Kako uporabljati razdelek z orodji na nadzorni plošči WordPress

wordpress-tools.png


Poleg nastavitev programa WordPress, ki vsebujejo praktično vse možnosti spletnega mesta, je v pasu orodij WordPress na voljo še nekaj funkcij. Ker so ta orodja za WordPress nekoliko drugačna od ostalih nastavitev, imajo v skrbniškem meniju posebno mesto.

V razdelku orodij za WordPress so skripte, ki so potrebne le ob izjemnih priložnostih. Zato ti skripti niso vnaprej nameščeni s programom WordPress, ampak samo na seznamu, tako da jih boste lažje našli, kadar je to potrebno.

Razpoložljiva orodja

Če želite začeti uporabljati Pretvornik te in kategorije in oznake, se pomaknite do Orodja -> Orodja, ki so na voljo.

Razdelek vsebuje samo dva skripta, ki jih boste morali namestiti, če jih želite uporabiti.

Pritisnite To

Ta preprost pripomoček vam omogoča, da z enim klikom zgrabite dele spleta in ustvarite novo vsebino. Z izbiro besedila, slik in videoposnetkov z drugih spletnih mest, pritisnite This, boste izbiro vstavili v urejevalnik WordPress. Nato lahko vsebino, ki ste jo izbrali, enostavno uredite in objavite na vašem spletnem mestu.

Namestitev Press This je zelo preprosta. Preprosto povlecite zaznamek v vrstico z zaznamki (ponavadi ga najdete na vrhu brskalnika). Če tega ne morete storiti, uporabite drug način:

 1. Kliknite gumb poleg zaznamka z oznako »Pritisnite to«
 2. Kopirajte kodo
 3. Ustvarite nov zaznamek v brskalniku
 4. Kodo prilepite v polje URL

Če želite uporabiti Pritisnite This v mobilni napravi, uporabite gumb na spodnjem delu razdelka z oznako “Open Press This”. Ko se naloži, dodajte stran med svoje zaznamke v mobilnih napravah.

Zdaj, ko želite vsebino kopirati v urejevalnik WordPress, pritisnite gumb na zavihku zaznamkov. Pritisnite To odprete urejevalnik na novi strani, kjer lahko s standardnim urejevalnikom WordPress uporabljate za pisanje in slogovno besedilo, dodate predstavnostne datoteke in upravljate objavo kot katero koli drugo. Obliko je enostavno shraniti kot osnutek ali objaviti takoj iz novega okna.

Pretvornik kategorij in oznak

To orodje vas bo povezalo s skriptom, ki lahko pretvorbo opravi za vas. Če ste skript že namestili, ga boste morali zagnati. V nasprotnem primeru vam WordPress omogoči namestitev pretvornika.

Uvoz

Če ste uporabili drugo platformo za bloganje in želite preklopiti na WordPress, boste potrebovali orodje za uvoz. Omogoča vam, da vsebino z drugih blogov in drugih WordPress spletnih mest naložite v novo. Privzeto boste na seznamu Uvozi našli naslednja orodja:

 • Blogger – uvozite objave, komentarje in uporabnike iz spletnega dnevnika Blogger
 • Blogroll – uvozite povezave v obliki OPML
 • Pretvornik kategorij in oznak – pretvorite obstoječe oznake v kategorije in obratno
 • LiveJournal – uvozite objave iz LiveJournal-a
 • Premična vrsta in TypePad – uvozite objave in komentarje z bloga Movable Type ali TypePad
 • RSS – uvozite objave iz vira RSS
 • Tumblr – Uvoz objav in medijev iz Tumblrja
 • WordPress – uvozite objave, strani, komentarje, polja po meri, kategorije in oznake iz izvozne datoteke WordPress

Uvozi orodja za WordPress

Na voljo so druge možnosti uvoza prek različnih WordPress vtičnikov. Če ne najdete tistega, ki ga potrebujete, poskusite poiskati uradne vtičnike WordPress odlagališče za pravo orodje uvoznika.

Izvoz

Orodje za izvoz bo vsebino prevzelo s trenutnega mesta WordPress in jo premaknilo v datoteko, tako da jo boste lahko uporabljali drugje. Možen je izvoz:

 • Vsa vsebina
 • Objave
 • Strani
 • Mediji

Če bi izbrali Vso vsebino, bi izvozna datoteka vsebovala vse vaše objave, strani, komentarje, polja po meri, izraze, navigacijske menije in objave po meri. Če izberete možnost Objave ali Strani, lahko izvozite samo določene glede na avtorja, datum in status. Možnost predstavnosti omogoča filtriranje datotek glede na čas prenosa.

Izvozi orodja za WordPress

Ko izberete možnost, kliknite gumb »Download Export File«. Ko WordPress ustvari datoteko XML z vsebino, jo shranite na varno mesto v računalniku. To je datoteka, ki jo boste potrebovali, ko se boste odločili uvoziti vsebino v drug WordPress ali katero koli drugo vrsto spletnega dnevnika.

Dobro je vedeti, da so orodja za WordPress na voljo za vas

Ko vidite, iz katerih orodij WordPress sestavljajo, je očitno, da jih ne boste uporabljali vsakodnevno. Ali morate nastaviti tiskalnik ali uporabljati orodja za izvoz in uvoz, obstaja velika verjetnost, da boste do njih morali dostopati samo enkrat.

Lepo je vedeti, da razvijalci razmišljali o vsem in da vam ni treba priti zunaj WordPress-a, da bi našli skripte, ki bi vam pomagali. Tudi če trenutno ne potrebujete nobenega orodja, vam bo morda kdaj v pomoč. Samo shranite beležko na hrbtni strani glave ali še bolje, zabeležite to objavo, tako da jo boste po potrebi lahko znova prebrali.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map