Kako preusmjeriti korisnike u WordPressu

Kako preusmjeriti korisnike u WordPressu


Preusmjeravanja su standardni dio web stranica, dodataka i tema. Neki se događaju pred očima, a vi možda niste ni svjesni što se događa u leđima.

Iako se preusmjeravanja obično ostavljaju programerima, pokazat ćemo vam nekoliko savjeta koji će vam omogućiti:

 • Preusmjerite korisnike nakon uspješne prijave
 • Preusmjerite korisnike nakon prijave pomoću Peterovog dodatka za preusmjeravanje na prijavu
 • Preusmjerite korisnike nakon odjave
 • Preusmjerite korisnike nakon ostavljanja komentara
 • Preusmjerite korisnike nakon pretraživanja ako je pronađen samo jedan rezultat
 • Preusmjerite korisnike Ako je u kategoriji pronađen samo jedan post
 • Preusmjerite korisnike na slučajnu stranicu u programu WordPress

Kako preusmjeriti određene korisničke uloge nakon uspješne prijave

U ovom dijelu članka pokazat ćemo vam kôd koji lako možete mijenjati i kontrolirati gdje određeni korisnik sleti nakon uspješne prijave na web mjesto s WordPressom.

Prema zadanom, WordPress će svakog korisnika odvesti na nadzornu ploču i to bi mogao biti problem za neke od vas. Možda želite zadržati svoje administratore i autore u pozadini dok to želite povejte ostale korisnike izravno na svoju početnu stranicu ili možda na neku drugu stranicu sučelja koju ste posebno izradili za njih.

Da biste preusmjerili korisnike na temelju njihovih uloga, slijedite sljedeće korake:

 1. Otvorite function.php datoteku
 2. Kopirajte i zalijepite sljedeći kôd:
 3. funkcija my_login_redirect ($ url, $ zahtjev, $ user) {
  if ($ user && is_object ($ user) && is_a ($ user, 'WP_User')) {
  if ($ user-> has_cap ('administrator') ili $ user-> has_cap ('author')) {
  $ url = admin_url ();
  } else {
  $ url = home_url ('/ prilagođena stranica /');
  }
  }
  vratiti $ url;
  }
  add_filter ('login_redirect', 'my_login_redirect', 10, 3);
 4. Spremi promjene

Gore prikazani kôd ostavit će administratore tamo gdje trebaju biti – administracijsku ploču, dok će svi ostali korisnici biti preusmjereni na prilagođenu stranicu.

URL-ove lako možete promijeniti promjenom $ url varijable na 4th i 6th crta i stoga korisnike vodite do svih postova / stranica koje ste stvorili za njih.

Ako želite kontrolirati korisničke uloge, to lako možete učiniti u trećem retku koda. U gore navedenom primjeru ostavili smo administratore i autore na administracijskoj ploči. Ako tamo želite samo administratore, jednostavno uklonite autore sa slike:

ako ($ user-> has_cap ('administrator')) {

Umjesto da uklanjate autore, možete dodati i druge uloge; na vama je da odlučite tko će završiti na kojoj stranici.

To je to. S ovim kôdom vam nije potreban dodatak za kontrolu preusmjeravanja nakon što se korisnik prijavi. Ako još uvijek ne mijenjate kôd, pogledajte kako preusmjeriti korisnike nakon prijave pomoću dodatka..

Preusmjerite korisnike nakon prijave pomoću Peterovog dodatka za preusmjeravanje na prijavu

Iako nakon brzog prijavljivanja možete brzo preusmjeriti korisnike postavljanjem nekog koda koji smo vam pokazali ranije, ovo nije najbolja opcija za one koji ne rade kodiranje. Također, ako želite dobiti veću kontrolu nad preusmjeravanjem, morat ćete znati kako izmijeniti kôd.

Umjesto izmjene koda, pokazat ćemo vam dodatak koji će obaviti prljav posao za vas. Sve što trebate je odlučiti koji korisnik ide, klikajte na nekoliko potvrdnih okvira i zalijepite URL-ove, dok će se dodatak brinuti za ostalo.

Petrova preusmjeravanje prijave

Iako su bezbrojni WordPress dodaci dizajnirani tako, za ovaj dio članka odabrali smo Peterovu preusmjeravanje za prijavu..

Ovaj dodatak omogućit će vam odabir korisnika na temelju njihovih imena, uloga korisnika, pa čak i korisničkih mogućnosti i jednostavno zalijepite URL na koji će se korisnici preusmjeriti nakon što se prijave. Moguće je čak odabrati i drugu stranicu ako želite preusmjeriti tog korisnika ili grupu korisnika nakon što se odjave. Uz to možete odabrati zasebni URL koji će se prilikom registracije koristiti kao odredišna stranica za sve korisnike.

