Kako resetirati WordPress web mjesto – Vodič za početnike

Kako resetirati WordPress web mjesto - Vodič za početnike


Jeste li ikada bili u situaciji u kojoj ste trebali pokrenuti svoju stranicu WordPress?

Iako WordPress svima omogućuje lako započinjanje bloga, stvaranje savršene stranice o kojoj ste sanjali nije toliko jednostavna kao što ste možda zamislili. Morat ćete provesti neko vrijeme brkajući se s WordPressom dok stvarno ne shvatite kako se ponaša. To znači da ćete lutati oko postavki dok ne pronađete sve što ste željeli izmijeniti po želji. Bez obzira na to koliko ste oprezni, prije ili kasnije pogriješit ćete.

Također, dok razvijate savršeno mjesto, morat ćete isprobati različite teme dok ne dobijete onu koju ste tražili. Budući da postoji nekoliko desetaka tisuća različitih dodataka, vjerojatno ćete htjeti instalirati dvije ili tri iste funkcionalnosti prije nego što se odlučite za onu koju ćete koristiti u sljedećim mjesecima i godinama.

A ako tek započinjete, nakon nekoliko sati ili dana isprobavanja različitih stvari na WordPressu, mogli biste shvatiti da morate početi ispočetka. Pa, kako resetirati WordPress web mjesto?

Kako resetirati WordPress web mjesto?

Ovog puta vas nećemo mučiti tehničkim podacima i detaljima. WordPress koristi baze podataka, tablicama i različitim datotekama i postupcima da se nastavi pokretati. Da biste ručno resetirali sve, morali biste imati na umu sve i brisati jednu stvar za drugom. Ako niste koder ili dizajner, to nije nešto što želite učiniti sami.

Druga mogućnost bila bi potpuno deinstaliranje / brisanje svega s vašeg poslužitelja i instaliranje WordPress-a od nule. Da, to je opcija, ali zašto trošiti svoje dragocjeno vrijeme kada sve možete učiniti jednim pritiskom na gumb?

Dopustite da vam pokažemo jednostavan besplatni dodatak kojem možete vjerovati.

 1. Ići Dodaci -> Dodaj novo
 2. Potražite “WP Reset” od WebFactory Ltd
 3. Instalirajte i aktivirajte dodatak
Instalirajte dodatak WP Reset

Potražite WP Resetirajte, instalirajte i aktivirajte dodatak

Nakon što na svom mjestu imate dodatak aktivan, možete pripremiti sve za resetiranje.

Ne brini; ne možete slučajno resetirati svoj blog. WP resetiranje dolazi sa sigurnosnim mehanizmom koji će vam spriječiti da resetirate web mjesto “prelaskom gumba”.

Ipak, budite svjesni činjenice da ovaj dodatak ne stvara sigurnosne kopije. Ako niste potpuno sigurni da želite resetirati ovu WordPress instalaciju, predlažemo da napravite sigurnosnu kopiju. U slučaju da žalite zbog odluke, sigurnosna kopija će vam omogućiti da brzo vratite sve u prethodno stanje.

Prije nego što nastavite, provjerite što će biti izbrisano.

Poništavanje će izbrisati:

 • svi postovi, stranice, prilagođene vrste postova, komentari, unosi u medije, korisnici
 • sve zadane tablice baze podataka WP-a
 • sve tablice prilagođenih baza podataka koje imaju isti prefiks “wp_” kao zadane tablice u ovoj instalaciji

Poništavanje volje ne izbrisati:

 • medijske datoteke – ostat će u WP-prijenosi mapu, ali više neće biti navedeni u odjeljku Media
 • nijedna datoteka se ne dodiruje; dodaci, teme, učitavanja – sve ostaje na poslužitelju
 • naziv stranice, WordPress adresa, adresa web mjesta, jezik stranice i postavke vidljivosti tražilice
 • prijavljeni korisnik bit će vraćen s trenutnom lozinkom tako da možete

Nakon što ste sigurni da sve razumijete, nastavite resetiranjem svoje WordPress stranice:

 1. Ići Alati -> WP Reset
 2. Pročitajte popis stvari koje neće i neće biti izbrisane više puta
 3. Pomaknite se prema dolje na dnu stranice
 4. Unesite “resetiraj” i kliknite gumb “resetiraj WordPress”
 5. Potvrdite resetiranje
Ponovno postavite WordPress web mjesto

Unesite “resetiraj” i kliknite gumb. Nema poništenja

I to je to! Sada ćete biti odjavljeni i automatski se ponovno prijavite pomoću trenutne kombinacije korisničkog imena i zaporke. Sada možete početi ispočetka znajući da imate čistu instalaciju.

Odaberite radnje ponovnog postavljanja

Prije pritiska na gumb za resetiranje, možete reći WP Reset dodatku što treba učiniti nakon toga. Za sada možete:

 • Ponovno aktivirajte trenutnu temu
 • Ponovno aktivirajte WP Reset dodatak
 • Ponovno aktivirajte sve trenutno aktivne dodatke
WordPress Reset - Poništavanje postupaka

Odaberite što treba učiniti nakon resetiranja

Ako želite nastaviti s istim temama ili ako imate desetak aktivnih dodataka koje želite ponovo aktivirati, umjesto ove opcije ručno aktivirajte sve. Ako ste ikada pokušali instalirati deset ili više dodataka istovremeno, znajte da je to, iako lako, zaista dugotrajno, pa je opcija poslana s neba.

