Kako ustvariti zemljevid XML za vaše spletno mesto WordPress

xml-sitemap.png


Zemljevid spletnega mesta, kot že ime pove, je zemljevid vašega spletnega mesta. Če želite natančneje, je kazalo seznam vseh strani, ki jih najdete na vašem spletnem mestu.

Včasih je ta seznam mogoče ustvariti ročno, da se prikaže struktura vašega spletnega mesta. S prikazom seznama svojih strani lahko prikažete glavne kategorije in njihove podkategorije, tako da jih uporabniki lahko obidejo. Ta metoda je bila v preteklosti precej bolj priljubljena; Kljub temu je zemljevid spletnega mesta na vseh dobro organiziranih spletnih mestih, vendar v nekoliko drugačni obliki.

Namesto da ročno ustvarite zemljevid spletnega mesta in povežete vse strani z roko, vam današnja tehnologija omogoča to samodejno. Namesto, da obiskovalcu pokažete zemljevid zemljevida, bi morali bolje organizirati svojo navigacijo in uporabljati zemljevid spletnega mesta samo za iskalnike.

Pri ustvarjanju spletnega mesta za iskalnike bodo WordPress vtičniki to storili namesto vas. Dokument bo namesto navadnega HTML-ja napisan v XML in zemljevid spletnega mesta bo zelo pomemben del vašega spletnega mesta. Ko boste ustvarili zemljevid spletnega mesta, bodo iskalniki, kot sta Google in Bing, bolj učinkoviti pri indeksiranju vašega spletnega mesta. Ker bo na tem seznamu boti iskalnikov predstavil strukturo vašega spletnega mesta, bo točno vedel, kaj iskati. Zaradi tega bo boljši SEO, kar pomeni, da bodo ljudje lažje prišli na vašo spletno stran prek iskalnikov.

V WordPressu je na voljo veliko vtičnikov, ki lahko naredijo isto delo in ustvarijo zemljevid spletnega mesta za vas. Res ni pomembno, katerega ste izbrali, vendar priporočamo, da se držite le enega vtičnika. Uporaba več vtičnikov lahko zmede WordPress kot tudi iskalnike in dejansko lahko poslabšate stvari, če ustvarite več zemljevidov spletnih strani z različnimi vtičniki. V naslednjih vrsticah vam bomo pokazali dva priljubljena vtičnika za zemljevide spletnih mest.

Google XML Sitemaps

CENA: Brezplačno


S skoraj 18 milijoni prenosov in več kot milijonom aktivnih namestitev je ta preprost vtičnik zagotovo eden najbolj priljubljenih pri delu. To ni zato, ker vam ta vtičnik ponuja na izbiro na izbiro več možnosti, ampak zato, ker ga boste začeli v nekaj sekundah. Vse, kar morate narediti za ustvarjanje spletnega mesta, je namestitev vtičnika:

 1. Pojdite na Vtičnike -> Dodaj novo
 2. Poiščite: »Google XML Sitemaps«
 3. Namestite in aktivirajte vtičnik
 4. Pomaknite se do Nastavitve -> XML-zemljevidi

Ko pridete do nastavitev vtičnika, boste opazili, da je zemljevid spletnega mesta že ustvarjen. Vtičnik vas bo povezal z zemljevidom spletnega mesta, ki ga lahko odprete v brskalniku za namene testiranja.

Čeprav ste končali dobesedno v nekaj sekundah, vam Google XML Sitemap omogoča podrobno nastavitev spletnega mesta. Če se pomikate po nastavitvah, boste opazili, da lahko izberete, katere iskalnike vključite, na spletnem mestu boste lahko izbrali strani, ki jih (ne) želite, in še veliko več.

Odlična stvar spletnega mesta Google XML je, da bo nadaljeval samodejno posodabljanje spletnega mesta. Če dodate stran, jo bo vtičnik dodal na vaš zemljevid spletnega mesta. Če ga izbrišete, se bo vtičnik pokril in storil enako v datoteki XML.

SEO by Yoast

CENA: Brezplačno


Ta vtičnik je eden najbolj priljubljenih vtičnikov za WordPress. Njegov glavni namen je nadzor nad vašo vsebino, da bi dosegli boljši SEO, vendar v tem članku ne bomo spuščali podrobnosti o SEO by Yoast. Ker je vtičnik tako priljubljen, je zelo verjetno, da ga imate nameščen tudi na vašem WordPressu. Kar zadeva zemljevide spletnih mest, vam ni treba nameščati dodatnih vtičnikov, saj vam SEO by Yoast daje modul, ki je odgovoren za vaš zemljevid spletnega mesta. Če imate nameščen vtičnik, je opisano, kako lahko ustvarite zemljevid spletnega mesta:

 1. Pomaknite se do SEO> Zemljevidi spletnih mest XML
 2. Ustvari svoj zemljevid spletnega mesta

Kot smo vam povedali, je izdelava zemljevida zemljevida res enostavna in na voljo so številne druge vtičnike, ki bodo odlično opravili delo. Ne glede na to, na katerem spletnem mestu ste ustvarili zemljevid spletnega mesta, morate iskalnikom povedati, kje se nahaja. V naslednjih vrsticah bomo pokazali, kako ga lahko dodate v Google Orodja za spletne skrbnike. Če svojega spletnega mesta še vedno niste dodali in preverili, poglejte, kako svoje spletno mesto dodati v Google Orodja za spletne skrbnike.

 1. Pojdite na Google Orodja za spletne skrbnike
 2. Odprite svoje spletno mesto s seznama
 3. Pomaknite se do iskanja po vsebini -> spletna mesta
 4. Kliknite gumb »Dodaj / preizkusi zemljevid mesta«
 5. Vnesite lokacijo spletnega mesta
 6. Kliknite gumb Test in na koncu kliknite gumb Pošlji

Končal si. Vaš zemljevid spletnega mesta je ustvarjen, Google pa je o njem obveščen. Pustite datoteko XML na vašem strežniku in pustite, da vaš vtičnik opravi svoje delo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map