Katsaus WordPress-asetuksiin

WordPress-settings.png


Yksi ensimmäisistä asioista, joita haluat tarkastella uuden WordPress-verkkosivuston asentamisen jälkeen, on asetussivu. Uusissa asennuksissa WordPress-asetukset näkyvät järjestelmänvalvojan alaosassa, joka löytyy näytön vasemmasta reunasta.

Vain leijuttamalla asetukset -linkkiä, huomaat useita alivalikkosivuja, jotka on omistettu WordPress-asetuksiin. Jokaisella on tärkeitä vaihtoehtoja, jotka vaikuttavat koko verkkosivustoon, joten on tärkeää, että otat aikaa asettaaksesi kaiken oikein. Ennen kuin asennat lisälaajennuksia ja teemoja, jotka voivat lisätä uusia alivalikoita, näet seuraavat sivut:

 1. yleinen
 2. Kirjoittaminen
 3. lukeminen
 4. keskustelu
 5. tiedotusvälineet
 6. permalinks

Tässä artikkelissa selitetään nämä WordPress-oletusasetukset yksityiskohtaisesti ja opastaa sinua asennusprosessin läpi.

1. Yleistä

Tältä sivulta löydät useita vaihtoehtoja, joiden avulla voit muuttaa sivustosi otsikkoa ja tunnistetta, erityyppisiä osoitteita sekä aika- ja päivämäärämuotoja.

Sivuston nimi ja tagi

Vaikka WordPress on täyttänyt nämä kentät sinulle, älä vain oleta, että se on tarpeeksi hyvä verkkosivustollesi. Koska sivuston otsikko ja tunniste ovat tärkeitä osia blogissasi, kun kyse on Googlesta ja muista hakukoneista, on välttämätöntä, että kirjoitat mukautettuja. Vaikka muokatun otsikon ja otsikkokirjoituksen kirjoittaminen voi auttaa sinua houkuttelemaan oikean yleisön, oletusarvo saattaa vahingoittaa hakukoneoptimointiasi (sijaintiasi hakukoneiden tuloksissa) ja uskottavuutta. Et halua, että potentiaaliset asiakkaasi huomaavat, että olet jättänyt huomiotta sivustosi mukauttamisen ensimmäisen vaiheen, etkö sinä?

WordPress ja sivuston osoite (URL)

WordPressin yleiset asetukset

WordPress-osoite on URL, joka johtaa hakemistoon, johon olet asentanut WordPressin. Useimmissa tapauksissa etusivullesi osoittavan sivustoosoitteen tulisi olla sama. Jos olet juuri asentanut uuden sivustosi, mitään kenttiä ei tarvitse muuttaa. Ellet halua etusivusi olevan erilainen kuin asennushakemisto, mutta siitä ei pitäisi huolehtia, jos tämä on ensimmäinen kerta WordPressin kanssa. Pidä heidät vain samoina.

Jos et esimerkiksi halua WordPressin juurihakemistoon (haluat ehkä pitää asiat puhtaina tai sinulla on siellä muita asioita), voit asentaa sen mihin tahansa alihakemistoon, kuten https://example.com/wordpress. Jos jätät sivuston osoitteen, se tarkoittaisi, että ihmisten olisi navigoitava https://example.com/wordpress päästä etusivullesi. Sen sijaan tässä esimerkissä voit muuttaa sivuston osoitteen arvoon https://example.com joka kertoisi WordPressille, että kotisivusi URL-osoite on erilainen kuin asennushakemisto.

Ole varovainen vaihtaessasi sivuston osoitetta, koska kaikki virheet tappavat (väliaikaisesti) sivustosi.

Joskus (yleensä kun olet jo hämmentänyt asetukset), sinun on muutettava nämä URL-osoitteet toisella tavalla, koska et voi avata WordPress-asetussivua. Se voidaan tehdä PHP: n kautta tai muokkaamalla tietokantaa suoraan. Suosittelemme palkkaamaan ammattilaista korjaamaan sen sinulle, jos sinulla ei ole kokemusta näistä aloista.

Sähköpostiosoite

Tämä ei ole braineri; kirjoita toimiva sähköpostiosoite, josta saat tärkeitä ilmoituksia päivityksistä, uusista käyttäjistä, kommentit ja muut tiedot WordPressistä.

Jäsenyys ja uuden käyttäjän oletusrooli

Kuten ehkä jo tiedät, WordPress antaa sinun kehittää jäsensivustoja. Tällöin olet kiinnostunut vastaavasta vaihtoehdosta, jonka avulla voit avata rekisteröinnit kenelle tahansa. Jos teet niin, on tärkeää, että valitset oletuskäyttäjäroolin äskettäin rekisteröityneille käyttäjille.

Oletuksena kaikista uusista käyttäjistä tulee tilaajia. Mutta jos haluat antaa heille enemmän valtuuksia sivustossasi, voit muuttaa sen mille tahansa muulle käytettävissä olevalle käyttäjäroolille. Se on sinusta kiinni. Suosittelemme pitämään ”Jokainen voi rekisteröidä vaihtoehdon” käytöstä.

Aika-asetukset

Seuraavaksi luettelossa ovat asetukset, jotka vaikuttavat siihen, miten aikaa käytetään ja näytetään sivustossasi. Valitse aikavyöhyke, päivämäärä- ja aikaformaatti ja viikon alkamispäivä (joo, sen ei tarvitse olla maanantai). Vaikka tämä saattaa kuulostaa triviaalilta tällä hetkellä, huomaa, että kaikki mitä WordPress tekee (ja joka sisältää uusia laajennuksia ja teemoja) käyttää näitä aika-asetuksia.

Jos sähköpostisi päivämääräleimat eivät lisää, uusi kalenterisi laajennus näyttää rikki tai ajoitetut viestit eivät näytä toimivan, palaa näihin vaihtoehtoihin ja korjaa ne.

Kieli

Jos haluat muuttaa sivustosi kieltä, sinun täytyy vain valita uusi luettelosta. Tämä vaihtoehto voi kääntää sivustosi koko kojetaulun, kun taas sisältö pysyy ennallaan.

Huomaa silti, että kielen muuttaminen muuttaa myös joitain asioita, jotka vierailijat näkevät (esimerkiksi widgetien nimet ja aikaleimat).

2. Asetusten kirjoittaminen

Nämä WordPress-asetukset vaikuttavat joihinkin viesteihin ja luokkiin liittyviin asioihin. Voit myös valita julkaista artikkeleita sähköpostitse ja muuttaa päivityspalveluita.

Oletus- postitus- ja luokkamuodot

WordPress-kirjoitusasetukset

Toimiakseen oikein, WordPress tarvitsee oletusviesti- ja luokkamuodon. Joten jos unohdat valita nämä tiedot uudelle viestille, WordPress voi määrittää ne automaattisesti oletuksiin virheiden välttämiseksi.

Vaikka luokittelematon luokka näyttää aivan tarpeeksi hyvältä aloittaessasi, totuus on, että monet ihmiset paheksuttavat sitä. Joten ajattele uudelleen ja nimeä se uudelleen jotain, jota käytät blogissa. Ennemmin tai myöhemmin huomaat, kuinka huono luokittelematon kansio näyttää yleisölle.

Mitä tulee viesteihin, se on vain tarpeeksi hyvä, jos vakioviesti on oletusviesti. Ellei sinulla ole muokattua postityyppiä, jota haluat käyttää. Se riippuu yksinomaan sinusta ja käyttämästäsi WordPress-teemasta.

Lähetä sähköpostitse

WordPress Post sähköpostitse

Tiesitkö, että voit lähettää viestin WordPress-sivustolle sähköpostitse ja julkaista sen heti lukijoillesi? Jotta se toimisi, sinun on luotava salainen sähköpostitili ja sallittava POP3-käyttö. Lisää postipalvelimesi, kirjautumistunnuksesi ja salasanasi ja valitse kyseisen viestin luokka. Jos olet kirjoittanut kaikki tiedot oikein, sinun on vain lähetettävä sähköposti tähän osoitteeseen, ja WordPress auttaa sinua julkaisemaan viestin.

Päivityspalvelut

Palvelutyökalut voivat auttaa sinua ilmoittamaan muille ihmisille päivityksistä sivustossasi. Vaikka WordPress ilmoittaa automaattisesti suosituimmista päivityspalveluista blogisi uudesta sisällöstä, voit lisätä uutta täältä.

Jos tavoitteena on saada mahdollisimman monta kävijää, ainakin oletuspalvelu (http://rpc.pingomatic.com/). Mutta jos haluat lisätietoja päivityspalveluista ja saadaksesi luettelon käyttämistäsi muista palveluista, katso XML-RPC-pingipalvelut.

3. Asetusten lukeminen

Aivan kuten kirjoitusasetukset vaikuttavat syöttämääsi, myös lukemisasetukset vaikuttavat tulokseen. Tällä sivulla voidaan määrittää useita etusivusi, blogin, RSS: n ja hakukoneiden näkyvyyttä koskevia asetuksia.

Etusivu näkyvät

Valitsemalla jonkin toisen vaihtoehdon tällä sivulla voit muuttaa sivustosi ulkoasua ja tunnetta kokonaan. WordPress antaa etusivuksi käyttää uusimpia viestejä (aikajärjestysluettelo niistä) tai staattista sivua.

