Kako stvoriti prilagođene vrste postova u WordPressu

Kako stvoriti prilagođene vrste postova u WordPressu


Prije nego što vam zapravo pokažemo kako stvoriti vlastiti prilagođeni tip posta koji ćete s ponosom koristiti na svom novom blogu sa sustavom WordPress, pogledajmo što je zapravo prilagođena vrsta posta..

Vrsta posta jednostavno je skup pravila koja se koriste za opisivanje načina na koji je sadržaj predstavljen u vašem članku. Svaka vrsta posta ima svoje parametre koji ih određuju tako da možete odrediti razliku između posta, stranice, arhive, revizije ili navigacijskog izbornika. Ali kao što ćete vidjeti, ako počnete pisati članke kao svoje postove, sve što napišete imat će istu strukturu. To je zato što ćete za post koristiti isti predložak. Ali to je potpuno u redu ako pišete blog u kojem je jedna vrsta posta dovoljna za obradu vaših članaka.

Kroz ne tako dugu povijest, WordPress se izuzetno razvijao i definitivno je nadmašio svoju ulogu kao blog platforma. Postao je jedan od najčešće korištenih i cijenjenih sustava upravljanja sadržajem u svijetu. Dopuštanje ljudima da stvaraju prilagođene vrste posta jedan je od glavnih razloga za to.

Pogledajmo što prilagođena vrsta posta može za vas učiniti na jednostavnom primjeru. Zamislite da pokrećete web mjesto za igre. Želite redovito objavljivati ​​vijesti, svakodnevno se objavljuju brojne najave koje možete podijeliti sa svojom publikom, vaši autori igraju nove igre i pišu recenzije, želite objavljivati ​​snimke zaslona s najnovijeg internetskog meča itd..

Kao što već možete pogoditi, u ovom će vam slučaju trebati nekoliko vrsta sadržaja, a ako nastavite koristiti redovne postove, sav će sadržaj izgledati isto i otežat će vam i vašim posjetiteljima da pronađu razliku između video članka i recenzije. Da, želite prilagođenu vrstu posta da sve izgleda organiziranije.

Ostanite uz tu sliku samo nekoliko sekundi. Ako stvorite prilagođenu vrstu posta, vaše vijesti mogle bi imati posebno područje na kojemu možete postaviti vezu do izvora. Vaša vrsta objave za recenziju igara mogla bi sadržavati ocjenu koju je autor dao određenoj igri, uključujući sustav temeljen na zvijezdama, a za podnaslov svoje recenzije možete primijeniti različite stilove, recimo. Vaša vrsta objave na prikolici istaknula bi videozapis i ljudima omogućila da uživaju u okviru iz okvira za svijetlo, umjesto da ga gledaju u postu. Možemo nastaviti zauvijek, ali shvatili ste, točno?

 • Izradite prilagođenu vrstu posta
 • Stvaranje prilagođenih vrsta posta pomoću dodataka

Izradite prilagođenu vrstu posta:

U redu, znamo da vam dosadi naš razgovor – tu ste da naučite kako stvoriti prilagođeni post, pa započnimo. Istegnite mišiće, duboko udahnite i kada ste spremni, krenimo. Ako ste zainteresirani za dublje kopanje WordPress i kôd, preskočite na dodatak koji će vam pomoći.

 1. Otvorite datoteke function.php i zalijepite sljedeći kôd.
 2. Provjerite je li kôd postavljen prije zaključne PHP oznake (?>) Ili neće raditi.

  // Stvara prilagođene vrste pregleda recenzija igara
  funkcija game_reviews_init () {
  $ args = niz (
  'label' => 'Recenzije igara',
  'javni' => istina,
  'show_ui' => istina,
  'capability_type' => 'posta',
  'hijerarhijski' => lažno,
  'rewrite' => array ('slug' => 'igra-recenzija'),
  'query_var' => istina,
  'menu_icon' => 'dashicons-video-alt',
  'podržava' => niz (
  'titula',
  'urednik',
  'izvod',
  „Trackbackovi”,
  'Prilagodljiva Polja',
  „komentari”,
  „izmjene”,
  'Thumbnail',
  'Autor',
  „stranice atributa”,)
  );
  register_post_type ('igra-recenzije', $ args);
  }
  dodavanje ('init', 'game_reviews_init');
 3. Spremi promjene

Ako pogledate područje svog administratora u WordPressu, vidjet ćete da je na izborniku dostupna nova stavka “Recenzije igara”. Zasad će izgledati kao bilo koji drugi post, ali te objave još uvijek nećete moći vidjeti na mreži. Još nekoliko koraka koje morate proći kako biste iskoristili sve od ove prilagođene vrste posta.

Svakako postavite trajne veze prije nego što isprobate svoj novi post ili ćete na kraju potražiti pogrešku.

Izradite predložak za novu prilagođenu vrstu posta:

 1. Otvorite mapu svoje teme
 2. Napravite novu datoteku i imenovajte je nečim poput game-review-template.php
 3. Otvorite datoteku i zalijepite sljedeće:
 4. 
  
 5. Otvorite datoteku page.php koja se nalazi u mapi vaše teme
 6. Kopirajte i zalijepite kôd u svoj game-review-template.php
 7. Pronađite djelić koda koji je isti ili sličan ovom (može ovisiti o vašoj temi):
 8. 
  
  
  

  Kad locirate ovaj dio, dopustite da ga izmijenite kako biste na novoj stranici mogli prikazati svoju prilagođenu vrstu posta. Trebali biste dodati $ upit redak iznad vaše petlje, a zatim modificirajte samu petlju. Kad izmijenite kôd, trebao bi izgledati ovako:

   'igre-recenzije', 'posts_per_page' => 5));
  while ($ query-> have_posts ()): $ query-> the_post (); ?>
  // Vaš kôd, npr. "sadržaj();"
  
  
  
 9. Spremi promjene
 10. Ići Stranice -> Dodaj nove
 11. Izradite stranicu s nazivom “Recenzije igara”
 12. Na desnoj strani, na kartici “Atributi stranice” trebali biste pronaći “Predložak”
 13. Odaberite predložak koji ste stvorili u jednom od prethodnih koraka i dodijelite ga stranici.
  Prilagođeni predlošci stranica u WordPressu

 14. Spremi promjene

To je to. Trebali biste isprobati sve i stvoriti novi post o pregledu igre. Nakon što otvorite stranicu s pregledom igara, trebali biste moći vidjeti krojeve vijesti koji su postrojeni kronološki, baš kao što bi bio i vaš uobičajeni post..

A ovo je tek početak. Izradili ste prilagođenu vrstu posta, ali sada biste je trebali izmijeniti onako kako vam se sviđa i dodati kôd koji vam je potreban.

Stvaranje prilagođenih vrsta posta pomoću dodataka

Kada počnete stvarati vlastite vrste postova kako biste proširili svoj WordPress, postoje dva načina. Već smo vam pokazali jedno – kako ručno stvoriti prilagođenu vrstu posta. Slijedeći nekoliko koraka možete kreirati prilagođenu vrstu posta, ali možda će vam trebati mnogo vremena ako ste početnik WordPress-a i niste navikli baviti se kodom. Ali s kôdom se ne morate zabrinjavati – ako vam treba jednostavnije i brže rješenje, možete stvoriti nebrojene prilagođene vrste posta pomoću jednog od dodataka.

U ovom dijelu vodiča prikazat ćemo vam jedan od najboljih dodataka koji će za vas stvoriti te prilagođene vrste posta. Nećete ga morati kodirati ili čak kopirati / zalijepiti. Jednostavno instalirajte dodatak, napišite ime nove vrste posta i postavite ga putem GUI-ja.

Korisničko sučelje vrste prilagođenog posta

CIJENA: Besplatno

Korisničko sučelje vrste prilagođenog posta
Ako samo trebate registrirati prilagođenu vrstu posta, ovaj će dodatak dobro obaviti posao. Nakon što ga instalirate, moći ćete kreirati prilagođene vrste i taksonomije posta. Jednostavno idite na novo stvoreni izbornik, dodajte novu prilagođenu vrstu posta i napišite naziv i opis svoje nove vrste posta. Lako je to, ali to ćete morati primijetiti ovaj dodatak neće upravljati prikazom nove vrste posta. Nakon što registrirate novu vrstu posta, na vama je samo kako ćete je prikazati. Predlažemo da provjerite kako to učiniti ili potražite neki drugi dodatak koji također može prikazati vaše postove.

Dodatno čitanje: Detaljni vodič o prilagođenim vrstama poštanskih zapisa WordPress

Zaključak

Prilagođene vrste posta jedna su od najvećih značajki WordPress-a i danas. Jednostavnom izmjenom nekoliko redaka koda ili upotrebom dodatka možete generirati vrstu posta koja će biti jedinstvena za vaše web mjesto. Istina je da je početniku možda malo teže prvo sve dovršiti, ali ako se pridržavate ovog vodiča, ne biste trebali imati problema.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map