Kontrolloni RSS Feed në Faqen tuaj të WordPress Si një Pro

Kontrolloni RSS Feed në Faqen tuaj të WordPress Si një Pro


Nëse keni krijuar një faqe interneti të mundësuar nga WordPress, shanset janë që ju do të publikoni përmbajtje të reja çdo ditë ose të paktën javore. Nëse po, do të dëshironi t’ua shpërndani përmbajtjen tuaj përdoruesve.

Ndërsa shumë prej tyre do të marrin azhurnime nga faqja juaj përmes vetë sitit dhe faqeve të mediave sociale që krijoni, nuk duhet të harroni për RSS-in.

Përmbledhje e pasur e faqeve ose Sindikata me të vërtetë e thjeshtë është krijuar për të treguar përmbajtje të shpeshtë dhe shpërndarjen e saj për një audiencë të gjerë. Dokumenti RSS i cili njihet si një ‘burim’ përbëhet nga një titull i ndjekur nga një fragment i vogël, një imazh ose informacion të ndryshëm shtesë rreth postimeve, uebfaqes, autorit, etj..

WordPress automatikisht krijon një burim për faqen tuaj të internetit, dhe lehtë mund ta shihni atë në të www.yourdomain.com/feed.

Jo, burimet nuk kanë vdekur ende dhe ka miliona përdorues në të gjithë botën. Pra, shanset janë që vizitorët tuaj të përdorin agregatorë të ndryshëm në kompjuterët e tyre ose telefonat inteligjentë për të marrë lajme nga faqja juaj. Për shkak të kësaj, është në interesin tuaj të bëni RSS feed sa më mirë të jetë e mundur. Ja çfarë do të mësoni sot:

 • Shtoni çdo ushqim RSS në pultin tuaj
 • Si të shfaqni me lehtësi çdo burim të jashtëm RSS
 • Aktivizo imazhet në burimet RSS; është më lehtë sesa mendoni
 • Programoni postimet tuaja për RSS në 5 hapa të thjeshtë
 • Mënyra më e lehtë për të përjashtuar kategoritë nga RSS feed

Shtoni çdo ushqim RSS në pultin tuaj

Si parazgjedhje, WordPress tregon burimin RSS në pultin tuaj. Natyrisht, kjo ushqim përmban lajme që nuk janë interesante për të gjithë. Në vend që ta lini kështu, ju mund të rregulloni plotësisht pultin tuaj dhe të hiqni ushqimin, ose mund të rregulloni vetëm ushqimin dhe shtoni sende që me të vërtetë kanë rëndësi për ju.

Pa ndonjë ado të mëtejshme, ne jemi gati t’ju tregojmë se si të ndryshoni ushqimin e WordPress dhe të shtoni një lidhje të veçantë për të cilën do të kujdeseni në të vërtetë:

 1. Navigoni në skedarin funksione.php dhe hapeni atë
 2. Kopjoni dhe ngjitni këtë kod:
 3. funksion wpc_dashboard_widgets ()
  $ wp_meta_boxes globale;
  // hiqni pajisje shtesë të panevojshme
  // var_dump ($ wp_meta_boxes ['dashboard']); // përdorimi për të marrë të gjitha ID-të e widget
  unset (
  $ wp_meta_boxes [ 'Pulti'] [ 'normale'] [ 'core'] [ 'dashboard_plugins'],
  $ wp_meta_boxes [ 'pult'] [ 'Ana'] [ 'core'] [ 'dashboard_secondary'],
  $ wp_meta_boxes [ 'pult'] [ 'Ana'] [ 'core'] [ 'dashboard_primary']
  );
  // shtoni një widget me porosi të tryezës
  wp_add_dashboard_widget ('dashboard_custom_feed', 'WP Loop', 'dashboard_custom_feed_output'); // shtoni prodhimin e ri të burimit RSS
  }
  
  funksion dashboard_custom_feed_output ()
  jehonë '
  '; wp_widget_rss_output (grup ( 'url' => 'http://www.firstsiteguide.com/feed', 'artikuj' => 5, 'show_summary' => 1, 'show_author' => 0, 'show_date' => 1 )); jehonë "
  "; } add_action ('wp_dashboard_setup', 'wpc_dashboard_widgets');
 4. Ndryshoni parametrat që dëshironi
 5. Ruaj ndryshimet

Nëse nuk jeni duke koduar, mos u trembni nga gjithçka që shihni më lart. Rregullimi i kodit në mënyrë që të mund të shtoni RSS, të cilat vërtet dëshironi, është vetëm disa hapa larg.

Le të fillojmë me pjesën më të rëndësishme, dhe kjo është adresa e burimit RSS. Thjesht gjeni funksionin e mësipërm të linjës së mëposhtme të kodit dhe ndryshoni URL-në:

'url' => 'http://www.yourrssfeed.com/feed'

Tani që keni lokalizuar rreshtin dhe ndryshuar adresën, ju ngadalë mund të vazhdoni të lexoni kodin. Për fillestarët, ndryshoni numrin e lajmeve që ju dëshironi të paraqiteni në ushqimin tuaj. Përmbledhja, autori dhe data mund të kenë vetëm vlera “1” ose “0” që do të thotë që ju dëshironi ose nuk doni të tregoni përmbledhje, emrin e autorit dhe e keni menduar – data e botimit.

E fundit, por jo më pak e rëndësishmja, me siguri do të dëshironi të ndryshoni titullin e burimit tuaj RSS. Nëse po, gjeni rreshtin e mëposhtëm në funksionin që keni c / p vetëm një moment më parë dhe ndryshoni titullin:

wp_add_dashboard_widget ('dashboard_custom_feed', 'TITLE MY KTU', 'dashboard_custom_feed_output'); // shtoni prodhimin e ri të burimit RSS

Mos harroni të ruani ndryshimet dhe të lundroni në pultin tuaj. Nëse gjithçka është bërë si duhet, burimi juaj i lajmeve me porosi është gati; ftohtë, nuk është ashtu?

Si të shfaqni me lehtësi çdo burim të jashtëm RSS

Ndërsa mund ta tregoni me lehtësi ushqimin tuaj RSS thjesht duke i ridrejtuar përdoruesit në një lidhje në faqen tuaj të internetit në WordPress, duke treguar një lidhje të jashtme mund të jetë pak më e komplikuar. Por mos lejoni që t’ju dekurajojë sepse ende mund të keni një burim RSS të shfaqur kudo në faqen tuaj vetëm duke kopjuar / ngjitur një funksion që do t’ju tregojmë në këtë artikull.

Në vend që të instaloni një shtojcë tjetër, e cila do të marrë kontrollin mbi burimet dhe do t’ju kërkojë kujdes të vazhdueshëm dhe azhurnime, mund të krijoni listën tuaj. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të ndryshoni një lidhje me burimin që dëshironi të shfaqni dhe modifikoni numrin e burimeve të paraqitura në faqen tuaj.

Nëse ju do të tregoni RSS të jashtme në një faqe / postim të ri ose dëshironi ta vendosni atë në shiritin anësor, kokën ose këmbësorin tuaj, procedura është praktikisht e njëjta:

 1. Hapni skedarin sidebar.php ose ndonjë skedar ku dëshironi të shfaqet burimi
 2. Kopjoni dhe ngjitni kodin e mëposhtëm:
 3. get_item_quantity (4);
  $ rss_items = $ rss-> get_items (0, $ maxitems);
  ?>
  
  
 4. Ndryshoni URL-në në rreshtin # 2
 5. Ndryshoni numrin e burimeve RSS të cilat do të shfaqen në rreshtin # 3
 6. Ruaj ndryshimet

Tani që keni vendosur një ose disa burime RSS nga faqet e tjera, mos harroni të kujdeseni për burimet tuaja RSS.

Aktivizo imazhet në burimet RSS; është më lehtë sesa mendoni

Shumë njerëz mendojnë se burimet RSS janë pjesë e historisë. Megjithatë, edhe më shumë, njerëzit përdorin RSS çdo ditë. Jo vetëm që mund të keni faqet e internetit të preferuara të ruajtura në shfletuesin tuaj, në faqen tuaj të internetit apo edhe në administratorin tuaj të WordPress, burimet u bënë edhe më të njohura pasi telefonat inteligjentë morën botën. Tani mund të mbani duke ndjekur azhurnimet nga azhurnimet dhe autorët tuaj të preferuar dhe të keni akses në përmbajtje të re brenda sekondave pasi të jetë publikuar një artikull i ri.

Edhe nëse nuk jeni akoma në burime RSS, pasi të filloni të përdorni faqen tuaj të internetit, duhet të mendoni për ata që përdorin rregullisht këtë shërbim.

ushqimi i rss

Ka mënyra të ndryshme për të manipuluar përmbajtjen RSS në WordPress. Për shembull, ju mund të planifikoni postimin tuaj për burimet RSS ose mund të ndryshoni mënyrën se si WordPress tregon fragmente të cilat ndikojnë edhe në RSS. Por, pavarësisht se çfarë bëni, ju ende nuk do të keni një fotografi të bashkangjitur në burimin tuaj RSS.

Imagjinoni veten të keni disa uebfaqe në të njëjtën temë që rregullisht azhurnojnë burimet e tyre. Ju hapni aplikacionin tuaj të furnizimit (Feedly për shembull) në smartphone tuaj dhe ka një sit me një imazh pranë titullit të postimit, ndërsa tjetri nuk ka imazhe. Pothuajse në të gjitha rastet, njerëzit do të shkojnë në lidhjen me foton pranë saj sepse kjo duket më interesante dhe kjo ju jep ndjenjën se autori kujdeset për gjërat e tij.

Meqenëse tashmë keni paraqitur një imazh bashkangjitur secilit postim, nuk ka asnjë justifikim – mund ta keni atë imazh të bashkangjitur edhe në RSS RSS dhe ta bëni faqen tuaj të internetit më tërheqëse për njerëzit që përdorin burime.

Në këtë pjesë të udhëzuesit, ne do të tregojmë se si të shtoni imazhin e paraqitur në burimet tuaja. Në fakt, është shumë e thjeshtë dhe do t’ju duhet të kopjoni dhe ngjisni kodin e gjetur më poshtë:

 1. Hap skedarin e funksioneve.php
 2. Kopjoni dhe ngjitni kodin:
 3. add_filter ('the_content_feed', 'rss_post_thumbnail');
  funksioni rss_post_thumbnail ($ përmbajtje) {
  poste globale $;
  nëse (ka_post_thumbnail ($ post-> ID))
  $ permbajtje = '

  ' merrni_the_post_thumbnail ($ post-> ID, 'figurë e vogël'). '

  ' $ Përmbajtje; kthimi i përmbajtjes $; }
 4. Ruaj ndryshimet

Atje shkon Postdo postim që ka një imazh të paraqitur bashkangjitur tij, tani do të përdorë të njëjtën imazh si një shtesë në burimet RSS. Tani mund të vazhdoni dhe të provoni ushqimin tuaj të azhurnuar RSS në çdo aplikacion që mund të përdorni. Në vend të një teksti të mërzitshëm dhe të thjeshtë, do të keni një imazh që ndryshon tërë prezantimin e faqes tuaj.

Programoni postimet tuaja për RSS në 5 hapa të thjeshtë

Zakonisht, WordPress do të postojë automatikisht artikullin tuaj të ri në RSS RSS pasi të keni goditur butonin botues. Ndërsa nuk ka asgjë të keqe në të dhe ju në të vërtetë dëshironi që artikulli juaj të shfaqet në burim sa më shpejt të jetë e mundur, ndonjëherë ju mund të dëshironi të planifikoni atë post. Në këtë pjesë të artikullit, ne do t’ju tregojmë se si të vononi një postim RSS. Vetëm për një shembull, nëse e vononi postimin për disa minuta, do të jetë mjaft e mjaftueshme që ju të bëni disa ndryshime shtesë përpara se postimi të postohet në burim.

Këtu është kodi që ju nevojitet për të arritur këtë vonesë:

 1. Hap skedarin e funksioneve.php
 2. Rishkruaj fjalën kod për fjalë … ose kopjoni dhe ngjisni kodin, natyrisht:
 3. funksion i planifikuar_feed ($ ku) {
  wpdb $ globale;
  
  nëse (is_feed ()) {
  // Përcaktimi kohor në formatin WP
  $ tani = gmdate ('Y-m-d H: i: s');
  
  // vlera e pritjes; pajisje
  $ prisni = '10'; // numër i plotë
  
  // http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/date-and-time-functions.html#function_timestampdiff
  $ pajisje = 'MINUTE'; // MINUTA, HOUR, DITA, JAVA, MUAJ, VITI
  
  // shtoni SQL-sytax në default $ ku
  $ ku. = "DHE TIMESTAMPDIFF ($ pajisje, $ wpdb-> postime.post_date_gmt, '$ tani')> $ prisni";
  }
  
  kthimi $ ku;
  }
  
  add_filter ('posts_where', 'planifikuar_feed');
 4. Ndryshoni pajisjen $ të ndryshueshme në minuta, orë, ditë etj
 5. Ndryshoni variablin e pritjes $ në numrin e minutave, orëve, ditëve ose çfarëdo që keni zgjedhur. Kjo është koha kur postimi juaj do të presë përpara se të publikohet automatikisht në RSS Feed
 6. Ruaj ndryshimet

Kjo eshte. Ju nuk duhet të bëni asgjë tjetër për të planifikuar ushqimin tuaj RSS.

Automatizoni RSS Feed-un e postit tuaj

Automatoni RSS tuaj dalje me njoftime të shtytjes në internet. Integroni me lehtësi njoftimet tuaja të shtytjes së uebit për të postuar automatikisht artikujt tuaj të RSS përmes njoftimeve të synuara të shtytjes në internet.

Mënyra më e lehtë për të përjashtuar kategoritë nga RSS feed

Që nga momenti kur publikoni postimin tuaj të parë duke përdorur WordPress, postimet tuaja të reja automatikisht do të publikohen si RSS. Ajo ushqim mund të arrihet lehtësisht nga çdo përdorues që dëshiron të ndjekë faqen tuaj të internetit, dhe për shkak të kësaj, ju duhet ta bëni RSS tuaj RSS aq mirë sa mund të marrë.

RSS Feed

Ndërsa mund të shtyni me lehtësi botimin e burimeve tuaja në çdo kohë që dëshironi, nganjëherë do t’ju duhet të tregoni vetëm kategori specifike për ndjekësit tuaj. Më mirë akoma, do të doni të përjashtoni ato kategori që nuk dëshironi të shfaqen në burim.

Përjashtoni lehtësisht kategoritë nga RSS feed:

Për shembull, ju mund të keni një duzinë kategori të cilat azhurnohen me përmbajtje të re çdo ditë dhe nuk doni të mposhtni përdoruesit tuaj. Ndoshta një kategori specifike është krijuar vetëm për të tërhequr përdoruesit nga faqet e mediave sociale. Ose mbase doni që RSS-ja juaj të shfaqet vetëm për “lajmet” e kategorisë. Cilado qoftë arsyeja, në rreshtat e mëposhtëm do t’ju tregojmë se si të përjashtoni me lehtësi një kategori nga RSS:

 1. Funksionet e hapura.php
 2. Kopjoni dhe ngjitni kodin:
 3. funksioni përjashton_kategoritë_from_rss ($ kërkesë) {
  nëse ($ query-> is_feed) {
  $ Query-> set ( 'cat', '- 10, -21, -32 ");
  }
  kthej $ query;
  }
  add_filter ( 'pre_get_posts,' exclude_categories_from_rss ');
  
 4. Ndrysho ID-në e kategorisë në 3rd linjë
 5. Ruaj ndryshimet

Mënyra më e lehtë për të gjetur numrin e identitetit të një kategorie është hapja e një kategorie nga Postimet -> Kategoritë. Pasi të klikoni në butonin “Redakto”, ID do të shfaqet në krye të shfletuesit tuaj në një formë URL.

Siç mund ta vini re nga kodi, për të përjashtuar një kategori do t’ju duhet të vendosni një karakter “-” përpara ID-së. Pasi të vendosni ID-të, ato kategori nuk do të shfaqen më në burimin tuaj RSS. Nëse duhet ta ndryshoni këtë në të ardhmen, thjesht mund të ndryshoni funksionin kur të jetë e nevojshme dhe të shtoni / hiqni një kategori nga lista.

Ushqimi juaj RSS sapo është bërë edhe më i mirë. Mos harroni të kontrolloni mësimet tona të tjera se si të përmirësoni uebfaqen tuaj të mundësuar me WordPress dhe të bëni më të mirën e platformës tashmë të shkëlqyeshme të Blogging.

Duke përfunduar

Deri më tani, ju duhet të keni pranuar faktin se burimet RSS janë ende një gjë. Dhe, edhe nëse nuk jeni tifoz i RSS, duhet të mendoni për vizitorët tuaj që ende përdorin burime në baza ditore. Për t’i ndihmuar ata, përfitoni më së miri nga RSS RSS duke zbatuar ndonjë nga këshillat që ju kemi treguar në këtë udhëzues.

Whatfarë mendoni për RSS? A i grumbulloni lajmet në kompjuterët tuaj apo telefonat inteligjentë? Po në RSS në blogun tuaj?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked