Kako pronaći i prijaviti se na WordPress Admin URL

wordpress-admin-login-page.png


Nakon što instalirate WordPress, morat ćete se prijaviti na svoj novi blog. Bez pristupa administrativnim stranicama, nećete moći prilagoditi svoj novi blog. Administrator je mjesto na kojem se “događa sve”, gdje pišete postove i upravljate web mjestom. Da biste spriječili druge da uređuju web mjesto, morate se prijaviti sa svojim korisničkim imenom i zaporkom.

Ali ako ste novi u WordPressu, pronalazak administratorske stranice za prijavu mogao bi vas zbuniti češanjem po glavi. Kako ste pristupili njemu?

Ne brini; postoji prvi put za sve, a većina blogera imala je isti problem kada su pokrenuli WordPress blog. U ovom ćemo vam članku pokazati kako trebate raditi sa WordPress stranicom za prijavu.

Kako pronaći stranicu za prijavu za WordPress administratora

Prema zadanim postavkama, WordPress koristi standardni URL za prijavu koji je isti za sve blogove. Da biste ga otvorili, samo trebate dodati / Wp-administrator na kraju URL-a vaše web lokacije.

Zadani URL za prijavu na WordPress

www.example.com/wp-admin

WordPress programere dodao je i nekoliko drugih URL-ova koji vode do iste stranice. Dakle, ako vam se iz bilo kojeg razloga ne sviđa zadana vrijednost wp-admin URL, do stranice za prijavu možete doći ako upišete bilo što od sljedećeg:

 • www.example.com/wp-login
 • www.example.com/admin
 • www.example.com/login

Imajte na umu da svi ti URL-ovi upućuju na istu stranicu za prijavu i nećete pogriješiti koristeći bilo koji od njih. Svi se automatski preusmjeravaju na istu stranicu za prijavu. U slučaju da vam ovi dodatni URL-ovi ne funkcioniraju, vratite se na zadani.

Isto tako, trebali biste znati da administratorske stranice i vjerodajnice WordPress.com nemaju nikakve veze s onim koje koristite na WordPressu s hostom. I obrnuto. Jednostavno izgledaju, ali nemaju nikakve veze jedno s drugim.

Stvorite lakši pristup stranici za prijavu

Sada kada ste uspješno otvorili URL za prijavu, možete ga učiniti dostupnijim za vaša buduća nastojanja. Jedna je mogućnost stvoriti oznaku stranice u svom pregledniku, jedan dodati widget na svoju WordPress početnu stranicu, a možete dodati i vezu na stranicu za prijavu na svoj WordPress izbornik.

Kako se prijaviti u WordPress

Stranica za prijavu na WordPress

Nakon otvaranja administratorske stranice za WordPress, vidjet ćete jednostavno korisničko sučelje koje vas pita za korisničko ime i lozinku. Ako ste sami instalirali WordPress, već biste trebali imati administratorske vjerodajnice koje ste stvorili tijekom instalacije. Provjerite pretinac pristigle pošte ako ste ih zaboravili otkad vam je WordPress poslao e-poštu sa svim podacima potrebnim za prijavu. Ali ako vam ga je instalirao netko drugi ili preuzimate nečiju web stranicu, trebali biste ih pitati za detalje o prijavi administratora.

 1. Otvorite stranicu za prijavu za WordPress administratora
 2. Unesite korisničko ime i lozinku
 3. Kliknite gumb Prijaviti se dugme

Ako su vjerodajnice ispravne, WordPress će vas sada odvesti na nadzornu ploču gdje možete započeti s radom na svom prvom postu i upravljanjem web stranicom..

Ovisno o vašim željama, stranica za prijavu može izgledati sve što želite. Mnogi dodaci pomoći će vam da prilagodite izgled stranice i uvedete dodatne sigurnosne značajke. Ako ne koristite svježe instalirani WordPress, stranica može izgledati drugačije od one na slici u ovom članku. Može imati različite slike, logotipe, pa čak i dodatna polja koja mogu zahtijevati odgovaranje na pitanja, skeniranje kodova ili korištenje pametnog telefona za dohvaćanje dodatnih sigurnosnih ključeva. Molim vas, nemojte se uznemiravati zbog ovoga.

Zapamti me opcija

Opcija Zapamti me u WordPressu

Ako ponovo pogledate ekran za prijavu, primijetit ćete jednostavno Zapamti me opcija koju možete potvrditi ili poništiti. Odabirom opcije, nakon što se uspješno prijavite, Vaš preglednik će upamtiti kombinaciju korisničkog imena i zaporke pomoću kolačića.

U tom se slučaju podaci spremaju na vaše računalo (obično dva tjedna, ali mogu ovisiti o vašim postavkama). To znači da će pregledač prilikom sljedećeg otvaranja administratorske stranice za WordPress znati da ste postojeći korisnik i da više nećete morati unositi iste vjerodajnice.

Kada (ne) koristiti Zapamti me opcija

Koristiti Zapamti me opciju samo na osobnim računalima kojima nitko drugi nema pristup. Provjerom opcije prilikom prijave na javnim računalima, izlažite administratorske stranice svima. Oni mogu oteti vaš blog, izbrisati ga ili nešto treće što vam se “neće dopasti”.

Izgubili ste opciju zaporke

Na samom dnu zaslona možete vidjeti “Izgubili ste lozinku?Mogućnost. U slučaju da ste zaboravili lozinku, kliknite na vezu koja će otvoriti malo drugačiji zaslon za prijavu.

WordPress izgubio lozinku

Ovdje ćete trebati upisati svoje korisničko ime ili adresu e-pošte koja se koristi za registraciju administrativnog računa. Jednom kada pritisnete “Dobijte novu lozinku“, WordPress će vam odmah poslati e-poštu. U njemu ćete dobiti obavijest o promjeni lozinke i posebnu, jedinstvenu vezu koja vodi do nove lozinke. Ako poruka e-pošte ne stigne za nekoliko minuta, provjerite svoju SPAM mapu. Ako nije tamo, morat ćete pitati stručnjaka za WordPress koji će vam pomoći u resetiranju zaporke.

Ponovno postavljanje lozinke za WordPress

Klikom na vezu u e-pošti vidjet ćete novo generiranu lozinku koja će vam omogućiti prijavu. WordPress će stvoriti sigurnu lozinku za vas, ali možete i svoju istu napisati na istoj stranici. Nakon što ste spremni, sjetite se zaporke i kliknite Resetiranje lozinke dugme. Nakon toga WordPress će vas obavijestiti je li lozinka uspješno promijenjena i ako je tako, preusmjerit će vas na stranicu za prijavu..

Zaključak

Za prijavu na WordPress web mjesto morat ćete dodati / wp-admin na kraju URL-a svoje web stranice. To možete olakšati označavanjem stranice, dodavanjem widgeta na vašu naslovnicu ili izbornik. Pokušajte koristiti sigurne lozinke i budite oprezni ako koristite Zapamti me značajka. Za svaki slučaj ako zaboravite zaporku, opustite se jer će vam WordPress stvoriti novu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map