Kako uporabljati gradnike na nadzorni plošči WordPress

wordpress-widgets.png


WordPress gradniki so majhne neodvisne komponente, ki uporabnikom omogočajo uporabo določene funkcije na vašem novem blogu WordPress. Z omogočanjem pripomočka lahko uporabniki razširijo svoje dnevnike in pokažejo dodatne informacije o vnaprej določenih območjih.

Z uporabo pripomočkov lahko vsakdo nadzoruje funkcije tem, ne da bi imel nobeno tehnično znanje. Če pripomočkov ne bi bilo, bi morali ročno pripraviti kodo za prikaz preprostih stvari na stranskih vrsticah spletnega mesta. Namesto tega lahko vse majhne bloke povlečete in spustite tam, kjer jih želite uporabiti.

Razpoložljive lokacije

Čeprav je prednastavljenih petnajst pripomočkov za WordPress, to še ne pomeni, da jih lahko uporabite takoj. Najprej bi morala tema določiti območja za gradnike, znana tudi kot widgetized območje.

Widgetized so v WordPressu

Običajno teme WordPress omogočajo gradnike na stranskih vrsticah. Za vaše spletno mesto lahko obstaja samo ena ali več možnih stranskih vrstic. Ker pa se teme nenehno izboljšujejo, se območja, ki se širijo, nadaljujejo. Možnosti so, da vam trenutna tema omogoča, da na nogo, glavo ali celo pod vsebino v objave in strani pripnete gradnike.

Kako vedeti, kje lahko uporabite gradnike?

Ne skrbi; ne bo vam treba veliko raziskovati, saj so vsa območja, pripravljena na gradnike, navedena na Videz -> gradniki. Ko odprete stran, so razpoložljiva območja na desni strani. Če uporabljate WordTressovo dvajset sedemnajst tem, lahko pričakujete eno stransko vrstico in dve območji podnožja, ki sprejemata gradnike.

Kako dodati gradnik

Ker so pripomočki WordPress namenjeni začetnikom, jih lahko dodate na svoje spletno mesto.

 1. Pojdi do Videz -> gradniki
 2. Na seznamu »Na voljo pripomočki« na levi strani izberite widget
 3. Dodajte gradnik:
  1. Povlecite pripomoček na widgetized območje na desni strani ali
  2. Kliknite na gradnik in izberite, kam ga želite dodati
 4. Izpolnite podrobnosti in preverite možnosti

Kako dodati gradnik WordPress

Glede na gradnik lahko pričakujete različne funkcije in možnosti. WordPress bo od trenutka, ko ga spustite na novo lokacijo, odprl možnosti, ki so na voljo za ta pripomoček.

Če ste na primer izbrali pripomoček Besedilo, boste takoj dobili priložnost, da napišete naslov in vsebino. Upoštevajte, da ima vsak pripomoček gumb za shranjevanje, zato ne pozabite ohraniti sprememb, preden se odpravite stran.

Kateri koli pripomoček je mogoče uporabiti večkrat.

Kaj pa, če ne morete uporabiti tehnike vlečenja in spuščanja?

V redkih primerih morda ne boste mogli uporabljati funkcij povleci in spusti za dodajanje novih gradnikov. V tem primeru lahko omogočite bolj enostavno možnost:

 1. Poglejte na vrh strani s pripomočki in kliknite na zavihek »Možnosti zaslona«
 2. Kliknite »Omogoči način dostopnosti«

Prikazani bodo pripomočki v nekoliko drugačni okolici, kjer bo vsaka komponenta zraven dobila gumb »Dodaj«. Nato za dodajanje pripomočka kliknite gumb, izberite njegove možnosti in izberite widgetized območje, kamor ga želite dodati.

Če želite izklopiti način dostopnosti, se vrnite na »Možnosti zaslona« in izberite »Onemogoči način dostopnosti«

Neaktivni pripomočki

Če izbrišete gradnik iz katerega koli od widgetiziranih območij, bodo vse nastavitve, ki ste jih uporabili, izgubljene. Da ne izgubite konfiguracije, lahko gradnik skrijete pred javnostjo tako, da ga povlečete na seznam »Neaktivni gradniki«, ki ga najdete na levi strani strani. V tem primeru nobene nastavitve ne bodo izgubljene. Namesto tega bo določen pripomoček sedel na seznamu in čakal, da ga po potrebi ponovno aktivirate.

Na seznamu je neaktivni WordPress gradnik

Ko preklapljate teme z različnim številom stranskih vrstic in drugih področij, pripravljenih za gradnike, boste morda izgubili nekaj pripomočkov. Ne skrbi; če WordPress ne bi mogel prepoznati novih področij pripomočkov, bi jih premaknil na seznam »Neaktivni gradniki«. Če jih želite ponovno aktivirati, samo premikajte gradnike na novo dostopno mesto.

Upravljajte s predogledom v živo

Če ste bolj vizualnega tipa in morate imeti predogled tega, kar počnete, je na voljo za vas priboljšek. Na vrhu strani kliknite gumb »Upravljanje s predogledom v živo«. To bo odprlo nov zaslon.

Pripomočki s predogledom v živo

Med predogledom domače strani vam bo program Customizer prikazal widgetized območje na levi strani. Izberite stransko vrstico, nogo ali drugo območje, ki ga morate urediti. Od tu lahko spremenite obstoječe gradnike ali dodate nove. Tu se razlikuje to, da lahko takoj vidite vse spremembe, izvedene v pripomočkih. Če želite spremeniti gradnike, jih povlecite v levo stran zaslona v želeni položaj.

Privzeti gradniki WordPress

WordPress ima petnajst pripomočkov. Če jih želite najti, pojdite na Videz -> gradniki

Privzeto je vnaprej nameščenih petnajst WordPress gradnikov:

 • Arhivi – mesečni arhiv objav vašega spletnega mesta
 • Avdio – prikaže zvočni predvajalnik
 • Koledar – razpored objav
 • Kategorije – seznam ali spustni seznam vseh kategorij
 • Meni po meri – ustvarite meni po meri
 • Slika – prikaz slike
 • Meta – prikaz povezave za prijavo, RSS in WordPress.org
 • Strani – seznam vseh strani
 • Zadnji komentarji – najnovejši komentarji
 • Nove objave – najnovejše objave
 • RSS – vnosi iz katerega koli vira RSS ali Atom
 • Iskanje – prikaže preprost obrazec za iskanje
 • Oblak oznak – skupina najbolj uporabljenih oznak
 • Besedilo – dodajte besedilo, slike, videoposnetke ali katero koli HTML kodo
 • Video – prikaže video iz medijske knjižnice ali YouTuba, Vimea ali drugega ponudnika

Dodatni gradniki

Z namestitvijo novih vtičnikov in tem lahko na seznamu pričakujete nove gradnike. Ker je na voljo več deset tisoč tem in vtičnikov WordPress, obstaja praktično nešteto pripomočkov, ki jih najdete. Seznam lahko na primer zasedete s pripomočki, na katerih bodo prikazani Google Zemljevidi, naročnine, galerije itd..

Izkoristite pripomočke

Kot ste lahko videli iz te objave, je uporaba gradnikov WordPress relativno enostavna. Tudi do zelo prijaznega do začetka ne pustite, da vas to zavede. Te majhne komponente lahko naredijo vaše spletno mesto bolj interaktivno in pomagajo pritegniti pozornost obiskovalcev na določene stvari. So tudi zelo prilagodljivi in ​​v pripomočku lahko imate praktično vse, kar želite. Ko se enkrat naučite delati z njimi, verjetno ne boste mogli nikoli graditi spletnega mesta brez pripomočkov.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked