Kako uporabljati polja po meri v WordPressu

Kako uporabljati polja po meri v WordPressu


Medtem ko ste pisali prejšnji članek, ste se v urejevalniku objav morda pomaknili po območju polja po meri.

Ta preprosta, a tako močna funkcija WordPress-a morda začetniki ne bi opazila, je pa dejansko funkcija lahko vaše preprosto in preprosto spletno mesto nedvomno spremeni v dinamičen portal ki bo pritegnil nove obiskovalce.

Naj vam pokažemo več o poljih po meri in kako jih uporabljati na vašem spletnem mestu:

 • Kaj so polja po meri in kako delujejo
 • Kako razvrstiti objave z določenim poljem po meri
 • Pokažite stransko vrstico s polji po meri
 • Spremenite glavo, nogo ali stransko vrstico za posamezne objave s polji po meri
 • Lažje implementirajte napredna polja po meri s kodo teme ACF
 • Prikažite razpoloženje ali skladbo s polji po meri

Kaj so polja po meri in kako delujejo

Kaj so natančno polja po meri? Ta majhna polja omogočajo vsakemu uporabniku, da vnese dodatne informacije o objavi. To je znano kot metapodatki, to je „podatki o podatkih“ in omogoča, da svojim objavam pripnete dodatne informacije. Vrednosti, ki jih lahko vnesete v polja po meri, so lahko od nekaj preprostega, kot je dodajanje besedila ali številke v objavo, dodajanje slik, spreminjanje slogov skozi polje ali dejansko početje vsega, kar vam gre v mislih.

Polja po meri

Mogoče bo vse bolj jasno s primerom.

Predstavljajte si, da imate spletno mesto, namenjeno video igram. Pišete novice in objavljate napovednike, se igrate z igralno opremo, da lahko o tem govorite in seveda pišete kritike po prihodu novih iger. Ko ste v članek napisali pregled in v članku postavili posnetke zaslona in igralne videoposnetke, boste verjetno želeli prikazati pomembne informacije o igri.

Namesto da v najdaljših besedilih skrivate najpomembnejše informacije o igri, boste morda želeli prikazati rezultat igre, imena razvijalcev in založnikov, ki se nanašajo na njihovo spletno mesto, datum izdaje itd. Da, prilagojena polja so nekaj, kar vam lahko pomaga narediti čarovnija.

Če pustite svojim avtorjem, da vnesejo te podatke v polje po meri, lahko informacije enostavno izvlečete in jih poleg pregleda tudi prikažete. Na spletnih mestih za pregled ste videli info-polja. Če to storite, imajo lahko vsi pregledi standardizirano predlogo – to lahko izboljša uporabniško izkušnjo tako na sprednji kot na zadnji strani.

Po primeru spletnega mesta za igre boste imeli več polj po meri, ki jih lahko vnesejo vaši avtorji in ki jih pokažete svojim bralcem:

Informacije o Call of Duty

To so podatki, ki bi jih vaši avtorji vnesli v polja po meri in jih lahko prikažete v objavi. Ampak kako?

Prikaži vsa polja po meri:

Če imate samo eno polje ali želite prikazati vsa polja na istem mestu, vam lahko meta podatke vse naenkrat priklopite s preprosto funkcijo:

 1. Odprite single.php
 2. Poiščite funkcijo_content () in jo prilepite pred ali za njo (odvisno od tega, kje želite prikazati polja po meri):
 3. Shrani spremembe

Prikaži specifično polje po meri:

To je to. Ta preprosta funkcija bo zdaj ostala zasvojena in bo prikazala vsa polja po meri iz objave. Ampak kaj če želite različno polje prikazati na drugem položaju ali če želite pokazati samo en ključ? Nato boste uporabili nekoliko drugačen pristop in določili ključ, ki bo prikazan:

 1. Odprite datoteko single.php
 2. Poiščite vsebino in c / p:
ID, 'ključ', resnično); ?>
 1. Zamenjajte “ključ” z dejanskim poljem po meri, ki ga uporabljate v objavi. Na primer: »Založnik«
 2. Shrani spremembe

Ta funkcija bo preverila vsako objavo v zanki in poiskala polje po meri z imenom »Založnik«. Če je bil ključ najden, bo prikazana njegova vrednost. Nadalje lahko prilagodite način prikazovanja polja po meri, tako da mu dodate razred in ga razredite s CSS ali pa lahko neposredno vnesete HTML v vrednost polja.

