Kommentarer: Vad är en kommentar och hur hanterar du den?

wordpress-comments.png


WordPress-bloggplattform kommer med ett kommentarsystem som gör det möjligt för dina webbplatsbesökare att lämna åsikter om givet ämne och kommunicera med dig och andra användare av din webbplats. Känt som en kommentar finns detta (vanligtvis korta) meddelande längst ner i dina inlägg och sidor.

När en användare landar på ett inlägg eller en sida där kommentarer är aktiverade (som standard tillåter WordPress kommentarer på alla inlägg och sidor) ser han ett kommentarformulär. Genom att fylla i det och skriva ett svar kan alla användare ange sin åsikt som kommer att visas under artikeln. Andra användare kan se och svara på alla kommentarer eller skriva sina egna.

Hur man hanterar kommentarer i WordPress

Om du navigerar till Kommentarer från administratörsmenyn till vänster, kommer du att kunna hantera alla kommentarer på din webbplats. Dessa kommer att sorteras i en lista där varje kommentar har följande element:

 • Författare – namn, e-postadress och webbplatsadress
 • Kommentar – text skriven av författaren
 • Posta  – länk till det ursprungliga inlägget eller sidan där du kan hitta kommentaren
 • Datum och tid – när det lämnades in

För att hantera en enda kommentar, placera markören över den – några hanteringslänkar visas under den valda kommentaren. Här kan du godkänna eller godkänna redan publicerad kommentar. Som standard väntar alla svar som du får på din moderation och du måste klicka manuellt på var och en så att de kan visas på ditt inlägg eller sida.

Hantera WordPress-kommentarer

För att snabbt svara på en kommentar väljer du den andra länken “Svara” som öppnar en redaktör under den. Du kan skriva ett svar och utforma det efter dina önskemål (göra text fet, kursiv, lägga till länkar, citat, etc.)

Alternativ för snabbredigering låter dig ändra kommentaren. Du kan ändra texten, länkar och allt som det var din egen. Dessutom kan du redigera namnet, e-postadressen och webbadressen till personen som lämnade svaret. Redigera-knappen ger dig samma alternativ, men det öppnar kommentaren på en separat sida.

Spam-knapp kommer att markera kommentaren som oönskad och flytta den till en separat mapp. Likaså kommer papperskorgen att göra det radera kommentaren och flytta det till skräp. Den kommer att stanna där i trettio dagar om du inte tar bort den permanent från listan.

Ändra kommentarinställningar

Du kan ändra beteendet hos WordPresss standardkommentarsystem genom inställningar. Bestäm exempelvis om användare som inte är inloggade kan lämna sina svar eller aktivera ett alternativ som automatiskt godkänner alla kommentarer (rekommenderas inte). Eftersom vi redan har beskrivit diskussionsinställningar i detaljer, se hur du arbetar med WordPress kommentarinställningar.

Inaktivera kommentarer för specifika sidor

Diskussion

Även om WordPress tillåter kommentarer på alla inlägg och sidor, kan du styra inställningen för varje enskilt inlägg eller sida.

 1. Redigera ett inlägg eller en sida
 2. Hitta “Skärmalternativ” ovan
 3. Markera kryssrutan “Diskussion”
 4. Bläddra hela vägen nedanför postredigeraren
 5. I rutan Diskussion väljer du att tillåta / avvisa kommentarer för den sidan

Få e-postmeddelanden när någon kommenterar

Som standard kommer WordPress att skicka ett e-postmeddelande varje gång någon lämnar en kommentar på din webbplats. Även om det här är en trevlig funktion när du startar din WordPress-blogg, kan det vara en nag när du börjar få fler svar. Om du inte vill få nya e-postmeddelanden för varje kommentar på din webbplats, gå tillbaka till Inställningar -> Diskussion där du kan stänga av dem.

Andra kommentarer plugins

Standardkommentationsplattformen är tillräckligt bra för en vanlig användare. Men om du väljer att utvidga kommentarsystemet, bör du veta att det finns dussintals andra WordPress-plugins som kan ersätta standardinställningen helt. Till exempel kan du installera Disqus, Comments Evolution, Livefyre Comments 3 eller till och med lägga till Facebook-kommentarer på din webbplats.

Kommentera skräppost

Skräppostkommentar i WordPress-exempel

Tyvärr kommer en av de första kommentarerna som du kommer till din webbplats förmodligen att vara skräppost (oönskad kommentar). Från det ögonblick som du installerar WordPress, kommer din webbplats att bli ett mål för tusentals spammare som börjar skicka dåligt skrivna annonser och oönskade meddelanden. Lyckligtvis finns det många anti-spam-plugins som hjälper dig att bekämpa den hoten. Till att börja med finns det Akismet som förinstalleras med WordPress.

Pingbacks

Pingback

När någon länkar till din blogg från någon annan webbplats får du en pingback. På detta sätt hjälper WordPress dig att hålla reda på webbplatser som länkar tillbaka till dig. Pingbacks känns igen som kommentarer, och de kommer att visas på moderationslistan bland alla andra regelbundna kommentarer publicerade av dina besökare.

För att skilja en pingback från kommentar, sök efter […] i början och slutet av varje kommentar.

Avatars

WordPress avatarer

Varje kommentar har en liten bild som visas bredvid kommentaren. Den här bilden kallas en avatar, och den representerar författaren. WordPress använder Gravatar för att visa den här bilden. Så om du vill ha ditt foto eller någon anpassad bild för avataren, registrera dig ett konto hos Gravatar.

 1. Navigera till Användare -> Din profil och kontrollera e-postadressen du använder
 2. Öppna Gravatar-webbplatsen
 3. Registrera dig till tjänsten med den e-postadress du använder
 4. Ladda upp bilden du väljer och anpassa den
 5. Bekräfta ändringar
 6. Gå tillbaka till Användare -> Din profil och kolla din nya bild

Användare som inte har ett gratis Gravatar-konto och en anpassad avatar får standardavatarbilden. Du kan ställa in standardinställningen i Diskussionsinställningar.

Kommentarer är viktiga

Kommentarer är ett bra sätt att hålla kontakten med dina läsare. De kan göra din webbplats bättre och mer interaktiv. Innan du börjar använda kommentarer regelbundet måste du kontrollera inställningarna och anpassa dem efter dina behov. Om du inte gillar hur standardkommentarerna fungerar finns det dussintals andra plugins som kan ersätta standardsystemet. Tyvärr lockar kommentarer också spammare så var alltid beredd att bekämpa skräppost.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map