Kako uporabiti stran Prilagodi za urejanje WordPress teme

wordpress-customize-options.png


Samo ena izmed neverjetnih funkcij WordPressa, ki je postal tako priljubljen med blogerji, je možnost uporabe tem. Brez tehničnega znanja lahko zdaj vsakdo ima lepo oblikovano spletno mesto, ki ga bodo imeli vsi radi.

Kljub temu da vam WordPress teme služijo vse na krožniku, to še ne pomeni, da morate po namestitvi teme pustiti stvari nespremenjene. Večina elementov, ki tvorijo spletno mesto, je nagnjena k prilagoditvi. Glede na temo je mogoče spremeniti naslove, pisave, barve, besedilo, slike in skoraj vse, kar želite.

Seveda je mogoče narediti še veliko več, če veste, kako kodirati, vendar zato niste tukaj. Ker vam WordPress omogoča spreminjanje tem s prilagojenim uporabnikom, vam bomo pokazali, kako do njega dostopati in kako prilagoditi temo po svoji izbiri. Ker ima vsak element različne možnosti prilagoditve, bomo za namene te vadbe uporabili dvajset sedemnajst.

Kako dostopati do strani za prilagoditev programa WordPress

Stran za prilagoditev WordPress je znana tudi kot WordPress Customizer. Predstavljen je bil v različici 3.4 in od takrat uporabnikom omogoča predogled spletnega mesta, medtem ko se na njem izvajajo spremembe. Kakšen boljši način prilagajanja spletnega mesta, kot pa, da si varno ogledate njegovo različico v živo s hrbtne strani svojega stola? Velik del tega je, da te spremembe ne vplivajo na spletno mesto v živo, zato vaši obiskovalci ne vidijo, kaj počnete, dokler ne shranite sprememb.

Za dostop do orodja za prilagoditev WordPress-a pojdite na Videz -> Prilagodi.

WordPress stran Prilagodi

To je to. WordPress je odprl domačo stran vašega spletnega dnevnika in na levi strani zaslona vključil Customizer. Pripravljeni ste začeti spreminjati svoje spletno mesto.

Kako prilagoditi spletno mesto WordPress

Za začetek se osredotočimo na možnosti na levi strani zaslona.

Na vrhu strani vam bo WordPress sporočil ime svojega spletnega mesta. Tik pod tem bo prikazano ime teme, ki jo trenutno uporabljate. Če želite preklopiti teme, samo kliknite gumb »Spremeni« in izberite katero koli drugo temo, ki ste jo namestili na svoj blog.

Identiteta spletnega mesta

Za začetek morate spremeniti nekaj možnosti, ki so ključne za identiteto vašega spletnega mesta. Če imate logotip ali ga želite dodati, kliknite gumb »Izberi logotip«. Izberite katero koli sliko iz medijske knjižnice ali naložite novo. Običajno je logotip kvadratna slika, ki predstavlja vas ali vaše podjetje. Če ga izberete v dvajsetih sedemnajstih, se bo logotip pojavil tik poleg naslova spletnega mesta. To je lahko drugače, če uporabljate katero koli drugo temo WordPressa.

Identiteta spletnega mesta

Naslov in oznaka spletnega mesta naj bosta enoznačna za vsako spletno mesto. Ne samo, da se bodo prikazale na domači strani, ampak bodo neposredno vplivale na način prikaza vašega bloga na straneh z rezultati iskalnega mehanizma. Zaradi tega je nujno, da svojemu spletnemu mestu daste ime in napišete opis v enem stavku.

Ne pozabite dodati ikone spletnega mesta. Ta majhna slika se prikaže v brskalniku uporabnikov na vrhu oken in zavihkov. Uporabnikom prikažejo tudi zaznamke katere koli vaše strani ali ustvarijo kakršne koli bližnjice. Ikona spletnega mesta lahko ljudem lažje prepozna vaš blog. Ljudje običajno izberejo svoje logotipe kot ikono spletnega mesta. Biti mora kvadratna in široka najmanj 512 × 512 pik ter visoka.

Barve

Kot so že dokazale številne vrste raziskav, barve lahko oblikujejo celotno spletno mesto. Samo z izbiro glavnih barv lahko nastavite drugačen ton svojega spletnega mesta in privabite pravo (ali napačno) vrsto uporabnikov. Ne glede na to, ali boste izbrali barve glede na različne študije ali po svoji afiniteti, vam bo zavihek Barve v orodju za prilagajanje omogočil potrebne spremembe.

Barve

Ko gre za dvajset sedemnajst, lahko izbirate med tremi barvnimi shemami in prilagodite barvo besedila glave.

Nekatere druge teme vam bodo ponudile še več možnosti in morda boste lahko prilagodili vsako barvo na spletnem mestu. Vse je odvisno od tega, koliko truda je razvijalci vložil v izdelavo možnosti teme.

Header Media

Header Media

Glave so postale eden najpomembnejših elementov oblikovanja spletnega mesta. V sodobnih temah glave običajno vsebujejo slike in videoposnetke, zato je povsem naravno, da lahko sami izbirate medije. Podrobno smo že objavili Header Media, zato si oglejte, kako prilagoditi glavo spletnega mesta v WordPressu.

Meniji

Meni

Naslednja plošča omogoča dodajanje in urejanje navigacijskih menijev v WordPressu. Ker je pomembno, da ima vsako spletno mesto vsaj en navigacijski meni, se morate le naučiti, kako dodajati menije v WordPressu. Ta zavihek vam omogoča, da storite isto, vendar s funkcijo predogleda v živo, tako da lahko takoj vidite in preizkusite rezultate.

Gradniki

Ko odprete ploščo s pripomočki, boste videli zavihke, ki predstavljajo vse razpoložljive lokacije, na katerih lahko uporabite gradnike. Ko smo govorili o dodajanju pripomočkov v WordPress, smo omenili, da so ti odvisni od teme, ki jo uporabljate.

Gradniki

Običajno je na voljo vsaj nekaj območij, pripravljenih na gradnike. Če uporabljate dvajset sedemnajst, boste videli možnosti za dodajanje pripomočkov na stransko vrstico, nogo 1 in nogo 2.

Odprite katero koli lokacijo, ki je na voljo, dodajte in spremenite gradnike po svojih željah, medtem ko na desni strani zaslona vidite spremembe. Lepo je, kajne?

Statična sprednja stran

Če izbrana tema podpira statične sprednje strani, vam bo na tej plošči omogočena izbira vrste naslovnice. Z dvajsetim sedemnajstim lahko svoje zadnje objave prikažete na domači strani ali pa izberete drugo stran.

Statična sprednja stran

V primeru izbire statične strani bo WordPress odprl še en nabor možnosti, ki vam omogoča, da izberete naslovnico in stran objave. Če vam ni všeč nobena, ki jo že imate, kliknite povezavo »Dodaj novo stran« in ustvarite novo.

Možnosti teme

Če se boste odločili za statično stran za prvo stran, bo WordPress dodal še eno ploščo v orodju za prilagajanje. Tu lahko izberete postavitev svoje glavne strani in izberete strani, ki bodo prikazane v katerem koli od razpoložljivih delov vaše teme.

Možnosti teme

Dodatni CSS

Kaskadni listi sloga (CSS) je jezik, ki se uporablja za opis sloga katerega koli dokumenta, napisanega v HTML. Spletna mesta WordPress uporabljajo CSS za določanje barv, robov, pisav in mnogih drugih vidikov zasnove. Do različice 4.7 WordPressa so morali uporabniki neposredno spremeniti datoteke s tabelo slogov ali uporabljati urejevalnik videza, da so spremenili določene sloge spletnega mesta.

Dodatni CSS v WordPressu

Zdaj pa je dovolj, da odprete ploščo Dodatni CSS v orodju za prilagajanje. Tu lahko napišete lastno kodo CSS, ki bo takoj vplivala na spletno mesto.

Kliknite za urejanje

Vsi elementi, ki so na voljo na levi strani zaslona z možnostmi, dobijo tudi krožna ikona za urejanje na plošči za predogled. S klikom ikone poleg katerega koli od elementov bo WordPress odprl ustrezne nastavitve na levi strani.

Kot je razvidno iz spodnjega posnetka zaslona, ​​so poleg naslova, vrstice, iskalnega polja in pripomočkov za nedavne objave modri krog ikone..

Kliknite za urejanje

V nastavitvah, ki jih spreminjate, ni nobene razlike, vendar je ta funkcija prijetna za tiste, ki se spopadate z nomenklaturo elementov. Če na primer še vedno niste prepričani, kaj je glava ali preprosto ne vidite, kje sprememba začne veljati, jo lahko še vedno spremenite s klikom na ikono.

Predogled različnih velikosti zaslona

Na dnu orodja za prilagajanje programa WordPress najdete kontrolnike zaslona. Te majhne ikone omogočajo hitro spreminjanje pogleda na spletno mesto. Lahko vidiš kako izgleda blog na namiznih računalnikih, tablicah in pametnih telefonih. To je idealno za preverjanje trenutne teme glede odzivnosti (kako se tema obnaša v različnih velikostih zaslona).

Nadzor zaslona

Vse je v tem, kar vam je všeč

Kot je razvidno iz vseh nastavitev, ki so na voljo v programu Customizer, je možno spremeniti katero koli temo WordPress prek uporabniku prijaznih možnosti, ki jih najdete na tej strani. Nekatere teme bodo imele več ali manj izbire, vendar si vzemite čas za pregled vseh. Pomembno je imeti edinstveno spletno mesto.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked