Kommentit: Mikä on kommentti ja kuinka sitä hallitaan?

WordPress-comments.png


WordPress-blogin käyttöjärjestelmässä on kommentointijärjestelmä, jonka avulla verkkosivustosi kävijät voivat jättää mielipiteitä tietystä aiheesta ja olla yhteydessä sinuun ja muihin sivustosi käyttäjiin. Kommenttina tunnettu (yleensä lyhyt) viesti sijaitsee viestien ja sivujen alareunassa.

Kun käyttäjä laskeutuu viestiin tai sivulle, jolla kommentit ovat käytössä (WordPress sallii oletuksena kommentit kaikissa viesteissä ja sivuilla), hän näkee kommenttilomakkeen. Täyttämällä sen ja kirjoittamalla vastauksen kuka tahansa käyttäjä voi ilmoittaa mielipiteensä, joka näkyy artikkelin alla. Muut käyttäjät voivat nähdä kommentit ja vastata niihin tai kirjoittaa omia kommentteja.

Kuinka hallita kommentteja WordPressissä

Jos siirryt kommentit vasemmalla puolella olevan järjestelmänvalvojan kojelaudan valikosta, pystyt käsittelemään kaikkia sivustosi kommentteja. Ne lajitellaan luetteloon, jossa jokaisella kommentilla on seuraavat elementit:

 • kirjailija – nimi, sähköpostiosoite ja verkkosivustoosoite
 • Kommentti – kirjoittajan kirjoittama teksti
 • Lähettää  – linkki alkuperäiseen viestiin tai sivulle, josta löydät kommentin
 • Päivämäärä ja aika – kun se toimitettiin

Voit hallita yhtä kommenttia asettamalla kohdistimen sen päälle – muutama hallinta-linkki näkyy valitun kommentin alla. Täällä voit hyväksyä tai hyväksyä jo julkaistun kommentin. Oletusarvon mukaan kaikki saamasi vastaukset odottavat moderaatiota, ja joudut napsauttamaan kutakin niistä manuaalisesti, jotta ne voivat näkyä viestissäsi tai sivulla.

Hallitse WordPress-kommentteja

Jos haluat vastata nopeasti kommenttiin, valitse toinen Vastaa-linkki, joka avaa editorin sen alla. Voit kirjoittaa vastauksen ja muotoilla sen mielesi mukaan (tehdä teksti lihavoituna, kursivoituna, lisätä linkkejä, lainauksia jne.)

Pikamuokkaus-vaihtoehto antaa sinun muokata kommenttia. Voit muuttaa tekstiä, linkkejä ja kaikkea kuin se olisi omaasi. Lisäksi voit muokata vastauksen jättäneen henkilön nimeä, sähköpostiosoitetta ja URL-osoitetta. Muokkaa-painike antaa samat vaihtoehdot, mutta se avaa kommentin erilliselle sivulle.

Roskapostin painike merkitsee kommentin ei-toivotuksi ja siirtää sen erilliseen kansioon. Samoin Roskakori-painike tulee poista kommentti ja siirrä se roskaan. Se pysyy siellä kolmekymmentä päivää, ellet poista sitä pysyvästi luettelosta.

Muuta kommenttiasetuksia

Voit muuttaa WordPressin oletuskommenttijärjestelmän käyttäytymistä asetuksilla. Päätä esimerkiksi, voivatko kirjautumattomat käyttäjät jättää vastauksensa tai ottaa käyttöön vaihtoehdon, joka hyväksyy kaikki kommentit automaattisesti (ei suositella). Koska olemme jo kuvanneet keskustelun asetukset yksityiskohtaisesti, katso miten työskennellä WordPress-kommentti-asetusten kanssa.

Poista tiettyjen sivujen kommentit käytöstä

keskustelu

Vaikka WordPress sallii kommenttien kirjoittamisen kaikista viesteistä ja sivuista, voit hallita tätä asetusta jokaiselle yksittäiselle viestille tai sivulle.

 1. Muokkaa viestiä tai sivua
 2. Etsi ylhäältä “Näyttöasetukset”
 3. Valitse ”Keskustelu” -valintaruutu
 4. Vieritä viesti kokonaan alas
 5. Valitse Keskustelu-ruudussa sallia / estää kommentit kyseiselle sivulle

Vastaanota sähköposteja, kun joku kommentoi

Oletuksena WordPress lähettää sinulle sähköpostia aina, kun joku jättää kommentin sivustollesi. Vaikka tämä on hieno ominaisuus, kun käynnistät WordPress-blogin, se voi olla röyhkeä, kun alat vastaanottaa lisää vastauksia. Jos et halua saada uusia sähköpostiviestejä jokaisesta sivustosi kommentista, palaa takaisin Asetukset -> Keskustelu jossa voit sammuttaa ne.

Muut kommentoivat laajennukset

Oletuskommentointiympäristö on aivan tarpeeksi hyvä tavalliselle käyttäjälle. Mutta jos päätät laajentaa kommentointijärjestelmää, sinun pitäisi tietää, että on kymmeniä muita WordPress-laajennuksia, jotka voivat korvata oletusohjelman kokonaan. Voit esimerkiksi asentaa Disqus, Comments Evolved, Livefyre Comments 3 tai jopa lisätä Facebook-kommentteja sivustoosi..

Kommentoi roskapostia

Roskapostikommentti WordPress-esimerkissä

Valitettavasti yksi ensimmäisistä kommentteista, jotka saat sivustollesi, on todennäköisesti roskapostia (ei-toivotut kommentit). Siitä hetkestä lähtien, kun asennat WordPressin, sivustostasi tulee kohde tuhansille roskapostittajille, jotka alkavat lähettää sinulle huonosti kirjoitettuja mainoksia ja ei-toivottuja viestejä. Onneksi on olemassa monia roskapostin torjuntaa tukevia liitännäisiä, jotka auttavat sinua torjumaan tätä uhkaa. Ensinnäkin on Akismet, joka on esiasennettu WordPressiin.

Pingbacks

Pingback

Kun joku linkittää blogiisi muulta verkkosivustolta, saat Pingback. Tällä tavalla WordPress auttaa sinua seuraamaan sivustoja, jotka linkittävät sinuun takaisin. Pingbacks tunnustetaan kommentteihin, ja ne näkyvät moderointiluettelossa kaikkien muiden kävijöiden lähettämien säännöllisten kommenttien joukossa.

Jos haluat erottaa takaisinsoiton kommentista, etsi […] kunkin kommentin alussa ja lopussa.

avatarit

WordPress-avatarit

Jokaisella kommentoijalla on pieni kuva kommentin vieressä. Tätä kuvaa kutsutaan avatareksi, ja se edustaa kirjoittajaa. WordPress käyttää Gravataria näyttää tämän kuvan. Joten, jos haluat saada valokuvasi tai minkä tahansa mukautetun kuvan avatarille, rekisteröi tili Gravatar.

 1. Navigoida johonkin Käyttäjät -> profiilisi ja tarkista käyttämäsi sähköpostiosoite
 2. Avaa Gravatar-sivusto
 3. Rekisteröidy palveluun käyttämäsi sähköpostiosoitteella
 4. Lataa valitsemasi kuva ja mukauta sitä
 5. Vahvista muutokset
 6. Palata takaisin Käyttäjät -> profiilisi ja tarkista uusi kuva

Käyttäjät, joilla ei ole ilmaista Gravatar-tiliä ja mukautettu avataari, saavat oletuskuvan. Voit asettaa oletusasetuksen keskusteluasetuksista.

Kommentit ovat tärkeitä

Kommentit ovat hyvä tapa pitää yhteyttä lukijoihisi. Ne voivat tehdä verkkosivustostasi parempia ja vuorovaikutteisempia. Ennen kuin aloitat kommenttien käytön säännöllisesti, tarkista asetukset ja räätälöi ne tarpeitasi vastaavasti. Jos et pidä siitä, kuinka tavalliset kommentit toimivat, on kymmeniä muita laajennuksia, jotka voivat korvata oletusjärjestelmän. Valitettavasti kommentit houkuttelevat myös roskapostittajia, joten varaudu torjumaan roskapostia kaikkina aikoina.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map