Kako promijeniti autora u WordPressu i najboljim dodacima autora

Prilagodite autorov doživljaj na WordPress web mjestu pomoću ovih 8 savjeta i trikova


Iako je danas WordPress moćan i svestran sustav upravljanja sadržajem koji je sposoban za gotovo sve, još uvijek se uglavnom koristi kao platforma za pisanje blogova. Čak i ako je blog samo dio vaše web stranice, morat ćete imati barem jednog autora koji će pisati novi sadržaj. No šansa je da ćete imati nekoliko autora koji će vam također pružiti dodatnu pomoć gostujućih blogera ako je to nešto što želite učiniti.

Ako na vašem web mjestu WordPress imate autore, normalno je da blog želite učiniti boljim mjestom za njih. Zbog toga smo pripremili nekoliko tutorijala koji će vam pomoći u prilagodbi vašeg WordPress bloga kada su u pitanju autori. Evo što ćete naučiti u ovom vodiču:

 • Kako promijeniti zadanu autorsku permalink
 • Link za arhivu autora preusmjeri na drugu stranicu
 • Promijenite autora posta bez stvaranja dodatnih korisnika
 • Autori mogu drugačije stilizirati svoje postove
 • Pogledajte najbolje dodatke za biografiju autora
 • Autorima pošaljite e-poštu kada su objavljeni njihovi članci
 • Na svom blogu napravite prilagođeni gornji popis autora
 • Prikažite statistiku autora u widgetu

Kao što već govori njihovo ime, trajne veze trajne su veze, tj. URL-ovi koji vode do vaših postova, kategorija, stranica autora i tako dalje. Možete jednostavno postaviti osnovnu strukturu permalink u općim postavkama WordPress-a, ali ako želite izmijeniti permalink za autorske stranice, morat ćete malo više u detalje.

Mogli bi biti različiti razlozi za promjenu zadane probne stranice autora. Samo za primjer, ako radite na web lokaciji za restoran u kojem želite da vaši kuhari imaju vlastite stranice i na kojima će moći pisati osobne blogove (o hrani nadamo se), morat ćete izmijeniti strukturu stalne veze. Ako ste sve pripremili za svoj restoran, zašto ne biste promijenili “autora” u “kuhar”?

Ne samo da će ovo izgledati mnogo profesionalnije, već će vam možda pomoći SEO i vratiti mnogo relevantnije rezultate pretraživanja za vaše potencijalne posjetitelje.

Možda imate potpuno drugačiji razlog za promjenu baznog puža, ali mi ćemo se držati naših kuhara (da, bili smo gladni dok ovo pišemo i cijelo vrijeme razmišljamo o kuhinji) kako bismo vam pokazali kako izmijeniti funkciju:

Promjena zadanog autora permalink:

 1. Otvorite datoteku svoje funkcije.php
 2. Kopirajte i zalijepite sljedeće:
 3. funkcija custom_author_base () {
  globalni $ wp_rewrite;
  $ author_slug = 'kuhar'; // promijenite to u sve što želite
  $ wp_rewrite-> author_base = $ author_slug;
  }
  dodavanje ('init', 'custom_author_base');
 4. Promijenite $ author_slug u ono što želite da se pojavi umjesto “autor” na osobnim stranicama
 5. Spremi promjene
 6. Dođite do Postavke> Trajne
 7. Kliknite “Spremi promjene”, a da u stvari ne napravite promjene na stranici postavki

Aaaand, gotovi ste! Sada možete prijeći na stranicu koristeći nove trajne veze.

Slijedeći naš primjer, novi autorski permalink izgledao bi ovako: http://www.firstsiteguide.com/chef/gordon.

WordPress će prema zadanim postavkama arhivirati vaše postove i organizirati ih prema autorima. U okruženju s više autora to može biti korisno – jednostavnim klikom na ime autora koje se obično nalazi na vrhu ili na dnu posta bit ćete preusmjereni na arhivsku stranicu na kojoj su navedeni svi postovi koje je napisala ta osoba.

Ali što ako ste pojedinačni autor? To znači da veza na vašu arhivsku stranicu vodi do istog dnevnika koji već imate na svojoj početnoj stranici ili stranici bloga (ovisno o organizaciji vaše web lokacije) i to nema smisla. Umjesto toga, možda želite preusmjeriti korisnike na drugu stranicu – na primjer stranicu “O meni” na kojoj možete posjetiteljima reći više o sebi ili pružiti dodatne informacije o svojim postovima, poslu ili bilo što što želite.

To možete lako učiniti sa samo nekoliko redaka koda:

 1. Otvorite function.php datoteku
 2. Kopirajte i zalijepite sljedeću funkciju:
 3. add_filter ('author_link', 'redirect_link');
  funkcija redirect_link () {
  vratiti se home_url ('o-nama');
  }
 4. Promijenite stranicu na 4th linija do bilo koje stranice koju želite
 5. Spremi promjene

I to je sve što postoji. Nakon što ste spremili promjene, svatko tko klikne na vezu imena autora preusmjerit će se na stranicu koju ste naveli u kodu. U našem primjeru preusmjerili biste se na http://www.firstsiteguide.com/about-us.

Iako će vas ova metoda preusmjeriti na novu stranicu kada kliknete na vezu arhiva autora (ime autora), unos punog URL-a i dalje će vas dovesti do zadanih arhivskih stranica. Ako ručno dolazite do www.yourdomain.com/archive/john na primjer, veza će i dalje pokazati sve Ivanove postove. Možete ga ostaviti ako i dalje želite imati dostupne svoje arhivske stranice ili možete preusmjeriti i cijeli URL.

Promijenite autora posta bez stvaranja dodatnih korisnika

Kada je u pitanju pisanje novih članaka, većina će ljudi početi pisati isključivo samostalno. Vjerojatno će proći mjeseci prije nego što odluče da je vrijeme za angažiranje dodatnih autora koji će im pomoći u stvaranju zanimljivog materijala za web mjesto. Nije važno imate li jednog vjernog autora ili postoji nekoliko desetaka autora koji su napisali više od jednog djela, vjerovatno ste stvorili račune za sve njih i dopustili im da svoj materijal unose izravno u postove i stranice.

Ponekad će vam trebati članak koji vaši autori neće moći napisati. Na primjer, možda imate sponzorirani post koji vam može pomoći da zaradite novac za koji želite imati drugog autora. Postojat će i slučajevi kad će osoba morati objaviti samo jedan članak na vašoj web lokaciji.

Ako je to slučaj, nema potrebe za stvaranjem tih dodatnih WordPress računa samo da biste prikazali post. Umjesto toga, možete prebrisati svoje ili jedno od imena autora i novo ime prikazati samo u tom jednom postu. Ako želite veću kontrolu nad njim, pogledajte dodatak koji će vam omogućiti da upravljate gostujućim autorima i dodijelite više autora jednom članku.

Pripremite funkciju:

Da biste to učinili, pokazat ćemo vam kako hakirati prilagođena polja i prepisati autora klikom miša:

 1. Otvorite funkcije.php
 2. Kopirajte i zalijepite sljedeći kôd:
 3. add_filter ('the_author', 'ime gosta_author_name');
  add_filter ('get_the_author_display_name', 'gost_author_name');
  
  funkcija guest_author_name ($ name) {
  globalni $ post;
  $ author = get_post_meta ($ post-> ID, 'autor', istina);
  ako ($ autor)
  $ name = $ autor;
  vratiti $ name;
  }
 4. Spremi promjene

Promjena autora putem prilagođenih polja:

Nakon što unesete promjene u datoteku, spremni ste promijeniti autora određenog posta. Kao što smo već spomenuli gore, to će se postići dodavanjem prilagođenog polja u post:

 1. Otvorite post za koji želite promijeniti autora
 2. Dođite do prilagođenih polja
 3. Dodajte novo polje i ime “autor”.
 4. U polje vrijednosti upišite ime autora
 5. Spremi promjene

Promijenite autora putem prilagođenih polja

Jednom kada pritisnete gumb za ažuriranje ili objavite post, funkcija će provjeriti prilagođeno polje, a ako se pronađe, funkcija će automatski promijeniti ime autora u jedno pronađeno u polju vrijednosti.

Prilično ručno, nije li?

Autori mogu drugačije stilizirati svoje postove

Tijekom pregledavanja različitih web mjesta možda ste naišli na web stranice s postovima koji su različito oblikovani. Iako se postovi mogu stilizirati na temelju različitih uvjeta (na primjer, možete promijeniti izgled samo najnovijeg posta u svome blogu), jedan popularan način oblikovanja svojih postova temelji se na autorima.

Na nekim web mjestima možda ste vidjeli da svaki autor ima svoju boju posta, različitu borduru ili drugu boju veze. U okruženju s više autora ovo bi mogla biti dobra ideja.

Vaši će čitatelji lakše pronaći postove svojih omiljenih autora i sve može izgledati zaista sjajno ako ne pretjerate u stilu; ne želite da vaš blog izgleda kao cirkus … o, pa, tko smo mi da sudimo, naravno možete raditi sve što želite.

Zbog toga nećemo stilizirati vaše postove, ali u sljedećih nekoliko redaka pokazat ćemo vam kôd koji će izvršavati stilove za vas. Pa započnimo.

Prije nego što možete drukčije stilizirati postove, trebate reći svom WordPressu da pronađe imena autora.

Pronađite imena autora:

 1. Otvorite index.php datoteku ili bilo koju koja sadrži petlju
 2. Prije petlje morate umetnuti ovu liniju koda:
 3. 
  
 4. Spremi promjene

Sada WordPress zna kako čitati ime autora i spremni ste za sljedeći korak. Nakon što ste stvorili varijablu $ author i rekli WordPressu da u nju stavi ime autora (ime koje će se nalaziti u varijabli je ime koje se može promijeniti u postavkama korisničkog profila), trebate smjestiti varijablu u post_class kôd.

Ovaj kôd treba umetnuti u petlju:

 1. Otvorite index.php datoteku ili datoteku koju ste koristili u prethodnim koracima
 2. Pronađite element DIV koji sadrži post-id u sebi i zamijenite taj redak sljedećim:
 3. >
 4. Spremi promjene

OK, završili ste s pripremom travnjaka za oblikovanje postova za vaše autore i zabavni dio može započeti. Vrijeme je za otvaranje CSS datoteke i definiranje CSS pravila za svakog korisnika. Ako se sjećate, rekli smo WordPressu da pronađe ime autora i koristi ga kao klasu. To znači da svoje razrede trebate imenovati u skladu s tim. Budite oprezni – imena su velika i mala i mala slova, tako da “John” neće biti isti kao “John”.

Ako ste pripremili imena, možete nastaviti.

Stilovi postova:

 1. Otvorite datoteku style.css
 2. Dodajte nove klase s korisničkim imenima. Na primjer, ako imate dva autora, Johna i Jennifer, CSS kôd će izgledati ovako:
 3. .Ivan {
  boja: plava;
  }
  .Jennifer {
  boja: crvena;
  }
 4. Poigrajte se sa svojim stylingom. U ovom smo primjeru promijenili boju za njihov post, ali kao što ste već trebali znati, CSS je vrlo moćan alat koji vam omogućuje da učinite praktički sve – od promjene boja i veličina do čak animiranja objekata.
 5. Spremi promjene

To je to. Sada možete učitati svoj blogroll i vidjeti kako promjene stupaju na snagu. Molim vas, odvojite vrijeme i stilske postove lijepo… oh, eto nas opet; možete objavljivati ​​stilove onako kako vam se sviđaju (ali učinite ih lijepima).

Najbolji dodaci za biografiju autora za WordPress

Na kraju skoro svakog bloga na koji ste naišli, vjerojatno ste primijetili da postoji kratka informacija o autoru. Informacije se obično prikazuju u jednostavnom okviru u kojem su prikazana slika, ime i nekoliko osobnih podataka.

Stavljanjem biografije autora u članak, povezujete se s posjetiteljima i dajete im priliku da znaju barem nešto o osobi koja je napisala članak. Dajete im priliku da se povežu s autorom i još bolje razumiju sadržaj.

Ne samo to; autorski dodaci za biografiju mogu posjetiteljima omogućiti pronalazak svih članaka koje je napisala određena osoba i kontakt s njim putem e-maila ili društvenih mreža.

Nije važno koji su razlozi za postavljanje jednog od autorskih dodataka za biografiju na vašu web lokaciju, u ovom ćemo članku pokazati, neka od najboljih proširenja koja će vam pomoći da upravo to učinite.

Seksi autor Bio

CIJENA: Besplatno
DEMO

Seksi autor Bio

Počnimo popis s besplatnim dodatkom koji će vas sigurno privući svojim imenom – tko ne bi za sebe želio seksi autorski životopis? Dodatak stvara okvir koji podržava jednog ili više autora. Odgovara, što znači da ne morate brinuti o promjeni veličine stranice na kojoj se prikazuje vaša biografija. Dodatak može prikazati do pet ikona na društvenim mrežama koje mogu povezati s autorovim Facebook stranicama i mnogim drugim web-lokacijama društvenih medija koje možete odabrati.

Sexy Author Bio vam omogućuje prilagođavanje mnogih njegovih značajki tako da možete promijeniti veličine ikone gravatara, veličinu i boju fonta, pozadinu i još mnogo toga. Jednom kada stvorite svoju bio kutiju, dobit ćete kratki kôd koji možete smjestiti bilo gdje gdje želite da se prikaže vaša seksi biografija.

 • Do 5 ikona društvene mreže
 • Uzvratni
 • prilagodljiv

Fantastični autorski okvir

CIJENA: 18 USD
DEMO

Fantastični autor Bio

Ovaj premium dodatak odličan je izbor za one od vas koji žele veću kontrolu nad biografijom autora. Bez obzira trebate li pokazati vlastitu biografiju ili imate više autora, dodatak će vas pokriti. Izgleda lijepo i može prikazivati ​​različite widgete koji vam omogućuju povezivanje s publikom i povećanje broja konverzija. Među samu karticu biografije i nekoliko ikona društvenih mreža koje možete smjestiti u okvir, slobodno možete dodati najnovije autorske postove i prilagođeni HTML koji možete prilagoditi svojim potrebama.

Dodatak dolazi s alatom za odabir boja, tako da možete obojati svoje widgete. Radi automatski, što znači da morate odabrati samo mjesto na kojem želite da se vaš okvir prikazuje (na primjer, prije ili nakon posta / stranice). Postoji okvir sa autorima RSS feeda, dodatak je spreman za prevođenje i mrežnicu, sadrži slučajne autorske postove za widgete, lijeno učitavanje i još mnogo toga.

 • Različiti prilagodljivi widgeti
 • Ikone na društvenim mrežama
 • Prilagođena kartica HTML

Jednostavan autorski okvir

CIJENA: Besplatno

Jednostavan autorski okvir

Sliku ovog dodatka možete dobiti tako da pročitate njegovo ime – jednostavan je, čist i jednostavan za upotrebu. Za one od vas koji ne trebaju previše iz dodatka za biografiju, Jednostavni dodatak autora mogao bi biti odličan izbor. Stvara moderan i bio moderan autorski biološki okvir u kojem ćete pokazati fotografiju autora (gravatar), 30 ikona društvenih mreža koje možete odabrati i, naravno, mjesto za kratku biografiju.

Dodatak reagira, što je odlična stvar za vaše web mjesto za mobilne uređaje i možete postaviti efekt koji će okretati okvir pri prelasku miša. Dodatak je prilagodljiv tako da ga možete lako pretvoriti u svoju temu, ali morate znati da se može postaviti samo na kraj svakog članka – ne postoji mogućnost da okvir uvrstite na vrh posta ili na bočnu traku / footer kao widget.

 • Jednostavno, moderno i moderno
 • Predivan i prilagodljiv
 • Može se prikazivati ​​samo na kraju posta / stranice

Autorima pošaljite e-poštu kada su objavljeni njihovi članci

Kad ste administrator ili autor koji ima privilegiju objavljivati ​​vlastite postove, ne trebate nikakve dodatne obavijesti o tome – upravo ste objavili svoj vlastiti post, zar ne? Ali ako ste autor / suradnik bez tih privilegija i niste stalno prijavljeni u WordPress administrator kako ne biste mogli vidjeti status svojih postova, bilo bi lijepo primiti poruku kada vaš post napokon ide uživo.

Umjesto da razmišljate o slanju privatne poruke autoru čiji je tekst odobren ili potvrđen za čitanje, cijeli postupak možete automatizirati.

Postoji bezbroj dodataka koji vam mogu pomoći da to kontrolirate, ali u ovom kratkom vodiču upravo ćemo vam pokazati jednostavnu funkciju koja će umjesto vas slati e-poštu.

Bez ikakvih dodatnih uvjeta, stvorimo jednostavnu funkciju koja će pronaći autora posta, njegovu e-poštu, naslov posta i poslati e-poštu nakon objavljivanja posta:

 1. Otvorite funkcije.php
 2. Kopirajte i zalijepite kôd:
 3. funkcija wpr_authorNotification ($ post_id) {
  $ post = get_post ($ post_id);
  $ author = get_userdata ($ post-> post_author);
  $ message = "
  Pozdrav! "$ Author-> display_name.",
  Vaš post, ". $ Post-> post_title." upravo je objavljeno. Sada možete posjetiti vlastiti tekst i uživati ​​u njemu ugrađenom u stranicu! ";
  wp_mail ($ author-> user_email, "Vaš je članak objavljen", $ message);
  }
  
  dodavanje ('objavi_post', 'wpr_authorNotification');
 4. Promijenite tekst poruke
 5. Spremi promjene

Ako ne želite da svi budu obaviješteni o postu, možete provjeriti korisničku ulogu i izvršiti kôd samo ako, na primjer, autor posta ima ulogu suradnika ili određeno korisničko ime.

Na primjer, možete poslati e-poštu koja će korisnika obavijestiti o postu samo ako je taj korisnik John:

if ($ author = 'John') {
dodavanje ('objavi_post', 'wpr_authorNotification');
}

Ako želite veću kontrolu nad obaviještavanjem svojih korisnika, pogledajte kako automatski obavijestiti članove o svojim novim postovima pomoću dodatka. Uz to, možete omogućiti WordPressu da vas obavijesti o svim promjenama posta.

Na svom blogu napravite prilagođeni gornji popis autora

Kad na web stranici postoji više autora, važno je omogućiti ljudima da pregledavaju različite članke različitih autora. Zato u WordPressu već postoji implementirana značajka koja sortira arhive za svaki autor.

U ovom kratkom vodiču pokazat ćemo vam da napravite top-listu autora prikazivanjem jednostavnog popisa na bočnoj traci.

Ponekad biste trebali napraviti gornji popis imena autora i prikazati ga u bočnoj traci. Naravno, to nećete raditi ručno brojeći autorske postove ili ih abecedno sortirati. Srećom, WordPress je spreman za razvrstavanje autora na vašoj web lokaciji što znači da nećete imati problema pri stvaranju popisa. Osnovna funkcija izgleda ovako:

Ako koristite ovu funkciju, WordPress će prema zadanim postavkama prikazati sve autore i razvrstati ih po imenu. To može biti dovoljno dobro ako želite prikazati jednostavan popis svih autora koji rade na vašoj web lokaciji, ali što ako ih želite drugačije poredati? Možda ste željeli pokazati autorima najviše postova ili ih naručiti putem adrese e-pošte na stranici za kontakt?

Gornji popis autora

U tom se slučaju želite usredotočiti na $ args varijablu koja pohranjuje niz parametara koje možete lako promijeniti. Ako želite saznati više o funkciji i svim parametrima, posjetite WordPress Codex stranicu posvećenu wp_list_authors funkcija.

Stvorite gornji popis autora:

U sljedećim će vam redovima pokazati funkcija koja sortira autore prema broju postupaka i prikazuje samo prvih 10:

 1. Otvori bočnu traku.php
 2. Kopirajte i zalijepite sljedeću funkciju:
 3. 'POST_COUNT',
  'order' => 'DESC',
  'broj' => '10',
  'optioncount' => točno,
  'show_fullname' => netočno,
  );
  wp_list_authors ($ args);
  ?>
 4. Spremi promjene

Ako ste zavirili u stranicu WordPress Codex, vidjeli ste sve ostale parametre koji se mogu koristiti u polju. Dodavanjem bilo kojeg parametra u niz možete promijeniti način sortiranja vaših autora. Slobodno se igrajte s tim parametrima i gledajte kako se mijenja gornji popis.

Ako niste napravili nikakve promjene, funkcija će prikazati prvih 10 autora (poredanih prema broju postupaka) u silaznom redoslijedu i prikazat će broj postova uz ime svakog autora. Također će se ime autora automatski povezati s njegovom osobnom arhivskom stranicom koja sadrži sve postove koje je ta osoba napisala. Kako je to cool?

Iako ovaj gornji popis može izgledati dobro na vašoj bočnoj traci, pomoći će vašim novim posjetiteljima da pronađu autore koji su najviše doprinijeli vašoj web stranici. S druge strane, ovaj bi top popis mogao pokrenuti zdravu konkurenciju između autora i može djelovati poput igre u kojoj se u top deset mogu naći samo oni s najviše članaka. Da su vam samo dva članka kratka da biste bili na vrhu, ne biste radili samo malo teže da imate svoje ime na vrhu?

Prikažite statistiku autora u widgetu

Kad za vašu web stranicu piše više od samo nekoliko autora, stvari postaju mnogo zanimljivije. Ne samo da ćete imati značajan porast broja članaka, već ćete privući i širu publiku na svoje web mjesto i tema će biti pokrivena s različitih gledišta.

Dok vaši autori marljivo pišu, možete im dati dodatni kredit tako što ćete prikazati njihove statistike pravo u widgetu. Umjesto da jednostavno dodate autorski okvir na dnu svakog posta, možete prikazati avatar autora, broj postova koje je on napisao do sad, broj pregleda po postu itd..

Da bismo vam pomogli u tome, upravo ćemo vam pokazati sjajni dodatak koji će vas postaviti za nekoliko minuta.

Autor i Post Statistic Widget

CIJENA: besplatno

Autori i Post Statistički widgeti

Ovaj besplatni dodatak nosi ime Widget Autor i Post Statistic, a može se lako instalirati iz skladišta dodataka WordPress:

 1. Dođite do Dodaci-> Dodaj novo
 2. Potražite “Autor i Post Statistic Widget”
 3. Instalirajte i aktivirajte dodatak
 4. Dođite do Izgled -> widgeti

Sve što sada trebate učiniti je odabrati jedan od novoinstaliranih widgeta i prebaciti ih na vaše područje widgeta.

Widgeti:

U besplatnoj verziji dobivate sljedeće widgete:

 • Aktivni korisnici – Prikazuje popis autora koji su aktivni na vašoj web lokaciji. Navodi korisnička imena s vezom na njihove profile i prikazuje broj objavljenih postova
 • Popis popularnih autora – Prikazuje popis najpopularnijih autora na vašoj web lokaciji i dodaje post i komentare uz imena autora. Možete odabrati interval datuma iz kojeg će se birati postovi
 • popularne objave – Prikazuje popis najpopularnijih postova. Widget prikazuje vaše postove i dodaje broj pregleda pored njih. Omogućuje vam odabir datuma iz kojeg će se birati postovi
 • Popis popularnih postova – Prikazuje popis najpopularnijih postova, a pored spomenutog broja pregleda, prikazuje se i broj komentara. Možete odabrati prikazivanje postova od posljednjih 7, 30, 90 i 365 dana
 • Autor i Post statistika – Prikazuje popis autora i sve njihove postove

Na svim se widgetima mogu mijenjati njihova imena i mogu se povlačiti po vašoj bočnoj traci i / ili području podnožja (ovisno o vašoj temi). Također, svaki widget ima svoj niz opcija koje vam omogućuju dodatno prilagođavanje statistika autora i objava. Možete čak dodati svoj CSS stil kako biste promijenili izgled widgeta, a tu su i funkcije i prečaci koji su spremni za upotrebu u svakodnevnim postovima i na stranicama.

Ako vam sve to nije dovoljno, ovaj se dodatak može proširiti u PRO verziju koja košta 14 – 55 dolara i dodaje niz različitih grafičkih statistika na vašu nadzornu ploču. PRO verzija također dolazi s novim kratkim kodovima koji vam omogućuju prikazivanje dodatnih statistika o vašim autorima i postovima.

Završavati

Ako imate blog, nećete ga moći uspješno voditi bez da imate barem jednog aktivnog autora. Budući da ćete vjerojatno imati više od samo jednog autora, odvojite malo vremena i učinite njihovo iskustvo što većim. Nadamo se da su vam ovi savjeti i trikovi pomogli u tome.

Ovaj je unos objavljen u WordPressu. Označite trajnu vezu.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map