Ako vam to nije dovoljno, a želite dodatno poboljšati preusmjeravanja, Petrova preusmjeravanje prijava vas je pokrilo. Ako ste, na primjer, stvorili određenu stranicu za svakog korisnika, URL možete generirati izravno iz dodatka. U tom slučaju bit će dovoljan jednostavan kratki kod opisan u dodatku unesite korisničko ime korisnika i time vodite određenog korisnika na njegovu određenu stranicu.

Na kraju se može pronaći nekoliko opcija dodataka koji vam mogu pomoći u daljnjem kontroliranju ponašanja dodatka. Dodatak možete postaviti tako da koristi samo jednu vrstu URL-ova i, na primjer, dopustiti da se koriste samo interne veze, upravljati preusmjeravanjima POST i GET, po potrebi koristiti vanjsku datoteku za preusmjeravanje i odabrati tko može kontrolirati taj dodatak odabirom razine dozvola.

Ako trebate upravljati preusmjeravanjima za prijavu, odjavu i registraciju, Petrova preusmjeravanje prijave dobit će vam praktički sve što vam treba. O da, jesmo li spomenuli da je dodatak besplatan? Možete ga dobiti iz spremišta dodataka WordPress i instalirati u sekundi nakon čega sve što trebate učiniti je doći do Postavke -> Preusmjeravanja prijave / odjave.

Kako preusmjeriti korisnika WordPressa nakon odjave

Kad se korisnik odjavi s web stranice WordPress, prema zadanom bit će vraćen na stranicu za prijavu. Prikazaće se poruka koja obaviještava korisnika o uspješnom odjavi, a ostatak navigacije ostaje korisnicima.

Ali što ako želite da vaši korisnici budu automatski se preusmjeravaju na vašu početnu stranicu, stranice za diskusije koje želite da vide ili bilo koje druge stranice od interesa? Možda želite stvoriti drugu stranicu za odjavu koja će sadržavati posebne widgete ili voditi korisnike negdje drugo? Ako je to slučaj, trebat će vam ovaj mali kôd da se sve dogodi.

U sljedećih nekoliko redaka pokazat ćemo vam kako lako preusmjeriti korisnika na bilo koji URL koji želite. Ako ne želite koristiti kôd za preusmjeravanje, prikazat ćemo vam jednostavan dodatak koji će učiniti sve za vas. Ali prije toga, preusmjerimo korisnika na početnu stranicu:

 1. Otvorite function.php datoteku
 2. Kopirajte i zalijepite sljedeći kôd:
 3. ADD_ACTION ( 'wp_logout', 'auto_redirect_after_logout');
  funkcija auto_redirect_after_logout () {
  wp_redirect (home_url ());
  Izlaz();
  }
 4. Spremi promjene
 5. Odjavite se i uživajte u svojoj prekrasnoj početnoj stranici

Jednostavno je. Kao što možete pogoditi iz koda, možete preusmjeriti korisnika na bilo koji drugi URL promjenom trećeg retka. Dakle, ako želite svoje korisnike dovesti na drugu stranicu vaše web stranice ili na bilo koju vanjsku stranicu, vaš kôd trebao bi izgledati ovako:

ADD_ACTION ( 'wp_logout', 'auto_redirect_after_logout');
funkcija auto_redirect_after_logout () {
wp_redirect ('http://www.firstsiteguide.com');
Izlaz();
}

Ako želite učiniti više s funkcijom wp_redirect, o tome možete saznati više Stranice WordPress Codexa.

Preusmjeravanje na prijavu i odjavu

CIJENA: Besplatno

Preusmjeravanja za prijavu i odjavu
Ovaj besplatni dodatak je relativno jednostavan i svoj će posao obaviti savršeno. Umjesto da se bave kodom, prijava i preusmjeravanje odjave stvorit će dodatni segment na stranici postavki. Nakon što ga instalirate i aktivirate, morate dođite do Postavke -> Općenito i pomaknite se do kraja stranice. Ovdje ćete pronaći zasebne polja za unos za preusmjeravanja za prijavu i odjava. Unesite željene URL-ove, spremite promjene i gotovi ste!

Ako vam je potrebno više opcija za preusmjeravanje za vašu web stranicu WordPress, predlažemo da vas provjerite 5sec dodatak za preusmjeravanje što vam može pomoći u preusmjeravanju bilo kojeg posta, stranice, kategorije, oznake ili prilagođenog URL-a. To će vam omogućiti ogrnuti svoje URL-ove što može biti odlična stvar za sakrivanje partnerskih veza ili bilo kojih URL-a od posjetitelja. Dodatak vam pokazuje i statistiku svake preusmjerene veze kako biste znali što se događa na web lokaciji.

Preusmjerite korisnike nakon što ostave komentar

Kad počnete objavljivati ​​članke, željet ćete da ljudi komentiraju njih, naravno. U ovom ćemo dijelu vodiča pokazati kako preusmjeriti korisnika nakon što pošaljete komentar.

Ova funkcija vam može biti korisna u specifičnim situacijama. Na primjer, možda želite stvoriti prilagođenu stranicu “hvala” za poklon koji organizirate. Kada posjetitelji sudjeluju u darivanju ostavljajući komentar, lako ih preusmjerite na onu stranicu “hvala” na kojoj možete navesti dodatne informacije o nagradama.

Zapravo postoji niz različitih razloga za preusmjeravanje korisnika nakon što ostavite komentar, pa bez dodatnih prepucavanja, evo što trebate učiniti kako biste proces automatizirali..

Preusmjerite korisnika nakon slanja komentara:

 1. Otvorite function.php datoteku
 2. Kopirajte i zalijepite ovaj kôd u datoteku:
 3. funkcija redirect_after_comment () {
  wp_redirect ( '/ hvala /');
  Izlaz();
  }
  add_filter ('comment_post_redirect', 'redirect_after_comment');
 4. Promijenite naziv stranice na 2Sjeverna Dakota crta
 5. Spremi promjene

To je to. Sada možete nastaviti s testiranjem funkcije. Otvorite bilo koji svoj post i ostavite komentar. Ako ste sve ispravno napravili, trebali biste završiti na stranici http: /www.yoursite.com/thank-you ili na onoj koja je navedena u drugom retku koda.

Stranica zahvale

Ne zaboravite zahvaliti ljudima na komentarima, ali također ne zaboravite da želite da vaši posjetitelji ostanu na web stranici i nastave sa pregledavanjem. Dobra ideja je možda dodati popis svojih nedavnih ili najpopularnijih postova, ili možda još bolje navesti sve povezane postove koji bi mogli zanimiti komentatora. Ako imate popis slanja, ovo je dobro mjesto da mu ponudite pretplatu.

Iako ova funkcija nudi jednostavan i brz način preusmjeravanja korisnika nakon što ostave komentar, možda će vas zanimati uključiti što će vam pružiti neke dodatne značajke.

Preusmjerite korisnike nakon pretraživanja ako je pronađen samo jedan rezultat

Funkciju pretraživanja morate imati ako se bavite većim brojem članaka. Ako pišete svakodnevno, zamislite broj članaka razbacanih po različitim kategorijama. Ako objavite samo tri kratka članka dnevno, u vašoj će se bazi podataka naći više od tisuću različitih naslova nakon prve godine. Sada zamislite sebe kako prvi put dolazite na stranicu dok tražite nešto specifično – poželjet ćete je potražiti.

WordPress će prema zadanim postavkama pretraživati ​​naslove postova, oznake i naravno sadržaj. Dakle, ako tražite riječ ili određenu frazu, vjerojatno će se naći deseci postova i stranica koje sadrže upit. Ali što ako postoji samo jedan rezultat pretraživanja?

Ako je netko pretražio vrlo specifičnu frazu ili cijelu rečenicu, vjerojatno će biti samo nekoliko ili možda samo jedan rezultat. jaAko je pronađen samo jedan rezultat, preusmjeravanje korisnika na stranicu rezultata pretraživanja prilično je nepotrebno. Umjesto toga, zašto ne biste tog korisnika odveli izravno na post / stranicu koja je pronađena u rezultatu?

Pogledajmo kako to učiniti:

 1. Otvorite funkcije.php
 2. Kopirajte ovaj kôd i zalijepite ga na kraj datoteke:
 3. dodavanje ('template_redirect', 'redirect_search_result);
  funkcija redirect_search_result () {
  ako je (is_search ()) {
  globalni $ wp_query;
  if ($ wp_query-> post_count == 1 && $ wp_query-> max_num_pages == 1) {
  wp_redirect (get_permalink ($ wp_query-> posts ['0'] -> ID));
  Izlaz;
  }
  }
  }
 4. Spremi promjene

Pripremili ste svoj WordPress za novu funkcionalnost. Nakon što ste spremili promjene, svaki put kada korisnik traži nešto što će vratiti samo jedan rezultat, korisnik će biti preusmjeren izravno na post / stranicu.

Čak i ako vam se čini kao da nije ništa posebno, sigurni smo da će vam se posjetitelji svidjeti jer ste spremili klik gumba. Spremanje klika ovdje i klika tamo rezultirat će boljim korisničkim doživljajem i to je vjerovatno nešto što želite na vašoj web lokaciji, zar ne?

