yrityssivustollesi ja siirtää sen yksinkertaisesti blog.yoursite.com joka toimii täysin uutena sivustona. Voit tehdä saman isäntänä muille verkkosivustoillesi, ja käyttää niitä kehitys- tai esittelysivustoihin esimerkin nimeämiseen.

Jos olet siirtänyt verkkosivustosi yhdestä verkkotunnuksesta toiseen ja haluat säilyttää ne molemmat, olet kiinnostunut aliakset työkalu. Tämän yksinkertaisen työkalun avulla voit yhdistää kaksi verkkotunnusta niin, että pääset samaan sivustoon molemmilta. Jos esimerkiksi blogiisi oli saatavana osoitteesta www.yourblog.net ja nyt olet ostanut www.yourblog.com yksi, voit pitää molemmat verkkotunnukset linkittävänä sivustoosi.

Jos haluat ohjata verkkotunnuksen toiseen, uudelleenohjaukset työkalu on täällä auttamassa. Päätä, haluatko väliaikaisen tai pysyvän uudelleenohjauksen, lisää verkkotunnukset ja olet valmis.

Kuinka luoda addon-verkkotunnus

 1. Navigoida johonkin verkkotunnukset kategoria
 2. valita Addon-verkkotunnukset työkalu
 3. Anna verkkotunnus (cPanel täyttää automaattisesti loput)
 4. Valitse, haluatko luoda FTP-tilin uudelle lisäysalueelle ja täyttää tiedot
 5. Klikkaus Lisää verkkotunnus nappi

Kuinka luoda aliverkkotunnus

 1. Navigoida johonkin verkkotunnukset kategoria
 2. valita Addon-verkkotunnukset työkalu
 3. Kirjoita aliverkkotunnuksen nimi (esimerkiksi: ”blogi”)
 4. Klikkaus Luoda nappi

Kuinka luoda uusi alias-verkkotunnus

 1. Navigoida johonkin verkkotunnukset kategoria
 2. Avata aliakset työkalu
 3. Täytä verkkotunnus
 4. Klikkaus Lisää verkkotunnus nappi

Kuinka ohjata verkkotunnus tai verkkosivu

 1. Navigoida johonkin verkkotunnukset kategoria
 2. Avata uudelleenohjaukset työkalu
 3. Valitse ohjaa tyyppi
  Pysyvä (301) – ilmoittaa vierailijoiden selaimelle päivittämään tietueitaan
  Väliaikainen (302) – ei ilmoita vierailijan kirjanmerkeistä
 4. Valitse verkkotunnus, jonka haluat ohjata uudelleen
 5. Täytä URL-osoite mihin verkkotunnus ohjataan
 6. Valitse, haluatko ohjata kävijöitä, jotka tulevat www-sivulta tai ilman sitä
 7. Valitse jokerimerkki, jos haluat ohjata kaikki tiedostot yhdestä hakemistosta samaan tiedostonimeen uudessa hakemistossa
 8. Klikkaus Lisätä nappi

Sähköposti

cPanel-sähköposti
Jos sinulla ei ole ollut paljon kokemusta verkkosivustojen ja verkkoteknologioiden hallinnasta, ihmettelit todennäköisesti sitä, kuinka joillakin ihmisillä oli mukautetut sähköpostiosoitteet suosittujen, kuten Gmailin, sijasta. Kun sinulla on oma verkkotunnus, voit luoda tällaisia ​​sähköpostiosoitteita itsellesi. cPanel on tässä paljon apua, koska saat luoda mukautettuja osoitteita useilla yksinkertaisilla napsautuksilla paneelin läpi.

Sanotaan, että haluat luo uusi sähköpostiosoite WordPress-blogiisi, jossa ihmiset voivat ottaa sinuun yhteyttä, sekä lisäosoitteen jokaiselle sivustossasi työskentelevälle kirjailijalle. Ainoa mitä sinun täytyy tehdä, on avata työkalu cPanelista ja lisätä uusia tilejä. Sinun on valittava sähköpostiosoitteiden muoto ja sinun on asetettava salasanat. Päätä, ovatko uudet sähköpostitilit rajattomia, tai lisää enimmäiskiintiöt jokaiselle tilille. Vaikka tämä riippuu sinusta, se riippuu myös valitsemastasi isännöintisuunnitelmasta. Hyvä asia tässä on se, että cPanel yhdistää sinut verkkopostiin, jossa voit heti avata ja tarkistaa uusia sähköposteja.

Kuten olet saattanut olettaa, tämä on vasta alkua. Jos tarvitset lisää työtä sähköpostitilien ympärillä, cPanel antaa sinun tehdä paljon enemmän. Voit esimerkiksi määrittää helposti a huolintajärjestelmä jotta tietyllä tilillä olevat sähköpostiviestit voidaan välittää automaattisesti toiselle. Jos et pääse sähköpostiisi jo jonkin aikaa, kuten lomallasi, voit asettaa sen Automaattiset vastaajat toisen työkalun kautta cPanelissa.

Täältä löydät hosting-palvelusta riippuen Anti-Spam työkalu, joka torjuu roskapostia jo ennen kuin se pääsee postilaatikkoosi. Jos tarvitset enemmän joustavuutta, MX-merkintä antaa sinun reitittää verkkotunnuksen saapuvat postit tiettyyn palvelimeen, joka voi toimia varmuuskopiona.

Täällä voit luoda sähköpostisuodattimia, tuoda yhteystietoja, luoda postituslistoja, hallita salauksia ja paljon muuta.

Kuinka luoda uusi sähköpostitili

 1. Navigoida johonkin Sähköposti kategoria
 2. Avata Sähköpostitilit
 3. Kirjoita tilin nimi (sähköpostiosoite) ja salasana
 4. Valitse tilin kiintiö
 5. Klikkaus Luo tili nappi

Kuinka käyttää Webmail-sovellusta

Voit käyttää webmail-sovellusta cPanelista:

 1. Mene Sähköposti kategoria
 2. löytö Sähköpostitilit työkalu ja avaa se
 3. Vieritä alas ja löydä Pääset verkkopostiin linkki
 4. Kirjaudu sisään kirjautumistiedoillasi

Tai pääset suoraan Webmail-sovellukseen avaamalla https://yourdomain.com:2096

Kuinka lisätä uusi sähköpostitilisi työpöytäsovellukseen

Jos haluat vastaanottaa ja lähettää sähköpostia työpöytäsovelluksesta, se on määritettävä oikein. Onneksi sinun on tiedettävä vain yksi sähköpostiosoitteesi yksityiskohta, se on postipalvelimen osoite. Useimmissa tapauksissa postipalvelin on mail.yourdomain.com, ja tarvitset koko käyttäjänimen (käyttäjä[email protected]) ja salasanasi. On hyvä idea tarkistaa Oma palvelin vaatii todennusta -vaihtoehto. Jos sähköpostiosoitteesi ei muodosta yhteyttä onnistuneesti, on mahdollista, että isäntäyritys muutti jotain, joten on parasta kysyä heiltä lisätietoja tai tarkistaa saamasi sähköpostiosoite isännöinnin maksamisen jälkeen. Isännöintiyritykset ovat yleensä perusteellisia, joten sähköpostissa on kaikki tärkeät tiedot.

Kuinka välittää sähköpostia

 1. Navigoida johonkin Sähköposti kategoria
 2. Avata Kuormatraktorit työkalu
 3. Klikkaus Lisää kuormatraktori
 4. Täytä sähköpostiosoite välittääksesi ja valita verkkotunnus
 5. Kirjoita osoite, johon haluat lähettää edelleenlähetetyt sähköpostiviestit, tai hylkää sähköpostia ja lähetä virhesanoma lähettäjälle.
 6. Klikkaus Lisää kuormatraktori

metrics

cPanel-tiedot

Kun aloitat ensimmäiset vierailut sivustollesi, sinun on aloitettava tietojen analysointi. Ensinnäkin haluat pitää silmällä kaistanleveys. Tämä hieno työkalu näyttää sivustosi kaistanleveyden käytön. Näet kaaviot ja numerot, jotka edustavat kaistanleveyttä, mikä kertoo datan määrän siirrettävän HTTP: n, IMAP: n, POP3: n, SMTP: n ja FTP: n kautta. Riippuen isännöintisuunnitelmassasi, sinulla saattaa olla rajoitetut resurssit, joten on tärkeää, että tiedät tilastot. Jos saavutat kynnyksen rajoitetulla suunnitelmalla, verkkosivustosi saattaa lakata näkymästä uudelle vierailijalle. Kun se tapahtuu, se todennäköisesti tarkoittaa, että on aika isännöidä päivitystä.

Vierailijat -toiminto näyttää sinulle enintään 1 000 viimeistä käyntiä sivustollasi. AWStats ja Webalizer työkalut kertovat sinulle vierailijoiden yksityiskohdat visuaalisten apuvälineiden avulla, mutta jos et tarvitse kuvaajia ja käyttöliittymää, a Raaka pääsy -työkalu voi viedä tietoja vierailijoista yksinkertaisessa tekstitiedostossa. Nämä työkalut voivat olla hyvä aloitus aloittelijoille, mutta jos haluat seurata vierailijaasi yksityiskohtaisemmin, haluat aloittaa Google Analyticsin käytön. Koska sinulla voi olla Google Analytics näkyy suoraan WordPress-hallintapaneelissa, Sinun ei tarvitse kirjautua sisään cPaneliin juuri sen vuoksi.

