Kako prilagoditi zaglavlje web mjesta WordPress

Prilagodba-wordpress-header.png


WordPress zaglavlje je gornji dio i neupitno najvažniji vizualni element WordPress bloga. Kako je to prvo što će posjetitelji vidjeti nakon učitavanja vaše web stranice, ključno je da obratite dodatnu pažnju prilikom prilagodbe zaglavlja.

WordPress zaglavlje obično prikazuje sliku ili videozapis koji se koristi za privlačenje pažnje posjetitelja. Češće tamo možete očekivati ​​i navigacijski izbornik. Budući da su društveni mediji postali popularni, mnogi WordPress korisnici često stavljaju i društvene ikone tako da drugi brže mogu doći do njihovih profila.

Iako je ovaj element standardni modul koji se može pronaći na svim web mjestima, značajke WordPress zaglavlja ovise isključivo o temi koju koristite. Iako će vam većina besplatnih i vrhunskih tema omogućiti da obrađujete slike i videozapise koje možete detaljno prilagoditi, neke vam uopće neće dopustiti da prilagodite zaglavlje. Nadamo se da ste odabrali dobru WordPress temu iz prve grupe, a sada vas zanima kako prilagoditi zaglavlje web mjesta WordPress. U suprotnom, morat ćete urediti datoteke tema. Nema šanse za to.

Kako dodati slike i videozapise u WordPress zaglavlje

Da biste došli do urednika, idite na Izgled -> zaglavlje s izbornika nadzorne ploče WordPress na lijevoj strani.

Alternativno, možete naći editor zaglavlja iz Izgled -> Prilagodi -> Mediji zaglavlja. Budući da mogućnosti ovise o svakoj temi, imajte na umu da “Header Media” može imati neko drugo ime ili se uopće neće pojaviti na popisu. Za potrebe ovog vodiča usredotočit ćemo se na veliku temu Dvadeset sedamnaest.

Mediji zaglavlja u WordPressu

Prvo što primijetite nakon klika na vezu jest to WordPress otvorio je demo stranicu vaše web lokacije sa svim opcijama na lijevoj strani. To vam omogućuje da vidite promjene zaglavlja dok radite. Uvijek je lijepo vidjeti kako će nova slika ili videozapis utjecati na vašu početnu stranicu čak i prije nego što spremite nove postavke. S pregledom uživo možete slobodno eksperimentirati s različitim videozapisima i slikama, a da pritom ne utječete na svoje posjetitelje.

Video zaglavlja

Smatra se da su videozapisi važniji od slika. Dakle, ako dodate jedan u zaglavlje, zamijenit će sliku koja je već tamo. Video možete dodati u zaglavlje programa WordPress na dva različita načina. Videozapisi koje dodate ovdje obično će biti bez zvuka jer bi u protivnom razljutili posjetitelje.

Prenesite video u .mp4 formatu

Da biste koristili videozapis iz Media knjižnice ili učitali novi, morat ćete koristiti .mp4 format. To je jedini format koji WordPress trenutno prihvaća, pa ćete mu se morati prilagoditi. Budući da te vrste videozapisa mogu biti poprilično velike, važno je da i vi smanjite veličinu datoteke što je više moguće. MP4 videozapis može lako dobiti nekoliko stotina megabajta po datoteci, a to je jednostavno neprimjereno za blog.

Preporučena veličina videozapisa u pikselima ovisit će o vašoj temi. S Dvadeset sedamnaest je preporučuje da vaš videozapis bude 2000 × 1200 piksela.

Ako imate takav videozapis, kliknite gumb “Odaberi video”. Zatim odaberite jedan iz svoje Media Library ili prenesite novi videozapis. Odmah ćete vidjeti rezultate na svojoj stranici.

Upotrijebite videozapis s Youtubea:

Zaglavlje Youtube videa

Korištenje videa s Youtubea mnogo je jednostavnije. Jednom kada pronađete onaj koji vam se sviđa, samo kopirajte i zalijepite njegov URL u obrazac. Čim zalijepite vezu, WordPress će učitati videozapis i prikazati vam pregled vaše web lokacije.

Ako koristite videozapis, WordPress će upotrijebiti sliku zaglavlja kao rezervu.

Što je povratna slika? Dok se videozapis ne učita, vaši će korisnici tradicionalno vidjeti prazan prostor na njegovoj lokaciji. Da bi to izbjegli, zamjenska slika omogućuje im da umjesto njih vide sliku. Također, budući da nisu svi preglednici u stanju reproducirati videozapise, slika će se koristiti u slučajevima kada ljudi ne mogu vidjeti odabrani videozapis. Zbog toga je čak i ako koristite videozapis ključan da odaberete sliku zaglavlja za one rubne slučajeve.

Slika zaglavlja

WordPress po zadanom automatski prikazuje sliku zaglavlja iz koje možete vidjeti Izgled -> zaglavlje urednik. Ovdje možete vidjeti trenutnu sliku zaglavlja, prethodno prenesenu sliku (ako niste prenijeli slike zaglavlja, nećete vidjeti ovu opciju) i predloženu fotografiju.

Ako ne želite imati sliku zaglavlja, samo kliknite gumb “Sakrij sliku”.

Da biste promijenili sliku, kliknite gumb “Dodaj novu sliku” koji će otvoriti Media Library. Ovdje ćete moći odabrati fotografije koje ste već dodali na svoje web mjesto ili prenijeti nove.

Dodajte novu sliku zaglavlja u WordPress

Nakon odabira slike, moći ćete je obrezati na preporučene dimenzije. Ako želite da se slika savršeno uklapa u vašu temu, predlažemo da je obrežete. Također, savjetuje se da vaša slika ima iste dimenzije kao i vaš videozapis (ako ga upotrebljavate, naravno).

Ako je preneseno ili predloženo više slika, možete kliknuti gumb “Slučajno dodaj / predložene zaglavlje”. WordPress će nasumično odabrati jednu sliku za svoje zaglavlje. Ovo je lijepa opcija za one od vas koji žele mijenjati slike između nekoliko dana.

Nemojte zanemariti zaglavlje programa WordPress

Iz vizualne i funkcionalne perspektive, WordPress zaglavlje je presudna značajka vašeg bloga. Zato ne biste trebali samo previdjeti njegov dizajn. Budući da vam tema daje povlastice za detaljno prilagođavanje zaglavlja, upotrijebite one dostupne opcije za izmjenu videozapisa i slika po vašoj želji. Vaši će korisnici biti sretni kad vide da ste uložili neko vrijeme u prilagođavanje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map