Pogojna polja po meri:

Če želite, lahko polja po meri uporabite kot pogojna. Ostanite pri primeru in recimo, da včasih ne boste mogli izvedeti datuma izdaje igre, o kateri pišete. Namesto da vtipkate polje po meri, lahko postopek avtomatizirate in rečete WordPressu, da v polje Datum izdaje napiše “TBA” (naj bo objavljeno), če uporabnik še nima nobenih podatkov:

ID, „Datum izdaje“, resnično);
če ($ release_date) {
?>


Bo objavljeno.

V redu, to bomo povzeli od tu. To je najbolj osnovni način uporabe polj po meri. Ampak zdaj, ko ste zajeli osnove, lahko z njimi dejansko naredite skoraj vse. Lahko na primer pokažete svoje razpoloženje ali skladbo, ki jo poslušate. Lahko pa prikažete seznam objav, ki vsebujejo določen ključ in / ali vrednost. Nebo je meja.

Kako razvrstiti objave z določenim poljem po meri

Polja po meri so odličen način za razširitev funkcionalnosti vaših objav. Namesto da uporabnikom omogočite, da se ukvarjajo s kodo, jim lahko pustite, da v polje po meri vnesejo vrednost in s temi informacijami nekaj naredijo – obstaja neskončno možnosti.

Včasih, ko že uporabljate določena polja po meri, boste morda morali prikazati objave s temi polji.

Če na primer pišete ocene o igrah in že imate različna polja po meri, kjer v ločenem informacijskem polju v svojem pregledu prikažete založnika, žanr, rezultat itd., morda želite prikazati samo igre tega specifičnega založnika, igre iz žanra FPS ali samo tiste ocene z oceno 10.

Tovrstne informacije bi lahko resnično bile zanimive za vašega obiskovalca. Lahko jim omogočite, da brskajo po vaših igrah po podrobnostih ali dovolite jim, da si ogledajo najboljših 10 ocenjenih iger na vašem spletnem mestu. Tudi če ne želite objaviti novega seznama, vam lahko ta metoda pomaga pri iskanju podatkov – namesto da iz njega ustvarite članek, lahko vse objave z določeno lastnostjo navedete samo za raziskovalne namene.

Po našem mnenju je najboljši način uvrščanja objav, razvrščenih po polju po meri ustvarjanje nove predloge strani in prikaz seznama na novi strani. Ta metoda vam omogoča, da organizirate svoje strani in preprosto uporabite novo stran za prikaz, kaj potrebujete. V naslednjih vrsticah vam bomo pokazali, kako najti vse objave z določenim poljem po meri in / ali njegovo vrednostjo ter jih prikazali na novi strani.

1. Ustvarite predlogo po meri:

Ostanimo pri primeru pregleda igre, kjer želimo prikazati vse igre iz Bethesda Softworks (je kdo rekel Fallout?). Za začetek boste morali ustvariti in pripraviti predlogo po meri:

 1. Ustvarite predlogo strani po meri in jo poimenujte bethesda-games.php
 2. Kopirajte in prilepite naslednjo kodo v datoteko:
 3. 
  
  
  
   "založnik",
  'meta_value' => 'Bethesda'
  ));
  
  if (have_posts ()), medtem ko (have_posts ()): the_post ();
  odmev '';
  naslov();
  odmev '';
  končno;
  
  wp_reset_query (); ?>
  
  
  
  
 4. Shrani spremembe

Koda je pripravljena, da gre skozi vsa polja po meri in poišče samo ključe »Publisher« z vrednostjo »Bethesda«. Ključ in vrednost lahko spremenite v vse, kar želite. Če želite prikazati vse objave z poljem »Založnik« po meri, ki vsebujejo katero koli vrednost, preprosto v celoti odstranite vrstico »meta_value«.

Ne pozabite spremeniti naslova predloge v nekaj, kar boste prepoznali pozneje.

2. Dodajte stran:

Zdaj je vaša predloga pripravljena, tako da lahko nadaljujete z ustvarjanjem seznama:

 1. Pomaknite se na Strani-> Dodaj novo
 2. Dodajte naslov
 3. Na desni strani poiščite »Atributi strani«
 4. Izberite predlogo s spustnega seznama »Predloga«
 5. Objavi stran

To je to! Zdaj, če odprete svojo novo stran, lahko vidite seznam vseh svojih objav, ki vsebujejo polja po meri z izbranimi vrednostmi.

Zdaj morate dodati novo besedilo na svojo novo stran, oblikovati seznam in poiskati najboljši način, da ga pokažete svojim obiskovalcem. Upamo, da vam bo ta metoda pomagala razvrstiti svoje objave na povsem drugi ravni in da boste uživali.