Selektivno resetiranje

Ako trebate izbrisati / resetirati samo jedan dio web mjesta WordPress, možete koristiti odjeljke Alati.

 • Izbriši prijelazne – Klikom na gumb i potvrdom, sve prolazan povezani unosi u bazu podataka bit će izbrisani. To uključuje prijelazne i neočekivane prijelazne roka, kao i neočekivane prijelazne istekle odrednice.
 • Očistite mapu prijenosa – Sve datoteke u vašem wp-sadržaja \ prijenosa mapa će biti izbrisana. To uključuje mape i podmape, kao i sve datoteke u podmapama. Također će se izbrisati i datoteke povezane s unosima medija.
 • Poništite opcije tema – Vraćaju se sve mogućnosti (modovi) za sve teme.
 • Izbriši teme – Ovaj gumb pomoći će vam da izbrišete sve teme koje ste instalirali na web mjesto. To uključuje trenutno aktivnu temu.
 • Izbriši dodatke – Ako imate više desetina dodataka koje ste isprobali, jednostavno kliknite ovaj gumb da biste ih izbrisali. Svi dodaci osim WP resetiranja bit će izbrisani.
 • Ispraznite ili izbrišite prilagođene tablice – Ova radnja utječe samo na prilagođene tablice sa wp_ prefiks. Core WP tablice i ostale tablice u bazi podataka koje nemaju taj prefiks neće se izbrisati / isprazniti kako bi WordPress mogao raditi bez prekida. Brisanje tablica potpuno ih uklanja iz baze podataka. Pražnjenjem se uklanja sav sadržaj iz njih, ali struktura ostaje netaknuta.
 • Izbrišite .htaccess datoteku – Ako ste napravili nesmetanu datoteku .htaccess, brzo je možete izbrisati pritiskom na gumb. Ako radite s .htaccess, predlažemo vam korištenje alata besplatni WP Htaccess uređivač uključiti. To će vam pomoći da brže dođete do datoteke, a također će automatski stvoriti sigurnosne kopije, tako da ne morate brinuti o gubitku promjena.
  Nakon brisanja datoteke obavezno otvorite Postavke -> Permalinks i spremite postavke (bez promjene). Ova radnja ponovno će stvoriti izvornu .htaccess datoteku.

Kako stvoriti snimku baze podataka?

Snimke baze podataka obično se koriste za razvoj. Stvaranjem snimke baze podataka, moći ćete usporediti dvije baze podataka i vidjeti koje su promjene izvršene u bazi podataka nakon instaliranja određenog dodatka ili teme.

Imajte na umu da snimci baze podataka nisu baš sigurnosna kopija. Iako ih možete preuzeti i uvesti kasnije, i dalje ne možete snimiti nijednu datoteku alatom za snimanje. Predlažemo vam da koristite potpuni dodatni dodatak ako želite biti sigurni da ništa ne gubite.

Što budućnost donosi

Trenutačno je dodatak prilično jednostavan. Trebate resetirati web mjesto ili odabrati jedan od alata za brisanje određenog dijela web mjesta.

No, postoje neke zadivljujuće značajke koje dolaze sljedećih mjeseci:

Podrška za više stranica (WPMU)

Svima koji pokrećete mrežu WordPress web stranica svidjet će se činjenica da se dodatak priprema za njegovu podršku. To znači da ćete kao super administrator moći kontrolirati sve stranice u mreži. Po potrebi ćete moći resetirati web mjesta ili čak primijeniti posebne alate za određene web lokacije.

Automatski instaliraj dodatke i teme (zbirke)

Jednom kad ti instalirati WP Reset, moći ćete stvoriti kolekciju omiljenih tema i dodataka za WordPress s kojima želite raditi. Nakon odabira popisa s vašim omiljenim dodacima, WP Reset će ih automatski instalirati za vas.

To znači da tada nećete morati ručno instalirati i aktivirati jedan dodatak i temu.

Ako često testirate svoje web mjesto tijekom testiranja, uštedjet ćete dragocjene minute svaki put kad započnete iznova. Stvarno volimo ovu značajku i jedva čekamo da se WP Reset dodatak ažurira.

Nuke resetiranje

Pa, ovaj je poprilično samorazumljiv. Ova jednostavna, ali izuzetno moćna opcija omogućit će vam da uklonite web mjesto, što znači da brišete i resetirate sve u jednom kliku.

Umjesto odabira opcija i razmišljanja što resetirati, a što zadržati netaknutim, opcija Nuke Reset izbrisat će gotovo sve kako biste mogli započeti svježe. S velikom snagom dolazi do velike odgovornosti, stoga budite vrlo oprezni s ovom opcijom kada se pojavi. Sigurni smo da će programer ovdje uključiti sigurnosni mehanizam, ali dobro razmislite prije nego što kliknete gumb.

Zaključak

Poništavanje WordPress web mjesta obično se vrši tijekom testiranja. Bez obzira jeste li programer koji testira novi dodatak / temu ili početnik koji nije siguran što učiniti s novom web mjestom, WP Reset je besplatni dodatak koji će ubrzati proces testiranja.

Umjesto da ručno pripremite okruženje svaki put, ovaj će besplatni dodatak učiniti sve za vas, a vi ćete se moći usredotočiti na važnije stvari poput pronalaska savršenih tema, dodataka ili testiranja nečega što ste pokušali razviti..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked