Kontrollera RSS-flödet på din WordPress-webbplats som ett proffs

Kontrollera RSS-flödet på din WordPress-webbplats som ett proffs


Om du har skapat en webbplats som drivs av WordPress, är chansen stor att du kommer att publicera nytt innehåll dagligen eller åtminstone varje vecka. Om så är fallet, vill du dela ut ditt innehåll till användare.

Medan många av dem kommer att få uppdateringar från din webbplats via själva webbplatsen och de sociala mediesidorna du skapar, bör du inte glömma RSS-flödet.

Rich Site Summary eller Really Simple Syndication är utformad för att visa ofta innehåll och leverera det till en bred publik. RSS-dokument som kallas ett “feed” består av en titel följt av ett litet utdrag, en bild eller annan extra information om inlägg, webbplats, författare, etc..

WordPress skapar automatiskt ett flöde för din webbplats och du kan enkelt se det på www.yourdomain.com/feed.

Nej, flöden är ännu inte döda och det finns miljoner användare över hela världen. Så chansen är stor att dina besökare använder olika aggregat på sina datorer eller smartphones för att få nyheter från din webbplats. Därför är det i ditt intresse att göra RSS-flödet så bra som möjligt. Så här kommer du att lära dig idag:

 • Lägg till något RSS-flöde till din instrumentpanel
 • Hur du enkelt visar extern RSS-flöde
 • Aktivera bilder i RSS-flöden; det är lättare än du tror
 • Schemalägg dina inlägg för RSS i fem enkla steg
 • Det enklaste sättet att utesluta kategorier från RSS-flöde

Lägg till något RSS-flöde till din instrumentpanel

Som standard visar WordPress RSS-flödet på din instrumentbräda. Uppenbarligen innehåller detta flöde nyheter som inte är intressanta för alla. Istället för att lämna det så kan du helt anpassa din instrumentpanel och ta bort flödet, eller så kan du anpassa bara flödet och lägga till saker som verkligen betyder för dig.

Utan någon ytterligare anledning kommer vi att visa dig hur du ändrar WordPress-flöde och lägger till en anpassad länk som du faktiskt kommer att ta hand om:

 1. Navigera till filen filen.php och öppna den
 2. Kopiera och klistra in den här koden:
 3. funktion wpc_dashboard_widgets () {
  globala $ wp_meta_boxes;
  // ta bort onödiga widgetar
  // var_dump ($ wp_meta_boxes ['instrumentpanelen']); // Använd för att få alla widget-ID: er
  oskränkt (
  $ wp_meta_boxes [ 'dashboard'] [ 'normala'] [ 'core'] [ 'dashboard_plugins'],
  $ wp_meta_boxes [ 'dashboard'] [ 'sida'] [ 'kärna'] [ 'dashboard_secondary'],
  $ wp_meta_boxes [ 'dashboard'] [ 'sida'] [ 'kärna'] [ 'dashboard_primary']
  );
  // lägg till en anpassad instrumentpanelwidget
  wp_add_dashboard_widget ('dashboard_custom_feed', 'WP Loop', 'dashboard_custom_feed_output'); // lägg till ny RSS-flödesutgång
  }
  
  funktion dashboard_custom_feed_output () {
  echo '
  '; wp_widget_rss_output (array ( 'url' => 'http://www.firstsiteguide.com/feed', 'artiklar' => 5, 'show_summary' => 1, 'show_author' => 0, 'show_date' => 1 )); eko "
  "; } add_action ('wp_dashboard_setup', 'wpc_dashboard_widgets');
 4. Ändra önskade parametrar
 5. Spara ändringar

Om du inte använder kodning ska du inte vara rädd för allt du ser ovan. Anpassa koden så att du kan lägga till RSS-flöde som du verkligen vill är bara några steg bort.

Låt oss börja med den viktigaste delen, och det är RSS-flödesadressen. Hitta bara följande kodrad i funktionen ovan och ändra URL: n:

'url' => 'http://www.yourrssfeed.com/feed'

Nu när du har hittat raden och ändrat adressen kan du sakta fortsätta läsa koden. Till att börja med, ändra antalet nyheter att du vill visas i ditt flöde. Sammanfattning, författare och datum kan endast ha värden “1” eller “0” vilket innebär att du vill eller inte vill visa en sammanfattning, författarens namn och du gissade – datum för publicering.

Sist men inte minst kommer du förmodligen att ändra titeln på ditt RSS-flöde. Om så är fallet, hitta följande rad i den funktion du har c / p för ett ögonblick sedan och ändra titeln:

wp_add_dashboard_widget ('dashboard_custom_feed', 'TITLE GOES HERE', 'dashboard_custom_feed_output'); // lägg till ny RSS-flödesutgång

Glöm inte att spara ändringarna och navigera till din instrumentpanel. Om allt görs korrekt är ditt anpassade nyhetsflöde klart; cool, är det inte?

Hur du enkelt visar extern RSS-flöde

Medan du enkelt kan visa ditt eget RSS-flöde helt enkelt genom att omdirigera användare till en länk på din WordPress-webbplats, kan en extern länk vara lite mer komplicerad. Men låt inte det avskräcka dig eftersom du fortfarande kan ha ett RSS-flöde som visas var som helst på din webbplats bara genom att kopiera / klistra in en funktion som vi ska visa dig i den här artikeln.

Istället för att installera ett annat plugin som tar kontroll över flödena och kommer att kräva ständig skötsel och uppdateringar, kan du skapa din egen lista. Allt du behöver göra är att ändra en länk till det flöde du vill visa och ändra antalet flöden som visas på din webbplats.

Oavsett om du ska visa extern RSS-flöde på en ny sida / inlägg eller om du vill häcka det i sidfältet, sidhuvud eller sidfot är proceduren praktiskt taget densamma:

 1. Öppna sidebar.php-filen eller vilken fil som helst där du vill att flödet ska visas
 2. Kopiera och klistra in följande kod:
 3. get_item_quantity (4);
  $ rss_items = $ rss-> get_items (0, $ maxitems);
  ?>
  
  
 4. Ändra URL på raden # 2
 5. Ändra antalet RSS-flöden som visas på rad 3
 6. Spara ändringar

Nu när du har konfigurerat en eller flera RSS-flöden från andra webbplatser, glöm inte att ta hand om dina egna RSS-flöden.

Aktivera bilder i RSS-flöden; det är lättare än du tror

Många tycker att RSS-flöden är en del av historien. Ännu mer, människor använder RSS dagligen. Inte bara kan du ha dina favoritwebbplatser lagrade i din webbläsare, på din webbplats eller till och med i din WordPress-admin, flöden blev ännu mer populära när smartphones tog över världen. Nu kan du fortsätta spåra uppdateringar från dina favorituppdateringar och författare när du är på språng och ha tillgång till nytt innehåll inom sekunder efter att en ny artikel har publicerats.

Även om du fortfarande inte har RSS-flöden, bör du tänka på dem som regelbundet använder den här tjänsten när du börjar köra din egen webbplats.

RSS feed

Det finns olika sätt att manipulera RSS-innehåll i WordPress. Du kan till exempel schemalägga ditt inlägg för RSS-flöden eller du kan ändra hur WordPress visar utdrag som också påverkar RSS-flöden. Men oavsett vad du gör har du fortfarande inte en bild kopplad till ditt RSS-flöde.

Föreställ dig att du har flera webbplatser om samma ämne som regelbundet uppdaterar sina flöden. Du öppnar din feed-app (till exempel Feedly) på din smartphone och det finns en webbplats med en bild bredvid inläggets titel, medan den andra inte har några bilder. I nästan alla fall kommer människor att gå till länken med bilden bredvid eftersom den verkar mer intressant och det ger dig en känsla av att författaren bryr sig om sina saker.

Eftersom du redan har visat en bild som är kopplad till varje inlägg finns det ingen ursäkt – du kan också ha den bilden kopplad till RSS-flöde och göra din webbplats mer attraktiv för personer som använder flöden.

I den här delen av guiden kommer vi att visa dig hur du lägger till en bild i dina flöden. Egentligen är det väldigt enkelt och du behöver bara kopiera och klistra in koden som finns nedan:

 1. Öppna filen filen.php
 2. Kopiera och klistra in koden:
 3. lägg till_filter ('the_content_feed', 'rss_post_umnnail');
  funktion rss_post_tattnail ($ innehåll) {
  global $ post;
  if (has_post_tattnail ($ post-> ID))
  $ innehåll = '

  '. get_the_post_emonynail ($ post-> ID, 'miniatyrbild'). '

  '. $ Innehåll; returnera $ innehåll; }
 4. Spara ändringar

Varsågod. Varje inlägg som har en bild som är ansluten till det kommer nu att använda samma bild som ett tillägg till RSS-flöden. Nu kan du fortsätta och prova ditt uppdaterade RSS-flöde i alla program du kanske använder. Istället för tråkig och vanlig text har du en bild som ändrar hela presentationen av din webbplats.

Schemalägg dina inlägg för RSS i fem enkla steg

Vanligtvis publicerar WordPress din nya artikel automatiskt i RSS-flöde efter att du har tryckt på knappen Publicera. Det finns inget fel med det och du vill att din artikel ska visas i flödet så snart som möjligt, ibland kanske du vill schemalägga det inlägget. I den här delen av artikeln kommer vi att visa dig hur du försenar ett RSS-inlägg. Bara till exempel om du försenar inlägget i några minuter räcker det för dig att göra några ytterligare ändringar innan inlägget läggs upp i flödet.