WordPress-lukemisasetukset

Yleensä etusivu on mukautettu sivu, jonka olet luonut sinä tai teemakehittäjät. Sillä, miltä se näyttää tai millä tiedoilla se voi olla, ei ole mitään rajoituksia. Ainoa raja on mielikuvitus. Hyvällä WordPress-teemalla on muutama etusivu ja viestisivusuunnittelu, jotka luovat ainutlaatuisen tunnelman, joten valitse teema viisaasti.

Blogi ja RSS

Jos päätät pitää uusimmat viestit etusivuna, tämä on paikka päättää, kuinka monta viimeisintä artikkelia näytetään. Vaikka yli kymmenen viestin näyttäminen saattaa tuntua hauskalta, ota huomioon, että liian monta viestiä etusivulla voi hidastaa sivustosi toimintaa.

Syötteissä näytettyjen viestien lukumäärää voidaan myös muuttaa. Kymmenen tai kaksikymmentä on hyvä luku aluksi.

Vaikka on aina suositeltavaa näyttää otteita kokonaisten artikkeleiden sijasta, voit määrittää lukemisasetukset näytä vain koko teksti tai yhteenveto.

Hakukoneen näkyvyys

Jos käytät sivustoa vain testausympäristönä etkä halua, että hakukoneet indeksoivat ja arkistoivat sen, voit valita hakukoneiden näkyvyyden vieressä olevan valintaruudun. Tällöin WordPress kertoo kaikille Googlen kaltaisille hakukoneille, että et halua, että sinut indeksoidaan ja löytävät muiden ihmisten. Mutta muista, että tämä toimii vain ehdotuksena. Jokainen hakukone päättää, täyttääkö pyyntösi vai ei.

4. Keskustelu

WordPress-keskustelun asetukset

Keskusteluasetukset auttavat linkkejä ja kommentteja. Täällä voit muuttaa tapaa, jolla WordPress käsittelee pingbacks- ja trackback-ongelmia, sekä kuinka kommenttiosat käyttäytyvät artikkeleissa.

Artikkelin oletusasetukset

Valitsemalla vastaavat ruudut, voit yrittää ilmoittaa blogeille, jotka linkitit artikkeleistasi. Kun olet julkaissut artikkelin, kaikissa blogeissa, joihin linkitit, pitäisi saada ilmoitus. Voit myös sallia linkit-ilmoitukset muista blogeista (tunnetaan nimellä pingbacks ja trackbacks) ja antaa ihmisille mahdollisuuden lähettää kommentteja uusiin artikkeleihin.

Muut kommenttiasetukset

Jos käytät WordPressin mukana toimitettua vakiokommenttijärjestelmää, tässä on kaikki yksityiskohdat, jotka sinun on määritettävä tarpeitasi varten.

Valitse, onko kirjoittajien täytettävä nimi ja sähköposti ennen kommenttien julkaisua. Päätä, haluatko kävijöidesi kommentoivan vain, jos he ovat rekisteröityneitä ja kirjautuneita sisään. Sulje automaattisesti kommentit artikkeleista, jotka ovat vanhempia kuin mikä tahansa määritetty päivämäärä, ota kierteitetyt kommentit käyttöön ja valitse kuinka monta tasoa heillä voi olla (teetkö sinäkin haluat pystyä vastaamaan vastaukseen). Voit jopa hajottaa kommentit sivuiksi, jos jo julkaistuja kommentteja on enemmän kuin määritelty määrä. Jos sinulla on kymmeniä (tai satoja) kommentteja artikkelia kohden, tämä on pakollinen vaihtoehto sinulle.

Kommentin moderointi

Hallitse WordPress-kommentteja

Seuraavissa asetuksissa voit määrittää, milloin kommentteja koskevat sähköpostiviestit saadaan, ja voit valita, että kaikki kommentit hyväksytään manuaalisesti. Voit myös antaa WordPressin julkaista kommentit kirjoittajilta, joilla on jo ainakin yksi hyväksytty kommentti.

Yleensä roskapostikommentit sisältävät useita linkkejä, jotka saavat sinun huomion. Voit nopeasti lopettaa roskapostin WordPress-kommentteissa merkitsemällä ne, joissa on enemmän kuin kaksi tai kolme linkkiä. Voit aktivoida suodattimen täällä ja valita nopeasti sallittujen linkkien lukumäärän. Vaikka roskapostittajat ovat tietoisia tästä ja monet käyttävät vain yhtä linkkiä kommenttia kohden, varmista, että olet valinnut vaihtoehdon. Vaikka se lopettaa vain yhden roskapostikommentin, se on sen arvoista, totta?

Kommentti estolistalle

Keskusteluasetussivun seuraavan kentän avulla voit estää kommentteja, jotka sisältävät tiettyjä sanoja sisältö-, nimi-, URL- tai sähköpostikentissä. Voit jopa estää IP-osoitteita täältä.

Sanat, joita aiot käyttää täällä, riippuvat blogistasi. Jos kirjoitat esimerkiksi älypuhelimista, kommentaattorit eivät todennäköisesti käytä pillereiden ja huumeiden nimiä, jotka ovat yleinen teema roskapostikommentteissa. Joten voit löytää luettelon lääkkeistä ja lisätä ne tähän. Ehdotamme myös, että katsot asiaa luettelo yleisimmistä roskapostisanoista joka auttaa sinua. Jos tiedät lisäksi roskapostittajan IP-osoitteen, joka ei päästä irti, lisää se tähän.

Samoin voit lisätä kommentteja tietyillä sanoilla ja IP-osoitteilla suoraan roskakoriin.

avatarit

WordPress-avatarit

Avatar on yksinkertainen kuva, joka liittyy sivustossa rekisteröimäsi sähköpostiosoitteeseen. Se näkyy profiilissa ja nimesi vieressä kommenteissa. Seuraavat vaihtoehdot antavat sinun päättää, käytätkö avatareita WordPress-sivustossasi, minkä enimmäisikärajan sallit, ja valita, minkä oletuskuvauskuvan tulee näyttää (kyseistä kuvausta käytetään ihmisille, jotka eivät t asettaa oman avatarinsa päälle Gravatar).

5. Media

Media-asetusten avulla voit muuttaa muutamia asioita, jotka koskevat verkkosivustosi kuvia. Oletuksena WordPressillä on kolme kuvakokoa, joita voit käyttää koko sivustolla. Joten tässä voit muuttaa pikkukuvien, keskikokoisten ja suurten kuvien mittoja. Kun olet lähettänyt kuvan, WordPress muuttaa sen kokoa näihin ylimääräisiin mittoihin. Tärkeä muistaa, että tämän asetuksen muuttaminen ei vaikuta jo lähetettyihin kuviin. Niiden kokoa ei muuteta tai muuteta millään tavalla. Tämä asetus koskee vain kuvia, jotka lataat koon muuttamisen jälkeen.

Kun lataat uusia mediatiedostoja, voit järjestää ne kuukausi- ja vuosiperusteisiin kansioihin paremman medianhallinnan. Tarkista vain vaihtoehto.

Pysyvät linkit tai pysyvät linkit ovat URL-osoitteita, jotka WordPress tallentaa ikuisesti; ts. niiden ei tulisi koskaan muuttua. Kävijät ja hakukoneet käyttävät näitä linkkejä tietämään tarkan polun sisältöösi. Pidä niitä blogin sisällön tarkkoina osoitteina – jokaisella sivustosi sivulla on ainutlaatuinen pysyvä linkki, joka tunnistaa sen. Esimerkiksi, www.yoursite.com/first-post on yhden tyyppinen pysyvä linkki, joka linkittäisi ensimmäiseen viestiin. Ei ole mahdollista, että kahdella viestillä tai sivulla on sama pysyvä linkki.

Kun asennat WordPressin ensimmäistä kertaa, pysyvät linkit eivät näytä käyttäjäystävällisiltä. Tämä johtuu siitä, että järjestelmä käyttää tunnusnumeroita jokaiselle sivustosi viestille ja sivulle. Permalinkkisi näyttävät todennäköisesti noin: http://yoursite.com/?p=123.

Yleiset asetukset

Jotta asiat olisivat helpompia aloittelijoille, WordPress-kehittäjät laativat useita rakenteita, jotka saattavat kiinnostaa sinua. Sinun tarvitsee vain valita yksi ja tallentaa muutokset sivustosi pysyvien linkkien koko rakenteen parantamiseksi:

 • tavallinen: http://example.com/wordpress/?p=123
 • Päivä ja nimi: http://example.com/wordpress/2017/05/12/sample-post/
 • Kuukausi ja nimi: http://example.com/wordpress/2017/05/sample-post/
 • numeerinen: http://example.com/wordpress/archives/123
 • Postinimi: http://example.com/wordpress/sample-post/

Mukautettu rakenne ja perusta

Jos yksikään viidestä rakenteesta ei ole mielesi ja tarpeidesi mukainen, voit aina luoda mukautetun. Täällä voit piirtää blogiisi ainutlaatuisen pysyvän linkin rakenteen. On jopa mahdollista nimetä oletus ”luokka” ja ”tunnisteet” mille tahansa haluamallesi. Lisätietoja tästä ominaisuudesta on WordPress-pysyvien linkkien asetusten ja mukautetun URL-rakenteen yksityiskohdissa.

johtopäätös

WordPress-asetukset sisältävät sivustosi arvokkaimmat tiedot. Sivustosi otsikon valitsemisesta linkkien rakenteeseen. Siksi on tärkeää, että käydään läpi kaikki ne huolellisesti, kunnes määrität sivuston tarpeitasi ja mieltymyksiäsi varten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map