Kako samodejno posodobiti vtičnike WordPress

samodejno posodobi-wordpress-plugins.png


Čeprav lahko na seznamu ustvarite blog brez enega samega vtičnika, obstaja velika verjetnost, da boste morali namestiti vsaj nekaj njih. Ne glede na to, kako odlični ste strokovnjaki, bi nekatere lastnosti potrebovale preveč vašega dragocenega časa, da bi se razvile iz nič. Ker je zunaj več deset tisoč vtičnikov, prej ali slej spoznate, da jih nekaj potrebujete na blogu.

Čeprav so vtičniki le razširitve programa WordPress in ne morejo delovati zunaj CMS-a, vtičniki delujejo kot programska oprema sama po sebi. Vsak vtičnik je kodiran drugače, ima edinstvene funkcije in ga je treba redno posodabljati.

Razvijalci bi morali redno posodabljati vtičnike WordPress. No, vsaj če jim je mar za njihov izdelek. Nekatere posodobitve vam bodo prinesle nove funkcije, druge bodo odpravile napake in težave z združljivostjo, najpomembneje pa je, da zakrpite znane varnostne luknje. Ne bi radi imeli vtičnika, ki omogoča vsiljivcem dostop do vašega spletnega mesta, ali ne bi?

Ko bo čas minil, boste morda na svojem spletnem mestu imeli na desetine vtičnikov in WordPress vtičnike boste morali redno posodabljati. Nekateri bodo imeli nove posodobitve nekajkrat mesečno in jih lahko ročno posodabljate. Če imate kratko varovalko, boste morda želeli samodejno posodobiti vtičnike WordPress.

Samodejno posodobite vse vtičnike WordPress

Če želite omogočiti samodejne posodobitve za vse vaše WordPress vtičnike, morate to povedati svojemu CMS-ju. Ne, nehajte kričati na zaslonu računalnika; na žalost smo še vedno daleč od tehnologije, ki nas bo popolnoma razumela, zato morate spremeniti komunikacijski kanal in namesto tega posodobiti datoteko function.php. Tudi če nimate pojma, za kaj gre v datoteki, ne bi smeli skrbeti. Samo da se prepričate, da ste pokriti, ustvarite varnostno kopijo.

 1. Odprite function.php datoteko
 2. Kopirajte in prilepite naslednje:
 3. add_filter ('auto_update_plugin', '__return_true');
 4. Shrani spremembe

Če želite storiti enako za vse nameščene teme, potrebujete še en filter, ki je praktično enak:

add_filter ('auto_update_theme', '__return_true');

Če želite izvedeti več o tem, glejte kako konfigurirati samodejne posodobitve ozadja v WordPressu.

Po shranjevanju sprememb bo WordPress samodejno posodobil vse vtičnike, ko so na voljo nove različice. Ni vam treba storiti ničesar. Čeprav se to morda sliši praktično, lahko omogočite samodejne posodobitve za vse vtičnike. Nekateri lahko vaše spletno mesto popolnoma zlomijo, nekateri bodo povzročili težave z združljivostjo in tisti vtičniki, ki ste jih prilagodili, bodo prepisali vse, kar ste storili. Če imate vtičnike, ki jih ne želite samodejno posodabljati, boste želeli omogočiti samodejne posodobitve samo za določene vtičnike.

Izberite vtičnike, ki bodo dobili samodejne posodobitve

Če želite, da se samo nekateri vtičniki samodejno posodobijo, uporabite drug pristop. Na srečo vam tokrat ne bo treba kopirati funkcij. Morate samo namestiti vtičnik, ki vam bo odpravil skrbi.

Enostaven upravitelj posodobitev

CENA: Brezplačno

Z več kot 100.000 aktivnimi namestitvami je ta brezplačni vtičnik najbolj priljubljena izbira, ko gre za samodejne posodobitve programa WordPress. Easy Updates Manager vam omogoča popoln nadzor nad posodobitvami WordPress-a, vendar o vseh funkcijah v tem članku ne bomo govorili.

Enostaven upravitelj posodobitev

Zanimiv del je funkcija, ki omogoča samodejno posodabljanje vtičnikov in tem. Vtičnik je sorazmerno preprost in omogoča izbiro vtičnikov in tem s seznama. Vse, kar morate storiti, je, da izberete, katere predmete in katere se ne sme samodejno posodabljati.

Samodejne posodobitve vtičnikov

CENA: Brezplačno

Čeprav ni tako priljubljen kot prej omenjeni, je ta vtičnik tako preprost, kot se dobi. Po namestitvi in ​​aktiviranju se bodo vsi vtičniki, ki so na vašem spletnem dnevniku WordPress, začeli samodejno posodabljati. Zdaj, če želite to nadzorovati, pojdite na Nastavitve -> Samodejne posodobitve vtičnikov.

Samodejne posodobitve vtičnikov

Na strani z nastavitvami boste videli seznam vseh razširitev, ki jih imate. Preverite samo vtičnik, ki ga ne želite samodejno posodobiti. To je to!

Ker ste šele začeli samodejno posodabljati vtičnike WordPress, je dobro, da pustite, da vas vtičnik obvešča o spremembah po e-pošti. Torej, v primeru, da gre kaj narobe, lahko pravočasno reagirate.

Kako vrniti staro različico

V nekaterih primerih bodo posodobitve povzročile težave na vašem spletnem mestu. Dokler ne boste imeli možnosti popraviti stvari ali najti druge rešitve, boste verjetno želeli staro različico nazaj. Da, to je mogoče, in vrnete se lahko na katero koli različico, ki jo želite. Že smo vam pokazali, kako to storiti, zato si oglejte, kako lahko na svojo stran vrnete staro različico teme ali vtičnika.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map