Här är koden du behöver för att uppnå denna försening:

 1. Öppna filen filen.php
 2. Skriv om koden ord för ord … eller kopiera och klistra in koden, naturligtvis:
 3. funktion sched_feed ($ var) {
  global $ wpdb;
  
  if (is_feed ()) {
  // tidsstämpel i WP-format
  $ nu = gmdate ('Y-m-d H: i: s');
  
  // värde för vänta; + enhet
  $ wait = '10'; // heltal
  
  // http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/date-and-time-functions.html#function_timestampdiff
  $ device = 'MINUTE'; // MINUT, HOUR, DAY, WEEK, MONTH, YEAR
  
  // lägg till SQL-sytax till standard $ där
  $ där. = "OCH TIMESTAMPDIFF ($ enhet, $ wpdb-> posts.post_date_gmt, '$ nu')> $ vänta";
  }
  
  returnera $ där;
  }
  
  add_filter ('posts_where', 'scheded_feed');
 4. Ändra $ enhetsvariabel i minuter, timmar, dagar och så vidare
 5. Ändra $ wait-variabeln till antalet minuter, timmar, dagar eller vad du än har valt. Det är nu ditt inlägg väntar innan det automatiskt publiceras i RSS-flöde
 6. Spara ändringar

Det är allt. Du behöver inte göra något annat för att schemalägga ditt RSS-flöde.

Automatisera ditt inläggs RSS-flöde

Automatisera ditt RSS-flöde matas ut med web-push-aviseringar. Integrera enkelt dina webb push-meddelanden för att automatiskt publicera dina RSS-flödesobjekt genom riktade web-push-aviseringar.

Det enklaste sättet att utesluta kategorier från RSS-flöde

Från det ögonblick när du publicerar ditt första inlägg med WordPress publiceras dina nya inlägg automatiskt som RSS-flöde. Det flödet kan lätt nås av alla användare som vill följa din webbplats, och därför måste du göra ditt RSS-flöde så bra som det kan få.

RSS-flöde

Även om du enkelt kan skjuta upp publicering av dina flöden när du vill, ibland måste du bara visa specifika kategorier för dina följare. Ännu bättre, du vill utesluta de kategorier som du inte vill visas i flödet.

Utesluter enkelt kategorier från RSS-flöde:

Till exempel kan du ha ett dussin kategorier som uppdateras med nytt innehåll dagligen och du inte vill överväldiga dina användare. Kanske är en specifik kategori utformad bara för att dra in användare från webbplatser för sociala medier. Eller kanske du vill att ditt RSS-flöde bara ska visa kategori “nyheter”. Oavsett anledning kommer vi i följande rader att visa dig hur du enkelt kan utesluta en kategori från RSS-flöde:

 1. Öppna funktioner.php
 2. Kopiera och klistra in koden:
 3. funktionen exclude_category_from_rss ($ query) {
  if ($ query-> is_feed) {
  $ Query-> set ( 'katt', '- 10, -21, -32');
  }
  returnera $ fråga;
  }
  add_filter ( 'pre_get_posts', 'exclude_categories_from_rss');
  
 4. Ändra kategori-ID: er på 3rd linje
 5. Spara ändringar

Det enklaste sättet att hitta en kategoris ID-nummer är att öppna en kategori från Inlägg -> Kategorier. När du klickar på knappen “Redigera” visas ID: n ovanpå din webbläsare i form av URL.

Som du kan se från koden måste du ange ett “-” -tecken före ID för att utesluta en kategori. När du har angett ID: erna kommer dessa kategorier inte längre att visas i ditt RSS-flöde. Om du behöver ändra det i framtiden kan du helt enkelt ändra funktionen vid behov och lägga till / ta bort en kategori från listan.

Ditt RSS-flöde har precis blivit ännu bättre. Glöm inte att kolla våra andra handledning om hur du kan förbättra din WordPress-drivna webbplats och göra det bästa av den redan fantastiska bloggplattformen.

Avslutar

Vid det här laget borde du ha accepterat det faktum att RSS-flöden fortfarande är en sak. Och även om du inte är en fan av RSS bör du tänka på dina besökare som fortfarande använder flöden dagligen. För att hjälpa dem göra det bästa av ditt RSS-flöde genom att implementera några av de tips vi visade dig i den här guiden.

Vad tycker du om RSS? Samlar du nyheter på dina datorer eller smartphones? Vad sägs om RSS på din blogg?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map