Pokažite stransko vrstico s polji po meri

Stranska vrstica je bila uvedena v različici WordPress 2.2. Od takrat je postalo priljubljen način prikazovanja dodatnih vsebin in pogosteje kot ne, WordPress teme bodo imele privzeto eno, kamor lahko postavite poljubne gradnike.

Čeprav zelo koristno, ne želite, da je vaša stranska vrstica povsod prisotna. Običajno so te vrstice prikazane kjer koli, razen na domači strani. In takšne možnosti ni, da bi stransko vrstico enostavno vklopili in izklopili.

Torej, zakaj ne bi sami. V tem delu članka vam bomo pokazali, kako svojo stransko vrstico vstaviti v polje po meri in jo poklicati samo za želene objave.

 1. Odprite page.php ali datoteko single.php
 2. Poiščite to kodo:
 3. Zamenjajte kodo s to:
 4. ID, "stranska vrstica", resnično);
  get_sidebar ($ stranska vrstica);
  ?>
  
 5. Shrani spremembe
 6. Ustvarite predlogo po meri, kjer bo vaša stranska vrstica
 7. Odprite datoteko sidebar.php
 8. Kopirajte vse s stranibarbar.php in prilepite v datoteko predloge po meri
 9. Shrani spremembe.

Zdaj morate odpreti objavo ali stran, kjer najdete »polja po meri« pod urejevalnikom besedila / vizualnega urejevalnika. Če želite tej objavi / strani dodati stransko vrstico, naredite naslednje.

2. Uporaba stranske vrstice v poljih po meri:

 • Vnesite polje »po meri« pod polje po meri
 • Vnesite ime svoje predloge po meri kot vrednost polja
 • To je to. Če ste svoja polja po meri pustili prazna, bo vaša objava brez stranske vrstice, medtem ko se bo v drugem primeru vaša stranska vrstica naložila, če ste vse naredili pravilno.

  Spremenite glavo, nogo ali stransko vrstico za posamezne objave s polji po meri

  Običajno ima WordPress spletno mesto samo eno glavo, podnožje in stransko vrstico, ki je že določena s temo, ki jo uporabljate. Vsak ima svoje funkcije in zasnovo, shranjene v ločenih datotekah, ki jih pokliče tema, nato pa se pokažejo na spletnem mestu, kjer je to potrebno. Ker je vsak del teme shranjen v drugi datoteki, jih lahko preprosto spremenite, ne da bi skrbeli, da boste zmešali celotno spletno mesto in lahko spremenite način, kako se na vašem spletnem mestu obnašajo samo glava, noga ali stranska vrstica.

  Toda včasih en element ne bo dovolj, na primer, boste želeli spremeniti glavo. Če ga želite spremeniti za celotno spletno mesto, ste že pripravljeni – odprite header.php in ga spremenite tako, kot želite. Kaj pa, če želite dodati oglas v glavo samo za svoje posamezne objave? Lahko pa spremenite glavo samo za eno objavo v celotni zbirki, ne da bi spremenili ostalo?

  Še enkrat vam bodo pomagala polja po meri.

  1. Pripravite datoteko:

  Preden uporabimo polje po meri za spreminjanje glave, podnožja ali stranske vrstice, morate pripraviti datoteko. Recimo, da želite spremeniti glavo za objavo ali dve in ustvarili ste novo datoteko, imenovano header-header2.php, kjer ste spremenili dizajn ali v objavo vstavili določen oglas. Preden nadaljujete z ustvarjanjem polja po meri, se prepričajte, da je datoteka pravilno kodirana in deluje na vašem spletnem mestu. Ko je datoteka pripravljena, lahko nadaljujete.

  Bodite previdni poimenovanje datoteke – če poskušate spremeniti glavo, mora biti vaša nova glava datoteke videti tako: header-newname.php

  2. Zamenjajte kodo:

  1. Odprite datoteko single.php
  2. Poiščite get_header (); del kode, ki je običajno na samem vrhu strani single.php
  3. Funkcijo zamenjajte z naslednjim:
  4. globalna $ wp_query;
   $ postid = $ wp_query-> post-> ID;
   $ header = get_post_meta ($ postid, "header", resnično);
   če (! prazno ($ header)) {
   get_header ($ header);
   } else {
   get_header ();
   }
   wp_reset_query ();
   
  5. Shrani spremembe

  S to kodo ste sporočili WordPressu, naj v vsaki objavi preveri polje po meri za “glavo”. Če je bilo najdeno polje po meri s tem imenom, bo WordPress prevzel vrednost in ime datoteke uporabil kot glavo samo za to objavo.

  3. Spremenite glavo prek polja po meri:

  Če ste v svojo temo naložili header-header2.php, ga lahko zdaj pokličete v polju po meri:

  1. Odprite objavo, za katero želite spremeniti glavo
  2. Pomaknite se navzdol in se pomaknite do polj po meri
  3. Vnesite novo polje in ga poimenujte “header”
  4. Vnesite vrednost „header2.php“ v vrednosti polja
  5. Posodobite ali objavite objavo

  Če v vašem ni nobenih napak header-header2.php mapa, nova glava se prikaže na vrhu objave, za katero ste spremenili spremembo. Kljub temu bodo vse ostale objave naložile vašo standardno datoteko z glavo, ki jo je določila tema.

  Kot ste morda opazili, morate vnesti ime nove datoteke za glavo samo po delu “header-“. Zaradi tega, Pomembno je, da svojo novo glavo datoteke pravilno poimenujete in v polje po meri dodajte del »glavo« pred dejanskim imenom, ki ga uporabljate.

  Enako velja za stransko vrstico ali datoteko z nogo, seveda s spremembo get_sidebar () in get_footer () del kode.

  Lažje implementirajte napredna polja po meri s kodo teme ACF

  Polja po meri so neizogiben del praktično vsake teme WordPress. Ta polja omogočajo vsem, da vključijo dodatne informacije o objavi, žal pa je ta standardna funkcija WP precej surova. Začetniki potrebujejo nekaj časa, da se navadijo na uporabo poljubnih polj, razvijalci pa morajo za kodiranje okrog njih porabiti veliko dodatnega časa..

  To je razlog, zakaj Napredna polja po meri (ACF) vtičnik je tako priljubljen med WordPress uporabniki po vsem svetu. Ta brezplačni vtičnik trenutno šteje več kot milijon aktivnih namestitev in ne vemo, zakaj bo številka začela padati. ACF omogoča ustvarjanje močnih, profesionalnih in intuitivnih polj po meri s pomočjo vizualnega urejevalnika.

  Čeprav je zelo priljubljen, ACF še vedno zahteva znanje o kodiranju in veliko svojega časa, če nameravate uvesti ta polja v temo. Da, ustvariti skupino polja je enostavno, vendar njihovo prikazovanje ni tako kos pogače. In tu vstopi ACF Theme Code, da reši razvijalce.

  Koda teme ACF

  CENA: Brezplačno

  ACF tematska koda za WordPress

  Ta super vtičnik je izdelek dveh razvijalcev, ki sta se odločila, da je čas, da neha zapravljati čas za večkratno pisanje iste kode znova in znova. Ko razvijate temo ali spreminjate obstoječo, napredna polja po meri od razvijalca zahtevajo, da v temo na pravem mestu izvede pravo kodo. Ker ni bilo lažjega načina, je razvijalci moral zapomniti delček in vse funkcije API-ja, da je opravil delo.

  Aaron Rutley, eden od ustvarjalcev, je pojasnil svoje blog:

  “Ko izvajate polje v temi WordPress, bom verjetno pozabil ime polja, je bilo to” profile_image “ali” profile_photo “? Prav tako bom verjetno pozabil, kako sem nastavil vrnitev tega polja, ali je bil to ID, URL ali matrika? Vedno sem urejal terensko skupino, da sem to izvedel. “

  In tu lahko ACS tematska koda pomaga razvijalcu. Po namestitvi tega brezplačnega vtičnika, ki je zdaj prenesen več kot 4.000-krat, lahko prihranite čas pri obravnavi kode. Kadar koli objavite, uredite ali posodobite skupino polja v naprednih poljih po meri, bo ta neverjetni vtičnik samodejno ustvaril potrebo po kodi za izvajanje polj v katero koli temo.

  To kodo boste našli na dnu strani. Poleg vsakega odrezka boste našli ikono odložišča, ki bo olajšala kopiranje kode. Zdaj vam ni treba ničesar zapomniti lahko pa se sprostite pri delu s polji po meri.

  Čeprav je vtičnik že potreben za vse razvijalce, Aaron pravi, da že načrtujejo razširitev kode teme ACF:

  »V prihodnosti načrtujemo, da bomo podprli bolj priljubljena področja drugih ponudnikov. Načrtujemo tudi, da bomo razvijalcem omogočili večji nadzor nad ustvarjeno kodo. “

  Čeprav je vtičnik brezplačen, če je seznanjen z brezplačno različico ACF, boste potrebovali PRO različica če uporabljate razširjeno različico Naprednih polj po meri. ACF Theme Code Pro ustvari kodo za vse druge vrste polj ACF Pro, kot so polje Klon, Galerija, Ponovitelj in Prožna Vsebina.

  Prikažite razpoloženje ali skladbo s polji po meri

  Bloganje naj bo zabavno. Tudi če pišete članke o resnih temah, bi lahko vaš blog še vedno imel tisto stvar ali dve, kar naredi bolj zabavno za povprečnega bralca. Lahko je karkoli – majhen zapis avtorja, smešna slika ali pa lahko dodate razpoloženje, v katerem ste bili med pisanjem članka. Mogoče bi radi dodali naslov pesmi, ki ste ga poslušali.

  V tem delu vam bomo pokazali kako enostavno implementirati funkcijo za prikazovanje razpoloženja / pesmi v svojih objavah. Ne bo vam treba namestiti dodatnih vtičnikov in funkcija vam ne bo vzela večine prostora. To je preprosta vrstica besedila, ki jo lahko samodejno dodate zgoraj ali spodaj v objavo.

  1. Dodajmo funkcijo razpoloženja:

  1. Odprite datoteko single.php
  2. Kopirajte in prilepite naslednjo kodo na mesto, kjer želite prikazati svoje razpoloženje:
  3. $ customField = get_post_custom_values ​​("razpoloženje");
   if (isset ($ customField [0])) {
   odmev ""." Razpoloženje: ". $ CustomField [0]."";
   }
  4. Shrani spremembe

  Razpoloženje polj po meri

  Zdaj, ko ste za svoje razpoloženje pripravili WordPress, ste pripravljeni, da jih prikažete v kateri koli želeni objavi. WordPress privzeto ne bo prikazal vašega razpoloženja in ne bo privzetih razpoloženj, ki jih bo nalagal, dokler se ne odločite pokazati. Če želite namesto tega dodati skladbo, preprosto spremenite “razpoloženje” v “pesem” v prvi vrstici kode, v tretji vrstici pa lahko spremenite tudi ime razreda.

  2. V objavo dodajte svoje razpoloženje / pesem:

  Če želite vnesti razpoloženje ali skladbo, jo morate napisati v polje po meri:

  1. Odprite objavo, za katero želite napisati razpoloženje
  2. Pomaknite se navzdol, dokler ne vidite “Polja po meri”.
  3. Če pod vsebino objave nimate prikazanih polj po meri, kliknite »Možnosti zaslona« na vrhu zaslona urejevalnika in potrdite potrditveno polje poleg možnosti »Polja po meri«.

  4. V polje z imeni ali v pesmi napišite “razpoloženje”, če ste se odločili, da gremo z njim
  5. V polje »Vrednost« napišite vse, kar želite – to bo razpoloženje / pesem, prikazana v vaši objavi
  6. Kliknite gumb »Dodaj polje po meri«
  7. Objavite svojo objavo

  3. Oblikujte jo:

  Kot lahko vidite že iz samo treh vrstic kode, je to najpreprostejša oblika dodajanja novega polja po meri. Če želite svoje razpoloženje oblikovati z nekim CSS-om, lahko vidite, da je koda v besedilo že dodala razred “my_mood”. Če želite spremeniti slog, naredite naslednje:

  1. Odprite datoteko style.css
  2. Kopirajte in prilepite kodo:
  3. .moje razpoloženje {
   barva: modra;
   }
  4. Dodajte poljuben CSS stajling, ki vam je všeč
  5. Shrani spremembe.

  Upajmo, da bo to dovolj, da začnete s prilagajanjem funkcije “razpoloženje / skladba” za svoj blog in upamo, da “modra” ne bo pogosta vrednost, s katero se ukvarjate. Če ne želite objaviti razpoloženja, preprosto ne napišite ničesar v polje po meri “razpoloženje”.

  Povzemanje

  Če je nekdo drug za vas ustvaril polje po meri (na primer razvijalec teme ali vtičnikov), ga lahko uporabite za izboljšanje spletnega dnevnika. Upamo pa, da vam je ta članek pomagal pri lastni prilagoditvi polj.

  Z enostavnimi spremembami kode, ki smo vam jo pokazali, lahko ustvarite in upravljate svoja polja po meri, ki vam bodo pomagala ustvariti edinstven blog. Informacije, ki jih potrebujete, boste lahko izluščili in poenostavili postopek pisanja in ustvarjanja vsebine. Kaj menite o poljih po meri v WordPressu?

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Liked Liked