Kontroller RSS-strømmen på WordPress-siden din som en proff

Kontroller RSS-strømmen på WordPress-siden din som en proff


Hvis du har laget et nettsted drevet av WordPress, er sjansen stor for at du kommer til å publisere nytt innhold på daglig basis eller i det minste ukentlig. I så fall vil du dele ut innholdet ditt til brukerne.

Mens mange av dem vil få oppdateringer fra nettstedet ditt gjennom selve nettstedet og de sosiale mediesidene du oppretter, bør du ikke glemme RSS-strømmen.

Rich Site Summary eller Really Simple Syndication er designet for å vise hyppig innhold og levere det til et bredt publikum. RSS-dokument som er kjent som en ‘feed’ består av en tittel etterfulgt av et lite utdrag, et bilde eller annen ekstra informasjon om innleggene, nettstedet, forfatteren osv..

WordPress oppretter automatisk en innmating for nettstedet ditt, og du kan enkelt se det på www.yourdomain.com/feed.

Nei, feeds er ikke døde ennå, og det er millioner av brukere over hele verden. Så sjansen er stor for at de besøkende bruker forskjellige aggregatorer på datamaskiner eller smarttelefoner for å få nyheter fra nettstedet ditt. På grunn av dette er det i din interesse å gjøre RSS-feedet best mulig. Dette er hva du vil lære i dag:

 • Legg til RSS-feed på dashbordet
 • Slik viser du enkelt ekstern RSS-feed
 • Aktiver bilder i RSS-feeder; det er lettere enn du tror
 • Planlegg innleggene dine for RSS i 5 enkle trinn
 • Den enkleste måten å ekskludere kategorier fra RSS-feed

Legg til RSS-feed på dashbordet

Som standard viser WordPress RSS-strømmen på dashbordet. Det er klart at denne feeden inneholder nyheter som ikke er interessante for alle. I stedet for å la det være sånn, kan du tilpasse dashbordet helt og fjerne strømmen, eller du kan tilpasse bare strømmen og legge til ting som virkelig betyr noe for deg..

Uten videre, er vi i ferd med å vise deg hvordan du endrer WordPress-feed og legger til en tilpasset lenke som du faktisk vil ta vare på:

 1. Naviger til filen filen.php og åpne den
 2. Kopier og lim inn denne koden:
 3. funksjon wpc_dashboard_widgets () {
  globale $ wp_meta_boxes;
  // fjerne unødvendige widgeter
  // var_dump ($ wp_meta_boxes ['dashbord']); // Bruk for å få alle widget-ID-ene
  unset (
  $ wp_meta_boxes [ 'dashbord'] [ 'normale'] [kjerne '] [ ''] dashboard_plugins,
  $ wp_meta_boxes [ 'dashbord'] [ 'side'] [ 'kjerne'] [ 'dashboard_secondary'],
  $ wp_meta_boxes [ 'dashbord'] [ 'side'] [ 'kjerne'] [ 'dashboard_primary']
  );
  // legg til en tilpasset dashbord-widget
  wp_add_dashboard_widget ('dashboard_custom_feed', 'WP Loop', 'dashboard_custom_feed_output'); // legg til ny RSS-feedutgang
  }
  
  funksjon dashboard_custom_feed_output () {
  ekko '
  '; wp_widget_rss_output (array ( 'url' => 'http://www.firstsiteguide.com/feed', 'items' => 5, 'show_summary' => 1, 'show_author' => 0, 'show_date' => 1 )); ekko "
  "; } add_action ('wp_dashboard_setup', 'wpc_dashboard_widgets');
 4. Endre parametere du ønsker
 5. Lagre endringer

Hvis du ikke skal koding, ikke vær redd for alt det du ser ovenfor. Tilpassing av koden slik at du kan legge til RSS-feed som du virkelig ønsker er bare noen få skritt unna.

La oss begynne med den viktigste delen, og det er RSS-strømadressen. Bare finn følgende kodelinje i funksjonen ovenfor og endre URL:

'url' => 'http://www.yourrssfeed.com/feed'

Nå som du har funnet linjen og endret adresse, kan du sakte fortsette å lese ut koden. For det første må du endre antall nyheter at du vil vises i feeden din. Sammendrag, forfatter og dato kan bare ha “1” eller “0” verdier, noe som betyr at du ønsker eller ikke vil vise sammendrag, forfatterens navn og du gjettet – dato for publisering.

Sist, men ikke minst, vil du sannsynligvis ønske å endre tittelen på RSS-feeden din. Hvis ja, finn følgende linje i funksjonen du har c / p for bare et øyeblikk siden og endre tittelen:

wp_add_dashboard_widget ('dashboard_custom_feed', 'TITLE GOES HERE', 'dashboard_custom_feed_output'); // legg til ny RSS-feedutgang

Ikke glem å lagre endringene og naviger til dashbordet. Hvis alt er gjort riktig, er din tilpassede nyhetsfeed klar; kult, er det ikke?

Slik viser du enkelt ekstern RSS-feed

Selv om du enkelt kan vise din egen RSS-feed ganske enkelt ved å omdirigere brukere til en lenke på WordPress-nettstedet ditt, kan det være litt mer komplisert å vise en ekstern lenke. Men ikke la det fraråde deg fordi du fremdeles kan få en RSS-strøm vist hvor som helst på nettstedet ditt bare ved å kopiere / lime inn en funksjon som vi skal vise deg i denne artikkelen.

I stedet for å installere en annen plugin som tar kontroll over innmatingene og vil kreve konstant stell og oppdateringer, kan du opprette din egen liste. Alt du trenger å gjøre er å endre en kobling til strømmen du vil vise og endre antall feeder som vises på nettstedet ditt.

Enten du skal vise ekstern RSS-feed på en ny side / et innlegg eller du vil hekke det i sidefeltet, toppteksten eller bunnteksten, er prosedyren praktisk talt den samme:

 1. Åpne sidebar.php-filen eller en hvilken som helst fil der du vil at strømmen skal vises
 2. Kopier og lim inn følgende kode:
 3. get_item_quantity (4);
  $ rss_items = $ rss-> get_items (0, $ maxitems);
  ?>
  
  
 4. Endre nettadressen på linjen # 2
 5. Endre antall RSS-feeder som vises på linje 3
 6. Lagre endringer

Nå som du har satt opp en eller flere RSS-feeder fra andre nettsteder, ikke glem å ta vare på dine egne RSS-feeder.

Aktiver bilder i RSS-feeder; det er lettere enn du tror

Mange tror at RSS-feeds er en del av historien. Likevel, enda mer, bruker folk RSS på daglig basis. Ikke bare kan du ha favorittnettstedene dine lagret i nettleseren din, på nettstedet ditt eller til og med i WordPress-administratoren din, innmatinger ble enda mer populære når smarttelefoner overtok verden. Nå kan du fortsette å spore oppdateringer fra favorittoppdateringene og forfatterne mens du er på farten og få tilgang til nytt innhold i løpet av sekunder etter at en ny artikkel er publisert.

Selv om du fremdeles ikke har RSS-feeder, bør du tenke på de som regelmessig bruker denne tjenesten når du begynner å kjøre ditt eget nettsted..

rss feed

Det er forskjellige måter å manipulere RSS-innhold i WordPress. For eksempel kan du planlegge innlegget ditt for RSS-feeds, eller du kan endre måten WordPress viser utdrag som også påvirker RSS-feeds. Men uansett hva du gjør, har du fremdeles ikke et bilde knyttet til RSS-feeden din.

Se for deg at du har flere nettsteder om det samme emnet som regelmessig oppdaterer strømmen. Du åpner feed-appen din (for eksempel Feedly) på smarttelefonen din, og det er et nettsted med et bilde ved siden av innleggstittelen, mens den andre ikke har bilder. I nesten alle tilfeller vil folk gå til lenken med bildet ved siden av at den virker mer interessant og det gir deg en følelse av at forfatteren bryr seg om tingene sine.

Siden du allerede har vist et bilde som er knyttet til hvert innlegg, er det ingen unnskyldning – du kan også ha det bildet knyttet til RSS-feed og gjøre nettstedet ditt mer attraktivt for folk som bruker feeds..

I denne delen av guiden skal vi vise deg hvordan du kan legge til et vist bilde til innmatingene dine. Egentlig er det veldig enkelt, og du trenger bare å kopiere og lime inn koden som er funnet nedenfor:

 1. Åpne features.php-filen
 2. Kopier og lim inn koden:
 3. add_filter ('the_content_feed', 'rss_post_tattnail');
  funksjon rss_post_tattnail ($ innhold) {
  global $ post;
  if (has_post_tattnail ($ post-> ID))
  $ content = '

  '. get_the_post_tattnail ($ post-> ID, 'thumbnail'). '

  '. $ Innhold; returner $ innhold; }
 4. Lagre endringer

Der går du. Hvert innlegg som har et vist bilde festet til det, vil nå bruke det samme bildet som et tillegg til RSS-feeds. Nå kan du fortsette og prøve den oppdaterte RSS-feeden din i ethvert program du bruker. I stedet for kjedelig og ren tekst, vil du ha et bilde som endrer hele presentasjonen av nettstedet ditt.

Planlegg innleggene dine for RSS i 5 enkle trinn

Vanligvis vil WordPress legge ut den nye artikkelen din i RSS-feed automatisk etter at du har trykket på publiser-knappen. Selv om det ikke er noe galt med det, og du faktisk vil at artikkelen din skal vises i feeden så snart som mulig, kan det være lurt å planlegge det innlegget noen ganger. I denne delen av artikkelen vil vi vise deg hvordan du kan utsette et RSS-innlegg. Bare for et eksempel, hvis du utsetter innlegget i noen minutter, vil det være akkurat nok til at du gjør noen ytterligere endringer før innlegget blir lagt ut i feeden.

Her er koden du trenger for å oppnå denne forsinkelsen:

 1. Åpne features.php-filen
 2. Skriv om koden ord for ord … eller kopier og lim inn koden, selvfølgelig:
 3. funksjon sched_feed ($ hvor) {
  global $ wpdb;
  
  if (is_feed ()) {
  // tidsstempel i WP-format
  $ nå = gmdate ('Y-m-d H: i: s');
  
  // verdi for vent; + enhet
  $ wait = '10'; // heltall
  
  // http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/date-and-time-functions.html#function_timestampdiff
  $ device = 'MINUTE'; // MINUTE, TID, DAG, UKE, MÅNED, ÅR
  
  // legg SQL-sytax til standard $ der
  $ hvor. = "OG TIMESTAMPDIFF ($ enhet, $ wpdb-> posts.post_date_gmt, '$ nå')> $ vent";
  }
  
  returnere $ der;
  }
  
  add_filter ('posts_where', 'scheded_feed');
 4. Endre $ enhetsvariabel til minutter, timer, dager og så videre
 5. Endre $ wait variabel til antall minutter, timer, dager eller hva du enn har valgt. Dette er tidspunktet innlegget ditt vil vente før det automatisk blir publisert i RSS Feed
 6. Lagre endringer

Det er det. Du trenger ikke å gjøre noe annet for å planlegge RSS-feeden din.

Automatiser innleggets RSS-feed

Automatiser RSS-feeden din output med web push varsler. Integrer enkelt web push-varslingene dine for automatisk å legge ut RSS-feed-elementene dine gjennom målrettede web push-varsler.

Den enkleste måten å ekskludere kategorier fra RSS-feed

Fra det øyeblikket du publiserer ditt første innlegg med WordPress, vil de nye innleggene dine automatisk bli publisert som RSS-feed. Denne feeden kan lett nås av alle brukere som ønsker å følge nettstedet ditt, og på grunn av det må du gjøre RSS-feeden din så god som den kan få.

RSS-feed

Selv om du enkelt kan utsette publisering av innmatingene når som helst, vil du noen ganger bare måtte vise bestemte kategorier til dine følgere. Bedre ennå, vil du ekskludere de kategoriene du ikke ønsker å bli vist i strømmen.

Utelukk enkelt kategorier fra RSS-strøm:

For eksempel kan det hende du har et dusin kategorier som blir oppdatert med nytt innhold på daglig basis, og du ikke ønsker å overvelde brukerne dine. Kanskje er en bestemt kategori designet bare for å trekke inn brukere fra sosiale mediesider. Eller kanskje du vil at RSS-feeden din bare skal vise kategorien “nyheter”. Uansett grunn, i de følgende linjene skal vi vise deg hvordan du enkelt kan ekskludere en kategori fra RSS-strøm:

 1. Åpne funksjoner.php
 2. Kopier og lim inn koden:
 3. funksjonen ekskluder_kategorier_fra_rss ($ spørring) {
  if ($ query-> is_feed) {
  $ Query-> sett ( 'katt', '- 10, -21, -32');
  }
  returner $ spørring;
  }
  add_filter ( 'pre_get_posts', 'exclude_categories_from_rss');
  
 4. Endre kategori-ID på 3rd linje
 5. Lagre endringer

Den enkleste måten å finne en kategoris ID-nummer er å åpne en kategori fra Innlegg -> Kategorier. Når du klikker på “Rediger” -knappen, vises ID-en på toppen av nettleseren din i form av URL.

Som du kan merke fra koden, for å ekskludere en kategori, må du oppgi et “-” tegn før IDen. Når du har angitt ID-er, vil disse kategoriene ikke lenger vises i RSS-feeden din. Hvis du trenger å endre det i fremtiden, kan du ganske enkelt endre funksjonen når det er nødvendig og legge til / fjerne en kategori fra listen.

RSS-feeden din har akkurat blitt enda bedre. Ikke glem å sjekke våre andre opplæringsprogrammer om hvordan du forbedrer ditt WordPress-drevne nettsted og gjør det beste ut av den allerede flotte bloggplattformen.

Innpakking

Nå burde du ha akseptert det faktum at RSS-feeds fremdeles er en ting. Og selv om du ikke er fan av RSS, bør du tenke på de besøkende som fremdeles bruker feeds til daglig. For å hjelpe dem med å gjøre det beste ut av RSS-feeden din ved å implementere noen av tipsene vi viste deg i denne guiden.

Hva synes du om RSS? Samler du nyheter på datamaskiner eller smarttelefoner? Hva med RSS på bloggen din?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map