Preusmjerite korisnike kada je u kategoriji pronađen samo jedan post

Umjesto otvaranja kategorije ili stranice s oznakama koja sadrži samo jedan rezultat, tog korisnika možete preusmjeriti izravno na post / stranicu. Kao i kod većine isječaka koda, dovoljno je samo kopirati i zalijepiti kod:

Preusmjerite korisnika ako je u kategoriji ili oznaka postojao samo jedan post:

 1. Otvorite function.php datoteku
 2. Kopirajte i zalijepite sljedeći kôd:
 3. funkcija redirect_to_post () {
  globalni $ wp_query;
  if (is_archive () && $ wp_query-> post_count == 1) {
  pošta();
  $ post_url = get_permalink ();
  wp_redirect ($ post_url);
  }
  } dodavanje datoteke ('template_redirect', 'redirect_to_post');
  
 4. Spremi promjene

Nakon što završite s kodom i spremite promjene, možete testirati značajku tako da otvorite kategoriju ili stranicu s oznakama koja sadrži samo jedan post / stranicu. Umjesto da otvorite stranicu na kojoj je prikazan samo taj jedan post / stranicu, bit ćete preusmjereni izravno na post. Strašno, zar ne??

Budući da bi se neki korisnici mogli zbuniti zbog toga, bilo bi lijepo uključiti prilagođenu poruku koja će reći korisnicima da je pronađen samo jedan rezultat i da je došlo do preusmjeravanja. Ako to želite učiniti, poruku možete ostaviti na vrhu posta / stranice na koju je korisnik preusmjeren umetanjem jednostavne izjave “odjek”. U tom bi slučaju vaš kod izgledao ovako:

funkcija redirect_to_post () {
globalni $ wp_query;
if (is_archive () && $ wp_query-> post_count == 1) {
pošta();
$ post_url = get_permalink ();
wp_redirect ($ post_url);
}
odjek "Budući da je pronađen samo jedan rezultat, preusmjereni ste na ovaj post / stranicu!";
}
dodavanje ('template_redirect', 'redirect_to_post');

Sada kada je čak i poruka implementirana, to ste učinili i nećete se morati brinuti za one kategorije i oznake koje sadrže samo jedan post / stranicu. No, nemojte dopustiti da ova značajka bude izgovor za ne pisanje novih članaka u kategoriji.

Preusmjerite korisnike na slučajnu stranicu u programu WordPress

Ovo možda nije standardna značajka svake WordPress web stranice, ali sigurno može biti zabavno sredstvo da se negdje na vašoj web lokaciji nalazi. Ako pišete puno ili možda imate brojne galerije, na kraju imate tisuće stranica koje prosječni korisnik neće vidjeti. Pa zašto ne biste učinili stvari malo zanimljivijima preusmjeravanjem korisnika na slučajni post?

U redu, nećete preusmjeravati korisnika na slučajni post bez njegovog znanja ili, naravno, to učiniti na početnoj stranici. Ali možete stvoriti jednostavan gumb ili poveznicu na koju korisnik može kliknuti nakon čega će biti preusmjeren na drugu stranicu vaše web lokacije. Možda je galerija Možda cool uvodnik koji ste napisali prije godina. Tko zna. Može biti zabavno.

Započnimo:

 1. Prvo morate pripremiti vezu za preusmjeravanje. Otvorite datoteku svoje funkcije.php
 2. Kopirajte i zalijepite sljedeći kôd:
 3. ADD_ACTION ( 'init', 'random_add_rewrite');
  funkcija random_add_rewrite () {
  globalni $ wp;
  $ Wp-> add_query_var ( 'slučajni');
  add_rewrite_rule ('random /? $', 'index.php? random = 1', 'top');
  }
  
  ADD_ACTION ( 'template_redirect', 'random_template');
  
  funkcija random_template () {
  if (get_query_var ('slučajno') == 1) {
  $ posts = get_posts ('post_type = post & orderby = rand & numberposts = 1');
  foreach ($ posts as $ post) {
  $ link = get_permalink ($ post);
  }
  wp_redirect ($ veza, 307);
  Izlaz;
  }
  }
 4. Spremi promjene
 5. Idite na www.yourdomain.com/?random=1

Nakon ovoga, spremni ste stvoriti vezu / gumb. Sve što trebate učiniti je povezati http://www.yourdomain.com/?random=1 i svaki put kada korisnik otvori stranicu, preusmjerit će se na slučajnu stranicu. Uživajte u svojoj novoj značajci.

Preusmjeravanje vas na zaključak

Prije ili kasnije, u određenim situacijama želite preusmjeriti određene korisnike. Bilo da postoji dobar razlog za to i želite li posjetiteljima kupiti nešto ili ste samo željeli da prijava bude udobnija, ovaj će vam vodič pomoći u upravljanju preusmjeravanjima..

Ako vam je dovoljno kodiranje s kodiranjem, moći ćete poboljšati napredak i preusmjeriti korisnike u različitim situacijama. Ako ne, nadamo se da su ovi primjeri bili dovoljno samo da pokriju vaše potrebe.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map