Kako uporabljati urejevalnik videza v WordPressu

wordpress-pojav-editor.png


Do zdaj ste imeli priložnost prilagoditi WordPress CMS prek različnih uporabnikom prijaznih urejevalnikov. Prilagojevalnik vam je omogočil, da sodelujete skozi različne možnosti videza, ki jih podpira vaša tema. Ko pa se odločite za prilagoditev svojega spletnega mesta, ki presega dane možnosti, morate vedeti o urejevalniku videza WordPress.

Med številnimi datotekami v WordPressu, ki jih je mogoče spremeniti, sta še dve posebej zanimivi. Govorimo o temah in datotekah s predlogi tabele, ki jih lahko urejate neposredno iz WordPress-a.

Preden sploh začnete razmišljati o spreminjanju kode, vas moramo opozoriti, da WordPress ne ustvarja varnostnih kopij zadevnih datotek. Torej, vse spremembe so trajne.

Kako urediti teme z urejevalnikom videza

Ko boste pripravljeni izvedeti več o WordPressu in si umazati roke z vnašanjem neke kode po meri, se pomaknite do Videz -> Urejevalnik. Ta vgrajeni urejevalnik vam omogoča, da spremenite kodo v datotekah predloge in datoteke s slogom teme. Ko jo odprete, se bo datoteka datoteke style.css, ki jo uporablja vaša trenutna tema, samodejno prikazala pred vami.

WordPress videz urejevalnik

Glede na nastavitev vašega spletnega mesta do nekaterih datotek morda ne boste mogli dostopati. V tem primeru bo WordPress prikazal opozorilno sporočilo, ki vam bo povedal, da morate spremeniti dovoljenja datotek za določeno datoteko. Če želite izvedeti več, glejte kako spremeniti dovoljenja datotek v WordPressu.

Kako izbrati datoteke za urejanje

Takoj, ko odprete urejevalnik, vam bo WordPress pokazal vse razpoložljive datoteke predloge in slogovne aktivne teme. Če želite urediti neaktivno temo, pojdite na vrh seznama, v spustnem meniju izberite element in kliknite gumb »Izberi«. WordPress bo nato naložil vse datoteke, povezane z izbrano temo.

Predloge

Če želite izbrati datoteko, pojdite skozi seznam na desni strani okna. Vsak ima ime in ime datoteke, prikazano v oklepajih spodaj. Če želite urediti katero koli datoteko, jo preprosto kliknite in koda se bo pojavila v levem urejevalniku.

Bodi previden

Čeprav je urejanje datotek stilskega lista relativno varno, lahko urejanje datotek PHP povzroči napake, zaradi katerih bo vaše spletno mesto neuporabno. Bodite zelo previdni, če se odločite za urejanje datotek PHP iz urejevalnika videza.

Primer: Kako spremeniti velikost pisave s pomočjo urejevalnika videza

Da bi vam pokazali, kako urejevalnik deluje, bomo spremenili velikost pisave besedila v objavah v temi Dvajset sedemnajst.

Preden nadaljujemo, bi radi na kratko odpravili vašo pozornost. V različici 4.7 je predstavil WordPress nova funkcija, ki vam omogoča dodajanje CSS po meri hitreje. Namesto da kodo urejate prek urejevalnika videza, predlagamo, da odprete Videz -> Prilagodi -> Dodatni CSS kjer lahko napišete poljubno kodo CSS, ki jo želite, ne da bi to neposredno vplivalo na preglednico slogov.

Preglejte elemente

Preglejte elemente v Google Chromu

Če še vedno želite neposredno urediti tabelo s pomočjo urejevalnika videza, je treba narediti naslednje:

 1. Odprite katero koli objavo iz svojega spletnega dnevnika
 2. Izberite besedilo objave
 3. Z desno miškino tipko kliknite na izbiro in izberite »Inspect« ali »Inspect Element« (odvisno od brskalnika, ki ga uporabljate)
 4. V novem razdelku ali oknu, ki se je odprlo, poiščite označeno

  element

Oglejte si odstavek elementov

Razred naj bo viden tudi na zavihku »Slogi«. Če kliknete slog, bi moral vaš brskalnik odpreti tabelo slogov in vam omogočiti, da uredite CSS neposredno iz brskalnika. S to funkcijo lahko preizkusite kodo CSS po meri, preden na svojem spletnem mestu dejansko uveljavite spremembe. Ker smo želeli spremeniti velikost pisave besedila v objavah, nas zanima naslednja CSS koda:

p {
velikost pisave: 50px;
}

Uporabi spremembe

Ko preizkusite nekaj velikosti pisave v brskalniku, se spomnite tistega, ki vam je bil najbolj všeč. Nato lahko nadaljujete do urejevalnika in spremenite pisavo:

 1. Pomaknite se na Videz -> Urejevalnik
 2. Če še ni izbrano, izberite Stylesheet (style.css) datoteka s seznama na desni strani
 3. Poiščite “p” razred
 4. Dodajte “velikost pisave: 50px;” (celotna koda mora biti podobna tisti, ki smo jo napisali zgoraj)
 5. Kliknite gumb »Posodobi datoteko«

Modifiy velikost pisave

Nov slog je shranjen in že ste pripravljeni za ponovno nalaganje spletnega mesta. Odprite katero koli objavo in si oglejte spremembo velikosti besedila. Če ne vidite razlike in ste prepričani, da ste pravilno prilagodili kodo, se prepričajte, da ste počistite predpomnilnik brskalnika ali pritisnite CTRL + F5 za osvežitev strani.

Pri delu z urejevalnikom videza bodite previdni

Videz Urejevalnik je neverjetno orodje za hitro spreminjanje datotek predloge in tabel. Če želite kar najbolje izkoristiti, je pomembno, da ste popolnoma prepričani v spremembe, ki jih uvajate. Vsaka sprememba datotek PHP lahko zaklene vaše spletno mesto, dokler jih ne popravite prek FTP. Pri delu z datotekami PHP zato predlagamo, da delate na lokalni datoteki, ki jo lahko prenašate prek FTP, pri čemer ves čas hranite prvotno varnostno kopijo. Če spreminjate tabele stilov, ne pozabite na dodatne funkcije CSS, ki so bile uvedene pred nekaj meseci.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map