Riippumatta siitä, kuinka paljon yrität, sivustossasi on aina virheitä. Kanssa virheet -työkalun avulla näet viimeiset 300 virhettä, jotka voivat sisältää rikkoutuneita linkkejä ja puuttuvia tiedostoja. Vaikka työkalu voi olla varsin hyödyllinen, voit tehdä paljon WordPress-laajennuksella. Voit esimerkiksi tarkistaa rikkoutuneet linkit automaattisesti.

Lopulta voit asettaa tilasto-ohjelmia Metrics Editor. Jos sinulla on lupa tehdä niin (palvelimen oikeuksista riippuen), voit valita, mitkä tilastot näytetään muissa tilastotyökaluissa.

turvallisuus

cPanel Security

Tiedät jo, että sinun on tehtävä kaikki voitavasi varmistaaksesi uuden blogin turvallisen. Et halua, että haittaohjelmat ja hakkerit saavat kätensä sivustollesi, joten sinun on huolehdittava siitä. cPanel antaa sinun hallita Suojatut Shell-avaimet (SSH). SSH on salausverkkoprotokolla verkkopalvelujen turvalliseen käyttämiseen suojaamattoman verkon kautta. Voit oppia siitä lisää Wikipedian sivut.

IP-osoitteiden estäminen

Ennemmin tai myöhemmin sinusta tulee roskapostin tai hakkerihyökkäyksen kohde. He jatkavat ei-toivottuja kommentteja WordPress-sivustossasi tai yrittävät jopa kirjautua jatkuvasti hallintapaneeliin. Tässä tapauksessa saatat haluta estää kyseisen IP: n. IP-osoitteiden pääsy sivustoosi on todella helppoa:

 1. Navigoida johonkin turvallisuus luokka cPanelissa
 2. Avata IP-estäjä työkalu
 3. Lisää IP-osoite tai verkkotunnus, jonka haluat estää

Voit estää IP: tä millä tahansa seuraavista muodoista:

 • Yksi IP-osoite: 192.168.0.1
 • Alue: 192.168.0.1-192.168.0.40
 • Oletettu alue: 192.168.0.1-40
 • CIDR-muoto: 192.168.0.1/32
 • Tarkoittaa 192. *. *. *

Harkitse pikalinkit sisällön ja kaistanleveyden varastamiseen. Jos et suojaa sivustoasi, kaikki Internetin käyttäjät voivat varastaa sivustolta ja linkittää suoraan tiedostoihisi. Tämä tarkoittaa, että kaikki voivat varastaa tiedostojasi ja lisäksi he käyttävät kaistanleveyttä! Joku voi esimerkiksi varastaa kuvan sivustoltasi linkittämällä siihen suoraan linkin. Tämä menetelmä näyttäisi kuvasi heidän sivustollaan käyttämällä kaistanleveyttä, josta maksat. Joten kuinka lopettaa hotlink-linkitys cPanelin kautta?

 1. Navigoida johonkin turvallisuus luokka cPanelissa ja avoin Hotlink-suojaus työkalu
 2. Klikkaa ota käyttöön nappi
 3. Lisää URL-osoitteet pääsyn sallimiseksi
 4. Valitse muodot, jotka haluat estää suoran pääsyn (esimerkiksi: JPG, JPEG, GIF, PNG, BMP)
 5. Klikkaa Lähetä nappi

Pikalinkit voivat hidastaa sivustosi ja voit menettää rahaa, jos et toimi sillä.

Kuinka suojatoiminto otetaan käyttöön

Jos käytät WordPress-tilejä salliaksesi rekisteröityneillä käyttäjillä pääsyn tietylle sivustosi alueelle, sinun on suojattava verkkosivustosi lisäksi. Jos olet jollakin tavalla rajoittanut käyttöoikeuksia (ehkä olet halunnut vain tietyn määrän käyttäjiä rekisteröityä tai käyttäjien on maksettava tilistä), käyttäjät voivat jakaa tilinsä antaakseen muille pääsyn sivustosi rajoitetulle alueelle. Voit estää sen aktivoimalla Leech Protection:

 1. Avata Leech-suojaus työkalu turvallisuus kategoria
 2. Valitse kansio, jonka haluat suojata
 3. Asenna suojaus valitsemalla seuraava:
  • Sisäänkirjautumisten lukumäärä käyttäjänimeä kohden sallittu 2 tunnin aikana
  • URL ohjaamaan Leech-käyttäjiä
  • Valitse sähköpostiosoite, josta haluat vastaanottaa hälytyksiä
  • Valitse, haluatko poistaa vaarantuneet tilit käytöstä
 4. Klikkaa ota käyttöön nappi

Mikä on ModSecurity ja miten se otetaan käyttöön verkkotunnuksissasi

ModSecurity on ilmainen Apache-moduuli, jota käytetään hakkerihyökkäysten estämiseen. Tämä moduuli on oikeastaan ​​joukko sääntöjä; se skannaa sivustoosi tulevia pyyntöjä ja vastustaa niitä sääntöjen kanssa. Jos pyyntö on kelvollinen, verkkosivusto toimii normaalisti. Jos pyyntö on uhka sivustollesi, ModSecurity estää sen.

Ehdotamme, että otat ModSecurity käyttöön ja tee se seuraavasti:

 1. Siirry kohtaan turvallisuus luokka ja avoin ModSecurity-työkalu
 2. Etsi verkkotunnuksesi käytettävissä olevien verkkotunnusten luettelosta
 3. Klikkaa Päällä nappi

Ohjelmisto

cPanel-ohjelmisto

Sen mukaan, mitä hosting-yritystä käytät WordPress-verkkosivustollasi, ohjelmisto-luokassa odottaa sinua erilaisia ​​sovelluksia. Monien CMS-, foorumi- ja verkkokaupan ohjelmistojen joukosta, joista nykyaikaisimmat hosting-yritykset ovat, WordPress on luettelossa.

Kuinka asentaa WordPress Softaculous-ohjelmalla

 1. Navigoida johonkin Ohjelmisto kategoria
 2. Avata Softaculous-sovellusten asennusohjelma (tai löytää sen widget cPanelin pohjasta)
 3. Valita WordPress ja napsauta Asentaa nappi
 4. Täytä kaikki tarvittavat tiedot (toimialue, hakemisto, järjestelmänvalvojan käyttäjänimi, sähköposti ja salasana)
 5. Klikkaus Asentaa

Jos toimitetut tiedot olivat oikein, Softacoulus Apps Installer asentaa WordPressin määritettyyn hakemistoon ja näet uuden asennuksen luettelossa. Olet valmis! Voit nyt käydä uudella verkkosivustollasi. Päästäksesi hallintapaneeliin sinun on kirjauduttava sisään uudelle sivustollesi siirtymällä kohtaan www.yourdomain.com/wp-login. Täällä sinun on annettava järjestelmänvalvojan käyttäjänimi ja salasana, jota käytit asennuksen aikana, ja voit lopulta aloittaa työskentelysi WP-sivustolla.

Asetukset

cPanel-asetukset

Asetukset on kytketty suoraan cPanel-tiliisi. Täällä voit hallita omien ja muiden käyttäjien tilejä, vaihtaa cPanelin kieltä ja muokata yhteystietoja.

Kuinka vaihtaa cPanel-salasanasi

Hyvän, vahvan salasanan luominen cPanelille on välttämätöntä. Kuten tästä artikkelista voi nähdä, cPanel on paikka, jossa hallitset verkkosivustoasi ja palvelintasi erittäin yksityiskohtaisesti. Voit vain kuvitella, mitä tapahtuisi, jos cPanel-tilisi vaarantuu. Ennen kuin jatkat työskentelyä eteenpäin, muista vaihtaa salasanasi:

 1. Mene Asetukset luokka ja valitse Salasana ja suojaus työkalu
 2. Kirjoita vanha salasanasi
 3. Kirjoita uusi salasanasi ja varmista, että se on vahva (voit käyttää täällä salasanageneraattoria salasanan kuntosalille lähettämisen sijaan)
 4. Klikkaa Vaihda salasanasi nyt! nappi

Jos palvelimellasi ei ole tunnustetun viranomaisen allekirjoittamaa SSL-varmennetta ja käytät Windows Vistaa, 7 tai 8 puhtaan tekstin / salaamattoman yhteyden kautta, sinun on otettava käyttöön Digest-todennus.

Kuinka vaihtaa cPanelin kieli

Yleisimmissä tapauksissa cPanel asetetaan englanniksi. Jos haluat käyttää sitä millä tahansa muulla kielellä, voit muuttaa sen nopeasti asetusten avulla:

 1. Navigoida johonkin Asetukset luokka ja valitse Vaihda kieltä työkalu
 2. Valitse kieli luettelosta
 3. Klikkaus Muuttaa nappi

Yhteystietojen muuttaminen

 1. Navigoida johonkin Asetukset luokka ja valitse Yhteystiedot työkalu
 2. Kirjoita sähköpostiosoitteet, joihin haluat saada ilmoituksia
 3. Valitse ilmoitukset, joita haluat saada, ja poista valinta niiden valintaan
 4. Klikkaus Tallentaa nappi

Kuinka lisätä uusi käyttäjä

 1. Navigoida johonkin Asetukset kategoria
 2. Avata Käyttäjähallinta työkalu
 3. Klikkaus Lisää käyttäjä nappi
 4. Täytä kaikki uuden käyttäjän tiedot
 5. Klikkaus Luoda nappi
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map