Komente: isfarë është një koment dhe si ta menaxhojmë?

wordpress-comments.png


Platforma e Blogging WordPress vjen me një sistem të komentimit që lejon vizitorët e faqes suaj të internetit të lënë mendime për temën e dhënë dhe të komunikojnë me ju dhe përdoruesit e tjerë të faqes tuaj. I njohur si koment, kjo mesazh (zakonisht e shkurtër) është e vendosur në fund të postimeve dhe faqeve tuaja.

Kur një përdorues ulet në një postim ose në një faqe ku komentet janë aktivizuar (si parazgjedhje, WordPress lejon komente në të gjitha postimet dhe faqet), ai do të shohë një formë komenti. Duke e plotësuar atë dhe shkruar një përgjigje, çdo përdorues mund të shprehë mendimin e tij që do të tregojë nën artikullin. Përdoruesit e tjerë mund të shohin dhe t’i përgjigjen çdo komenti ose të shkruajnë vetë.

Si të menaxhoni komentet në WordPress

Nëse lundroni te Komente nga menuja e panelit admin në anën e majtë, do të keni mundësi të trajtoni të gjitha komentet në faqen tuaj. Ato do të renditen në një listë ku secili koment ka elementët e mëposhtëm:

 • autor – emrin, postën elektronike dhe adresën e internetit
 • koment – teksti i shkruar nga autori
 • post  – lidhje me postimin origjinal ose faqen ku mund të gjeni komentin
 • Data dhe ora – kur u dorëzua

Për të menaxhuar një koment të vetëm, vendoseni kursorin mbi të – disa lidhje menaxhimi do të shfaqen nën komentin e zgjedhur. Këtu mund të aprovoni ose aprovoni komentin e botuar tashmë. Si parazgjedhje, të gjitha përgjigjet që merrni do të presin për moderimin tuaj, dhe ju do të duhet të klikoni manualisht secilën prej tyre në mënyrë që ata të mund të shfaqen në postimin ose faqen tuaj.

Menaxhoni komentet e WordPress

Për t’iu përgjigjur shpejtë një komenti, zgjidhni lidhjen e dytë “Përgjigje” e cila do të hapë një redaktues nën të. Ju mund të shkruani një përgjigje dhe ta stiloni atë sipas dëshirës suaj (bëni tekst të guximshëm, italik, shtoni lidhje, citime, etj.)

Opsioni i shpejtë i redaktimit ju lejon të modifikoni komentin. Ju mund të ndryshoni tekstin, lidhjet dhe gjithçka si të ishte tuaji. Për më tepër, ju mund të ndryshoni emrin, postën elektronike dhe URL-në e personit që la përgjigjen. Butoni Redaktimi ju jep të njëjtat opsione, por hap komentin në një faqe të veçantë.

Butoni Spam do ta shënojë komentin si të padëshiruar dhe do ta transferojë atë në një dosje të veçantë. Në mënyrë të ngjashme, butoni Trash do fshini komentin dhe zhvendoseni në mbeturina. Do të qëndrojë atje për tridhjetë ditë, përveç nëse e fshini përgjithmonë nga lista.

Ndryshoni cilësimet e komenteve

Mund të ndryshoni sjelljen e sistemit të komenteve të parazgjedhura të WordPress përmes cilësimeve. Për shembull, vendosni nëse përdoruesit jo të regjistruar mund të lënë përgjigjet e tyre ose të aktivizojnë një opsion që automatikisht do të aprovojë të gjitha komentet (nuk rekomandohet). Meqenëse ne kemi përshkruar tashmë detajet e cilësimeve të Diskutimit, ju lutemi shikoni se si të punoni me cilësimet e komenteve të WordPress.

Disaktivizoni komentet për faqe të veçanta

diskutim

Edhe pse WordPress lejon komente në të gjitha postimet dhe faqet, ju mund ta kontrolloni atë cilësim për çdo postim ose faqe individuale.

 1. Redaktoni një postim ose faqe
 2. Gjeni “Opsionet e ekranit” në krye
 3. Kontrolloni kutinë “Diskutim”
 4. Shkoni në të gjithë rrugën poshtë redaktorit të postës
 5. Në kutinë e Diskutimit, zgjidhni të lejoni / mos lejoni komentet për atë faqe

Merrni email kur dikush komenton

Si parazgjedhje, WordPress do t’ju dërgojë një email sa herë që dikush lë një koment në faqen tuaj. Ndërsa kjo është një veçori e bukur kur filloni blogun tuaj në WordPress, mund të jetë bezdi sapo të filloni të merrni më shumë përgjigje. Nëse nuk doni të merrni postë elektronike të reja për secilin koment në faqen tuaj, ju lutemi kthehuni përsëri Cilësimet -> Diskutim ku mund t’i fikni.

Shtojcat e tjera të komentimit

Platforma e parazgjedhur e komentimit është mjaft e mirë për një përdorues të rregullt. Por nëse vendosni të zgjeroni sistemin e komentimit, duhet të dini që janë dhjetëra shtesa të tjera WordPress që mund të zëvendësojnë plotësisht atë standardin. Për shembull, mund të instaloni Disqus, Comments Evolution, Komente Livefyre 3, ose madje të shtoni komente të Facebook në faqen tuaj.

Spam komenti

Komenti i Spam-it në shembullin e WordPress

Fatkeqësisht, një nga komentet e para që do të arrini në faqen tuaj ka të ngjarë të jetë spam (koment i padëshiruar). Që në momentin që instaloni WordPress, faqja juaj do të bëhet një objektiv për mijëra spammers që do të fillojnë të ju dërgojnë reklama me shkrim të dobët dhe mesazhe të padëshiruara. Për fat të mirë, ka shumë shtesa anti-spam që do t’ju ndihmojnë të luftoni atë kërcënim. Për fillestarët, ekziston Akismet e cila parainstalohet me WordPress.

Pingbacks

Pingback

Kur dikush lidh me blogun tuaj nga ndonjë uebfaqe tjetër, ju do të merrni një Pingback. Në këtë mënyrë, WordPress ju ndihmon të mbani gjurmët e faqeve që lidhen me ju. Pingbacks njihen si komente, dhe ata do të paraqiten në listën e moderimit mes të gjitha komenteve të tjera të rregullta të postuara nga vizitorët tuaj.

Për të dalluar një pingback nga komenti, kërkoni në […] në fillim dhe në fund të çdo komenti.

avatars

WordPress avatar

Everydo komentues ka një imazh të vogël të paraqitur pranë komentit. Ky imazh quhet avatar, dhe përfaqëson autorin. WordPress përdor Gravatar për të shfaqur këtë pamje. Pra, nëse doni të keni foton tuaj ose ndonjë imazh të personalizuar për avatar, ju lutemi regjistroni një llogari me të Gravatar.

 1. Shkoni te Përdoruesit -> Profili juaj dhe kontrolloni adresën e emailit që po përdorni
 2. Hapni faqen Gravatar
 3. Regjistrohuni në shërbim me adresën e emailit që po përdorni
 4. Ngarko imazhin e zgjedhjes suaj dhe rregulloje atë
 5. Konfirmoni ndryshimet
 6. Shko prapa ne Përdoruesit -> Profili juaj dhe kontrolloni imazhin tuaj të ri

Përdoruesit që nuk kanë një llogari falas Gravatar dhe një avatar me porosi do të marrin imazhin e paracaktuar të avatarit. Mund ta vendosni një parazgjedhje në Cilësimet e Diskutimit.

Komentet janë të rëndësishme

Komentet janë një mënyrë e mirë për të mbajtur kontakte me lexuesit tuaj. Ata mund ta bëjnë faqen tuaj më të mirë dhe më interaktive. Para se të filloni të përdorni komente rregullisht, sigurohuni që të kontrolloni cilësimet dhe t’i përshtatni ato sipas nevojave tuaja. Nëse nuk ju pëlqen se si funksionojnë komentet standarde, ka dhjetëra shtojca të tjera që mund të zëvendësojnë sistemin e paracaktuar. Për fat të keq, komentet gjithashtu tërheqin spammers kështu që të jenë të gatshëm për të luftuar spam në çdo kohë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked