Kako ustvariti vrste objav po meri v WordPressu

Kako ustvariti vrste objav po meri v WordPressu


Preden vam dejansko pokažemo, kako lahko ustvarite svojo vrsto objave po meri, ki jo boste s ponosom uporabljali na svojem novem spletnem dnevniku z WordPressom, poglejmo, kaj v resnici predstavlja vrsta objave po meri..

Vrsta objave je preprosto niz pravil, ki se uporabljajo za opis načina predstavitve vsebine v vašem članku. Vsaka vrsta objave ima svoje parametre, ki jih določajo, tako da lahko ugotovite razliko med objavo, stranjo, arhivom, revizijo ali navigacijskim menijem. A kot boste videli, če začnete pisati članke kot svoje objave, bo vse, kar napišete, imelo enako strukturo. To je zato, ker boste za objavo uporabili isto predlogo. Toda to je povsem v redu, če pišete blog, kjer je ena vrsta objave dovolj za obdelavo vaših člankov.

Skozi tako dolgo zgodovino se je WordPress izjemno razvil in vsekakor je prerasel svojo vlogo blog platforme. Postal je eden najbolj uporabljanih in cenjenih sistemov za upravljanje vsebin na svetu. Eden glavnih razlogov je omogočanje ljudem ustvarjanje vrst objav po meri.

Poglejmo, kaj lahko vrsta objave po meri naredi za vas na preprostem primeru. Predstavljajte si, da imate spletno mesto za igre. Novice želite redno objavljati, vsak dan se objavljajo številne napovednice, ki jih lahko delite s svojim občinstvom, vaši avtorji igrajo nove igre in pišejo kritike, objavljate posnetke zaslona z najnovejše spletne tekme itd..

Kot ste že uganili, je v tem primeru več vrst vsebine, ki jih boste potrebovali, in če nadaljujete z uporabo rednih objav, bo vsa vsebina videti enaka, zato boste težje ugotovili razliko za vas in vaše obiskovalce. med video člankom in recenzijo. Da, želite, da je vrsta objave po meri, da bo vse videti bolj organizirano.

Ostanite pri tej sliki le nekaj sekund. Če ustvarite vrsto objave po meri, bi lahko vaše novice imele posebno območje, kjer lahko postavite povezavo do vira. Vaša objava za pregled igre lahko vsebuje oceno avtorja za določeno igro, vključno s sistemom, ki temelji na zvezdicah, za podnaslov ocene pa lahko uporabite različen slog. Vaša vrsta objave prikolic bi poudarila videoposnetek in ljudem omogočila uživanje v svetlobnem polju, namesto da bi ga gledali v objavi. Lahko nadaljujemo za vedno, a razumete, prav?

 • Ustvari vrsto objave po meri
 • Ustvarite vrste objav po meri s vtičniki

Ustvari vrsto objave po meri:

V redu, vemo, da se dolgočasite z nami – tukaj ste, da se naučite, kako ustvariti objavo po meri, zato začnimo. Iztegnite mišice, globoko vdihnite in ko ste pripravljeni, začnite. Če vas zanima globlje kopanje WordPress in kodo, preskočite na vtičnik, ki vam bo pomagal.

 1. Odprite function.php datoteko in prilepite naslednjo kodo.
 2. Prepričajte se, da je koda postavljena pred zaključno oznako PHP (?>) Ali ne bo delovala.

  // Ustvari vrsto komentarjev po ocenah iger
  funkcija game_reviews_init () {
  $ args = matrika (
  'label' => 'Ocene iger',
  'javni' => res,
  'show_ui' => res,
  'capability_type' => 'objava',
  'hierarhično' => napačno,
  'rewrite' => array ('slug' => 'igre-pregledi'),
  'query_var' => res,
  'menu_icon' => 'dashicons-video-alt',
  'podpira' => matrika (
  'naslov',
  'urednik',
  'izvleček',
  "povratne poti",
  'polja po meri',
  'komentarji',
  "revizije",
  "sličica",
  "avtor",
  'atributi strani',)
  );
  register_post_type ('igre-pregledi', $ args);
  }
  dodajanje ('init', 'game_reviews_init');
 3. Shrani spremembe

Če si ogledate področje svojega skrbnika v programu WordPress, boste opazili, da je na meniju na voljo nova postavka “Ocene igre”. Do zdaj bo videti kot katera koli druga objava, vendar teh objav še vedno ne boste mogli videti v spletu. Če želite kar najbolje izkoristiti to vrsto objave po meri, morate upoštevati še nekaj korakov.

Preden preizkusite novo objavo, bodite prepričani, da nastavite svoje trajne povezave ali pa se bo zgodila napaka.

Ustvarite predlogo za novo vrsto objave po meri:

 1. Odprite mapo svoje teme
 2. Ustvarite novo datoteko in ji poimenujte nekaj takega, kot je game-review-template.php
 3. Odprite datoteko in prilepite naslednje:
 4. 
  
 5. Odprite datoteko page.php, ki se nahaja v mapi vaše teme
 6. Kopirajte in prilepite kodo v svoj game-review-template.php
 7. Poiščite delček kode, ki je enak ali podoben tej (lahko je odvisen od vaše teme):
 8. 
  
  
  

  Ko najdete ta del, ga spremenite, da boste lahko na novi strani prikazali vrsto objave po meri. Morate dodati $ poizvedba vrstico nad zanko in nato spremenite zanko. Ko spremenite kodo, mora izgledati tako:

   'igre-pregledi', 'posts_per_page' => 5));
  while ($ query-> have_posts ()): $ query-> the_post (); ?>
  // Vaša koda, npr. "vsebina();"
  
  
  
 9. Shrani spremembe
 10. Pojdi do Strani -> Dodaj novo
 11. Ustvari stran z imenom “Ocene igre”
 12. Na desni strani pod zavihkom “Atributi strani” najdite “Predloga”
 13. Izberite predlogo, ki ste jo ustvarili v enem od prejšnjih korakov in jo dodelite strani.
  Predloge strani po meri v WordPressu

 14. Shrani spremembe

To je to. Poskusite vse in ustvarite novo objavo o pregledu igre. Ko odprete svojo stran za pregled iger, bi si lahko ogledali vrste novic, ki so kronično krojene tako, kot bi bila običajna objava.

In to je šele začetek. Ustvarili ste vrsto objave po meri, zdaj pa jo morate spremeniti tako, kot vam je všeč in dodati kodo, ki jo potrebujete.

Ustvarite vrste objav po meri s vtičniki

Ko začnete ustvarjati svoje vrste objav, da razširite WordPress, obstajata dva načina. Eno smo že pokazali – kako ročno ustvariti vrsto objave po meri. Če sledite več korakom, lahko ustvarite vrsto objave po meri, vendar vam lahko traja veliko časa, če ste začetnik WordPress-a in niste vajeni ukvarjanja s kodo. Toda s kodo se vam ni treba zapletati – če potrebujete enostavnejšo in hitrejšo rešitev, lahko ustvarite nešteto vrst po pošti s pomočjo enega od vtičnikov.

V tem delu vadnice vam bomo pokazali enega najboljših vtičnikov, ki bodo ustvarili te vrste objav po meri. Kode vam ne bo treba kodirati ali celo kopirati / prilepiti. Preprosto namestite vtičnik, napišite ime nove vrste objave in ga nastavite prek GUI-ja.

Uporabniški vmesnik vrste pošte

CENA: Brezplačno

Uporabniški vmesnik vrste pošte
Če morate le registrirati vrsto objave po meri, bo ta vtičnik dobro delo. Ko ga namestite, boste lahko ustvarili vrste objav in taksonomije po meri. Preprosto pojdite na nov ustvarjen meni, dodajte novo vrsto objave po meri in napišite ime in opis nove vrste objav. To je enostavno, vendar boste to morali opaziti ta vtičnik ne bo prikazal vaše nove vrste objave. Ko registrirate novo vrsto objave, je še vedno odvisno, kako jo prikazati. Predlagamo, da preverite, kako to storiti, ali pojdite s kakšnim drugim vtičnikom, ki lahko prikazuje tudi vaše objave.

Dodatno branje: Poglobljen vodnik o vrstah sporočil WordPress po meri

Zaključek

Vrste objav po meri so ena največjih funkcij WordPress-a tudi danes. Če preprosto spremenite nekaj vrstic kode ali uporabite vtičnik, lahko ustvarite vrsto objave, ki bo edinstvena za vaše spletno mesto. Resnica je, da je začetniku morda nekoliko težje, da vse dokonča prvič, a če se držite te vadnice, ne bi smeli imeti težav.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map